كلاس هاي درس خطر آفرين مقاوم مي شوند
تسهيلات ويژه براي بازسازي مدارس غيردولتي
سازمان مديريت موظف به تامين اعتبار مطالعه و اجراي مقاوم سازي 125 هزار كلاس درس خطر آفرين، به طور مساوي در برنامه 5 ساله چهارم است.
افشاني، معاون عمراني آموزش و پرورش با اعلام اينكه براي مطالعه و اجراي مقاوم سازي حداقل 25 درصد ساختمان هاي موجود در برنامه چهارم ۷۰۰، ميليون دلار اعتبار برآورد شده است، گفت: دولت مصوب كرده است كه همه ساله سازمان مديريت اعتبار لازم براي ساخت 20 هزار كلاس درس را نيز در رديفي مستقل، علاوه بر اعتبارات عمراني آموزش و پرورش و افزايش سنواتي معمول براي جايگزيني مدارس خطر آفرين در اختيار آموزش و پرورش قرار دهد.
بر اساس تصويب هيات وزيران و در راستاي اهداف برنامه چهارم در زمينه پيش بيني تسهيلات و امكانات لازم براي نوسازي، مقاوم سازي و استاندارد و متناسب كردن فضاهاي آموزشي، بويژه مدارس دختران و تنظيم ساز و كار هاي حمايتي از خيرين مدرسه ساز، سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور مكلف است سالانه هزينه ساخت 20 هزار كلاس جايگزين ساختمان هاي آسيب پذير آموزشي يا فضاهاي غيراستاندارد را در رديف مستقل، علاوه بر اعتبارات فصل آموزش و پرورش و افزايش معمول سنواتي در لوايح بودجه منظور كند كه پس از تصويب مجلس متناسب با سهم استان ها تخصيص مي يابد.
اين سازمان همچنين مكلف است اعتبار لازم براي مطالعه مقاوم سازي حداقل 25 درصد ساختمان هاي موجود از طريق مطالعه، بررسي و اجرا به منظور تقويت ساختمان هاي موجود مدارس فاقد مقاومت لازم در برابر حوادث طبيعي بويژه زلزله متناسب با الزامات آئين نامه طراحي ساختمان ها در برابر زلزله (آئين نامه 2800) در برنامه چهارم توسعه و اجراي مقاوم سازي حداقل 40 درصد ساختمان هاي مدارس مطالعه شده به نسبت مساوي در سالهاي برنامه چهارم توسعه كشور را تامين كند. وزارت آموزش و پرورش نيز موظف است در ساخت مدارس جديد و جايگزيني ساختمان هاي آسيب پذير آموزشي و غيراستاندارد يعني ساختمان هايي كه حداقل الزامات آئين نامه طراحي ساختمان ها در برابر زلزله (آئين نامه 2800) در آن رعايت نشده باشد، از طريق تامين نيازهاي مختلف دانش آموزان به مقتضيات پايه تحصيلي، جنسيت و اقليم در طراحي فضاهاي آموزش و پرورش متناسب سازي و از طريق تطبيق ساختمان، تاسيسات و تجهيزات فضاهاي موجود و تازه ساخته شده آموزشي و پرورشي با ضوابط طراحي فضاهاي آموزشي و سرانه هاي مصوب و رعايت آئين نامه 2800 استاندارد سازي را در مورد مقاوم سازي رعايت كند.
مدارس غير دولتي مشمول مفاد مربوط به نوسازي، مقاوم سازي و متناسب سازي موضوع اين آئين نامه هستند و همه ساله تسهيلات ارزانقيمت يا وجوه اداره شده دولتي با بازپرداخت حداكثر 10 ساله در اختيار موسسان اين مدارس قرار مي گيرد كه مبلغ مورد نياز براي اجراي اين ماده به پيشنهاد وزارت آموزش و پرورش در بودجه سالانه منظور مي شود. هيات دولت همچنين در مصوبه خود تصريح كرده است كه در خصوص ساخت، خريد و اجاره مدارس غير دولتي، رعايت ضوابط فني بويژه آئين نامه طراحي ساختمان ها در برابر زلزله (آئين نامه 2800) الزامي است.
وضعيت بحراني مدارس استيجاري
اين در حالي است كه مدير كل دفتر حقوقي و حمايت قضائي كاركنان وزارت آموزش و پرورش از بحراني بودن وضعيت 880 باب مدرسه در كشور خبر داد. عيسي تميمي در گفت و گو با ايرنا گفت: از 6 هزار و 50 باب مدرسه استيجاري كشور، 162 باب با حكم تخليه قطعي رو به رو شده اند. وي افزود: حكم هاي تخليه بايد اجرا شود، اما به دليل احتمال بروز تنش، ملاحظاتي در اجراي احكام صورت مي گيرد.
وي توضيح داد: دادگاه ها براي حفظ حقوق دانش آموزان و رفع مشكلات آنها تاكنون از تخليه اين مدرسه ها جلوگيري كردند.
تميمي اظهار داشت: براي تخليه مدارس استيجاري، راهي جز جايگزين كردن اين مدارس وجود ندارد و نمي توان با قوه قهريه و اجباري، مدارس را تخليه كرد.
وي گفت: پيش بيني نكردن جايگزيني براي مدارس استيجاري در حال تخليه، به مصلحت نيست و دشواري هاي زيادي براي دانش آموزان و خانواده هاي آنها ايجاد مي كند. از سوي ديگر به طور معمول در فصل تابستان كلاس هاي فوق برنامه در مدارس اجرا مي شود و نمي توان فورا اين مدارس را تخليه كرد.تميمي گفت: با خريد ملك و ساختمان، تمديد زمان اجاره و ساخت مدرسه مي توان مشكل مدارس استيجاري آموزش و پرورش را حل كرد.
|