با تصويب هيات دولت
مشمولان وظيفه از اين پس مي توانند
سربازي خود را در دستگاه هاي دولتي سپري كنند
فارس: هيات وزيران بنا به پيشنهاد وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، آئين نامه استفاده دستگاه هاي دولتي از سربازان وظيفه را تصويب و ابلاغ كرد.
بر اساس آيين نامه اين ماده دستگاه هاي اجرايي متقاضي و استفاده كننده از خدمات پرسنل وظيفه مي توانند با تأييد ستاد كل نيروهاي مسلح در زمان صلح، قسمتي از نيازهاي نيروي انساني خود را با استفاده از خدمات كاركنان وظيفه پس از گذراندن دوره آموزش نظامي كه خدمت دوره ضرورت را مي گذرانند، استفاده نمايند.
ستاد كل نيروهاي مسلح بر اساس ماده ۴ اين آئين نامه با در نظر گرفتن حفظ توان رزمي نيروهاي مسلح، طرح واگذاري كاركنان وظيفه مازاد نيروهاي مسلح به دستگاه ها را متناسب با آمارهاي دريافت شده از آنها تهيه و براي اجرا به نيروهاي مسلح ابلاغ و نسخه اي از آن را براي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ارسال مي كند.
بر اساس تبصره هاي اين ماده سهم مناطق توسعه نيافته يا كمتر توسعه يافته كشور از كاركنان وظيفه فارغ التحصيل دانشگاهها حداقل پنجاه درصد است كه امتيازات و كسر خدمت مربوط به مشمولان وظيفه حاضر در مناطق بحراني، مرزي و يا بد آب و هوا به كاركنان وظيفه كه در مناطق مذكور خدمت مي نمايند نيز تسري مي يابد.
كاركنان وظيفه حاضر در دستگاه هاي اجرايي بر اساس بخش ديگري از اين آئين نامه از حقوق و مزايا، فوق العاده ها، هزينه درماني و جيره استحقاقي مربوط به ميزان مقرر در قوانين و مقررات جاري نيروهاي مسلح برخوردار مي شوند كه از طريق اعتبارات دستگاه ها تأمين خواهد شد.
|
|
نتايج آخرين تحقيقات وزارت بهداشت در بخش خصوصي
دندانپزشكان گرانترين خدمات را ارائه مي كنند
|
|
گروه اجتماعي- مريم غفاري: بر اساس آخرين نتايج تحقيقات وزارت بهداشت و درمان، خدمات دندانپزشكي گرانترين خدمات در بخش خصوصي و هزينه هاي پاراكلينيك و پزشك متخصص در رده هاي بعدي قرار دارند.
هزينه هاي پاراكلينيكي مثل، هزينه هاي سونوگرافي، ماموگرافي، راديوتراپي، انواع اسكن و سي تي اسكن، آندوسكوپي، ام آر آي، اكو كارديوگرافي، انوار نوارهاي مغز، عصب، قلب، انواع شكستگي ها و گچ گيري ها و ليزردرماني جزو خدمات پاراكلينيكي به شمار مي روند كه بعد از دندانپزشكي گرانترين خدمات براي بيماران به شمار مي روند. هزينه هاي خدمات دندانپزشكي نيز با اين كه گران ترين خدمات به شمار مي روند ولي در مقايسه با بسياري از كشورها مثل آمريكا و كانادا باز هم اين خدمات در ايران ارزان تر است؛ به طوري كه گروهي براي برخي درمان هاي انتخابي دندانپزشكي مثل جراحي هاي فك، پروتز يا ايمپلنت به ايران مي آيند.
اين گزارش حاكي است، در كشورهاي پيشرفته، هر شهروند هر ۶ ماه يك بار به دندانپزشكي مراجعه مي كند. بر اساس تحقيقاتي كه در كشورمان به عمل آمده، هر ايراني به طور متوسط هر ۳ سال يك بار آن هم فقط موقعي كه دندان درد به سراغش مي آيد به دندانپزشكي مي رود.
