زاويه ديگر
۵ سال ديگر رفاه مالي افزايش مي يابد
|
|
ايران هفته پيش عضو سازمان تجارت جهاني شد، اما به گفته «اسفندياراميد بخش» نماينــده جمهوري اسلامي ايران در اين سازمان، تبعات اين عضويت حدود 5 سال آينده بر زندگي عادي مردم تاثير مي گذارد.
او انتظار دارد قوانين حاكم بر WTO (سازمان تجارت جهاني) تا 5 يا 6 سال آينده به صورت تدريجي بر زندگي مردم تاثير خواهد گذاشت و مي گويد با اعمال سياست هاي WTO انتظار داريم كه رفاه مردم افزايش يابد.
نماينده ايران در سازمان تجارت جهاني در گفت و گو با ايرانشهر دو هدف كشور در سازمان تجارت جهاني را تشريح كرد: «افزايش رفاه جامعه با الحاق ايران به اين سازمان از طريق توسعه صادرات، آزادسازي واردات، توسعه اشتغال و رفاه در جامعه هموار خواهد شد.ما انتظار داريم با الحاق ايران به اين سازمان سيستم پويايي به وجود آيد و اقتصاد رقابتي ايجاد شود كه اگر با تعامل انجام گيرد فضاي اقتصاد ايران بازتر مي شود.» اميدبخش براي اين كار شرط هايي را هم مي آورد. «البته رشد اقتصادي مديريت مي خواهد، با فضاسازي و ايجاد مقررات جامع براي باز كردن فضاي كار بخش خصوصي براي ايران مشكلات كمتري ايجاد خواهد شد. درست است كه دولت ها در اين سازمان عضو مي شوند، اما در نهايت براي فعاليت بخش خصوصي تنوع ايجاد مي شود.»
نماينده ايران در سازمان تجارت جهاني معتقد است ايران چندان از قوانين و اوضاع حاكم بر اين سازمان دور نيست و مي گويد: «با اقداماتي كه بر مبناي اصل 44 قانون اساسي و سياست هاي آزادسازي بانك ها انجام مي شود به سياست هاي اقتصاد جهاني نزديك خواهيم شد.» از نظر او صنايع ايران اكنون نيز مي توانند با كشورهاي منطقه خاورميانه و آفريقا و مديترانه رقابت كند. «تلقي ما اين است هر قدر اقتصاد بازتر شود، با وارد كردن برخي اجناس و ايجاد رقابت داخلي با بنگاه هاي خارجي و منطقي كردن و مفيدتر كردن نظام رقابتي، سطح تكنولوژي و صنعت ايرانيان نيز رشد خواهد كرد.»
از سوي ديگر وزير بازرگاني عقيده دارد شركت هاي ضعيف با پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني حذف مي شوند. وي در گفت و گو با فارس مي گويد: بايد به اين موضوع توجه داشت كه عدم رقابتي شدن شركت هاي ايراني و همزمان با پيوستن ايران به WTO منجر به حذف و خارج شدن اين شركت هاي غير رقابتي از عرصه بين المللي و جهاني مي شود.
|