سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۱۲ - May 31, 2005
اجتماعي
Front Page

رئيس سازمان ثبت احوال تشريح كرد
تسهيلات ويژه سجلي براي شركت كنندگان در انتخابات رياست جمهوري
متولدين ۲۶ خرداد ماه سال ۶۹ و قبل از آن مي توانند در انتخابات شركت كنند
003600.jpg
ايسنا: رييس سازمان ثبت احوال كشور با تشريح تسهيلات ويژه درنظر گرفته شده براي شركت كنندگان در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت امور اجرايي مربوط به تعويض شناسنامه مستعمل و رسيدگي به ساير خدمات سجلي در كليه ادارات سازمان تا زمان انتخابات به سرعت انجام مي شود.
سيد محمدرضا آيت اللهي با بيان اينكه هدف سازمان ثبت احوال كشور آن است كه كسي به دليل در اختيار نداشتن شناسنامه از شركت در انتخابات محروم نماند، تصريح كرد: رفع موانع و ايجاد تسهيلات براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات و همچنين رعايت حقوق داوطلبان و رأي دهندگان از مهمترين دغدغه هاي ثبت احوال در تمام انتخاب ها بوده و خواهد بود.
به گفته آيت اللهي به موجب قانون، رؤساي ادارات ثبت احوال عضو هيات اجرايي بوده و در حال حاضر در تمام حوزه هاي انتخابيه به عنوان يكي از اعضاي فعال در هيأت هاي اجرايي انجام وظيفه مي كنند و براي انجام امور، همكاري مي كنند.
رئيس سازمان ثبت احوال كشور در ادامه براي شركت در انتخابات مدرك هويتي ديگر چون كارت شناسايي ملي، گواهي نامه، گذرنامه و يا كارت پايان خدمت را غيرممكن دانست و به ايسنا گفت: به موجب قانون فقط با شناسنامه مي توان در انتخابات شركت كرده و مدرك ديگري براي شركت در انتخابات پذيرفته نيست و استفاده از اين نوع مدارك در انتخابات نيازمند اصلاح قانون است.
وي با بيان اينكه حداقل سن شركت در انتخابات ۱۵ سال تمام است، يادآور شد: متولدين ۲۷ خرداد ماه سال ۶۹ و قبل از آن واجد شرايط براي شركت در انتخابات بوده و مي توانند با ارائه شناسنامه در انتخابات شركت كنند.
آيت اللهي در پايان ارائه شناسنامه عكسدار در انتخابات را ضروري ندانست و اظهار داشت: واجدين شرايط با شناسنامه خود حتي اگر عكس دار هم نشده باشد، مي توانند در انتخابات شركت كرده و كليه ادارات ثبت احوال آمادگي دارند شناسنامه نوجوانان و جوانان را در اسرع وقت عكس دار كنند.

بررسي گزارش عملكرد كشورها در خصوص تعهدات مقابله با بيماري ايدز
نماينده ايران به سازمان ملل گزارش مي دهد
گروه اجتماعي، مريم غفاري: اجلاس سران بلند مرتبه مجمع عمومي سازمان ملل متحد براي بررسي پيشرفت به دست آمده در زمينه تحقق اهداف مندرج در «اعلاميه تعهد درباره بيماري ايدز و ويروس آن» در مقر سازمان ملل متحد، در ۱۲ خردادماه جاري برگزار خواهد شد.
در اين اجلاس ۴۰ وزير بهداشت از سراسر جهان شركت خواهند كرد كه از جمهوري اسلامي ايران نيز دكتر محمداسماعيل اكبري، معاون وزير بهداشت و آموزش پزشكي حضور خواهد داشت. در اين اجلاس كه فرصت مهمي براي تداوم افزايش آگاهي هاي عمومي نسبت به بيماري ايدز مي باشد، موضوعاتي چون پيشگيري، بيماري ايدز و حقوق بشر با تاكيد بر جنسيت، منابع، درمان، مراقبت  و حمايت كودكان آسيب پذير به دليل ايدز بررسي خواهد شد و كشورها گزارش عملكرد خود نسبت به تعهدات قطع نامه صادر شده در اجلاس ويژه ايدز در سال ۲۰۰۱ را ارائه خواهند داد.