دكتر محمد شيرازي، مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشكي ايران مي گويد: به رغم آن كه مهمترين منشأ بيماريهاي گوارشي رعايت نكردن بهداشت دهان و دندان است كه شامل ۹۵ درصد بيماران گوارشي مي شود، اما سازمانهاي بيمه گر ارائه خدمات دندانپزشكي را جزو بيماريهاي زيبايي به شمار مي آورند. برخي معتقدند اين كه ارائه خدمات دندانپزشكي نظير ارتودنسي را تزئيني بدانيم تفكري اشتباه است، چون درمان بيماريها و مشكلات دهان و دندان و توجه به اهميت آن نمي تواند تزئيني باشد؛ به عنوان مثال بي توجهي به دندانهايي كه در محل اصلي خودشان قرار ندارند، باعث ايجاد ضايعات مفصلي و فكي دهان مي شود.
دكتر محمد اسلامي، عضو هيأت علمي دانشكده پزشكي دانشگاه تهران در خصوص چگونگي مقابله با تحميل هزينه هاي خدمات گران دندانپزشكي مي گويد: پايه گذاران دندانپزشكي جامع نگر معتقدند كه: چرا از ابتدا بايد به دندانها اجازه بدهيم كه پوسيده شوند، عفونت كنند و ... بعد به درمان آن هم با روش هاي گران قيمت متوسل شويم؟ وي با اشاره به اين كه دندانپزشكي جامع نگر، به گذشته، حال و آينده نظر دارد، افزود: هرچند تأسيس گروه دندانپزشكي جامع نگر در دانشگاه تهران اميدهايي را تقويت كرد اما مشكلات موجود در خصوص آموزش و ارائه خدمات باعث شده كه اين طرح تعهد اجرايي نداشته باشد. وي گفت: اميدواريم در آينده با اين روشها از پوسيدگي دندانها، بيماريهاي لثه و عفونتها جلوگيري كنيم و از روشهاي نوين فلورايدتراپي و فيشورسيلنت و ... در حفظ دندانها بهره بيشتري ببريم.
بر اساس گزارش ايسنا، بررسي ها حاكي از اختلاف چشمگير قيمت خدمات در بخش دولتي و خصوصي است؛ به طوري كه يك بار مراجعه به بخش دولتي براي دريافت خدمات مراقبت هاي بهداشتي حدود ۱۰۹ تومان هزينه مستقيم براي مراجعه كننده دارد، در صورتي كه براي دريافت همان خدمات در مراجعه به بخش خصوصي ۱۹۴۴ تومان هزينه مستقيم براي مراجعه كننده ايجاد مي كند.
ميانگين هزينه انجام شده براي دريافت خدمات بهداشتي- درماني سرپايي به ازاي يك بار مراجعه (به بخش خصوصي و دولتي) به تفكيك نوع نتيجه بهبودي ۲۲۶۵ تومان، عدم بهبودي ۴۵۰۰ تومان، دريافت خدمات بهداشتي ۲۰۵۳ تومان، ادامه درمان ۶۶۱۸ تومان و خدمات تشخيصي ۴۹۳۲ تومان بوده است.
همچنين، ميانگين هزينه انجام شده براي دريافت خدمات بهداشتي- درماني سرپايي به ازاي يك بار مراجعه به تفكيك نوع نتيجه بهبودي در بخش دولتي ۱۸۶۴ تومان و در بخش خصوصي ۲۴۷۸ تومان، عدم بهبودي در بخش دولتي ۱۳۸۵ تومان و در بخش خصوصي ۳۱۱۵ تومان و خدمات تشخيصي در بخش دولتي ۳۴۱۲ تومان و در بخش خصوصي ۶۰۷۲ تومان بوده است.
ميانگين هزينه انجام شده براي دريافت خدمات بهداشتي- درماني سرپايي به ازاي يك بار مراجعه به تفكيك نوع نتيجه مراجعه به دندانپزشك با نتيجه بهبودي ۸۴۸۹ تومان، پزشك متخصص با نتيجه بهبودي ۳۸۹۴ تومان و پزشك عمومي ۲۳۷۷ تومان بوده است. بحث پاسخگويي در مورد رعايت حقوق گيرندگان خدمت در ارزيابي نظام ارايه خدمات بهداشتي درماني بخش نويني است.
