چهارشنبه ۱ تير ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۲۹ - Jun 22, 2005
همزمان با راه اندازي «ال سي دي» بزرگ ميدان قدس اعلام شد:
۲۰ «ال سي دي» بزرگ تا پايان سال
در تهران راه اندازي مي شود
گروه شهري: شهرداري تهران به منظور ارتقاء كيفيت اطلاع رساني به شهروندان در حوزه مسائل شهري تا پايان امسال و با مشاركت بخش خصوصي در ۲۰ ميدان و تقاطع اصلي شهر تهران پروژه نصب «ال سي دي»هاي بزرگ را به اجرا درخواهد آورد.
همزمان با راه اندازي نخستين «ال سي دي»هاي بزرگ ايران در ميدان قدس (تجريش) مهندس ابوالقاسم وحدتي اصل مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران ضمن اظهار مطالب فوق به خبرنگار ما گفت: هزينه نخستين «ال سي دي» بزرگ ايران كه در ميدان قدس (تجريش) با حدود ۴۰ مترمربع سطح نمايش و مجهز به آخرين تكنولوژي روز دنيا و با يك ميليارد تومان اعتبار به بهره برداري رسيده تماما توسط بخش خصوصي تقبل شده است. وي در مراسم بهره برداري از اين «ال سي دي» بر ضرورت استفاده از روشهاي مدرن تبليغاتي و اطلاع رساني به جاي شيوه هاي سنتي در كلان شهري مانند تهران كه حدود ۸ ميليون نفر جمعيت دارد، تاكيد كرد. به گفته وي ظرف چند روز آينده بزرگترين «ال سي دي» بزرگ كشور نيز در ميدان ونك به بهره برداري خواهد رسيد.
وحدتي اصل كاركرد اين «ال سي دي» ها را مجموعا فرهنگي اعلام كرد كه در بعضي موارد نيز اقدام به پخش آگهي هاي تجاري خواهند كرد به طوريكه در تمام طول ساعات شبانه روز رويدادهاي مهم كشور و جهان، اطلاعات مربوط به داروخانه ها، مراكز آموزشي، پزشكي، بيمارستاني، خدماتي و مسابقات ورزشي حساس و پرطرفدار به سمع و نظر شهروندان مي رسد.
وي گفت: از آنجا كه احداث اين «ال سي دي» ها در ميادين و تقاطع هاي پر رفت و آمد صورت خواهد گرفت، به منظور جلوگيري از بروز اخلال در حركت شهروندان و متعاقب آن كاهش دقت و توجه رانندگان پيامها به صورت ثانيه اي و دنباله دار پخش خواهد شد و تنها در موارد استثنايي برنامه هاي مربوط به مسابقات پرطرفدار و حساس فوتبال با هماهنگي دستگاه هاي ذيربط از جمله نيروهاي انتظامي و راهنمايي و رانندگي در دو ساعت مشخص به نمايش درخواهد آمد.
به گفته مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران، ۱۰ دستگاه از اين «ال سي دي» ها با مشاركت روزنامه همشهري اقدام به پخش مطالب فرهنگي، شهري، محيط زيستي و ... به صورت گرافيكي خواهد كرد.
وي ادامه داد: كليه مطالب پخش شده توسط اين «ال سي دي»ها توسط ستاد نظارتي متشكل از نمايندگان وزارت ارشاد، شهرداري تهران و شوراي اسلامي شهر تهران كنترل و سپس مجوز پخش خواهند گرفت.
خبرنگار ما مي نويسد: ظرف سه ماه آينده سه دستگاه «ال سي دي» بزرگ به صورت ثابت در ميادين ونك، هفت تير و تقاطع نيايش _ وليعصر نصب مي شود و يك دستگاه هم به صورت سيار در ميدانهاي پرجمعيت مورد استفاده قرار مي گيرد.

