ديدار روحاني با وزير كشور عربستان
ايران و عربستان مسئوليتهاي بيشتري براي تأمين
همكاري هاي منطقه اي در جهت صلح دارند
ايسنا: روحاني گفت: ايران و عربستان، دو كشور بزرگ منطقه مسئوليتهاي بيشتري براي تامين همكاريهاي منطقه اي در جهت صلح و ثبات و امنيت دارند.
دكتر روحاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي در ديدار با نايف، وزير كشور عربستان سعودي اهميت ويژه روابط دو كشور را يادآور و مشاركت تهران - رياض در امنيت و ثبات منطقه را اجتناب ناپذير دانسته و گفت: بحران هاي مهمي در منطقه جريان دارد كه امنيت منطقه اي و بين المللي را تحت تاثير قرار داده است.
وي افزود: دو كشور مهم و بزرگ ايران و عربستان بايد نقش تاريخي خود را در تامين امنيت و ثبات منطقه ايفا نمايند كه اين امر مستلزم روابط و همكاري جامع و تنگاتنگ تهران - رياض است.روحاني كارنامه ايران در مبارزه با گروه هاي تروريستي را درخشان توصيف نموده و با اشاره به اينكه كميته مبارزه با تروريسم سازمان ملل در اين مورد از ايران تقدير به عمل آورده گفت: متاسفانه بحران، بي ثباتي و ناامني در منطقه حساس خليج فارس و خاورميانه رو به گسترش است.
نايف، وزير كشور عربستان سعودي نيز در ديدار با دكتر روحاني روابط دو كشور را برادرانه توصيف نموده و نقش منطقه اي تهران - رياض را بسيار ويژه خوانده و گفت: بايد متناسب با تحولات و مشكلات جديد، همكاريهاي نيرومندتري در منطقه ايجاد شود.
به گزارش روزنامه الرياض حسن روحاني پس از اين ديدار در جمع خبرنگاران درباره گزارشات دستگاههاي اطلاعاتي آمريكا مبني بر وجود يكي از رهبران القاعده و مسئولين انفجار عربستان كه باعث كشته شدن ۱۹ آمريكايي شد در ايران گفت: اطلاعات آمريكا حتي نسبت به مسايل داخلي آمريكا نيز بسيار ضعيف است و من صحت اين اظهارات آمريكايي ها را رد مي كنم.وي درباره تحويل سه فرد دستگير شده در ايران به نام هاي سعدبن لادن (پسر بن لادن)، سليمان ابوغيث و سيف العدل براي محاكمه گفت: هيچ حرفي درمورد اين نامها ندارم و نمي دانم كه اين اسامي از كجا آمده اند.الرياض به نقل از امير نايف در نشست خبري بعد از اين ديدار نوشت: دريافتم كه دكتر حسن روحاني كاملا آماده همكاري است و ان شاءالله اين موضوع به نفع دو كشور و منطقه خواهد بود.
امير نايف درباره مسايل مربوط به تروريسم گفت: عربستان آماده همكاري با تمامي كشورهاي منطقه است؛ حال چه كشورهاي حوزه خليج فارس، چه كشورهاي عربي و يا كشورهاي اسلامي؛ حتي براي مبارزه با تروريسم حاضر است با تمامي كشورهاي جهان همكاري داشته باشد.
دكتر روحاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي در بازديدي از مجلس شوراي عربستان با رئيس اين شورا ديدار و گفت وگو كرد.
در اين ديدار كه معاونين مجلس شوراي عربستان نيز حضور داشتند شيخ صالح بن حميد، رئيس مجلس شوراي عربستان با تشريح جايگاه و وظايف مجلس شوراي عربستان گفت: افتخار مي كنيم كه روابط دو كشور بسيار خوب و روبه پيشرفت است.
دكتر روحاني نيز در اين ديدار گفت: كشورهاي منطقه صرفا در سايه اعتماد و همكاري متقابل مي توانند منافع خود را تضمين كنند.
روحاني تقويت روابط پارلماني را يكي از پايه هاي مهم تحكيم روابطي فراگير خوانده و ايجاد سيستم پارلماني در كشورهاي منطقه را موجب گسترش دموكراسي و توسعه دانست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله پارلمان در ايران گفت: براساس قانون اساسي ايران هيچ قدرتي حق انحلال پارلمان در ايران را ندارد و اختيارات مجلس شوراي اسلامي ايران در قانونگذاري و نظارت بر فعاليتهاي اجرايي كشور بسيار گسترده است.
مجلس شوراي اسلامي ايران از نادر پارلمانهاي جهان است كه مي تواند رئيس جمهور منتخب مردم را مورد سئوال قرار دهد.
|