چهاردانگه نمونه اي از شهرهاي اقماري اطراف پايتخت
فرزندان پايتخت بالغ شدند
شهره مهرنامي
از زمان تاسيس شهرداري، كارهاي زيربنايي زيادي از قبيل احداث چندين پارك، بزرگراه، ساخت ساختمان هاي آتش نشاني، سينما فرهنگسرا، دو باب كتابخانه، آسفالت معابر، ايجاد سازمان حمل و نقل عمومي شهر و... انجام شده است
آنها كشاورز بودند، زمين هايشان هم حتما سرسبز بوده و محصولاتشان را هم احتمالا خورده ايم. حتما همچون تهران آب و هواي خوبي هم داشته (البته گذشته هاي خيلي خيلي دور تهران پيش از آنكه سيل مهاجران به آن سرازير شود).
كم كم به دليل وجود كارخانه هاي صنعتي در اطراف اين منطقه و افزايش مهاجرت، جمعيت آن زياد شد و به حدود 100 هزار نفر رسيد، اما منطقه، بي هويت باقي ماند. قسمت شمالي آن وابسته به شهرداري منطقه 18 تهران و بخش جنوبي آن در منطقه 19 شهرداري تهران واقع بوده، تا اينكه در سال 80 به عنوان شهر مستقل چهاردانگه به رسميت شناخته شد و شهرداري آن كار خود را به طور رسمي آغاز كرد. هرچند زمين هاي كشاورزي تبديل به خانه و آپارتمان شد و خيابان ها بعد از به وجود آمدن، محل عبور زانتيا و پژو، اما شهر محل امني شد براي خانواده هاي كارگران مهاجري كه در كارخانه هاي صنعتي شهر چهاردانگه مشغول به فعاليت هستند. از سال 80 ، امكانات زيادي توسط شهرداري چهاردانگه براي شهر ايجاد شد، اما پنج شنبه گذشته 10 شهريور اتفاق مهمتري براي احقاق حقوق شهروندان و در راستاي احداث شهرهاي جديد افتاد و آن افتتاح چندين مركز فرهنگي- هنري در اين شهر بود.
مدير روابط عمومي و معاون اجتماعي فرهنگي شهرداري چهار دانگه در اين خصوص مي گويد: در اين شهر با وجود شهرداري، معاونت اجتماعي وجود نداشت و تنها، مركز روابط عمومي فعاليت مي كرد. با تحقيقات انجام شده متوجه شديم مشكلات اين شهر بسيار عميق است و بايد براي بالا بردن سطح فرهنگ شهرنشيني در شهروندان، پايه اي عمل كنيم. از اين جهت در دهه فجر سال گذشته با اجراي 10 شب برنامه، حضور خودمان را به مردم اعلام كرديم . فرشيد صداقت به برگزاري روز درختكاري در زميني يك هكتاري در منطقه قاسم آباد خشكه اشاره مي كند و مي گويد: با وجود بارندگي شديد، آن روز هزار نفر از همشهريان اين منطقه در محل حاضر شدند و به ما در كاشت درخت كمك كردند.
معاونت اجتماعي شهرداري چهاردانگه براي برگزاري برنامه هاي تابستاني با وجود نبود امكانات فراوان، كار خود را از بهمن ماه آغاز كرد و برنامه اي را در ارديبهشت ماه فراهم كرد، دو فرهنگسراي باز در پارك فدك و چهاربري (امام علي) و يك سالن اجراي برنامه هاي فرهنگي- هنري ايجاد كرد و ايستگاه هاي هنري، تفريحي و ورزشي براي تمام سنين ايجاد شد.
معاون اجتماعي شهرداري چهاردانگه به استقبال بي نظير مردم اشاره مي كند و ادامه مي دهد: در فرهنگسراي تابستانه پارك فدك در 60 روز برنامه، 80 هزار و 520 نفر شركت كردند كه بيشتر، خانواده ها بودند و در پارك چهاربري، 41 هزار و 431 نفر حضور به هم رساندند و بخشي كه بيشتر از همه مورد استقبال قرار گرفته بود، بخش نمايش بود .
صداقت مي گويد: تمام برنامه هاي تابستانه رايگان بوده، ولي كلاس هاي آموزشي خانه هاي فرهنگ با حداقل قيمت و ميانگين قيمت كلاس هاي خانه هاي فرهنگ 18 و 19 برگزار شده است . البته به گفته خادم، مشاور شهردار چهاردانگه، علايق مذهبي مردم باعث شده از 40 عنوان كلاس فرهنگي- هنري به غير از نقاشي و خطاطي و كامپيوتر، بيشتر از كلاس هاي قرآن استقبال شود.
