قشر آسيب پذير
اولين نشانه فقر اقتصادي، سايه اش را بر سبد تغذيه خانواده مي گستراند. وقتي درآمد خانواده از ميزان كافي برخوردار نباشد، مادر به عنوان هدايتگر اقتصاد خانواده سعي مي كند با صرفه جويي هزينه را كاهش دهد تا آنجا كه سبد غذايي آسيب پذيرتر ازهميشه مي شود. اولين عضو سبد خانوار كه مجبور به ترك مي شود ميوه است. گراني ميوه يكي از مهمترين دلايل براي حذف از خوراكي هاي خانواده است. هرچند به نظر مي رسد سير نشدن اعضاي خانواده با خوردن ميوه هم مي تواند دليل محكمي براي حذفش باشد. ميزان رشد فقر نسبت مستقيمي با خالي شدن سبد خوراكي خانواده ها دارد.
قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي با تاكيد بر بهبود كيفيت زندگي مردم در فصل هفتم ماده 84 آورده است: «دولت موظف است به منظور نهادينه كردن مديريت، سياستگذاري، ارزشيابي و هماهنگي اين قلمرو از جمله: امنيت غذا و تغذيه در كشور، تامين سبد مطلوب غذايي و كاهش بيماري هاي ناشي از سوءتغذيه و گسترش سلامت همگاني در كشور، اقدام هاي ...»در قانون برنامه چهارم توسعه با تاكيد بر امنيت غذايي هموطنان در واقع بر رواج فرهنگ تغذيه مناسب تاكيد شده است.در اين ميان زنان سرپرست خانوار به دليل ناتواني مالي از سوي دولت، مورد حمايت قرار مي گيرند. هم از اين رو است كه بيمه كردن اين گروه آسيب پذير و حتي پرداخت مستمري ماهيانه به آنها از فقر تغذيه خانواده جلوگيري مي كند.
نمايش سندهاي قديمي در موزه مردم شناسي
به مناسبت روز جهاني موزه بيش از دو هزار سند قديمي در موزه مردم شناسي اردكان يزد به نمايش گذاشته شد.به گزارش واحد مركزي خبر از يزد، اين اسناد قديمي شامل اسناد انقلاب اسلامي و رويدادهاي قبل و بعد از آن، وقف نامه ها، صداق نامه، فرمان هاي حكومتي ، نامه هاي قديمي، استفتائات علما، اسناد تجاري و معاملاتي است كه قدمت برخي از آنها به بيش از 400 سال مي رسد.مدير موزه مردم شناسي اردكان گفت: بزودي با ايجاد بخش اسناد قديمي در اين موزه، اين اسناد و اوراق قديمي به طور دائم در معرض ديد قرار مي گيرند.آقاي سپهري همچنين از ايجاد موزه كودك در اردكان خبر داد و گفت: در اين موزه نيز اشيا و وسايل متعلق به كودكان زمان هاي گذشته از بدو تولد تا دوران نوجواني شامل وسايل بازي قديمي ، وسايل پخت غذاي كودكان، لباس ، گهواره ، وسايل حمام، قنداق و ديگر وسايل مورد استفاده كودكان به نمايش گذاشته خواهد شد.
قلعه والي ميزبان مفرغ
نمايشگاه مفرغ هاي آلياژي مربوط به هزاره هاي سوم تا اواسط هزاره قبل ازميلاد در سرزمين ايلام (عيلام)، در قلعه والي ايلام برپا شد.به گزارش ايسنا جنس اين آلياژ ها مس و قلع است و ابزارآلات جنگي، ظروف آشپزخانه و اشياي تزئيني را شامل مي شود.تعدادي از اين آلياژ ها قبل از انقلاب طي حفاري هاي علمي توسط هيات هاي فرانسوي و بلژيكي در يك دوره صدساله و تعدادي نيز بعد از انقلاب توسط نيروي انتظامي كشف شده اند.تمدن ايلام شامل خوزستان، لرستان، كردستان و كهگيلويه و بويراحمد بوده است.هدف از برگزاري اين نمايشگاه آشنايي هر چه بهتر مردم با مواريث فرهنگي و تاريخي اين استان ها اعلام شده است.