جزئيات دستورالعمل پيشگيري از وبا
استفاده از قالب يخ و مواد غذايي باز
در مدارس ممنوع شد
گروه علمي فرهنگي: مديركل دفتر سلامت و تندرستي آموزش و پرورش گفت: دستورالعمل اجرايي پيشگيري و كنترل بيماريهاي منتقله از آب و غذا در مدارس به ويژه «وبا» تدوين شد.
دكتر رياض غيرتمند در گفت وگو با ايسنا دانش آموزان مدارس كل كشور، كاركنان مدرسه و والدين دانش آموزان را گروه هدف اين دستورالعمل خواند و گفت: بر اين اساس استفاده از صابون مايع در دستشويي ها ضروري بوده و بهتر است توسط مخزن صابون و لوله كشي انجام شود.
به گفته وي اين دستورالعمل همچنين سازمانهاي آموزش و پرورش استان را موظف كرده است كه قبل از بازگشايي مدارس جهت تامين منابع به منظور احداث و بهسازي سرويسهاي بهداشتي مطابق با آيين نامه بهداشت محيط مدارس، جداسازي آبخوريها از دستشويي ها، توسعه لوله كشي صابون مايع، كنترل و نظارت بر سرويسهاي بهداشتي، احداث حداقل يك سرويس بهداشتي در مدارس، تامين آب آشاميدني از طريق شركتهاي آب و فاضلاب شهري و روستايي، احداث پايگاههاي تغذيه سالم به جاي بوفه ها و هماهنگي جهت جمع آوري دستفروشان اطراف مدارس برنامه ريزي لازم را انجام دهند.
مديركل دفتر سلامت و تندرستي آموزش و پرورش تصريح كرد: بر اين اساس مديران نيز موظف شدند با همكاري انجمن اوليا و مربيان از محل سرانه دانش آموزي و كمكهاي مردمي نسبت به تامين صابون مايع مدارس داراي لوله كشي و تهيه صابون جامد براي مدارس فاقد لوله كشي اقدام كنند.وي ادامه داد: همچنين سازمانهاي آموزش و پرورش نيز بايد به تامين مواد ضدعفوني و گندزاديي سرويسهاي بهداشتي مدارس بپردازند.
غيرتمند درخصوص تامين آب سالم و قابل دسترس با اشاره به اين كه استفاده از تانكرهاي بهداشتي جهت ذخيره آب شرب و ساير مصارف بهداشتي با رعايت ضوابط آيين نامه بهداشت محيط مدارس به ميزان حداقل ۱۵ ليتر در روز به ازاي هر دانش آموز ضروري است، اظهار كرد: بنابراين آب مورد نياز مدارس بايد تنها از محل مورد تأييد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تهيه شود، همچنين مديران مدارسي كه از مخازن آب براي مصارف مختلف استفاده مي كنند، موظف شده اند قبل از بازگشايي مدارس با هماهنگي مركز بهداشت شهرستان به بازديد و شستشوي مخازن بپردازند.
وي كلرينه كردن روزانه آب تانكرها را وظيفه مربيان يا رابطين بهداشت بيان و خاطرنشان كرد: در صورت عدم دسترسي به آب سالم و يا اطمينان نداشتن از سالم بودن آبهاي در دسترس، لازم است تا به دانش آموزان توصيه شود آب سالم را به همراه خود به مدرسه بياورند.
مديركل دفتر سلامت و تندرستي آموزش و پرورش استفاده از قالبهاي يخ را بر اساس دستورالعمل تهيه شده اكيدا ممنوع اعلام كرد و با اشاره به اين كه نظارت كامل بر بهداشت آبخوريها و دستشويي ها بر عهده مربيان و يا رابطين بهداشت است، تصريح كرد: بر اين اساس استفاده از سطلهاي درب دار جهت جمع آوري و دفع بهداشتي زباله هاي موجود در مدارس ضروري است.
وي با تأكيد بر اين كه عرضه سبزيجات خام و سالاد و ساندويچ و مواد خوراكي باز در بوفه مدارس ممنوع است، به ايسنا گفت: در اين زمينه بايد تنها مواد خوراكي بسته بندي شده داراي پروانه ساخت وزارت بهداشت و علامت استاندارد، در بوفه ها عرضه شود و بازديد مستمر مركز بهداشت شهرستان از آشپزخانه هاي متمركز مدارس دولتي، غيرانتفاعي و شبانه روزي ضروري است.
غيرتمند با تأكيد بر اين كه كليه دست اندركاران تهيه و توزيع مواد غذايي دانش آموزان بايد قبل از بازگشايي مدرسه كارت معتبر معاينه پزشكي مراكز بهداشتي و درماني مورد تأييد وزارت بهداشت را اخذ كنند، اظهار داشت: استفاده از روپوش سفيد و رعايت بهداشت فردي، استفاده از سطلهاي درب دار و كيسه زباله مخصوص در محل عرضه مواد غذايي مدارس و نظارت كامل بر رعايت بهداشت فردي و توزيع شير مدرسه ضروري است.وي در پايان خاطرنشان كرد: مربيان يا رابطين بهداشت نيز موظفند نسبت به تشخيص و ارجاع به موقع دانش آموزان مبتلا يا مشكوك به ابتلا اقدامات لازم را انجام دهند.
|