تحقيقات پژوهشگران جهاد دانشگاهي نشان مي دهد:
ليزرهاي كم توان، زخم پاي بيماران ديابتي را درمان مي كند
بر اساس يافته هاي پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران، از اين پس ليزرهاي كم توان را مي توان در درمان زخم پاي بيماران ديابتي مورد استفاده قرار داد.
دكتر غلامرضا اسماعيلي جاويد، از محققان جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران در اين باره گفت: ديابت، بيماري شايعي است كه در صورت عدم كنترل مي تواند منجر به ايجاد مشكلاتي از قبيل تصلب شرائين، درگيري اندام ها و يا قطع عضو شود.
وي ادامه داد: بر اساس بررسي هاي انجام شده يك چهارم از افراد ديابتي، به زخم پا نيز دچار مي شوند و در بررسي هاي كشورمان ميزان قطع اندام در بيماران مبتلا به زخم پاي ديابتي در حدود ۳۵ درصد است.
دكتر جاويد افزود: تا به حال راهكارهاي مختلفي براي درمان و پيشگيري از ابتلا به زخم پاي ديابتي انجام گرفته كه مناسب نبوده اند، اما طرحي كه در مركز پژوهشي ليزر پزشكي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران اجرا شد، نشان داد ميزان اثربخشي ليزر كم توان در بهبود زخم پاي بيماران ديابتي بالاست. وي با اشاره به اين كه اين طرح با همكاري مركز تحقيقات غدد بيمارستان شريعتي بر روي بيماراني انجام شد كه به طور متوسط يك سال از ايجاد زخم پا در آنها گذشته بود و روشهاي متداول درمان نيز كمك شان نكرده بود، افزود: با تقسيم بيماران به دو گروه بيماراني كه از ليزر در درمان آنها استفاده مي شد و بيماراني كه از روش هاي متداول براي درمان آنها استفاده مي شد، نتايج به دست آمده مشخص نمود كه استفاده از ليزر درماني در درمان زخم پاي ديابتي بسيار اثربخش است و در صورت اجراي اين طرح در حجم بالاتر مي توانيم تأثيرات مثبت آن را به صورت آماري نيز نشان دهيم.
وي افزود: حتي در پيگيري هاي انجام شده مشخص شد كه تعدادي از بيماراني كه قطع اندام به آنها پيشنهاد شده بود، روش درمان با ليزر باعث نجات عضو اين بيماران شد.
دكتر جاويد گفت: در ليزرهاي كم توان از اثرات فتوشيميايي براي كاهش زخم استفاده مي شود كه تكنولوژي گراني نيست و براي بيماران نيز هزينه سنگيني در پي ندارد. وي در پايان با انتقاد از نبود بانك هاي اطلاعاتي تحقيقاتي جامع در كشور كه سبب به هدر رفتن نتايج تحقيقات گذشته مي شود، خاطر نشان كرد: به دليل اين كه هر محققي بر روي يك نوع ليزر و يك طول موج كار كرده است هنوز مطالعات ما براي اين كه بتوانيم آن را اجرا كنيم، كافي نيست اما در اين تحقيق سعي شده تا از ليزري استفاده كنيم كه متداول تر باشد و اجماع بيشتري روي آن باشد.
|