خطرات فرا روي كودكان بازمانده از سونامي
آزاده بابائي نژاد بيش از۵ ماه از وقوع فاجعه سونامي در جنوب شرقي آسيا مي گذرد. در اين ميان بيشتر كودكان بازمانده اين فاجعه به علت از دست دادن اعضاي خانواده خود، در كنار همسايگان يا اقوام شان زندگي مي كنند كه همين امر آنها را در معرض خطرات گوناگوني قرار داده است.
اخيرا سازمان هاي مدافع حقوق كودكان و همچنين پليس اندونزي (كانون وقوع زمين لرزه سونامي) برافزايش آمار تجاوز جنسي به اين كودكان و فروش آنها به قاچاقچيان انسان، هشداردادند. از اين رو، پليس اين كشور با همكاري صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل متحد(يونيسف) پليس هاي زن با لباس شخصي را به استان آچه فرستاده تا از نزديك موارد تجاوز يا اعمال خشونت نسبت به اين كودكان را گزارش دهند.
خانم ليلي دوهاري سخنگوي يونيسف در مصاحبه اخير خود با خبرگزاري فرانس پرس، از 10 مورد تجاوز جنسي و دو مورد اعمال خشونت نسبت به دو كودك اندونزيايي خبر داده است. طبق آمارهاي سازمان ملل متحد، در حادثه سونامي بيش از 1082كودك، خانواده هاي خود را از دست داده اند و در حال حاضر در كنار اقوام و بستگان خود زندگي مي كنند. پليس اندونزي به منظور نظارت بر وضعيت كودكان حادثه ديده، يگان هايي از پليس زن با لباس هاي شخصي را به سراسر اين كشور فرستاده تا موارد نقض قانون را گزارش دهند. در همين راستا سرهنگ نونونگ برياتني گفت كه اين ماموريت بسيار مهم است. ما مي خواهيم از اين طريق بيش از پيش بر ضرورت توجه به حقوق كودكان و زنان تاكيد كنيم؛كودكاني كه در حال حاضر مجبورند شرايط سختي را تحمل كنند.گفتني است كه سازما ن هاي غيردولتي و انجمن هاي مدافع حقوق شهروندي در اندونزي اخيرا از اين اقدام پليس اين كشور استقبال كرده و حمايت خود را از اين طرح اعلام كرده اند. انجمن المحمديه دومين انجمن اسلامي اندونزي نيز از اين اقدام، اعلام حمايت كرده است. به گفته انرانيتو، يكي از اعضاي انجمن مذكور، حضور وسيع پليس هاي زن در منطقه ، قاچاقچيان انسان و موادمخدر را به وحشت انداخته است و مانع نقض بيشتر حقوق كودكان خواهد شد.
سفر ماجراجويانه بدون مردان
سامره نوري زنان جهان ، حركتي جديد، منحصربه فرد و مختص زنان است.يك آژانس مسافرتي كوچك پاريسي كه روز يكم آوريل افتتاح شده است، پيشنهاد سفر در گروه هاي كوچكي را مي دهد كه منحصرا از زنان تشكيل شده است. رفتن به سفرهاي ماجراجويانه و تماس با زنان جاهاي ديگر ، به مغرب، آسياي ميانه و آفريقا پيشنهاد اين آژانس است.مردان به اين گروه ها راه ندارند، اما صاحبان اين آژانس نه دشمني با عناصر ذكور دارند و نه مبارزان تندرو فمينيست هستند. ورونيك بوله، مؤسس آژانس زنان جهان كه زني 28 ساله و متاهل است و تجربه اي طولاني در زمينه گردشگري در صحراها و كوه هاي شرق دارد، اين سفرها را پيشنهاد كرده است.وي مي گويد: 70 تا۸۰ درصد گردشگران را زنان تشكيل مي دهند. زنان در سنين متفاوت، متاهل، مطلقه و بيوه يا مجرد خيلي بيشتر از مردان به تنها سفر كردن علاقه مند هستند. سفركردن در گروه هاي كوچك زنان، به ما اجازه مي دهد تا بسيار ساده تر با همنوعان خود ارتباط برقرار كنيم ، با آنها در كارهاي روزمره شان شريك شويم و شاهد زندگي آنها، رنج ها و آرزوهايشان باشيم. مراكش، اردن، تركيه، مالي و كامرون اولين مقاصد زنان جهان هستند.
۶۰ گردشگر زن، بين 30 تا 70 ساله ، تا كنون به همراه همكاران اداره، دوستان، مادران و دخترانشان با ورونيك به ماجراجويي رفته اند.نيكول بد، 63 ساله، بيوه و رئيس بازنشسته شركت ماميرول است كه به تازگي از مراكش بازگشته و لحظه اي از تعريف كردن بازنمي ايستد: وقتي به همراه زوج ها سفر مي كنم ، احساس مي كنم در وضعيت ناجوري هستم. اما زنان تنها مثل يك شكارچي به نظر مي رسند. بين زنان حساسيت مشترك و حتي تفاهم وجود دارد. اين خيلي دلپذير و راحت است. در مواجهه با زن هاي محلي هم ، اين راحتي بسيار واضح است.
آن مارتينت، مادر خانواده، مطلقه، 44 ساله و داروساز در شهر نيس نيز نظر مشابهي دارد. وي به تازگي از سفري به پترا در اردن بازگشته است. او ساعت هاي سپري شده با زنان قبيله هاي چادرنشين را با هيجان بخاطر مي آورد: شما اصلا متوجه غيبت مردان نمي شويد، اعتماد به سرعت ايجاد شده و فراتر از آموزش دستور پخت غذا ها و طبيعتا درد دل كردن ها شروع مي شود.
و در نهايت نتيجه گيري مي كند: من در اين سفرها، در جست وجوي شباهت ها هستم و نه تفاوت ها.
شلوارك اجباري براي اسب هاي رمي
از پانزدهم اوت آينده، اسب هاي كالسكه هايي كه توريست ها را در رم مي گردانند، بايد به كيسه اي مجهز باشند كه براي جمع آوري مدفوع آنها تعبيه شده است. در نتيجه توافق شهرداري و سنديكاي كالسكه رانان پايتخت، شلوارك هاي قشنگ خاكستري و قرمز رنگي براي اين منظور انتخاب شده است. اين كالسكه ها بتسيل به معناي بشكه رسان لقب گرفته اند. در ازاي اين توافق كه براي پاكيزگي خيابان هاي رم صورت گرفته است، اصطبل هاي جديد و اجازه گردش در برخي از زيباترين و پررفت و آمد ترين مكان هاي شهر، به كالسكه رانان اعطا شده است. هنوز حدود 40 كالسكه در رم وجود دارند كه از ممنوع الورود بودن اتومبيل ها به قسمتي از شهر( به خاطر ترويج مناطق عابرگذر) بهره مي برند.