رضايت مندي و پاسخگويي دو معني بسيار نزديك به هم هستند كه به عنوان معيارها و شاخص هايي براي نشان دادن تعامل ميان ارايه دهنده خدمت و دريافت كننده خدمات و تاثيري كه ارايه كننده خدمات از منظر مشتري مداري بر دريافت كننده مي گذارد، مورد استفاده قرار مي گيرند.
|
|
در هفته بزرگداشت جانبازان دفاع مقدس
شهردار تهران با جانباز هفتاد درصد ديدار كرد
|
|
گروه اجتماعي: در اولين هفته شروع به كار شهردار منتخب تهران بمنظور تجليل از جانبازان و ايثارگران هشت سال دفاع مقدس دكتر قاليباف شهردار منتخب تهران با جانباز هفتاد درصد سرافراز، خرسندي ديدار و گفت وگو كرد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه ۱۰ در اين ديدار حبيب كاشاني عضو شوراي اسلامي شهر تهران گفت: جانبازان اين شهيدان زنده سهمي بزرگ و بي مانند در حفظ استقلال كشور و عظمت ملت ايران دارند از اين رو بايد با نگاهي درست به نيازهاي آنان روح قدرداني و قدرشناسي را در جامعه براي سپاسگزاري از جانبازان احياء كرد. در واقع احياي روح قدرشناسي در جامعه براي شناخت عظمت فداكاري و ايثارگريهاي آنان كه جسم و جان شريف و پاك خود را براي اين مردم فدا كردند، يك وظيفه شرعي و انساني است.وي گفت: با توجه به نقش حياتي جانبازان در حفظ و تداوم امنيت ملي و وظيفه جامعه و نظام در قبال اين عزيزان با نگاهي دوباره به فرهنگ ايثار و جانبازي به بازنگري در الگوي رفتاري خود با اين مردان بزرگ و فداكار بپردازيم.در ادامه اين ديدار خرسندي جانباز جنگ تحميلي به ذكر خاطرات دوران دفاع مقدس پرداخت و دكتر قاليباف با اهداء لوح تقدير به رسم يادبود از ايشان تجليل كرد.
|
|
۹ محور ارتباطي كشور مسدود است
ايلنا: مركز فرماندهي و كنترل ترافيك پليس راه نيروي انتظامي، اعلام كرد: ۹ محور ارتباطي كشور تا اطلاع ثانوي مسدود است.
مركز فرماندهي و كنترل ترافيك پليس راه ناجا، اعلام كرد: محور قزوين- لوشان به منظور عمليات تعمير و مرمت سيستم روشنايي تونل «شيرين سو» ، از ساعت ۱۷ تا ۱۹ مسدود است و رانندگان مي توانند از طريق كنارگذر تونل با احتياط و رعايت مسائل ايمني تردد كنند. همچنين محور نيشابور- كاشمر به دليل احداث ۲ دهانه پل در كيلومتر ۸ تا ۱۰ تا ۲۴ شهريورماه مسدود خواهد بود. محور جنگل گلستان به دليل احتمال وقوع سيل از تاريخ ۱۸ مردادماه حدفاصل دو راهي كلاله- مينودشت به سمت جنگل و از سمت خراسان از سه راهي چمن بيد به سمت جنگل، تا اطلاع ثانوي مسدود است. اين گزارش مي افزايد: محور رامهرمز- رامشير به دليل شروع عمليات بهسازي از تاريخ ۳۰ مردادماه تا اطلاع ثانوي مسدود است و محل پل خسرج و اردبيل- سراب در گردنه صائين تا اطلاع بعدي مسدود است. همچنين محور خرم آباد- پل دختر به علت انجام عمليات ريزش برداري در منطقه ملاوي در روزهاي دوشنبه و چهارشنبه هر هفته از ساعت ۸ تا ۱۹ مسدود خواهد بود و در مدت انسداد رانندگان مي توانند از محور خرم آباد- كوهدشت- پل دختر و بالعكس رفت و آمد كنند. محورهاي مشهد- كلات به دليل ريزش برداري تا ۳۱ شهريورماه حدفاصل كيلومتر ۲۰ تا ۴۵ مسدود است و محور كاهك- عباس آباد نيز به دليل عمليات آسفالت كشي در كيلومتر ۱۰۵ تا ۱۲۵ تا ۳۰ مهرماه مسدود خواهد بود.
|
|
كشف سنگ نگاره در خمين
گروه علمي فرهنگي: تاكنون دو هزار نوع سنگ نگاره متعلق به هزاره قبل از ميلاد در كوه هاي سنگ نگاره روستاهاي «خوگان و خوراوند» در ۳۰ كيلومتري خمين كشف و شناسايي شد. محمد ناصري فرد كارشناس و محقق آثار باستاني خمين با اعلام اين خبر گفت: براساس تحقيقات انجام شده سنگ نگاره هاي كشف شده شباهتهاي ظاهري و پيامي مشترك با سنگ نگاره هاي ۲۳كشور جهان دارد.
|
|
هشدار مسئولان مذهبي و سياسي استان بوشهر
چند فرهنگي ،عسلويه را تهديد مي كند
گروه اجتماعي: در حالي كه خبرهاي نه چندان جالب از بروز برخي پديده هاي ناخوشايند در منطقه «عسلويه» به گوش مي رسد، سرانجام يك مسئول زبان به اعتراض گشود.
تركيب جديد جمعيتي در اين منطقه و عامل اشتغال زايي در آن كه موجب سرازير شدن افرادي با فرهنگ هاي متفاوت و گاه متضاد از سراسر كشور به عسلويه، موجب بروز مسايلي شده است كه اعتراض برخي مسئولان محلي در استان بوشهر را به دنبال داشته است.
همچنين دور بودن كارگران غير بومي در عسلويه از خانواده هاي خود، از عوامل ديگر بروز مشكلات فرهنگي و اخلاقي در عسلويه است.خبرگزاري ايرنا گزارش داد جمعي از مسئولان استان بوشهر و عسلويه خواستار توجه جدي دولت به اين منطقه شده و نسبت به عواقب وضع موجود اظهار نگراني كرده و هشدار داده اند.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه بوشهر در اين ارتباط گفت : منطقه عسلويه در حال دگرگوني از يك زندگي سنتي به جامعه مدرن صنعتي است و بايد الزامات و ساز و كارهاي تحول گسترده در اين منطقه فراهم باشد.آيت الله «اسداله ايماني» افزود: تكيه صرف به توسعه صنعتي و چشم بستن بر مسايل جانبي مي تواند در دراز مدت حتي نتايج حاصل از توسعه صنعتي را با مخاطره مواجه سازد.وي بيان داشت : بنظر مي رسد در عسلويه توجه به مسايل فرهنگي با تأخير همراه بوده است كه اگر جبران نشود، دچار مشكلات و آفت هاي زيادي مي شويم .بخشدار عسلويه نيز با اشاره به شرايط ويژه در عسلويه گفت : استقرار مراكز مهم صنعتي و اقتصادي در پارس جنوبي شرايط ويژه اي را ايجاد كرده و براي سامان بخشي به مسايل مختلف نيز بايد نگاه ويژه اي به عسلويه داشت .«عبداله نادري» افزود : اولين گام براي توجه به مسايل فرهنگي در منطقه اين است كه با تكيه بر تجربيات ساير نقاط از اجراي امور و برنامه هاي موازي ، ناهماهنگ و مقطعي اجتناب كرد.حجت الاسلام ماشاالله اسماعيلي نيا امام جمعه عسلويه كه اخيراً به اين سمت منصوب شده است نيز با تاكيد بر ضرورت ارتقاي سطح فرهنگي منطقه گفت : مردم نجيب و اصيل در بخش عسلويه كه به ناگاه جمعيت چند ده هزار نفري از سراسر كشور را در كنار خود ديدند، شاهد تغييرات گسترده اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادي و حتي سياسي در محل سكونت خود شدند.
وي افزود: البته حضور گروههاي مختلف با سطح تحصيلات ، حرفه ، تمايلات و خاستگاههاي فكري گوناگون خود بستر ساز برخي اتفاقات ناخوشايند است كه با درايت ، تبعات منفي اين مسايل را بايد به حداقل رساند.مدير عامل و رييس هيات مديره سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس نيز در اين زمينه به ايرنا گفت : ضرورت تسريع در فعاليت هاي صنعتي در سالهاي اخير بي شك مانع از توجه كامل به موضوعاتي مانند مسايل اجتماعي و فرهنگي در منطقه شد.
|
|
هشدار به مسافران پايان شهريور
جاده هاي مازندران ۷۵ نقطه حادثه خيز دارد
ايرنا: فرمانده پليس راه استان مازندران گفت : ۷۵ نقطه بحراني و مرگبار در جاده هاي اين استان وجود دارد.