مجتمع ۲۰ واحدي مصداق «انبوه سازي» نيست
انبوه سازان هنوز «تعريف» ندارند
000432.jpg
گروه شهري: هنوز تعريف جامعي براي  انبوه سازي وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ما، در حالي كه بسياري از كارشناسان، يكي از عوامل ناپايداري ساختمان ها در مقابل زلزله احتمالي را، دخالت افراد غيرمتخصص در ساخت و ساز ها مي دانند و از سوي ديگر، انبوه سازي را راهكاري مؤثر و كارآمد براي احداث بناهاي مقاوم ذكر مي كنند، هنوز تعريف مشخصي براي انبوه سازي ارائه نشده است.
مهندس شيباني، دبير انجمن مهندسي زلزله ايران در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: اين تلقي نادرستي است كه به افرادي كه ۲۰ واحد مسكوني احداث مي كنند، انبوه ساز اطلاق شود. بلكه انبوه سازي بايد تعريف مشخصي داشته باشد تا افراد فاقد تخصص و دانش فني و مهندسي نتوانند وارد اين عرصه شوند.
وي با تأكيد بر مكان يابي مناسب براي احداث واحدهاي انبوه، مهمترين مسئله را در انبوه سازي كيفيت مهندسي ساخت  وساز ذكر كرد و افزود: انبوه سازي در شرايطي مي تواند مفيد باشد كه به دست مجموعه هاي توانا انجام شود. مجموعه هاي توانمندي كه قادر باشند با برنامه ريزي درست هم از نظر شهرسازي و هم از نظر مديريت ساخت و توان اجرايي نسبت به احداث مجتمع هاي ساختماني اقدام كنند.
عضو هيأت مديره انجمن مهندسان راه و ساختمان ايران خاطرنشان ساخت: انبوه سازي براساس معيارهاي علمي در اشتغال هم مؤثر است. براي نمونه اگر ساخت يك شهرك در چارچوب انبوه سازي صورت پذيرد هنگام ساخت مي توان بنا به مصالح و متناسب با نياز شهرك، كارخانه هايي در جوار آن ايجاد كرد و از اين طريق براي گروهي از شهروندان زمينه اشتغال فراهم ساخت.
دكتر حميد ماجدي، رئيس هيأت مديره جامعه مهندسان شهرساز، نيز معتقد است: انبوه سازي بايد به گونه اي باشد كه بسياري از فضاهاي مورد نياز شهري را در خود جاي دهد.
به گفته وي، تعريفي كه امروزه در كشور از انبوه سازي رايج و براساس آن به يك مجتمع ۱۰ واحدي انبوه سازي اطلاق مي شود، تعريفي نادرست و غيرمنطقي است كه نياز به تجديد نظر دارد.
اين استاد دانشگاه، انبوه سازي را پروژه اي مي داند كه از نظر تعداد و حجم در حدي باشد كه به همراه خود تكنولوژي جديد ايجاد كند. ماجدي در خصوص افزايش آمار انبوه سازي مي  گويد: افزايش آمار انبوه سازي تنها به اين دليل است كه در يك قطعه كوچك زمين، مجتمع هاي ۱۰ واحدي ساخته مي شود كه نام آن را انبوه سازي گذاشته اند كه اين نياز به تجديد نظر دارد.
به اعتقاد وي، تراكم ساختمان رابطه مستقيمي با تراكم جمعيت دارد به طوري كه براساس برنامه ها و طرح هاي شهرسازي جمعيت مشخصي مي توانند در بخشي از فضاي شهر كه مسكوني است ساكن شوند. از اين رو، افزايش تراكم زياد از نظر شهرسازي منطقي نيست مگر اينكه خطاهايي در برنامه هاي گذشته در ارتباط با پيش بيني تراكم صورت گرفته باشد كه ناگزير به افزايش تراكم داشته باشد.
ماجدي مي افزايد: تراكم تعيين شده هر شهر، منطقه يا محله در يك مقطع زماني بايد به گونه اي باشد كه براي هميشه ثابت بماند، سپس با افزايش جمعيت، توسعه  هاي جديد شهر مشخص شود.

