تعطيلي 30 ساعته ICU بيمارستان امام(ره)
ايسنا – در پي واگذاري بخش ICU درمانگاه بيمارستان امام خميني (ره) به يك شركت ديگر خصوصي ، پرستاران اين بخش از پذيرش بيماران خودداري كرده و در مقابل دفتر رياست بيمارستان تجمع كردند. دكتر امامي رضوي، رئيس بيمارستان امام خميني (ره) توضيح داد: بيماران اين بخش (بخش ICU در گذشته به شركت خصوصي واگذار شده بود و هم اكنون به شركت ديگري سپرده شده است) به بخش هاي ديگر منتقل شدند و بخش ICU تعطيل نشده است. وي افزود: تغيير و تحولا ت مالي ناشي از واگذاري شركت جديد خصوصي، استريل كردن بخش و همچنين فعال بودن بخش ديگر ICU موجب انتقال كوتاه مدت بيماران به بخش هاي ديگر شده است.
امامي رضوي ادامه داد: طبق مقررات بايد هر 2 سال يك بار بخش هايي كه به شركت خصوصي واگذار مي شوند در مناقصه به شركت هاي ديگر سپرده شوند.
رئيس بيمارستان امام خميني (ره) در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر علل به تعويق افتادن حقوق چند ماه پرستاران شركتي اين بخش گفت: بيمارستان با پرسنل شركتي مستقيم در ارتباط نيست و اين شركت است كه بايد حقوق پرسنل را پرداخت كند و بيمارستان حقوق بهمن ماه را به شركت پرداخت كرده و در حال پرداخت حقوق فروردين ماه است و حال شركت بايد حقوق پرسنل را بپردازد. وي ادامه داد: بيمارستان با توجه به متعهد بودن به پرسنل مجبور است حقوق يك ماه را نزد خود نگه دارد تا زماني كه شركت با پرسنل خود تسويه حساب كند، آن وقت حقوق اسفند پرسنل را پرداخت خواهيم كرد. رئيس بيمارستان امام خميني (ره) با اشاره به اينكه بيمارستان تعهدات خود را در قبال پرسنل انجام داده، افزود: بيمارستان به پرسنل كمك خواهد كرد كه حقوق معوقه خود را از شركت بگيرند. امامي رضوي گفت: در صورت تمايل، كارمندان اين بخش مي توانند با تاييد بيمارستان در شركت جديد مشغول به فعاليت شوند.
وي در ادامه اظهار كرد: از آنجايي كه شركت تعهدات خود را در قبال پرسنل انجام نمي داد و بسياري از پرسنل از بيمارستان رفته بودند و چون آخر كار شركت بود كه از پذيرش پرسنل جديد خودداري مي كرد كه ما مجبور بوديم تعداد تخت ها را براي 15 روز از 15 به 5 تخت كاهش دهيم كه اميدواريم با توافقي كه با شركت جديد انجام مي دهيم طي چند روز آينده تمامي تخت هاي اين بخش را فعال كنيم. محمد شريفي مقدم، دبير كل خانه پرستار در اين خصوص به ايسنا گفت: در پي واگذاري بخش ICU بيمارستان امام (ره) به شركت ديگر، پرستاران اين بخش به عنوان اعتراض در مقابل دفتر رئيس بيمارستان تجمع كردند كه متاسفانه هيچ كس جوابگوي آنها نبود و بيماران در بيمارستان سرگردان شده بودند. دبير كل خانه پرستار ضمن هشدار از عوارض خصوصي سازي گفت: خانه پرستار قطعا حقوق پرستاران را پيگيري خواهد كرد. شريفي مقدم ادعا كرد: متاسفانه مديريت دانشگاه علوم پزشكي تهران با سياست، به تدريج تعداد بيماران را در اين برهه زماني كم و تعداد پرسنل را كاهش داده و زماني كه تعداد پرسنل و بيماران به حداقل رسيد، بحث واگذاري به شركت ديگر را مطرح كرد كه پرستاران به اين قضيه اعتراض كردند.
