به دنبال تأكيد رئيس جمهور بر انتقال شركت هاي دولتي از
تهران به مراكز اصلي توليد مطرح شد:
قيمت مسكن با آزاد شدن ۵۰ هزار واحد مسكوني كاهش مي يابد
|
|
گروه اقتصادي- افروز پورهاشمي: يكي از مهم ترين تاكيدات رئيس جمهوري جديد به خروج شركت هاي دولتي فاقد فعاليت در تهران و مستقر كردن آن ها در مراكز اصلي توليد مربوط مي شود.
اين طرح كه به نوعي در چارچوب سياست كلان عدالت محوري دولت جديد قراردارد خود زمينه ساز توسعه مناطقي خواهد بود كه اين شركت ها به آن مناطق انتقال پيدا خواهند كرد.
همچنين طرح فوق به جز ايجاد زمينه اشتغال و افزايش سطح رفاه، منجر به رشد شهرك هاي صنعتي متعدد در مناطق ياد شده هم خواهد شد.
اين در حاليست كه چندي پيش هيات دولت مصوبه اي را در همين زمينه به تصويب رساند كه اساس آن بر تمركز زدايي مستقر بود.
عضو هيأت رئيسه شوراي اسلامي شهر تهران در اين زمينه به خبرنگار ما گفت: طبق اين مصوبه دليلي وجود نداشت كه دفاتر طويلي از سوي شركت هاي دولتي در تهران فعاليت كنند. بر همين اساس شوراي اسلامي شهر تهران نيز با تبعيت از اين مصوبه، مصوبه اي گذراند كه طي آن تمامي كارخانه ها و اداره هاي دولتي بايد به مراكز توليدشان در هر نقطه از كشور كه وجود دارد منتقل شوند.
اميررضا واعظي آشتياني افزود: با وجود آنكه طبق اصل ۳ قانون اساسي هر گونه مصوبات شوراي شهر تهران براي تمامي سازمان ها و اداره ها قابل اجراست مگر آنكه با منافع دولت در تعارض باشد، پس از فرستادن مصوبه فوق به فرمانداري، فرمانداري تهران شديداً به آن اعتراض كرد. اعتراضي كه از نظر ما سياسي است چرا كه اين مصوبه در حمايت از مصوبه هيات دولت تهيه شد.
وي تاكيد كرد: ۱۲ درصد جمعيت كشور در تهران جاي گرفته است كه درصد قابل توجهي از آن ها مربوط به همين شركت هاي دولتي با پرسنل عريض و طويل است.
حدود ۳۸ درصد نرخ فعاليت را در سطح ملي در تهران داريم، حدود ۴۵ درصد فعاليت بانكي در تهران انجام مي گيرد. حدود ۴۸ درصد مديران و كاركنان عالي رتبه در تهران مشغول به كارند و سهم بازرگاني تهران نيز ۲۷ درصد كل كشور است.
از طرفي ديگر ۵۷ درصد طرح ترافيك هاي توزيعي در تهران نيز به سازمان ها و وزارتخانه هاي دولتي تخصيص مي يابد كه شرايط ترافيكي نامطلوبي را به تهران تحميل كرده است.
آشتياني گفت: روزانه ۴ ميليون ليتر بنزين در تهران مصرف مي شود كه حداقل ۲۵ درصد آن مربوط به خودروهاي همين شركت هاي دولتي است.
وي با اشاره به خسارت هاي سنگين اقتصادي از تراكم جمعيتي گرفته تا آلودگي تهران به دنبال حضور شركت هاي دولتي در اين شهر اظهار كرد: اجرايي شدن مصوبه فوق به نوعي به اجرايي شدن طرح آمايش سرزمين و تمركززدايي كمك مي كند.
وي خروج شركت هاي فوق از تهران را عاملي براي رشد شهرهاي كوچك تر، اشتغال زايي در اين مناطق و حتي كاهش نيروي انساني كار در تهران و بهبود وضعيت اشتغال در اين شهر دانست و گفت: از طرف ديگر با اين اقدام حداقل ۵۰ هزار نفر نيروي انساني از تهران بيرون مي روند. به عبارتي ۵۰ هزار باب واحد مسكوني آزاد خواهدشد.
وي اين امر را عاملي براي تثبيت قيمت مسكن و حتي كاهش بهاي مسكن و اجاره بها در تهران عنوان كرد و افزود: جاي بسي تاسف است كه هم اكنون جمعيت توليدكننده در روستاها و شهرهاي كوچك به ۳۰ درصد و جمعيت مصرف كننده در شهرهاي بزرگ به ۷۰ درصد رسيده است.
به گفته وي، با انتقال دفاتر شركت هاي دولتي به مراكز اصلي توليد به جز افزايش عرضه مسكن و ايجاد تعادل در اين بازار، شاهد كاهش جمعيت شهري و كاهش ترافيك و آلودگي هوا خواهيم بود.
* مؤذن: شركت هاي بزرگ دولتي، عامل گراني مسكن
رئيس كانون كاردان هاي فني ساختمان نيز در همين رابطه اظهار كرد: حضور شركت هاي بزرگ دولتي در تهران كه اغلب نيز از نظر مالي در وضعيت مطلوبي به سر مي برند به نوعي باعث افزايش بهاي مسكن در مناطق مورد نظر اين قبيل شركت ها مي شود، چرا كه مسئولان شركت هاي فوق براي خريد مسكن يا رهن واحدي اداري حاضرند در فلان نقطه تهران هر مبلغي را بپردازند.
مهندس مهدي مؤذن افزود: از طرفي ديگر انتقال اين قبيل شركت ها به مراكز اصلي توليد به نوعي باعث كاهش مراجعات شهري، انساني و حتي خطرات ناشي از اين قبيل نقل و انتقال ها و اتلاف وقت خواهد شد.
به گفته وي، خروج نيروهاي انساني وابسته به اين قبيل شركت ها از تهران نيز به نوعي به جز كاهش تراكم جمعيت باعث ايجاد تناسب بين عرضه و تقاضاي مسكن و در نتيجه كاهش بها مسكن خواهد شد.
وي تاكيد كرد: البته ناگفته نماند كه ويژگي هاي مثبت اين اقدام آن قدر زياد است كه حل معضل مسكن و كاهش بهاي آن يكي از اين موارد خواهد بود.
* آقايي: انتقال شركت هاي دولتي كاهش بهاي مسكن را به دنبال دارد
همچنين رئيس كميسيون عمران مجلس در اظهارنظري تاكيد كرد: اگر دولت بتواند حداقل نيمي از پرسنل مستقر خود در شركت هاي دولتي را به مراكز اصلي توليد منتقل كند، درصد بسيار بالايي از قيمت مسكن كاسته خواهد شد.
علي اكبر آقايي مغانجوقي افزود: تراكم جمعيتي و سكونتي از جمله عوامل گراني مسكن در تهران هستند كه البته مهاجرت هاي بي رويه را نيز بايد به آن ها اضافه كرد.
به گفته وي، خروج شركت هاي دولتي از تهران تبعات بسيار مثبتي براي اقتصاد شهري خواهد داشت كه نمونه بارز آن افزايش عرضه مسكن در برابر تقاضا و در نتيجه افزايش توان خريد واحدهاي مسكوني به دنبال كاهش قيمت است.
|