ترس جهان از غول يخي
تايمز اف اينديا بزرگترين تكه يخ شناور جهان كه 3 ماه پيش با برخورد با ساحلي در قطب جنوب از حركت باز ايستاده بود، دوباره به حركت درآمده و با اين كار به تهديدي جدي تربراي جمعيت پنگوئن ها و همچنين حركت كشتي هاي تداركاتي به ايستگاه هاي تحقيقاتي قطب جنوب مبدل شده است.
اين تكه يخ شناور كه ب 15 اي نام نهاده شده است، اينك به آرامي از خليج كوچك مك مور و به سوي آب هاي اطراف آن در حركت است.
۲ ايستگاه آمريكايي و نيوزيلندي در سواحل اين خليج قرار دارند و يك ايستگاه تحقيقاتي ايتاليايي به نام ترانووا نيز در نزديكي اين خليج ساخته شده است و ساكنان آن از ترس مي لرزند. اين تكه يخ شناور كه طول آن 160 كيلومتر است، آنقدر آب دارد كه بتواند رود نيل را به مدت 80 سال از آب سيراب كند. ورود اين قطعه يخ عظيم به خليج مك موردو تا مدت ها حركت كشتي هاي تداركاتي را با مشكل مواجه كرده بود تا اينكه كشتي هاي يخ شكن به محل اعزام شدند و توانستند مسيري 50 كيلومتري را براي حركت شناورها به داخل خليج مك موردو باز كنند. اين بار هم اميد است خدا به خير كند.
مشكلي به بزرگي شتر!
جمعيت شترهاي استراليا به طرز مخاطره آميزي زياد شده و كار به آنجا كشيده كه يك دانشمند ارشد در كميسيون پارك ها و حيات وحش مناطق شمالي استراليا خواستار عزم ملي براي جلوگيري از افزايش و مديريت جمعيت شترها شده است. كارشناسان پيش بيني مي كنند بيش از 700 هزار شتر وحشي در استراليا وجود دارند كه تعداد آنان ظرف 8سال آينده 2 برابر خواهد شد و به صورت تصاعدي افزايش خواهند يافت.
يكي ازكارشناسان در اين رابطه گفت: شتر در استراليا مصارف گوناگوني، از جمله تجارت صادرات زنده و حمل و نقل و توريسم داشته است. بعضي ازمردم از شتر براي مقاصد توريستي در ميزان خيلي كم استفاده مي كنند. شترسواري و كارهايي از اين قبيل البته فقط به تعداد كمي شتر نياز دارد و براي تعداد عظيم شترهاي وحشي استراليا بايد چاره اي انديشيده شود. كشتن شترها براي پشم و چرم و گوشت نيز يكي از راه حل هاي پيشنهادي است. شترهاي وحشي علا وه بر اينكه به املا ك و احشام صدمه مي زنند، خسارات فراواني بر پوشش گياهي به ويژه گونه هاي گياهي كمياب، وارد مي آورند.
در بعضي از بيابان هاي ايران نيز شترهاي رهاشده وجود دارند كه البته تعداد آنان بسيار كم و خسارتشان به طبيعت بسيار ناچيز است.
صدمه به طبيعت كات!
شيرين معتمدي - هاليوود با صنعت بزرگ سينما نشان مي خورد. هر سال صدها فيلم در استوديوهاي اين مركز ساخته مي شود كه بسياري از آنها حاوي صحنه هاي مهيج از تخريب، انفجار و امثال آن است. در زمان ساخت بسياري از اين صحنه ها، به محيط زيست منطقه صدمه وارد مي آيد يا آلودگي هوا تشديد مي شود، اما فيلمسازان نيوساوث ويلز از اين قاعده مستثني هستند و به واسطه رعايت بسيار دقيق موازين زيست محيطي از سوي سرويس پارك هاي ملي و حيات وحش آمريكا جايزه حفاظت محيط زيست دريافت كردند.
استيو ردن، يكي از مديران سرويس مي گويد به رغم آنكه فيلم سينمايي جيندا باين بسيار پرهزينه و پر از صحنه هاي اكشن است و بيش از يكصد هنرپيشه در آن ايفاي نقش مي كنند و ضمنا بسياري از صحنه هاي آن در فضاي باز (در طبيعت) فيلمبرداري شده، با اين حال هيچ مزاحمتي براي گياهان و حيات وحش منطقه به وجود نياورده است.
ردن خاطرنشان ساخت: تهيه كنندگان اين فيلم پيش از فيلمبرداري 2 سال تمام با كارشناسان سرويس پارك هاي ملي و حيات وحش رايزني و تبادل نظر كردند تا تداركات لا زم را براي فيلمبرداري بدون زيان براي محيط زيست پيش بيني كنند.
متاسفانه ديده مي شود كه گاه گروه هاي مستندساز طبيعت حتي هنگام كار صدمات قابل توجهي به گياهان و حيات وحش وارد مي سازند.