همايش ملي روز بتن
يكي از مهمترين دلايل عدم مقاومت و كيفيت ساختمان ها و سازه هاي مختلف، كيفيت نامناسب بتن هاست كه ناشي از عدم آشنايي توليدكنندگان بتن با مواد اوليه آن، شيوه اصولي فرآوري بتن و ... است.
سومين هماش ملي روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامي، 13، 14 و 16 مهر 84 در تهران برگزار خواهد شد.
ارتقاي دانش بتن در ميان دانشجويان رشته مهندسي ساخت و ساز، برپايي مسابقات مختلف از جمله ارائه مقالاتي درباره بتن و معرفي نوآوري هاي جديد در عرصه اين صنعت، از جمله اهداف برگزاري اين مراسم است كه در قالب برنامه هاي مختلفي چون برگزاري كارگاه تخصصي جداول بتني، كارگاه كاربرد سيمان هاي مختلف در بتن و كارگاه مواد افزودني در بتن با همكاري مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، دانشگاه آزاد اسلامي، وزارت مسكن و شهرسازي، وزارت كشور و برخي از اعضاي حقوقي انجمن بتن ايران تحقق خواهد يافت و البته در پايان اين همايش، قطعنامه اي صادر و براي تمام ارگان هاي تصميم گيري ذي ربط ارسال خواهد شد.
بتن سبك چيست؟
بتن سبك همان طوري كه از عنوان آن پيداست، بتني است كه به دليل استفاده از سنگدانه هاي سبك و متخلخل (دياتومه، سنگ پا، پوكه سنگ، جوش هاي آتشفشاني، توف، ورميكوليت، پرليت، حرارت دادن رس، سيلت و شيل، سرباره كوره اي، خاكسترهاي صنعتي و ...) داراي وزن مخصوصي به مراتب بسيار كمتر از بتن معمولي (بين 300 تا 1850 كيلوگرم بر مترمكعب) است.
در اين نوع بتن، ريزدانه ها را به منظور ايجاد حفره هاي ريز داخلي و در نتيجه كاهش وزن بتن از تركيبات آن حذف مي كنند، البته براي سبك كردن بتن از روش ايجاد حباب در سنگدانه ها نيز استفاده مي شود. بتن سبك به دليل متخلخل بودن داراي مقاومت كمتري نسبت به بتن معمولي است (بين پنج تا 400 كيلوگرم بر سانتيمتر مربع). بر همين اساس از اين نوع بتن بيشتر در مواردي استفاده مي شود كه سبكي بتن بيشتر مدنظر باشد تا مقاومت آن.
انرژي هسته اي و ساختمان
با كاهش تشعشعات پسماندهاي هسته اي، پژوهشگران ايراني موفق به توليد بتن سبك شدند.
حميدرضا وثوقي فر، عضو هيات علمي دانشگاه و عضو انجمن مهندسان عمران آمريكا و دبير علمي اولين همايش زلزله و سبك سازي ساختمان، با افزايش تلاش براي دستيابي به تكنولوژي صلح آميز هسته اي، پسماندهاي هسته اي حاصل از فعاليت هسته اي نيز افزايش مي يابد. از همين رو محققان و پژوهشگران ايراني، تحقيقاتشان را روي كاهش اثرات منفي پسماندهاي هسته اي متمركز كرده و موفق شده اند، با همكاري يكي از دانشگاه هاي صنعتي انگلستان بتن هاي سبك را از پسماندهاي هسته اي توليد كنند.
اين نوع بتن در كارگاه تخصصي اولين همايش زلزله و سبك سازي ساختمان در۶ و 7 مهرماه و با حضور متخصصان ايراني و خارجي در دانشگاه قم توليد خواهد شد.
جايزه معمار براي ساختمان هاي عمومي
پنجمين دوره جايزه بزرگ معمار، با عنوان معمار 84، ويژه بهترين آثار اجرا شده در زمينه ساختمان هاي عمومي اعم از دولتي و خصوصي (به استثناي ساختمان هاي دولتي و واحدهاي تجاري كوچك) كه پس از سال 1380 به پايان رسيده اند، برگزار مي شود. معماراني همچون كاوس شاهين فر، محسن ميرحيدر، بهروز احمدي، كامران افشارنادري، هادي تهراني، نسرين سراجي، مهدي عليزاده و ... همگي از معماران مطرح در شوراي مشاوران عالي و هيات داوران اين رقابت حضور دارند. منحصر به فرد بودن اين رقابت طي برگزاري آن، همواره موجب هرچه مستحكم تر شدن جايگاه آن شده، آن را باتوجه به حجم جوايز و نحوه برگزاري آن به عنوان يكي از مهمترين مسابقات برگزار شده توسط بخش خصوصي حوزه معماري ايران درآورده است.
جوايز برندگان طي مراسمي، آبان 84 اعطا خواهد شد. در اين مراسم از يكي از پيشكسوتان معماري معاصر ايران نيز تقدير به عمل خواهد آمد. علاقه مندان مي توانند اطلاعات كامل را در تارنگار زير بيابند:www.memarnashr.com
مرگ معمار نوگرا
بزرگترين معمار تاريخ معاصر پرتغال در سن 82 سالگي دار فاني را وداع گفت؛ فرناندو تاورا كه پدر معماري نوگراي پرتغال و استاد معماران مطرحي از پرتغال همچون آلوارو سيزا و ادواردو سوتو دمورا است، در حالي كرسي رياستش را در دانشكده معماري ترك كرد كه خود موسس مدرسه معماري پورتو بود.
فرناندو عمده شهرتش را مديون بنيانگذاري روشي در عرصه معماري نوگراي قرن 20 است كه بعد از وي و تا امروز توسط شاگردانش تعقيب شده و در سطح بين المللي نيز مورد توجه قرار گرفته است. پرتغال فقير ترين عضو اتحاديه اروپاست.