ثبات قيمت كاغذ
قيمت كاغذ طي يك ماه و نيم گذشته ثابت باقي ماند و تجار كاغذ از بيم ضررهاي احتمالي مالي، تمايلي نسبت به واردات كاغذ از خود نشان ندادند.
در حال حاضر حواله هاي كاغذ دولتي در بازار به قيمت هر بند 17 هزار تومان توزيع مي شود و از سوي فعالان بازار كاغذ به قيمت هر بند 19 هزار تومان به فروش مي رسد.
منصور حاجي آخونديان، رئيس اتحاديه كاغذ و مقواي تهران در گفت و گو با خبرگزاري فارس گفت: نرسيدن سفارش هاي قبلي كاغذ موجب شده تا تنها كاغذ گلاسه در بازار طي يك و نيم ماه گذشته تغيير جزئي داشته باشد.
حاجي آخونديان، قيمت كاغذ گلاسه 250 و 300 گرمي را با 150 تا 200 تومان افزايش قيمت كيلويي 1250 تومان اعلام كرد. كاغذ گلاسه موجود در بازار در واقع كل موجودي انبارهاي كاغذ كشور است.
قيمت هر بند كاغذ اندونزي 70 گرمي در حال حاضر 19 هزار تومان، سه ورقي (60*۹۰) 16 هزار تومان، چهار و نيم ورقي (100*۷۰) 19 هزار تومان و كاغذ پارس هر بند 14 هزار تومان است.
چوب لاي چرخ دوچرخه ايراني
با شروع فصل تابستان تعداد دوچرخه سواران در پارك ها، فضاهاي سبز و حتي كوچه ها و خيابان ها بيشتر مي شود و كار دوچرخه سازان و دوچرخه فروشان هم رونق بيشتري مي گيرد. البته با كمي دقت در انواع دوچرخه هاي موجود در سطح شهر در مي يابيم كه تعداد زيادي از اين دوچرخه ها از واردات خارجي هستند. در همين احوال جمشيد فتحي رشيد، رئيس اتحاديه صنف تعميركاران دوچرخه و موتورسيكلت تبريز در گفت و گو با ايلنا گفت: استان آذربايجان شرقي پس از استان خراسان رضوي پيشرفته ترين استان كشور در زمينه توليد دوچرخه است.
در اين استان يك كارخانه بزرگ آميكو وجود دارد و 15واحد ديگر در حد مونتاژ و تامين وسايل و لوازم اوليه و به اصطلاح يدكي دوچرخه و همچنين موتورسيكلت فعاليت دارند. تعداد شاغلان در اين صنف در سطح استان آذربايجان شرقي بالغ بر 3هزار نفر است و 70درصد مواد اوليه توليد دوچرخه از كارخانه هاي داخلي تامين مي شود.
باوجود اين هنوز ميزان توليد دوچرخه در ايران در مقايسه با كشورهاي در حال توسعه و جهان سوم در حد صفر است، چرا كه سرمايه گذاري و تامين زيرساخت هاي لازم در اين زمينه صورت نگرفته است. به نظر مي رسد توجه بيشتر سرمايه گذاري در توليد دوچرخه علاوه بر اشتغالزايي مي تواند از واردات بي رويه دوچرخه از تايوان، چين، اندونزي، مالزي و هند جلوگيري كند.
ارتقاي آموزش هاي فني و حرفه اي
طي 8 سال گذشته 200 مركز آموزش فني وحرفه اي در كشور تاسيس شده و در نتيجه، فعاليت اين سازمان 50 درصد افزايش داشته است.
به گزارش ايرنا صمدايزدي، معاون سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور ضمن اعلام اين خبر از تاسيس 50 مركز آموزشي ديگر از سوي اين سازمان با همكاري شركت سايپا سخن گفت و بر ارتقاي كمي و كيفي آموزش هاي فني وحرفه اي از درجه جيم به الف در دوران رياست جمهوري خاتمي تاكيد كرد. سازمان فني وحرفه اي كه نقش مهمي در آموزش هاي كاربردي و فني به جوانان و جويندگان شغل دارد، در پايان سال گذشته 135 هزار دوره آموزش مهارت هاي هفتگانه رايانه را برگزار كرده است .
همچنين از آغاز سال 1383 تاكنون در 20 استان كشور حدود۷۰۰ كارگاه آموزشي حرفه آموزي بخش خصوصي تحت نظارت سازمان آموزش فني و حرفه اي قرار گرفته است.
علاوه بر اين، سازمان فني و حرفه اي، نوسازي، تجهيز و بازسازي كارگاه هاي آموزشي در استان هاي مختلف كشور را نيز دنبال مي كند.
صرفه جويي باStand by
قرار گرفتن دستگاه در حالت Stand by در فواصل طولاني بيكاري دستگاه كپي و كامپيوتر، تا ميزان 70 درصد مصرف برق را كاهش مي دهد.
به گزارش قلم سبز ايران، بر مبناي بررسي هاي اوليه، مصرف يك دستگاه كامپيوتر در حالت
Stand by (آماده باش)، 70 درصد كمتر از حالت فعال، انرژي مصرف مي كند. اگر فاصله زماني استفاده نكردن از وسايلي چون دستگاه كپي و كامپيوتر طولاني است، بهتر است دستگاه را خاموش كرد، اما اگر فاصله زماني استفاده مجدد كوتاه است با قرار دادن دستگاه در حالت آماده باش مي توان از مصرف انرژي كاست.
در اين گزارش آمده است كه محافظ صفحه نمايش (Screen Saver) تاثيري در صرفه جويي مصرف برق كامپيوتر نمي گذارد.