دكتر حميدرضا ستايش نماينده مدير برنامه مشترك سازمان ملل متحد براي مقابله با ايدز در ايران در گفت وگو با همشهري گفت: به دنبال برگزاري اجلاس ويژه سازمان ملل براي ايدز كه در سال ۲۰۰۱ برگزار شد قطعنامه اي صادر شد كه در آن تمام كشورهاي شركت كننده از جمله ايران متعهد شدند كه با اجراي اين قطعنامه كه ۱۰ بخش و ۱۰۳ بند دارد راه كارهايي را براي مقابله با ايدز ارائه و به كار گيرند. وي افزود: اجلاس عالي رتبه سازمان ملل در خصوص ايدز كه قرار است ۱۲ خرداد ماه جاري برگزار شود براي دريافت گزارش عملكرد كشورها در خصوص تعهداتي كه دارند مي باشد و در سال بعد (۲۰۰۶) نيز اجلاس وزرا در مجمع عمومي روي اين بحث كار كنند.
وي علت ندادن ويزا به نماينده ايران جهت شركت در اجلاس را تأخير در اقدام ذكر كرد و گفت: دفتر حفاظت ايران در حال پيگيري اين امر است كه به محض صدور ويزا، دكتر اكبري، معاون سلامت وزارت بهداشت شركت خواهند كرد.
دكتر ميترا معتمدي رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت نيز در پاسخ به سئوال همشهري مبني بر اينكه چرا كشور ما نيز جزو شركت كنندگان در اجلاس دعوت شده اند آيا جزو كشورهاي پرخطر به حساب مي آيند گفت: در اين اجلاس تمام اعضاي سازمان ملل دعوت مي شوند علاوه بر اين چون ايران عضو متعهدين كنترل ويروس ايدز نيز مي باشد در اين اجلاس قرار است شركت كند و صرفاً موضوعات كلي تعهدات و گزارش عملكرد فعاليت ها بحث مي شود و در خصوص نوع درمان و مسائل فني صحبتي نخواهد شد.
دكتر معتمدي در خصوص هدف ۳ تا ۵ گفت: اين برنامه فراهم ساختن درمان ضد رترو ويروسي تركيبي براي ۳ ميليون نفر از ساكنان كشورهاي در حال توسعه تا پايان سال ۲۰۰۵ است.
وي با اشاره به اينكه منطقه مديترانه شرقي به دليل شيوع كم اين بيماري سخت به كشورهايي چون آفريقا، داراي پوشش درماني كمتري است، گفت: امروزه آلودگي به ويروس نقص ايمني انساني ايدز فوريت عمده سلامت جهاني محسوب مي شود و يك اقدام جهاني عليه همه گيري آلودگي اين ويروس ضروري است.
وي افزود: ايدز بيماري است كه تأثير آن در مناطق دچار فقر و نابرابري اجتماعي بسيار بيشتر است. اداره اين بيماري در مكان هايي كه نظام سلامت ضعيف قادر به ارائه خدمات نيستند، چندان ساده نيست به اين ترتيب مسئله ويروس نقص ايمني انساني ايدز، مسائلي را در حيطه حقوق بشر به خصوص درباره حق برخورداري از سلامت به پيش مي كشد كه پرداختن به آن از فوريت برخوردار است. براساس گزارش جهاني سلامت طي سال ،۲۰۰۲ ۵ ميليون نفر به اين ويروس آلوده شده اند كه تا پايان سال ۲۰۰۲ در سراسر جهان ۲۸ ميليون نفر و در سال ۲۰۰۲ نيز نزديك به ۳ ميليون نفر بر اثر ايدز فوت كرده اند.
دكتر معتمدي در خصوص مكانيسم هاي محدود انتقال اين ويروس مي گويد: ويروس نقص ايمني انساني يك رترو ويروس منتقله از راه خون است و از طريق تماس جنسي، تزريق خون آلوده، مصرف مواد مخدر به صورت تزريقي،  عدم رعايت آن چه كه هم اكنون در محافل پزشكي تحت نام «احتياط هاي عمومي» شناخته  شده و از مادر به كودك طي بارداري،  زايمان و شيردهي منتقل مي شود.
اين گزارش حاكي است برنامه عملياتي سازمان جهاني بهداشت براي نقص ايمني انساني/ ايدز كه با رويكرد واكنش فوري مطابقت دارد شامل،  تشكيل گروه هاي واكنش فوري، گسترش مراكز دارويي و تشخيص ايدز، ارائه راه كارهاي ساده شده درمان و استانداردسازي همسان و گسترش فوري آموزش و توسعه ظرفيت براي متخصصان بخش سلامت است و همچنين حمايت همه جانبه براي تأمين اعتبار كه مستلزم همكاري سازمان جهاني بهداشت است.

زمان و نحوه توزيع كارت آزمون پيام نور اعلام شد
ايسنا: كارت آزمون نوبت چهارم دوره هاي فراگير مقطع كارشناسي ارشد دانشگاه پيام نور روز پنجشنبه ۱۹ خرداد ماه در تهران و ۹ استان ديگر كشور توزيع مي شود.
آزمون دوره هاي فراگير كارشناسي ارشد دانشگاه پيام نور در ۲۳ رشته در صبح و بعدازظهر روز جمعه ۲۰ خرداد ماه برگزار مي شود.در تهران كارت خواهران و برادران به ترتيب در دانشگاه هاي تربيت معلم و علم و صنعت توزيع مي شود. كارت خواهران داوطلبان تهراني ( متولدين سال ۵۷ و سالهاي بعد از آن صبح روز پنجشنبه و متولدين سال ۵۶ و سالهاي قبل از آن عصر روز پنجشنبه ۱۹ خرداد) در دانشگاه تربيت معلم تهران و كارت برادران (متولدين سال ۵۹ و سالهاي بعد از آن صبح پنجشنبه و متولدين سال ۵۸ و سالهاي قبل از آن عصر روز پنجشنبه ۱۹ خردادماه) در دانشگاه علم و صنعت ايران توزيع مي شود. مدارك لازم جهت دريافت كارت شامل آزمون شناسنامه يا كارت شناسايي عكس دار معتبر كه حاوي مشخصات فردي داوطلب باشد و  اصل فيش بانكي پرداخت شهريه ثابت است.

آئين نامه مشاغل سخت و زيان آور درباره خبرنگاران كاربرد اجرايي ندارد
فارس: مديركل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي گفت: روزنامه نگاران بدون مطالعه درباره شرايط روحي و جسمي شغل خبرنگاري قانوني را با تائيد رئيس  جمهور تصويب كردند كه لازم است انجمن صنفي روزنامه نگاران در توافقي با انجمن صنفي مديران مطبوعات شغل خبرنگاري را بررسي مجدد كنند. تقي پور گفت: دو اتحاديه بايد قانون پخته و محكمي تدوين كنند كه در عمل خبرنگاران و كارفرمايان را با مشكل مواجه نكند و با تصويب مجلس بار قانوني داشته باشد. به گفته وي بر اساس قانون كار، اشتغال زنان در مشاغل سخت و زيان آور ممنوع است و اگر كارفرمايي خلاف قانون عمل كند مجازات مي شود.

بيش از ۵ ميليون دانش آموز ابتدايي از ۴ تير تا پايان شهريور ثبت نام مي شوند
ايسنا: معاون آموزش عمومي آموزش و پرورش با اعلام ثبت نام رسمي دانش آموزان پايه اول ابتدايي از ۴ تير ماه سال جاري همزمان با اجراي طرح سنجش سلامت، تصريح كرد: يك ميليون و ۵۰۰ هزار نفر در سال ۸۴ به پايه اول ابتدايي راه مي يابند.