دبيركل خانه پرستار هشدار داد: حركت خزنده وزارت بهداشت در بحث خصوصي سازي در آينده احتمال عكس العمل شديد جامعه پرستاري را در صورت عدم تحقق مطالبات پرستاري خواهد داشت. وي همچنين گفت: بخش ICU درمانگاه بيمارستان امام خميني (ره) به مدت 30 ساعت تعطيل شد. يكي از پرستاران اين بخش در گفت وگو با ايسنا اظهار كرد: اين بخش حدود يكصد پرسنل داشت كه شب عيد هيچ كدام از آنها حتي حقوق خود را نگرفتند. وي ادامه داد: ما منتظريم كه با شركت تسويه حساب كنيم و از اين بيمارستان برويم، اگر نمانيم اين حقوق عقب مانده را هم نمي توانيم بگيريم.
يكي ديگر از پرستاران در اين باره مي گويد: حدود 15 سال است كه در بخش ICU كار مي كنم. اين بخش توسط پرستاران مي گردد و اين شركت از نظام درمان چيزي نمي داند.
وي ادامه مي دهد: حدود 3 ماه و نيم است كه حقوق نگرفته ام.
پرستار ديگري در اين باره تصريح مي كند: اگر بخش پزشكي را به شركت هاي خصوصي واگذار كنند آيا پزشكان در سازمان خود ساكت مي مانند؟
در همين خصوص بيژن شهبازخاني، عضو كميسيون بهداشت و درمان در خصوص تعطيلي 30 ساعته بخش ICU درمانگاه بيمارستان امام خميني (ره) تاكيد كرد: وضعيت پيش آمده در بيمارستان امام (ره) ناشي از ناپختگي در واگذاري بخش درماني به بخش خصوصي است. شركت هايي كه بخش درماني به آنها سپرده مي شود، بايد سوابق روشني داشته باشند و تضمين هاي كافي از آنها گرفته شود.
وي با بيان اينكه خدمت رساني در بخش درمان كه با جان انسان ها به صورت لحظه اي سر و كار دارد بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد، افزود: من در موضوع بيمارستان امام (ره) تحقيق مي كنم، اما به صورت كلي مي دانم كه واگذاري به بخش خصوصي - كه در برنامه سوم 5 ساله هم گفته شده — برخي براي منافع خود شركت هايي ضربتي ايجاد مي كنند كه موجب مي شود خدمت رساني اثر عكس داشته باشد، در صورتي كه سياستگذاري و هدف از اين كار اين نبوده است.
شهبازخاني با بيان اينكه در مساله بيمارستان امام (ره) عدم پرداخت حقوق موجب تعطيلي 30 ساعته بخش ICU شده، افزود: اين امر به دليل ناتواني مديريت بخش خصوصي است كه احتمالا در مناقصه قيمت واقعي نداده و با اين كار پرسنل و مدير بيمارستان را دچار مشكل مي كنند. عضو كميسيون بهداشت و درمان ابراز داشت: اگر اين واگذاري مشكلا ت قانوني داشته باشد و براي اينكه صلا حيت اين شركت ها تاييد شود بايد راهكارهاي قانوني و آئين نامه هاي داخلي را اصلا ح كرد. اگر خلا ء قانوني وجود داشته باشد ما در كميسيون بهداشت و درمان بررسي خواهيم كرد.
شهبازخاني گفت: به هر حال ما در ابتداي راه خصوصي سازي هستيم، ولي در بخش بهداشت و درمان بايد بيشتر از بخش هاي خدماتي ديگر به واحدهاي دولتي توجه شود.
شهبازخاني درباره واگذاري بخش بهداشت و درمان به بخش خصوصي گفت: بهداشت و درمان يك امر حاكميتي است كه سپردن آن به بخش خصوصي اشكال جدي قانوني ندارد، اما بحث بر آن است كه بخش خصوصي بايد صيانت و شايستگي هايش را ثابت كند. وي ادامه داد: برخي از فرصت هاي خصوصي سازي به عنوان طعمه استفاده مي كنند و خيلي از اين افراد بدون كار كارشناسي قيمت ها را پايين مي برند و سيستم را براي خدمات رساني دچار اخلا ل مي كنند كه يكي از اين نمونه ها وضعيت پيش آمده در بيمارستان امام (ره) است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان ابراز داشت: كميته سلا مت كميسيون بهداشت و درمان مسوول پيگيري بخش بهداشت و درمان است كه اكنون نيز در حال پيگيري اين موارد است.
|