خلوتي دروني و شخصي
امروزه شهرها هم سعي در فشرده كردن و محدود كردن و اعمال فشار بر فضاهاي مسكوني دارند و براي سكونت شهري و امكان زندگي در شهرها بايد ملا حظات شهرسازي را در نظر گرفت. به علا وه اين انتظار ماست كه در ساختار و محيط شلوغ و بي توجه و خشن شهري از خلوتي دروني و شخصي امن و حوزه اي مستقل و راضي كننده برخوردار باشيم و در عين حال با محيط شهري ارتباط برقرار كنيم.
اين موارد در كنار بسياري از ويژگي هاي ديگر عمده ترين و مهمترين خصيصه زمانه ماست و مهمترين وجه سكونت يعني سكونت خصوصي و زندگي در خانه ريشه در همين رويكردها دارد و الگوهاي زندگي در برآيند عواملي چون ارتباطات، اقتصاد، مشكلا ت زيست محيطي، ساختار و نظام طبقاتي و... شكل مي گيرند. معماري نيز در حال تبديل شدن به يك محصول است و در جهت اعمال آسايش مخاطب و جلب نظر گام برمي دارد؛ نتيجه اي كه لوكوربوزيه نيز بدان رسيد: مساله خانه، مساله اين زمان است.....
رسم و رسوم ژاپني
يكي از مراحل مهم ساخت و ساز در كشور ژاپن كه هرگز حذف نمي شود، اين است كه در آغاز هر ساخت و سازي خداي امنيت )!( را از يك معبد به سرزميني كه قرار است بنا در آن ساخته شود، مي برند و درمراسم مذهبي جي چين ساي تمام دست اندر كاران اين ساخت و ساز جمع شده، با حضور مسوول معبد شينتو براي امنيت ساخت و ساز دعا مي كنند. اين اولين كاري است كه قبل از هر عمليات ساخت وسازي انجام مي شود. در مرحله بعد مسوول و مجري طرح با در دست داشتن هديه به در خانه يكايك اهالي محل مي رود و آنها را از مشخصات ساختمان جديدي كه قرار است ساخته شود آگاه كرده، از مزاحمت هايي كه احتمالا در طول اين عمليات به وقوع مي پيوندد، پيشاپيش عذر مي خواهد! اينجاست كه تازه شرايط براي شروع عمليات اجرايي فراهم مي شود. بخش عذرخواهي شايد لا زم باشد به كارفرمايان ايراني توصيه شود.
نمايشگاه خياباني در اصفهان
آرونا معماري هنري اجتماعي است و بايد همواره ارتباط خود را با اجتماع حفظ كند....
دانشگاه آزاد اسلا مي اصفهان (گروه معماري) در راستاي برنامه هاي علمي و پژوهشي خود به زودي نمايشگاه هايي خياباني را از آثار دانشجويان معماري خود ترتيب خواهد داد.
دكتر شهره خدابخشي، رياست گروه معماري دانشكده كه به تازگي به اين سمت منصوب شده است، مشغول تغييراتي بنيادي در رويكرد آموزشي اين گروه است؛ حمايت از فعاليت هاي پژوهشي و تحقيقاتي در راس برنامه هاي وي هستند. وي اخيرا طلا يه دار حركت ديگري نيز بود كه به نظر مي رسد تغييراتي بنيادين در نحوه ارايه پايان نامه هاي كارشناسي ارشد و ارزشگذاري نهايي آنها توسط هيات داوران به دنبال داشته باشد. خدابخشي خود نيز كارشناسي ارشد را در دانشگاه آزاد اسلا مي اصفهان به پايان رسانده است. گروه معماري دانشگاه آزاد اسلا مي اصفهان قريب به 14 سال سابقه فعاليت دارد.
ترويج دوچرخه سواري
افزايش فرصت هايي براي دوچرخه سواري به عنوان طريقه اختياري براي سفر، از اهم سياست هاي كاهش آهنگ رشد ترافيك موتوريزه و ترويج گزينه هاي بهينه حمل و نقل است؛ دوچرخه سواري بخشي از كل سيستم حمل و نقل شهري است و مانند پياده روي سالم و متناسب با محيط زيست است.
افزايش موقعيت هايي براي دوچرخه سواري ايمن مي تواند بهترين دستاورد در برنامه هاي شهري و محلي باشد و پيش بيني اين امكانات مي تواند شامل موارد زير باشد:
ايجاد مسيرهاي دوچرخه سواري با حق تقدم دوچرخه سواران و شبكه هاي مجزا براي دوچرخه سواري، در نظر گرفتن نيازهاي دوچرخه سواران در تهيه برنامه هاي محلي واحدهاي همسايگي، پيش بيني وايجاد امكانات پارك دوچرخه ها در پايانه هاي عمومي، ايستگاه هاي وسايط نقليه، هسته هاي مراكز شهري و ساير نقاط كليدي براي تشويق عموم به دوچرخه سواري و پيش بيني امكان توسعه شبكه دوچرخه سواري در توسعه هاي آتي.
مفهوم فضا و زمان در ايران
روز سه شنبه 30 فروردين گروه انسان شناسي دفتر پژوهش هاي فرهنگي، نشستي تحت عنوان مفهوم فضا و زمان در ايران در تالا ر گفت وگوي خانه هنرمندان ايران برگزار كرد. سخنران اين جلسه دكتر سهيلا شهشهاني ، عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي و مدير گروه انسان شناسي دفتر پژوهش هاي فرهنگي بود. شهشهاني در سخنراني خود در چارچوب نظريه اي. تي. هال كه فرهنگ را ارتباطات تعريف مي كند، به بحث درباره معناي فضا و زمان در ايران پرداخت.
به گفته شهشهاني: هال، فرهنگ را به صورت غالب، تجربه بشري مي داند. او درباره 10 مولفه اي كه هال به آنها پرداخته، از جمله، كنش متقابل، ارتباط با ديگران، معيشت، زمان، مكان، ارتباط با محيط زيست و... توضيح داد و به صورت خاص به مفهوم فضا و زمان در ايران پرداخت.