توضيحات مدير عامل ستاد پيوندهاي آسماني شهرداري تهران به اظهارات يكي از فعالان عرصه سياسي
گروه شهري: پيرو اظهارات دكتر نوبخت حقيقي از فعالان سياسي در برنامه گفتگوي شبكه ۲ سيماي جمهوري اسلامي پيرامون طرح اعطاء وام ازدواج شهرداري به شهروندان تهراني، دكتر مجيد جمشيديان مدير عامل ستاد پيوندهاي آسماني توضيحي به شرح زير به دفتر روزنامه همشهري ارسال كرد:
در شب گذشته تاريخ ۳۰/۳/۸۴ بيننده برنامه گفتگوي شبكه ۲ سيما بودم.با توجه به توضيحي كه جناب آقاي نوبخت در مورد وامهاي ازدواج شهرداري بيان فرمودند لازم ديدم به عنوان فردي كه مسئوليت اجرائي طرح پيوند آسماني كه وامهاي ازدواج بخشي از آن محسوب مي شود،را دارم مطالبي را به عرض برسانم:
ابتدا لازم مي دانم كه نكاتي را بيان كنم كه شايد توضيحات بنده را شفاف تر نمايد:
۱- اينجانب در دوره دوم رياست جمهوري جناب آقاي رفسنجاني مدير كل روابط عمومي ايشان بوده ام كه مسئوليت بخشهاي اخبار، ارتباط با رسانه ها و وزارت خانه ها و ادارات كل روابط عمومي، تبليغات دولت و بعضا ارتباط با مردم را بر عهده داشتم.
۲- در مجلس پنجم نيز مسئوليت اداره كل روابط عمومي مجلس و بخش ارتباطات مردم با نمايندگان محترم با اينجانب بود كه گزارشهاي مكرر از نارسائيهاي قوه مجريه در رسيدگي به مشكلات مردم و ارتباط با مردم را به رياست محترم مجلس و نمايندگان محترم تقديم كرده ام _ جناب آقاي دكتر نوبخت از آنها مطلع مي شدند.
۳- در مجلس ششم نيز چند سال بعنوان كارشناس آموزش مجلس انجام وظيفه نموده ام.
اما در مورد طرح پيوند آسماني و وامها
انگيزه اصلي طرح:
- انگيزه اجراي طرح پيوند آسماني و پرداخت وام بر سه محور استوار بود.
محور اول: آسيب شناسي هاي مربوط به مشكلات اجتماعي نشان مي داد كه بي ميلي نسبت به ازدواج و ناامني نسبت به تامين مخارج اوليه آن نقش بسياري در افزايش آسيبهاي اجتماعي دارد و از سوي ديگر نارسائيها و نبودن مهارتهاي لازم در سالهاي اول ازدواج موجب بروز اختلافات و جدائي مي شد.
محور دوم: سخت گيريها و نارسائيها در پرداخت وامهاي تكليفي توسط بانكهاي دولتي و ميزان ناچيز مبلغ آن.
شايان ذكر است در سالهايي كه مسئوليت روابط عمومي و ارتباط مردمي مجلس شوراي اسلامي را بر عهده داشتم هر روز بيش از دهها مراجعه كننده به نمايندگان را شاهد بودم. اين افراد از شهرهاي دور و نزديك مي آمدند و از نمايندگان درخواست مي كردند نامه اي را براي وام به بانكها برايشان بنويسم.
محور سوم: يكي از مسئوليتها و ماموريتها در مديريت شهري سامان دادن به امور فرهنگي، ورزشي و تفريحي مردم در كنار ساير وظايف است.
براساس اين سه محور چندين فعاليت در دستور كار شوراي محترم شهر و شهردار تهران قرار گرفت از جمله اين فعاليتها سامان دادن خوابگاههاي دانشگاه تهران بود كه جناب آقاي دكتر نوبخت از بيان آن غفلت نمودند، خوابگاههاي كوي دانشگاه، دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي و مواردي ديگر كه بنده در برخي موارد مسئول مستقيم اين پيگيري بودم.
يكي ديگر از اين اقدامات طرح پيوند آسماني و پرداخت وام ازدواج به زوجهاي جوان بود، در اين طرح برنامه هايي را تدارك ديده شد كه طي آن ضمن پرداخت وام ازدواج به زوجهاي جوان براي آنهايي كه داوطلب بودند دوره اي براي آموزش مهارتهاي زندگي و ارتباط تدارك ديده شد.
