قوانيني جديد براي مركز تفريحي هنگ كنگ
AFP: ديسني لند جديد هنگ كنگ كه در ماه سپتامبر گشايش خواهد يافت. قرار است سيگار كشيدن و انداختن آب دهان را براي بازديدكنندگان ممنوع كنند و هركس كه چنين اعمالي انجام دهد، فورا بيرون انداخته خواهد شد. به گزارش مطبوعات هنگ كنگ، مدير اين مركز مي گويد: «مبارزه با اين موارد بسيار مهم است، اما ما نمي توانيم به اين افراد ماليات تحميل كنيم، بلكه فقط مي توان از آنها خواست كه بروند.»
شركت ديسني نگران است ميليون ها چيني كه به ديدار اين پارك كه اولين پارك از اين نوع در چين است مي آيند، رفتارهايي از خود نشان دهند كه در چارچوب هاي تعيين شده نگنجد.
قرار است مناطقي مخصوص سيگاري ها در نظر گرفته شود، اما در صفهاي انتظار، رستوران ها و مناطق تفريحي سيگار و انداختن آب دهان كاملا ممنوع است.
قرار است برچسب و كارت هاي تبليغاتي موقع ورود به افراد داده شود و ماموراني نيز براي نظارت در نظر گرفته شده اند.
مسابقه اي براي آلباتروس ها
دوستداران حيوانات و كساني كه از اسب و سگ خسته شده اند، مي توانند به آلباتروس هايي كه از روز دوشنبه مسابقه اي 10 هزار كيلومتري برفراز اقيانوس را آغاز كرده اند، روي بياورند. 17 پرنده مجهز به ردياب الكترونيك قرار است از بالاي جزاير جنوبي استراليا، تاسماني و آفريقاي جنوبي پرواز كنند و اين دقيقا مسير مهاجرت آنها است.
وارويك برنان، عضو سازمان محيط زيست تاسماني مي گويد: «دوشنبه روز رسمي حركت آنها بود، اما هيچ پرچم شروعي وجود نداشت، چون هر آلباتروسي در زمان دلخواهش پرواز مي كند.»
شركت هاي معروف شرطبندي بريتانيايي و تاسمانيايي اين روزها به شدت به تكاپو افتاده اند تا بازار شرطبندي اين مسابقه را داغ كنند. اين مسابقه قرار است در ماه اوت پايان يابد و درآمدهاي حاصل از آن نيز به شركت هاي محافظت كننده از آلباتروس ها تعلق مي گيرد. اين پرندگان بر سر راه خود با توفان، رعد و برق و ساير خطرات جوي روبه رو مي شوند و حتي احتمال دارد جان خود را از دست بدهند. آنها ممكن است در دام صيادان بيفتند. هرساله نزديك به 300 هزار پرنده در درياها به هلاكت مي رسند و به همين دليل احتمال دارد كه تعداد زيادي از اين پرندگان جان سالم به در نبرند.
مركزي براي بچه هاي خياباني
كودكان بي سرپرست كشورهايي كه در حوزه شينگن هستند، از اين پس مي توانند تحت سرپرستي دولت بخارست قرار گيرند. به گفته وزير كشور فرانسه در سال 2004 حدود 900 كودك تيره رومن كه اكثرشان جزو كولي ها هستند، تنها در فرانسه بودند. در بخارست 10 مركز تاسيس شده است كه در اصلي ترين استان هاي اين كشورها قرار دارند. «بوگدان پانيات» مسئول تاسيس اين مراكز مي گويد: «اميدواريم به اين ترتيب بتوانيم از اين كودكان حمايت كنيم و آنها را از چنگ قاچاقچيان كودكان و مواد مخدر نجات دهيم. اين برنامه پيش از امضاي معاهده الحاق روماني به اتحاديه اروپا در 25 آوريل امضا شده و قرار است مقامات رومانيايي و سازمان هاي حمايت از كودكان، 450 هزار يورو از هزينه هاي آن را پرداخت كنند. «جورجتا پونسكو» يكي ديگر از بانيان اين طرح مي گويد: «مشكل ترين كار اين است كه در مورد خانواده اين افراد تحقيق كنيم. گاهي والدين اصلي هستند كه كودكان را بي سرپرست معرفي كرده و به مامي سپارند.»
كمك ها به قربانيان سونامي
لوپوئن: سازمان هاي غير دولتي فرانسوي حداقل 245 ميليون يورو براي كمك به قربانيان حادثه سونامي كه 26 دسامبر سال گذشته صورت گرفت، جمع آوري كرده اند، اما به نظر مي رسد فقط 76 ميليون يوروي آن را به مصرف رسانده اند. سازمان صليب سرخ از 100 ميليون خود تنها 5 ميليون صرف كرده است و سازمان پزشكان بدون مرز 1/9 ميليون جمع كرده اند و تنها 250 هزار يوروي آن را به مصرف رسانده اند. به نظر مي رسد هم اكنون 169 ميليون يورو سرمايه در دست مسئولان باقي مانده است و بايد به مصرف برنامه هاي بلندمدت برسد.