سرهنگ «سيف الله دلاويز» افزود: در مجموع ۲۰۱ نقطه حادثه خيز در جاده هاي اين استان وجود دارد كه براساس اعلام كارشناسان ناجا ۷۵ نقطه بحراني تشخيص داده شد كه نيروهاي ويژه انتظامي در اين نقاط بحراني مستقر شده اند.
وي تصريح كرد: طبق آمار موجود ۷۵ درصد تصادفات رانندگي در اين خطه عامل انساني ، ۱۳ درصد نقص فني خودروها و ۱۲ درصد مربوط به مشكلات جاده اي است .
به گفته اين مقام انتظامي ، در سال جاري در اثر تصادف خودروها در جاده هاي استان يك هزار و ۳۰۴ فقره تصادف جرحي ، يك هزار و ۱۳۷ نفر مجروح و ۲۶۵ نفر كشته شده اند.وي خاطرنشان كرد: امسال تعداد كشته شدگان ناشي از تصادف وسايل نقليه در اين استان نسبت به سال قبل ۱۲ درصد افزايش داشته است .
وي اضافه كرد: بيشترين تصادفات خودرو به ترتيب در شهرها و محورهاي مواصلاتي ساري ، بابل ، آمل ، هراز و نور رخ داده است .
وي سرعت نامطمئن و بالا، رعايت نكردن مقررات راهنمايي و رانندگي ، بي توجهي و بي حوصلگي در رانندگي و استاندارد نبودن راهها را از عوامل اصلي بروز تصادفات رانندگي در استان مازندران عنوان كرد.سرهنگ «دلاويز» افزود: سالانه حدود ۱۲ ميليون نفر مسافر از اقصي نقاط كشور وارد مازندران مي شوند و از مواهب الهي در اين استان استفاده مي كنند.وي تصريح كرد: در ايام تابستان بويژه روزهاي پنجشنبه و جمعه هر هفته حدود ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو از تهران و كرج وارد محورهاي اين خطه مي شوند و در يك مقطع زماني چهار ساعته (عصر جمعه )همه خارج مي شوند.
|
|
اجراي طرح «ظفر» ناهماهنگ بود
مهر: دادستانهاي شهرستانهاي استان تهران در چهاردهمين نشست ستاد پيشگيري از جرائم خاص استان تهران در كرج از عدم موفقيت طرح ظفر در استان تهران انتقاد كردند .
سيد عباس خدايي دادستان عمومي و انقلاب شهريار گفت: پس از آغاز طرح ضربتي ظفر در مورد جمع آوري اراذل و اوباش مشخص شد كه بين نيروهاي انتظامي و قضايي هماهنگي كافي وجود ندارد در نتيجه اين طرح نتوانست جلوي بروز ناامني هاي شهرستان شهريار را بگيرد.
وي با اشاره به كمبود شعب دادياري در شهرستان كرج خاطر نشان كرد : كمبود شعب دادياري نيز در ايجاد امنيت شهريار بسيار مؤثر است و اميدواريم با توجهات دادگستري استان تهران شعب دادياري شهريار افزايش يابد.علي اصغر شفيعي خورشيدي دادستان عمومي و انقلاب شهرستان كرج نيز از كمبود امكانات پليس ۱۱۰ به عنوان علت عدم هماهنگي در اجراي طرح ظفر نام برد و گفت: به نظر مي رسد نيروي انتظامي شهرستان كرج به دليل كمبود امكانات نتوانست به درستي به وظايفش عمل كند.
محمدرضا مهرشاد دادستان عمومي و انقلاب رباط كريم نيز گفت : برخي كساني كه در طرح ظفر دستگير شدند به معناي واقعي اراذل نبودند. در مجموع ۱۶۲ نفر تحت نام اراذل و اوباش در اجراي طرح ظفر در رباط كريم دستگير شدند كه در تحقيقات اوليه مشخص شد برخي از آنها تنها به جرم تخلفات رانندگي مورد تعقيب قرار گرفته اند. متأسفانه طرح ظفر در رباط كريم بازدهي لازم را نداشت و اشرار با سابقه و شرور رباط كريم همچنان به شرارت مشغول هستند.
مهر شاد با انتقاد از عدم تشكيل بانك اطلاعاتي طرح ظفر گفت : اجراي ناموفق طرح ظفر حتي اجازه تشكيل بانك اطلاعاتي را نداد و هم اكنون سوابق منسجمي از اشرار واقعي شناسايي شده در طرح وجود ندارد.
