عينك شناي هوشمند
يك مهندس انگليسي عينك محافظ هوشمندي براي شناگران ساخته است كه گذر زمان را به طور دقيق در پيش چشمان شناگر به نمايش مي گذارد. به گزارش خبرگزاري بي بي سي، اين عينك هوشمند مجهز به صفحه نمايشگر زمان است و شناگر به هنگام شنا مي تواند با بهره گيري از اين وسيله، ارزيابي مناسبي از روند پيشرفت و سرعت خود به عمل آورد.
بر اساس اين گزارش، همچنين اين عينك جديد به قطب نماي داخلي ويژه اي مجهز است كه زمان پايان يافتن يك مسير مستقيم در استخر و آغاز شنا در مسير بازگشت را به وسيله آن تشخيص مي دهد.
سازنده اين عينك مي گويد اختراع وي به شناگران اجازه مي دهد به جاي توجه به تعداد جهش هاي خود در آب براي ارزيابي ميزان سرعت و پيشرفت، تمام تمركز خود را بر حركات خويش متمركز كنند.
كشف خانواده جديد ماهيان
پژوهشگران موفق به كشف گونه جديدي از گربه ماهي در جنوب مكزيك شدند. به گزارش موسسه نشنال جئوگرافيك، اين گربه ماهي جديد به اندازه اي با ساير گونه هاي شناخته شده ماهي ها تفاوت دارد كه دانشمندان آن را به كلي متعلق به خانواده جديدي از اين جانوران مي دانند. بر اساس اين گزارش، زيست شناسان براي اين گربه ماهي كه در رودخانه Lacantun در ايالت چياپاس مكزيك كشف شده، نام علمي لاكانتونيا انيگماتيكا را در نظر گرفته اند كه برگرفته از محل كشف آن است. جانورشناسان مي گويند اين گربه ماهي تنها نمونه شناخته شده از يك گروه باستاني از ماهيان است كه از زماني دور و از روزگار سلطه دايناسورها بر زمين منشا مي گيرد.
مالزي جا به جا شد
مالزي در پي وقوع زمين لرزه بزرگ دسامبر گذشته كه سونامي عظيمي را در اين منطقه به همراه آورد، اندكي به سوي غرب حركت كرده است. به گزارش خبرگزاري فرانسه، زمين شناسان ميزان جا به جايي مالزي به سوي غرب را 2 سانتي متر و همچنين ميزان تحرك جزيره لانگكاوي را در جريان اين حادثه مهيب، 18 سانتيمتر (7 اينچ) اعلام كرده اند. اين در حالي است كه بر اساس روند تحركات طبيعي پوسته زمين و انشقاق قاره ها، مالزي بايد به سوي شرق و نه غرب به حركت درآيد.
قورباغه هاي جديد
جانورشناسان در يك دهه اخير، 35 گونه قورباغه جديد را در سريلانكا كشف كرده و همزمان از انقراض 19 گونه ديگر از اين جانوران خبر داده اند. به گزارش خبرگزاري فرانسه، سريلانكا با جاي دادن افزون بر 200 گونه قورباغه، بهشت و بهترين زيستگاه قورباغه هاي جهان به شمار مي رود و دانشمندان بر اين باورند كه نابودي زيستگاه هاي اين منطقه مي تواند انبوهي از گونه هاي زنده را در آينده نزديك، به سوي نابودي و انقراض به پيش براند. اين گزارش مي افزايد: كشف 50 گونه حلزون، 16 گونه خرچنگ، 7 گونه خزنده و يك گونه گوزن كه هنوز شناسايي نشده است، نشان از غناي تنوع زيستي در سريلانكا دارد؛ گنجينه اي كه براي حفظ آن بايد تلاش فراواني به عمل آيد.
كشف سوئيچ ژني ويژه
پژوهشگران دانشگاه يوتا در آمريكا موفق به كشف سوئيچ پروتئيني ويژه اي براي عملكرد ژن ها شدند. بر اساس مقاله انتشار يافته در شماره 1 ژوئيه نشريه ساينس، دانشمندان سوئيچ سلولي خاصي را يافته اند كه كار آن خاموش و روشن كردن مطلق ژن ها نيست، بلكه مي تواند عملكرد ژن را به طور تدريجي كم يا زياد كند. محققان دانشگاه يوتا براي نخستين بار نشان دادند كه نوعي پروتئين موسوم به Ets-1 چگونه مي تواند همچون يك سوئيچ تنظيم كننده، شدت فعاليت ژن ها را كنترل كند.
اسرار هيماليا
گروهي از متخصصان ژئوفيزيك دانشگاه كلورادو شيوه نويني براي به تصوير درآوردن برخورد لايه هاي سنگي زير رشته كوه هيماليا با دقت بسيار بالا اختراع كردند. نشريه علمي نيچر در شماره 30 ژوئن خود با بيان اين مطلب اعلام كرد: اين تصويرسازي نوين مي تواند پاسخگوي پرسش هاي فراوان دانشمندان درباره مرتفع ترين رشته كوه سياره زمين باشد و ابزار كاربردي تازه اي براي پيش بيني دامنه آثار و خطرات ناشي از لرزش زمين فراهم كند. زمين شناسان با استفاده از اين روش جديد، موفق به تصويربرداري از صفحات تكتونيك هندي و آسيايي در اين منطقه شده اند و تغيير شكل لايه هاي سنگي زير اين ارتفاعات را به دقت به تصوير كشيده اند. مشروح طرح جديد ژئوفيزيكدانان دانشگاه كلورادو با عنوان تصويرسازي شبه قاره هند در زير هيماليا، در شماره اخير مجله نيچر انتشار يافته است.