يوسف مشهدي ياري، شهردار شهر چهاردانگه مي گويد: سال 79 طبق مصوبه دولت، اين شهر به رسميت شناخته شد و در سال 80 اولين نقشه اين شهر به تصويب وزارت مسكن و شهرسازي رسيد و به شهرداري ابلاغ شد. در گذشته، شهر چهاردانگه از شمال متعلق به منطقه 18 شهرداري تهران و در جنوب به منطقه 19 وابسته بود.
وقتي از سال 80 به عنوان شهر مستقل شناخته شد از شمال به منطقه قاسم آباد شاهي و بزرگراه آزادگان، از جنوب به شهر جديد آفتاب، از غرب به شهرستان اسلامشهر و از شرق به بزرگراه آزادگان و شهرداري منطقه 18 و 19 تهران متصل شد .
او جمعيت چهاردانگه را 70 هزار نفر جمعيت ساكن ذكر مي كند و مي گويد: غير از اين، 70 هزار نفر جمعيت ساكن، 35 هزار نفر هم غيرساكن در كارخانه هاي اين شهر در حال فعاليت هستند .
در حال حاضر حدود 3 هزار واحد صنعتي، شهر چهاردانگه را احاطه كرده و براساس مطالعات انجام شده، كمترين فضاي سبز را داراست. اين شهر تا يك سال پيش به ازاي هر نفر، يك و نيم متر مربع فضاي سبز داشت كه طي يك سال گذشته اين ميزان به 5/ 8 مترمربع براي هر نفر رسيد.
به گفته مشهدي ياري، با وجود اينكه اين منطقه از قبل جزئي از مناطق تهران بود، اما به طور زيربنايي كاري براي آن انجام نشد، ولي از زمان تاسيس شهرداري، كارهاي زيربنايي زيادي از قبيل احداث چندين پارك، بزرگراه، ساخت ساختمان هاي آتش نشاني، ساختمان اداري شهرداري، سينما، فرهنگسرا، دو باب كتابخانه، ساختمان نواحي، جدول كشي، آسفالت معابر، ساخت دو سالن ورزشي براي بانوان، ايجاد سازمان حمل و نقل عمومي شهر، تصويب و تشكيل سازمان حمل و نقل عمومي با 10 دستگاه اتوبوس و 11 دستگاه ميني بوس و 100 دستگاه تاكسي انجام شده است.
هـــمچنين مــجــموعه
فرهنگي- ورزشي شهيدمطهري به مساحت 80 هزار متر مربع و ميهمانسرايي براي استفاده ورزشكاراني كه براي اردو مي آيند با اعتبار 40 ميليارد ريال در حال احداث است كه 50 درصد كار تا به حال به پايان رسيده و تا پايان سال جاري به بهره برداري مي رسد.
او مي گويد: اعتبارات سال 84 شهرداري چهاردانگه، حدود 160 ميليارد ريال بوده كه 135 ميليارد ريال آن براي كارهاي عمراني و مابقي به صورت اعتبارات جاري هزينه مي شود .
شهردار چهاردانگه از ساخت 10 بازار ميوه ياد مي كند و مي گويد: اين بازارها به صورت كانكس به مساحت 340 متر مربع در شش غرفه و در شش محله با اعتبار 220 ميليون ريال راه اندازي شده كه روزانه ميزان 4 تن، ميوه را به صورت مستقيم به شهروندان عرضه مي كند. امروز نيز در بخش فرهنگي دو خانه فرهنگ، سالن اجتماعات، مركز آموزش كامپيوتر و اينترنت، مركز سمعي بصري و خانه فيلم، خانه قرآن، كتابخانه حسين آباد مفرح، مركز خبر شهرداري و پيام هاي مردمي و ساختمان معاونت اجتماعي شهرداري به بهره برداري مي رسد و عمليات اجرايي مجموعه فرهنگي- ورزشي شهداي گلشهر به مساحت 4 هزار و 900 مترمربع در زميني به مساحت هزار مترمربع در هفت طبقه آغاز مي شود .
پنج شنبه گذشته، 10 شهريور، با حضور شهردار، مشاوران، معاونت اجتماعي، امام جمعه و بخشدار، دو خانه فرهنگ و يك خانه قرآن با ظرفيت يكهزار و 500 نفر و كتابخانه اي با ظرفيت 600 نفر و مركز كامپيوتر با ظرفيت 350 نفر و سالن اجتماعات با گنجايش 110 نفر افتتاح شد و مردم شهر چهاردانگه با ديدن اين شور در شهر كوچكشان خدا را شكر كرده و از مسئولان سپاسگزاري كردند.
|