كنگره دانشجويان معماري
نخستــين كنــگره دانشجويان معماري و شهرسازي كشور، سال 76 ،در اصفهان برگزار شد و تاكنون به ترتيب، هر دو سال يك بار توسط دانشگاه هاي آزاد شيراز و تبريز، اين همايش دانشجويي كه بزرگترين ميثاق دانشجويي در اين عرصه است، برگزار شده است.
دانشگاه آزاد اسلامي قزوين در حال حاضر متولي برگزاري اين كنگره است. نكته نه چندان دلچسب، تاخير چند ساله برگزاري اين دوره از كنگره است.
مسئولان دانشگاه برگزار كننده چهارمين كنگره دانشجويان معماري و شهرسازي ايران، قبول مسئوليت كرده و بيش از اين دانشجويان و پژوهشگران جوان را در انتظار نگذارند.
مسابقه معماري خانه جهاني
هدف از جمع آوري بهترين ايده ها، براي طراحي خانه هاي معاصر با در نظر گرفتن الگوهاي زيبايي شناسي، فرمي، عملكردي، تكنيكي و اجتماعي است. خانه گلوباليزه، روش جديدي است براي زندگي كردن. خانه اي كه مي تواند در نقاط مختلف و متفاوتي مثل مكزيك، پاريس، لندن و... وجود داشته باشد و در عين حال بيشتر در ارتباط با دنياي مجازي است تا فضاهاي شهري واقعي.چنين خانه اي در يك جامعه مجازي با جريان ثابتي از اطلاعات رشد و توسعه مي يابد و مي تواند از لحاظ مفهوم (و نه از لحاظ فرم) هر چيزي باشد، از تاتامي ژاپني گرفته تا خانه هاي نيويورك.هر منطقه، شهر يا كشور بر اساس ويژگي هاي خاص خود(ساختار شهري، فضاهاي شهري،آداب و سنن و اقليم) روش و مسير خود را براي گلوباليزه شدن تعريف مي كند.
دانشجويان معماري و فارغ التحصيلان زير 28 سال مي توانند در اين مسابقه معماري شركت كنند. جهت در يافت مدارك شركت در اين رقابت به تارنگار زير مراجعه كنيد:
www.Arquitectum.com
پوتراجايا، يك باغشهر هوشمند
پوتراجايا پايتخت سياسي جديد مالزي است؛ شهري كاملا طراحي شده با ايده هايي كاملا در خور جايگاه پايتخت يك كشور اسلامي با لحاظ كردن ويژگي هاي ملي و فرهنگي. پوتراجايا بر بستر دو عرصه اصلي باغشهر و شهر هوشمند و با 3 زمينه نظري، انسان و خالق او، انسان و انسان و نهايتا انسان و طبيعت شكل گرفته است.
ايده مركزيت مسجد در يك شهر اسلامي در كنار فضاهاي سبز شهري انبوه و پارك هاي پراكنده در سطح شهرنويد يك زندگي شهري مرفه توام با يك محيط كار ايده آل را براي شهروندان پوتراجايا به همراه دارد.
پوتراجايا درس هاي بسياري براي طراحان شهرهاي جديد به همراه دارد.
پاساژ ويتوريو امانوئل دوم
در روند شكل گيري فضاهاي تجاري در طول تاريخ، شاهد شكل گيري پاساژهاي خريد هستيم. پاساژهاي خريد، فضاهايي هستند مانند يك خيابان طاق بندي شده كه در قرون وسطي در سرتاسر اروپا رايج بودند. مشتريان و فروشندگان در اين فضا از مسائل اقليمي در امان بودند. زيباترين نمونه طراحي شده از ميان همه پاساژها در اروپا ، پاساژ ويتوريو امانوئل دوم در شهر ميلان ايتاليا بود كه كار ساخت آن توسط گيسپ منگوني در سال 1867 به پايان رسيد.
مقطع سقف اين بنا به شكل نيم استوانه و با شيشه پوشيده شده است و ارتفاع آن به 42 متر مي رسد. بازوهاي چليپايي اين بنا در يك هشت ضلعي پوشيده شده با گنبدي به قطر 34 متر به هم مي رسند.
زنجان، پيشرو در فن آوري پيش ساخته سازي
بهره برداري از فن آوري نوين در عرصه انبوه سازي آنچنان از اهميت برخوردار است كه بدون لحاظ كردن اين حوزه، نفس توليد صنعتي بخصوص در حوزه مسكن با مشكل مواجه خواهد شد.
اخيرا سازمان مسكن و شهر سازي استان زنجان با حمايت از توليد صنعتي مصالح ساختماني، كارخانه اي را جهت توليد سازه هاي پيش ساخته بتني با ويژگي هاي خاص راه اندازي كرده است. دكتر مشكيني، رئيس اين سازمان در گفت وگو با خبرنگار آرونا در اين مورد مي گويد: واحد جديد توليدي ما، سازه هاي بزرگ و يكپارچه بتني را به طــول 5/12 و عرض 5/2 متر توليد مي كند كه از آن براي ساخت ساختمان هاي 4 طبقه مسكوني استفاده مي شود... .
وي با اشاره به اهميت استفاده از مصالح ساختماني با بهره گيري از فن آوري روز مي افزايد: مدت زمان احداث ساختمان هايي كه با فن آوري سازه هاي يكپارچه بتني ساخته مي شوند، يك سوم ساختمان هاي معمولي است. اين ساختمان ها در برابر شديدترين انواع زلزله مقاوم بوده و هزينه ساخت آن در مقايسه با ساختمان هاي معمولي 30 درصد كمتر است... .