چهاردهمين نشست يك روزه پيشگيري از جرايم خاص استان تهران با حضور رئيس كل دادگستري استان تهران و دادستانهاي شهرستانهاي استان ، مسئله ايجاد امنيت رواني بيشتر در آستانه بازگشايي مدارس را مورد بررسي قرار داد.
|
|
بنياد خوارزمي تأسيس مي شود
گروه علمي فرهنگي: علي اصغر محمدي: به منظور حمايت از برگزيدگان جشنواره خوارزمي، با حمايت سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران بنياد خوارزمي تأسيس مي شود.
دكتر محمدجواد قاسمي، معاون اطلاعات علمي و نوآوري ها و دبير نوزدهمين جشنواره بين المللي خوارزمي با اعلام اين خبر گفت: اين بنياد يك سازمان غيردولتي (NGO) خواهد بود كه هدف آن حمايت از برگزيدگان جشنواره بين المللي خوارزمي است.
وي افزود: در اين زمينه رايزني هايي نيز با كشورهاي همجوار فارسي زبان از جمله تاجيكستان و افغانستان شده كه مورد استقبال آنان قرار گرفته است.
قاسمي با اشاره به يك كاسه شدن نوزدهمين جشنواره بين المللي و جوان خوارزمي گفت: نوزدهمين جشنواره بين المللي خوارزمي و جشنواره جوان خوارزمي بهمن ماه امسال در يك زمان و يك مكان برگزار مي شود.
وي افزود: به منظور پرهيز از هزينه هاي مضاعف، اين بار با ساز و كاري واحد، برگزيدگان دريافت مهم ترين جايزه علمي كشور معرفي مي شوند.
معاون اطلاعات علمي و نوآوري هاي سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران گفت: تاكنون ۴۳ طرح از جوانان داخل كشور، ۳۰ طرح از بزرگسالان، ۱۰ طرح از ايرانيهاي مقيم خارج از كشور و ۲۰ طرح خارجي به دبيرخانه جشنواره رسيده است كه با تمديد زمان فراخوان جشنواره تا ۳۱ شهريور، پيش بيني مي شود تعداد طرحها افزايش بيشتري پيداكند.
وي افزود: بنابر تعريف ما افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله در اين جشنواره ، جوان محسوب مي شوند اما تعريف يونسكو ۲۰ تا ۴۰ ساله ها را جوان به حساب مي آورد.
دبير جشنواره نوزدهم با بيان اينكه نحوه پذيرش طرحهاي ويژه نظامي و شاخص هاي ارزيابي تغيير كرده است تأكيد كرد: براي حمايت از برگزيدگان دوره هاي گذشته ، رايزنيهاي علمي فرهنگي با سفارتخانه هاي كشورهاي فارسي زبان ، اقدامات اوليه تشكيل و تصويب اساسنامه بنيادي علمي به نام بنياد خوارزمي را در دستور كار داريم كه اميدواريم امسال به نتيجه برسد.
|
|
احتمال افزايش اختيارات وزير دادگستري
مهر: عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: افزايش اختيارات وزير دادگستري منوط به تصويب قانون جديد از سوي مجلس شوراي اسلامي است. موسي قرباني در اين باره گفت: اختيارات وزير دادگستري بر اساس تفسير شوراي نگهبان حصري است و اين برداشت شوراي نگهبان از قانون اساسي در ارتباط با اختيارات وزير دادگستري است.وي در ادامه گفت: اختيارات وزير دادگستري با قانون گذاري از سوي مجلس و از سوي ديگر تغيير نوع تفسير شوراي نگهبان از وظايف و اختيارات و همچنين تأييد مجمع تشخيص مصلحت نظام به طور حتم گسترده تر خواهد شد و وظايف متعددي را در هيات دولت عهده دار مي شود.
|
|
كشفيات تازه از تأثير ايرانيان بر فرهنگ مصر
ايرنا: پروفسور «منينگ» استاد تاريخ و مصرشناس آمريكايي گفت ، تاكنون تصور مي شد مصر از منابع يوناني در فرهنگ تغذيه مي كرد اما اكنون با كشف منابع مصري و كتاب مقدس اين ديدگاه دگرگون شده است .يك پايگاه اينترنتي با ذكر اين مطلب افزود: منينگ از كشف تازه و روشن شدن نكات تازه اي از روابط ايران و مصر باستان سخن مي گويد.اين مصرشناس موثق بودن منابع يوناني درباره تاريخ هخامنشي را زير سوال برده و نوشته هاي «هرودت» را در مورد ايران يك جانبه خواند.پروفسور منينگ با ذكر اين كه يونانيان ايرانيان را «بربر» مي ناميدند از هدف هرودت در نگارش تاريخ ايران سخن گفت .وي گفت : حضور ايرانيان طي دو قرن در مصر، بر ساختارهاي سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و فرهنگي و به ويژه نظام آبياري اين كشور تاثير ژرفي به جا گذاشته است .اين استاد تاريخ همچنين گفت : مدارك نشان مي دهد كه دستگاه هخامنشي براي ساختمان سازي به جاي استفاده از بيگاري و بردگي ، با مردم مصر قرارداد مي بست و به همه كارگران مزد مي پرداخت .
|
|
استرس و تغذيه غلط از مهمترين دلايل ناباروري
ايسنا: استرس هاي محيطي و كمبود مواد مغذي اساسي ، مهمترين عوامل كاهش ميزان تخمك گذاري و نيز ناباروري زنان جوان محسوب مي شوند.
دكتر «سارا برگا» متخصص زنان و زايمان در خصوص نقش استرس در كاهش تخمك گذاري و ناباروري گفت: استرس در حقيقت اولين عامل افت اين روند فيزيولوژيك ( Ovulation) در بدن زنان است؛ شايد به جرات بتوان گفت وجود استرس، افسردگي و اضطراب دائم با تأثير سوء روي مغز و تغيير مقدار هورمون هاي كليدي مؤثر در باروري، زمينه ساز بسياري از ناباروري ها در عصر حاضرست.
|
|
راه پيشگيري از سرطان پروستات
واحد مركزي خبر: همه مردان بعد از سن ۵۰ سالگي بايد هر سال آزمايش و معاينه پروستات شوند.دكتر محمدرضا نوروزي با ذكر اين مطلب، افزود: سرطان پروستات شايع ترين سرطان در مردان است و تشخيص به موقع و زودهنگام اين بيماري تأثير بسزايي در نتايج درمان و بهبودي بيماران دارد.به گفته وي مرداني كه سابقه خانوادگي ابتلا به سرطان پروستات را در پدر يا پدر بزرگ خود دارند بايد از سن ۴۰ سالگي براي آزمايش و معاينه سالانه پروستات مراجعه كنند.گفتني است بيشترين موارد بيماري پروستات مربوط به بزرگي خوش خيم آن است كه در مراحل اوليه با درمان دارويي و بعد با جراحي برطرف شود. اما سرطان پروستات با آن كه شيوع بسيار كمتري دارد بيماري پرخطري محسوب مي شود.
|
|
پيش دبستاني ها تقليدكارترند
ايسنا: تحقيقات به عمل آمده توسط پژوهشگران نشان مي دهد كه كودكان پيش دبستاني رفتارهاي بد والدين خود را تقليد مي كنند.
اين تحقيقات كه در دانشكده پزشكي دارتموس در ايالت نيوهمشير آمريكا انجام شده است، نشان مي دهد كه كودكان پدران و مادراني كه سيگار مي كشيدند و يا از مشروبات الكلي استفاده مي كردند، هنگامي كه براي خريد عروسك (باربي) به فروشگاه رفتند، به جاي عروسك به طرف سيگار و مشروبات الكلي رفتند.
همچنين كودكاني كه فيلم هاي گروه سني ۱۳ سال به بالا را نگاه كردند، ترجيحاً مشروبات الكلي را به جاي عروسك برگزيدند. به اين كودكان سبدهاي خريد نيز داده شد تا بتوانند اجناسي را كه مي خواهند در آن قرار دهند و هر آنچه كه دوست دارند بخرند. در پايان، ۲۸ درصد اين كودكان سيگار و ۶۱ درصد مشروبات الكلي را براي خريد انتخاب كردند. براساس نتايج اين تحقيق، كودكاني كه والدين آنها سيگاري بوده اند، چهار برابر بقيه گرايش به انتخاب سيگار داشته اند.
|