ب: آنچه در وام ازدواج اتفاق افتاد:
بيش از يكصد و بيست هزار نفر تقاضاي وام كردند.
نزديك به يكصد هزار نفر با رعايت احترام كامل وام خود را دريافت نمودند.
نگاهي به نظر سنجيهاي رسانه ها در مورد شيوه اجرا و برخورد با مردم -رسانه ها مي گفتند: مردم مي گويند براي اولين بار است كه چيزي به ما مي دهند و اين همه احترام و ارزش مي گذارند، گروههاي متنوع از زوجها مي آيند و با شادي و احساس بزرگي وام مي گيرند و مي روند (اين الفاظ را رسانه ها گفته اند) البته قبول دارم وقتي زوجها به خانه هاي خود بر مي گردند و اين نگاه زيبا و برخورد خالصانه با خود را براي اطرافيان مي گويند، آنها هم تحسين مي كنند و البته گاهي تعجب، زيرا بسياري نسبت به اينكه مسئولان با افتخار خدمت كنند و بي توقع باشند هنوز ناباورند،  ولي مايلم بگويم با هدايتها، حمايتها و اقدامات شهرداري تهران اين باور ايجاد شده است.
جالب است بدانيد در اكثر مواردي كه بنده با مردم صحبت مي كردم آنها از اينكه چرا شهرداري وام مي دهد، يا خوابگاهها را بازسازي مي كند يا كتاب هديه مي دهد سئوال نمي كردند، آنها بيشتر مي پرسيدند و مي پرسند مسئولان قبلي اين اعتبار را چه مي كردند و اين سئوال همچنان پابرجاست.
از گروههاي سياسي كه هر كدام در انتخابات داعيه خدمت رساني به مردم را دارند انتظار دارم كه يك كار خداپسندانه و مورد نياز جامعه را كه نياز بسياري را رفع كرد و شيريني خدمت  رساني نظام اسلامي را به كام آنها چشاند، منفي جلوه ندهند.
با آرزوي سربلندي براي مردم خداجوي ايران
مجيد جمشيديان

بزرگترين پارك آبي خاورميانه چهارفصل مي شود
مناسب سازي پارك آبي آزادگان براي استفاده بانوان تهراني
گروه شهري: معاون فرهنگي اجتماعي شهردار تهران از مناسب سازي پارك آبي آزادگان براي استفاده بانوان تهراني طي يك ماه آينده خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، اسفنديار رحيم مشايي پيش بيني كرد طي تابستان امسال بالغ بر يك و نيم ميليون نفر از برنامه هاي تفريحي، ورزشي بزرگترين پارك آبي خاورميانه استفاده كنند.
وي از استفاده رايگان اقشار كم درآمد جامعه از امكانات پارك آبي آزادگان خبر داد و افزود: هدف مديريت شهري برخورداري يكسان تمامي اقشار جامعه از امكانات مناسب اوقات فراغت است و توزيع بليت هاي رايگان پارك آبي آزادگان و ساير اماكن تفريحي و فرهنگي، مجالي است تا اقشار كم بضاعت نيز طعم شيرين اوقات فراغت تابستاني را بچشند.
مشايي گفت: بنا به دلايل متعدد تاكنون استفاده بهينه و كاملي از ظرفيت هاي پارك آبي آزادگان نشده است كه يكي از دلايل اصلي آن برنامه ريزي منطقه اي بود.
وي افزود: پيش از اين پارك آبي آزادگان دراختيار شهرداري منطقه ۱۵ بود و بالطبع تمامي نگاه ها و سرمايه گذاري ها نيز در سطح منطقه انجام مي گرفت تا اينكه امسال به دستور شهردار تهران اين مجموعه زير نظر سازمان فرهنگي هنري قرار گرفت و اين سازمان با توجه به نگاه فرامنطقه اي كه دارد نهايت توان خود را براي افزايش كمي و كيفي برنامه هاي تفريحي و ورزشي اين مجموعه به كار خواهد بست.رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران همچنين از طرح مناسب سازي پارك آبي آزادگان براي بهره مندي شهروندان در چهار فصل خبر داد و گفت: با برنامه ريزي هايي كه از هم اكنون آغاز شده امكان استفاده مردم از اين پارك در تمام سال فراهم خواهد شد و شمار استفاده كنندگان تا سه برابر افزايش خواهد يافت.