مختار موسوي با اشاره به تحصيل ۶ ميليون و ۲۰۶ هزار و ۷۱۸ دانش آموز در مقطع ابتدايي در سال تحصيلي جاري، اظهار كرد: پيش بيني برنامه اي آموزش و پرورش اين است كه سال تحصيلي آينده تعداد دانش آموزان مقطع ابتدايي با كاهش ۴۶۰ هزار و ۴۳۱ نفري به ۵ ميليون و ۷۴۶ هزار و ۲۸۷ نفر تقليل يابد. موسوي با تأكيد بر اين كه اخذ هر گونه شهريه ثبت نام در مدارس دولتي ممنوع است، گفت: مدارس، تنها مجاز به دريافت حق بيمه و كتاب هاي درسي در هنگام ثبت نام هستند. وي با اعلام مهلت ثبت نام دانش آموزان ابتدايي تا پايان شهريور ماه سال جاري گفت: ثبت نام پايه هاي دوم تا پايان مقطع ابتدايي پس از اعلام نتايج امتحانات خرداد ماه صورت گرفته و با توجه به آيين نامه اجرايي مدارس، بر حسب موقعيت مناطق، ثبت نام از سوي مدارس و در صورت مواجهه با مشكل، از سوي مناطق صورت مي گيرد. به گفته معاون آموزش عمومي آموزش و پرورش كليه متولدين نيمه اول سال ۷۸ و روز اول مهر ماه اين سال ۶ ساله ها در پايه اول دبستان ثبت نام مي شوند.

مرجع نگهداري از بيماران خاص وجود ندارد
مهر: مديركل سازمان خدمات درماني با بيان اين كه سازمان بهزيستي به دليل كسري بودجه حاضر به نگهداري بيماران خاص نمي شود ، گفت: در طرح جديد حمايتي از بيماران خاص سازمان هاي حمايتي وظيفه نگهداري از اين بيماران را بر عهده خواهند گرفت.
دكتر داوود حاج قاسم علي با بيان اين مطلب افزود: خدمات ارائه شده به بيماران خاص همچون گذشته ادامه خواهد داشت ، به گونه اي كه در هر سال ۲ ماه به عنوان بيمار حاد و يا ۴ ماه به عنوان بيماري مزمن مي توانند در بيمارستان بستري شوند.وي در خصوص مشكل نگهداري بيماران خاص گفت: امكان نگهداري از بيماران خاص در منزل در مرحله اي خاص وجود ندارد و نگهداري از اين بيماران بايد بر عهده سازمان هاي حمايتي قرار گيرد ، اما با توجه به اين كه نگهداري اين بيماران نياز به هزينه هاي بسيار بالا دارد سازمان بهزيستي به دليل كسري بودجه حاضر به نگهداري اين بيماران نمي شود.حاج قاسم علي در ادامه گفت: درمان بيماران خاص تا زماني كه نياز به درمان دارند بر عهده سازمانهاي بيمه گر است اما نگهداري اين بيماران از وظايف و حوزه ماموريتي سازمانهاي بيمه گر خارج است چرا كه اعتبار و بودجه اي در اين خصوص در اختيار نداريم.مدير كل سازمان خدمات درماني تصريح كرد: بر اساس اعلام سازمان بهزيستي در ماه هزينه يك بيمار خاص در حدود ۶۰ هزار تومان است در حالي كه با سرانه پاييني كه سازمان خدمات درماني دريافت مي كند قطعاً توانايي نگهداري اين بيماران را نخواهد داشت.

حل مشكل جانبازاني كه درصد جانبازي شان دچار اختلاف است
ايسنا: اشتغال فرزندان شاهد و مسكن ايثارگران از مشكلات جدي بنياد شهيد و امور ايثارگران است.
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور در جلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان تهران با اشاره به اينكه سال ۸۴ ظرفيت هاي قابل توجهي در قانون براي اين سازمان پيش بيني شده است، گفت: ظرفيت هاي موجود براي بهبود وضعيت جامعه هدف ما مؤثر است. معاون رئيس جمهوري به تهيه و ارائه طرح جامع خدمات ايثارگران در راستاي برنامه هاي فرهنگي سازمان به هيأت دولت اشاره كرد و گفت: چنانچه طرح فوق در دولت تصويب شود اجرايي خواهد شد.
براساس اين گزارش، دهقان تصريح كرد: بايد فصلي بين خدمات و تسهيلاتي كه براي گروه هدف ايثارگران ارائه مي شود، ايجاد كنيم. چرا كه برخي از اعضاي گروه هدف سعي مي كنند، با بالا بردن درصد ايثارگري خود، تسهيلات ويژه اي دريافت كنند.

جسته ، گريخته
فرزندان ايرانيان مقيم خارج كشور، ايراني هستند
ايلنا: تابعيت خارجي فرزندان مردان ايراني مقيم خارج كشور، بعد از ۱۸ سالگي مورد تاييد ما نيست.اسماعيلي، مدير كل ثبت احوال امور خارجه، گفت: برابر ماده ۹۸۹ قانون مدني، فرزندان مردان ايراني مقيم خارج، بعد از سن ۱۸ سالگي ايراني هستند و تابعيت خارجي آنها، مورد تاييد ايران نيست.وي افزود: براساس قانون مدني، هر بچه  اي كه از پدر ايراني در خارج كشور متولد شود، ايراني تلقي مي  شود.اسماعيلي تصريح كرد: اين افراد تا سن ۱۸ سالگي مشكلي در خصوص استفاده از مدارك كشوري كه در آن به دنيا آمده  اند ندارند.
رابطه تغذيه در بارداري و سرطان سينه
ايرنا: بررسي هاي جديد دانشمندان كانادايي نشان مي دهد كه تغذيه مادر قبل از حاملگي و در حين بارداري، مي تواند نقش مهمي در بهزيستي و سلامتي نوزاد در سنين مختلف زندگي داشته باشد.در اين بررسي مشخص شده مادراني كه در حين بارداري ماهي و يا غذاهايي كه حاوي مقدار زيادي اسيدهاي چرب «امگا ۳» مصرف مي كنند، امكان بروز سرطان سينه در دخترانشان تا حدود ۴۰ درصد كاهش مي يابد.
ضرر آشپزي به زنان
003603.jpg
ايسنا: كارشناسان به زنان خانه دار هشدار دادند كارهاي زياد خانه به ويژه پخت و پز طولاني در آشپزخانه بر زيبايي و شفافيت پوست آنها تاثير منفي مي گذارد. اين كارشناسان همچنين مي گويند: پوست زنان به سبب گرماي آشپزخانه، خستگي و تلاش زياد عرق مي كند كه با عرق كردن آب بدن از بين مي رود و چنانچه اين آب از دست رفته جبران نشود پوست دچار خشكي شده و به مرور اين خشكي منجر به بروز چين و چروك در پوست خواهد شد. خواب خوب،  آرامش رواني، غذاي مناسب، نوشيدن آب زياد و مصرف ميوه و سبزي از راههاي تغذيه پوست است.
افزايش توجه به سزارين
گروه اجتماعي: بيش از ۳۰ درصد زايمانها در بيمارستان  تامين  اجتماعي اسلامشهر به روش سزارين انجام مي شود.رئيس اين بيمارستان با اشاره به ۳۷ مورد عمل جراحي هاي مختلف در اين بيمارستان گفت: روزانه ۱۳ نوزاد در اين بيمارستان به دنيا مي آيد.اقدام به سزارين در ۳۰ درصد زايمانها در اسلامشهر، نمي تواند خبر خوشايندي باشد.چنان كه افزايش توجه زنان باردار به سمت سزارين در كل كشور، از اخبار نامطلوب است.
هيچ اعتباري براي طرح فقر زدايي كميته امداد پرداخت نشده است
ايلنا: معاون برنامه  ريزي و امور مجلس كميته امداد، اعلام كرد: دولت براي اجراي طرح فقرزدايي به كميته امداد هيچ اعتباري پرداخت نكرده است.
محمد اسماعيل حسيني، گفت: امسال تنها افزايش مستمري خانواده  ها را داشتيم و براي كارهاي فقرزدايي هيچ پولي دريافت نكرده  ايم. وي افزود: مجلس افزايش دو برابري مستمري خانواده  ها را تصويب كرده؛ اما هنوز اين افزايش بودجه از سوي سازمان مديريت و برنامه  ريزي تامين نشده است.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |