گروه B مقدماتي جام جهاني از نگاه سايت فيفا
ايران و ژاپن بخت هاي مسلم صعود
|
|
تيم ملي فوتبال ژاپن، قهرمان آسيا در گروه B، مسابقات انتخابي جام جهاني ۲۰۰۶ آلمان با تيم هاي ايران، بحرين و كره شمالي همگروه شده است. در اين بين، حتي بازي در مقابل دو تيمي كه احتمالا حذف خواهند شد، يعني بحرين و كره شمالي هم عاري از هيجان و تب و تاب نخواهد بود.
تيم تحت رهبري زيكو، در جام آسيا كلاس كار خود را به اثبات رساند، جايي كه با وجود نبودن چند بازيكن ثابت توانست از عنوان قهرماني خود در قاره دفاع كند. در چين مقابل تيم بي تجربه اي چون عمان، ژاپني ها تجربه خود را به طور كامل به نمايش گذاشته و در سال جاري سه بار با اختلاف يك گل آنها را شكست دادند: دو بار در مسابقات مقدماتي جام جهاني و يك بار در جام ملت هاي آسيا. تيم ايران نيز كه در مرحله نيمه نهايي جام ملت هاي آسيا مغلوب چين، ميزبان اين رقابت ها شد، توانست در يك چهارم نهايي، در مقابل كره جنوبي با سه گل علي كريمي كه به تازگي به عنوان بهترين فوتباليست سال ۲۰۰۴ آسيا معرفي شد، به پيروزي دست يابد.
در كنار كريمي، تيم ملي مي تواند علي دايي اسطوره، هافبك هامبورگ - مهدي مهدوي كيا - و هلي كوپتر بايرن مونيخ -وحيد هاشميان- را وارد ميدان كند.
بحرين را نيز نبايد دست كم گرفت. هرچه باشد در نيمه نهايي جام ملت هاي آسيا، اين تيم، موفق شد ژاپن را زجركش كند. بحريني ها بازيكن بسيار با استعدادي مثل علاهبيل ۲۲ ساله را در جمع خود دارند كه با پنج گل زده در جام ملت هاي آسيا، به همراه علي كريمي، توپ طلا را تصاحب كرد. كره جنوبي را نيز كه مرحله دوم را با سه پيروزي، دو شكست و يك تساوي به پايان رساند و به عنوان تيم اول از گروه ۵ صعود كرد، نبايد دست كم گرفت.
دوئل رقباي اصلي
هر دو ديدار بين ژاپن و ايران، نه تنها تقابل دو تيمي است كه يكي پخته ترين و حساب شده ترين تاكتيك و ديگري بهترين و زيباترين تكنيك را در ميان تيم هاي آسيايي دارد، بلكه رويارويي دو رقيب ديرينه است.
شش سال قبل، ژاپني ها كه آن موقع تيم بسيار بهتري داشتند، در يك ديدار پلي آف مقابل ايران بر حريف فائق آمده و توانستند به مرحله پاياني جام جهاني راه پيدا كنند. ايراني ها مجبور شدند پس از اين شكست در ديداري سرنوشت ساز به مصاف استراليا، قهرمان قاره اقيانوسيه بروند. تيم ملي ايران هم با به نمايش گذاردن بازي هايي پرشور و هيجان، پس از كسب دو تساوي، طبق قانون گل زده بيشتر در خانه حريف، از سد استراليا گذشت تا بتواند راهي فرانسه شود.
بدون شك نقطه قوت تيم ايران خط حمله قوي اين تيم است كه در سطح آسيا جزو بهترين هاست. اما اين هميشه كافي نيست، كما اين كه ايران در جام ملت هاي آسيا با نتيجه بدون گل در مقابل ژاپن متوقف شد. تيم زيكو كه با ايجاد تغييراتي، عملا ضعيف تر از قبل شده بود، موفق شد حملات خط حمله ايران را كه از بهترين مهاجمان ايراني تشكيل مي شد خنثي كند. ژاپني ها، ضعف خود در خط حمله را با بازي روان و سازماندهي فوق العاده تعديل و جبران كردند. تيم تحت هدايت برانكو ايوانكوويچ مجبور بود در ديدار مقابل عمان در همان تورنمنت، قدرتمندانه عمل كند تا عقب ماندگي دو بر صفر را تبديل به يك نتيجه مساوي كند.
حالا روز پنجم فروردين ماه، ايران پذيراي ژاپن خواهد بود. اگر ايران نتواند هيجان و شور و حرارت ناشي از حساسيت اين بازي را مهار كند، بايد منتظر عواقب منفي آن هم باشد، مثل شكست يك بر صفر در تهران مقابل اردن در مسابقات مقدماتي جام جهاني، كه مي توانست پيامدهاي وخيمي داشته باشد.
اما چه كسي مي تواند تيم هايي را كه داراي بيشترين شانس صعود هستند، متوقف كند؟
پرواضح است كه ايران و ژاپن، بخت هاي اول صعود از گروه خود مي باشند. بحرين حداكثر مي تواند نقش تيمي اميدوار را بازي كند. تيمي كه در رنكينگ جهاني فيفا در سال ۲۰۰۲ صعود چشمگيري كرده بود، فصل تلخي را در تاريخ فوتبال ايران رقم زد: در آخرين بازي در مرحله مقدماتي جام جهاني ،۲۰۰۲ بحرين توانست در منامه ايران را شكست بدهد كه به قيمت از دست رفتن موقعيت صعود مستقيم ايران به دور پاياني اين رقابت ها شد.
در جام ملت هاي آسيا پكن، تيم استريچكو درخشش زيادي داشت. آنها تا مرحله نيمه نهايي پيش رفتند و تنها در اين مرحله بود كه در مقابل ژاپن با تك گل كيجي تامارا در وقت اضافي، از دور مسابقات كنار رفتند. استريچكو، قبل از مرحله پاياني مسابقات مقدماتي با خوشبيني مي گويد كه آنها - ژاپن - تيم بسيار خوبي دارند و مي توانند از سد تمام حريفان آسيايي بگذرند.
حريف ژاپن در اولين بازي، كره شمالي است. تيمي كه عزمي بزرگ و راسخ براي صعود به مرحله بعدي دارد. هنوز هم وقتي اين دو تيم با يكديگر روبه رو مي شوند، همگان در كره به ياد ديدار آنها در سال ۱۹۸۹ مي افتند كه اين تيم در مسابقات انتخابي جام جهاني، توانست دو بر صفر به ژاپن فائق آيد. حالا آنها مي توانند انتظار يك چنين موفقيتي را در ديدار روز ۹ فوريه در خانه حريف و يا به عنوان ميزبان، در ۸ ژوئن سال ۲۰۰۵ داشته باشند.
|