سرويس هاي بهداشتي مكانيزه در ۸ نقطه تهران افتتاح شد
گروه شهري: ديروز در ۸ نقطه شهر تهران سرويس هاي بهداشتي مكانيزه افتتاح شد.به گزارش خبرنگار ما اين اقدام توسط سازمان زيباسازي شهر تهران و مشاركت شهرداري هاي بيست ودوگانه با هدف ارتقاء كيفيت محيط شهري و خدمات رساني مطلوب به شهروندان صورت گرفته و در طراحي آن تكنولوژي روز دنيا و رعايت كليه اصول بهداشتي لحاظ شده است.بنابراين گزارش استفاده از سيستم خورشيدي جهت تأمين آب گرم، سيستم دربازكن خودكار و تايمردار، استفاده از شيرهاي برقي و خشك كن، استفاده از شيلنگ هاي جمع شو و تأمين روشنايي مناسب از ويژگي هاي اين پروژه است.

آموزش طرح تفكيك زباله از مبداء
000441.jpg
۳۱۵ مدرسه از مدارس سطح محدوده منطقه ۱۵ تحت پوشش آموزش طرح تفكيك زباله از مبداء قرار گرفتند. به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه ،۱۵ اداره بازيافت و تبديل مواد منطقه ۱۵ با هماهنگي مديريت آموزش و پرورش مناطق ۱۵و ۲۰ موفق گرديد با بهره مندي از آموزشگران مجرب تعداد ۳۱۵ مدرسه از مدارس سطح منطقه در مقاطع مختلف تحصيلي اعم از ۱۳۶ مدرسه ابتدايي، ۸۲ مدرسه راهنمايي و ۹۷ دبيرستان را تحت پوشش آموزش طرح تفكيك زباله از مبداء قرار دهد. همچنين آموزش تفكيك زباله از مبداء در بين شهروندان اين منطقه نيز بصورت چهره به چهره با مراجعه آموزشگران به درب منازل آنها از دي ماه ۸۳ شروع شد ه است.

تعريض بزرگراه رسالت
000438.jpg
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري منطقه ۳ تهران، اعلام كرد: بزرگراه رسالت حد فاصل بزرگراه هاي حقاني _ مدرس به منظور ايمن سازي ايستگاه مصلي مترو تعريض و ساماندهي شد.به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه ۳ تهران، مهندس گودرزي گفت: براساس نتايج مطالعات ترافيكي و تلاش براي روان سازي و ارتقاء سطح ايمني آمد و شد خودروها در بزرگراه رسالت، حدود هفت هزار متر مربع از اين بزرگراه تعريض شد و هم اينك شاهد بار ترافيكي در اين بخش از بزرگراه هستيم.وي افزود: همچنين عمليات اجرايي مسير جديد رمپ رسالت به شمال بزرگراه مدرس به پايان رسيده و توسط شهروندان مورد بهره برداري قرار گرفت.

شرط ارائه پايان كار به ساختمان هاي عمومي
000435.jpg
مدير دفتر تدوين ضوابط و مقررات مركز تحقيقات ساختمان و مسكن گفت: بر اساس آيين نامه اجرايي قانون حمايت از معلولان، شهرداريها مجاز به اعطاء پايان كار به سازندگان ساختمانهاي عمومي كه ضوابط مناسب سازي براي معلولان را بر طبق اين آيين نامه رعايت نكرده باشند، نيستند.محمدحسين ماجدي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به ضرورت تشكيل ستاد پيگيري براي انجام ضوابط اين آيين نامه كه در خرداد ماه جاري به تصويب هيات وزيران رسيده است، تصريح كرد: بيش از ۱۰ درصد جمعيت كشور نيازمند اجراي اين قانون بواسطه معلوليت هاي جسمي و حركتي و سالمندي هستند.

شهري
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
ورزش
يادداشت
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   يادداشت   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |