كره جنوبي يكي از كشورهاي آسيايي است كه توانسته با سياست هاي اقتصادي بازار خود را از ساير كشورهاي آسيايي جدا كرده و وضعيت اقتصادي شبيه كشورهاي پيشرفته نظير ژاپن داشته باشد. طبق آمارهاي معتبر تا سال ،۱۹۹۸ كره داراي ۴۷ ميليون نفر جمعيت و نرخ تورم ۵/۴% بود. دولت كره جنوبي، همانند ژاپن، يك دولت مداخله گر در امور اقتصادي به شمار مي رود ولي چرخ اصلي اقتصاد در كره جنوبي همانند كشورهاي پيشرفته در دست بخش خصوصي است. نكته جالب ديگر اين كه روند صنعتي شدن در كشور همانند ژاپن يك فرآيند آموزش و يادگيري مي باشد تا روند اختراع و ابداع.
پژوهش بيوتكنولوژي در كره جنوبي
زماني كه دنيا در دهه ۱۹۸۰ توجه زيادي به مهندسي ژنتيك و بيوتكنولوژي جديد كرد، كره جنوبي نيز به توسعه بيوتكنولوژي اقدام كرد. به طوري كه قانون توسعه مهندسي ژنتيك را در سال ۱۹۸۳ به تصويب رساند كه پايه و اساس علوم زيست شناسي و فناوري در كره مي باشد در سال ۱۹۸۴ ، دولت كره جنوبي به عنوان مسأله اول توسعه فناوري، قانون حمايت از مهندسي ژنتيك را اعلام كرد. اين حمايت، منجر به توسعه برنامه هاي بيوتكنولوژي با همكاري وزارتخانه هاي مختلف، دانشگاهها و مؤسسه هاي پژوهشي شد. به همين منظور دولت كره يك برنامه ۱۴ ساله تحت عنوان برنامه توسعه ملي بيوتكنولوژي كه به برنامه بيوتك معروف است، آغاز كرد. دولت سال ۱۹۹۴ را با اعلام «برنامه بيوتك ۲۰۰۰» ، سال بيوتكنولوژي نام نهاد. وزارت علوم و تكنولوژي، برنامه دراز مدت بيوتك ۲۰۰۰ را با بودجه ۱۴۹ ميليون دلار براي بيوتكنولوژي پيشنهاد كرد. براي اجراي اين برنامه، راهبردهايي پيشنهاد شده كه از آن جمله مي توان به ارتقاء همكاريهاي وزارتخانه هاي ذيربط براي بالا بردن تحقيق و توسعه بيوتكنولوژي، ايجاد زمينه حمايت متمركز براي پروژه هاي مهم تحقيق و توسعه ايجاد سيستم ها و توسعه هاي رسمي و قانوني براي پيشبرد تحقيق و توسعه بيوتكنولوژي نام برد.
سرمايه گذاري كره در بيوتكنولوژي:
محيط و فضاي علمي كره، از سال ۱۹۹۰ به بعد، پيشرفت هاي زيادي كرده است. سرمايه گذاري جهت پژوهش بيوتكنولوژي افزايش يافته، كه با ترقي ناگهاني اقتصاد كره همراه بوده است. سرمايه گذاري براي تحقيق و توسعه بيوتكنولوژي در دهه ۱۹۹۰ نسبت به دهه ۱۹۸۰ از ۶۲۰ ميليون دلار به ۵ ميليارد دلار افزايش يافته است.
سهم صنايع در سرمايه گذاري در پژوهش نيز شايان توجه است. مؤسسه هاي پژوهش بسياري، به تازگي تأسيس شد ه اند. صنايع كره تعهد كرده اند كه در طول برنامه ۱۴ ساله دولت، ۱۸ ميليارد دلار، سرمايه گذاري كنند. اين ارقام سرمايه گذاري تفاوت كاملاً معني دار با سرمايه گذاري كشورهاي ديگر آسيايي در زمينه بيوتكنولوژي به غير از ژاپن دارد و باعث شده وضعيت بيوتكنولوژي كره نظير كشورهاي پيشرفته نظير ژاپن در آيد.
حدود ۸۰ شركت كره اي، در حال حاضر در زمينه بيوتكنولوژي فعاليت دارند. از آن جمله مي توان سامسونگ و لاك گلدستار را نام برد كه در محصولات الكترونيك معروف است.
