تاسيسات و ساختمان داريس
تعداد نشرياتي كه به مقوله تاسيسات در ساختمان بپردازند، بسيار محدود است؛ در اين ميان تاسيسات و ساختمان داريس از مجموعه مجلات داريس در حوزه ساخت و ساز و معماري، هفتمين شماره خود مختص بازه زماني خرداد و تير ماه جاري را تجربه مي كند.
در اين شماره كه به معماري اصفهان اختصاص دارد مي خوانيم: توجه به معماري به عنوان ظرف رويدادهاي انساني و اجتماعي و تلقي ديگر از بافت سنتي، قدم زدن در ميان كوچه هاي اصفهان (زهرا مهدي پور)، باغ شهر اصفهان بهشتي به وسعت يك شهر (آزاده شاهچراغي)، نقدي بر كتاب اصفهان تصوير بهشت اثر هانري استيرلن، اصفهان، دستاورد تمدن ايراني اسلامي (مهناز محمودي)، چيلر خورشيدي، سيستم هاي گرمكن خورشيدي، انتخاب مصالح ساختماني و تاثيرات آن در گرمايش و سرمايش ساختمان، چرخ هاي بازيافت انرژي (علي توسلي) و....
تاسيسات و ساختمان داريس در 70 صفحه منتشر شده همچون ساير نشريات ساختماني داريس بين فعالان عرصه ساخت و ساز رايگان توزيع مي شود.
شماره دوم فصلنامه ساخت شهر
دومين شماره فصلنامه بين المللي فني مهندسي ساخت شهر، به سردبيري دكتر مصطفي بهزادفر عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت و استاديار اين دانشگاه، با ارائه رويكردي پژوهشي، آموزشي و تحليلي و هيات تحريريه اي كه اكثرا از استادان دانشگاه هاي كشور هستند، منتشر شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شهرسازي و معماري، محتواي اين شماره در بخش شهرسازي، شامل سه مقاله با عنوان هاي سامانه سازمان افزاري ساخت شهر بم در بازسازي، ساماندهي يك محله فرسوده، محله امامزاده حسن واقع در منطقه 17 تهران و بازسازي و مداخلات، پس از وقوع زلزله است.
از ديگر مطالب اين فصلنامه مي توان برج مخابرات تلويزيوني ميلاد در بخش معماري، بهسازي لرزه اي ساختمان هاي بتني با قاب خمشي در برابر زلزله در بخش عمران، برنامه ريزي در مسكن با GIS و كاربرد مقدماتي GIS در طراحي راه آهن در بخش ژئوماتيك را نام برد. در اين شماره همچنين گزارشي تصويري از كلانشهر اهواز تهيه شده است. نخستين شماره ساخت شهر در اسفند ماه سال گذشته منتشر شده بود.
معماري سبز مالزيايي ها در عربستان
دكتر كنت يينگ، مدير دفتر مالزيايي حمزه و يينگ، آنچنان سوابق پرافتخاري در عرصه معماري و بخصوص معماري سبز و معماري پايدار دارد كه به جرات مي توان وي را يكي از 10 شخصيت برتر اين عرصه در جهان دانست؛ ويژگي يينگ چند بعدي بودن اوست، وي در كنار تدريس معماري، تاليف مقالات و كتب، فعاليتي وسيع در عرصه طراحي معماري و شهرسازي دارد. منتقدان دفتر حمزه و يينگ را يكي از موفق ترين دفاتر در دهه آينده در مقياس جهاني ارزيابي مي كنند.
در اين ميان پروژه عظيم جبل عمر در مكه يكي از بزرگترين ها در جهان در نوع خود است؛ مجموعه اي از هفت برج 35 طبقه مسكوني، دو برج/هتل 50 طبقه، چهار هتل 15 طبقه و يك مركز خريد سه طبقه در كنار طراحي محوطه اي متشكل از بخش كوهپايه اي و لندسكيپ سبز با زيربنايي بالغ بر 600 هزارمتر مربع، براستي نقطه عطفي در ساختمان سازي عربستان و خاورميانه است.
دفتر مالزيايي حمزه و يينگ با طراحي ويژه خود كه همواره مملو از رويكردهاي پايداري و معماري سبز است، نتيجه اي بي نظير را در طراحي رقم زده كه به نظر نمي رسد به اين زودي ها از خاطره ها پاك شود.