دولت همچنين شركت هاي متوسط و كوچك را به سرمايه گذاري در زمينه بيوتكنولوژي تشويق كرده است كه بعضي از آنها در زمينه توليد مواد غذايي و تخمير بسيار صاحب نظر هستند. به علاوه ۱۱ مركز پژوهش در دانشگاه ها تأسيس شده كه سازمان علوم و مهندسي كره، از آنها حمايت مي كند. بودجه پژوهش اين مركز پژوهش در سال ۱۹۹۸ به ۹۰ ميليون دلار رسيد. مؤسسه علوم و بيوتكنولوژي كره كه دولتي است، سهم بسيار زيادي در زمينه هدايت طرح هاي بزرگ بيوتكنولوژي دارد.
دستاوردهاي سهم پژوهش در كره
در جدول مقالات داخلي و خارجي چاپ شده در زمينه بيوتكنولوژي كره را نشان مي دهد.
پژوهشگران بيوتكنولوژي در كره:
شمار پژوهشگران و متخصصين بيوتكنولوژي در دو دهه گذشته، افزايش داشته است. با اين حال، كره هنوز با كمبود متخصص بيوتكنولوژي در دانشگاهها و مراكز دولتي مواجه است. در سالهاي اخير كره توانسته با برگشت افرادي كه جهت آموزش به غرب اعزام كرده بود قسمتي از نياز خود را جبران كند. براي مثال، انجمن زيست شناسي مولكولي كره، تاكنون بيش از ۲۵۰۰ عضو محقق را ثبت نام كرده است كه حدود ۱۰۰ عضو داراي مدرك دكتري در زمينه هاي ذيربط هستند.
كره همانند ژاپن براي آموزش نيروهاي خود در همه زمينه ها علي الخصوص بيوتكنولوژي ارزش فوق العاده قائل مي شود به عنوان مثال كره توانست به دنبال بازگشت تعدادي از متخصصين كه به شركت آساهي ژاپن فرستاده بود اينترفرون آلفا را همزمان با رقيبان ژاپني توليد كند.
آقاي يانگ مسئول انجمن علوم و بيوتكنولوژي از آموزش نيروي انساني به عنوان يك بازوي كليدي در پيشبرد اهداف و پروژه ها قلمداد مي نمايد.
جدول مقالات داخلي خارجي چاپ شده
از سال ۱۹۸۵-۲۰۰۰: (برحسب تعداد)
محصولات بيوتكنولوژي در كره جنوبي:
ميزان بازار كنوني محصولات بيوتكنولوژي در كره جنوبي را ۵/۱ ميليارد دلار- به غير از نوشيدني هاي الكلي- تخمين مي زنند. در سال ،۱۹۹۳ فروش محصولات بيوتكنولوژي جديد در كره به ۱۲۵ ميليون دلار رسيد كه انتظار مي رود در ۱۵ سال آينده به ۵ ميليارد دلار برسد.
محصولات مهم بيوتكنولوژي در كره عبارتند از:
۱- اسيدهاي آمينه: سهم كره در بازار جهاني حدود ۲۰% (۷۵ ميليون دلار) است و شركت هايي مثل ميوان و شركت مواد غذايي و شيميايي شيل در توليد اين اسيد آمينه در سطح جهاني به رقابت مي پردازد.
۲- رايفا مايسين: ۱۰% از سهم جهاني (۵/۷ ميليون دلار) را دارد و تكنولوژي آن به هند منتقل شده است.
۳- واكسن هپاتيت B: در سال ۱۹۸۷؛ شركت گرين كراس، اين واكسن را توليد كرده و ۴۰% از سهم بازار جهان را در سال ۱۹۹۸ به دست آورد.
۴- هورمون رشد انساني نوتركيب: در سال ۱۹۹۰ شركت شيميايي G.L اين هورمون را توليد كرد و فروش داخلي آن در سال ۱۹۹۳ به ۴۰ ميليون دلار رسيد.
۵- حشره كش هاي بيولوژيك: در سال ۱۹۹۰ درمؤسسه پژوهش علوم زيستي و بيوتكنولوژي كره اختراع آن به ثبت رسيد.
در كره جنوبي توليد محصولات شيميايي تحت عنوان محصولات شيميايي ناب كره، از اهميت خاصي برخوردار است. كره با دارا بودن نيروي كار باسواد و سختكوش ، تفاهم در مورد هدف مشترك و ملي گرايي پرشور كه استقلال كشور را در مدت ۱۲ قرن حفظ نموده بود؛ موفق شد يك قرن رشد را به صورت فشرده در سه دهه انجام دهد. احياء كشور از طريق توسعه صادرات، طليعه توسعه نوين كره بود.