با خروج كامل اسرائيلي ها
استقرار نيروهاي امنيتي فلسطين در غزه آغاز شد
پرچم اسرائيل در غزه پايين كشيده شد
|
|
با خروج آخرين سربازان اسرائيلي از غزه و پايين كشيده شدن پرچم اين رژيم در شهري كه ۳۸ سال آن را در اشغال داشت، نيروهاي امنيتي فلسطين ورود به شهرك هاي سابق اسرائيل را آغاز كردند.
ديروز پيش از آنكه اولين كاروان ارتش اسرائيل خروج نهايي از غزه را شروع كند، پرچم اسرائيل در غزه پايين كشيده شد.
خروج آخرين سربازان اسرائيل با رقص و پايكوبي و نواختن موسيقي فلسطيني هايي همراه شده بود كه پايان اشغال اسرائيل را جشن مي گرفتند.
اين در حاليست كه مقامات فلسطيني از دو محدوديت اعمال شده از سوي تل آويو در مرز عبوري غزه و همچنين تصميم اين رژيم براي عدم تخريب ده ها كنيسه در شهرك هاي اسرائيلي غزه به شدت ناخشنود بوده و از آن انتقاد كردند.
۱۵ هزار نيروي امنيتي فلسطين صبح ديروز در شهرك هاي سابق اسرائيل به منظور جلوگيري از ازدحام فلسطينيان در آنها مستقر شدند.
مقامات امنيتي فلسطين اعلام كردند، آنها مي خواهند پيش از اجازه براي برپايي مراسم جشن، اين منطقه را امن كنند.
نظاميان رژيم صهيونيستي روز يكشنبه به شش فلسطيني كه به مواضع اسرائيلي ها در اطراف شهرك هاي نوار غزه سنگ پرتاب مي كردند، تيراندازي كرده و آنها را مجروح ساختند كه حال يكي از آنان وخيم گزارش شده است.
سخنگوي تشكيلات هوانوردي اسرائيل كه در مرز عبوري رفح فعاليت مي كند، اعلام كرد، محتمل ترين سناريو اين است كه از مرز عبوري نيزانا در نقب كه مرزي براي كالاهاي تجاري است، براي حمل و نقل مردم استفاده شود تا توافقنامه اي درخصوص يك مرز عبوري دايمي به دست آيد.
وي افزود: اين يك مساله سياسي و دولتي است.ما آماده ايم تا نيزانا را فورا به كار اندازيم، اين مرز تاكنون براي عبور كالا مورد استفاده قرار گرفته است و ممكن است براي انسان مورد استفاده قرار گيرد.
محمد دحلان، وزير امور شهري فلسطين نيز در يك كنفرانس مطبوعاتي از مسدود كردن مرز عبوري رفح از سوي اسرائيل انتقاد كرد.
دحلان اظهار داشت: موضع ما روشن است.ما به طور قطع انتقال اين مرز عبوري به هر جاي ديگر را رد مي كنيم.
در صورتيكه اين مرز به كرم شالوم منتقل شود، آلام و رنج زيادي براي فلسطينيان به همراه دارد.اين مرز عبوري بايد تحت كنترل مصريان و فلسطينيان باشد.ما هر گونه پيشنهاد ديگري در اين خصوص را رد مي كنيم.
علي شعث، معاون وزير ترابري فلسطين كه به همراه نمايندگان اتحاديه اروپا از شهرك هاي تخليه شده ديدار مي كرد، گفت: تقريبا همه چيز تخريب شده است.خطوط برق قطع شده، شبكه آبي نيز براي چند هفته قطع بوده و يك زمين خشك به جا مانده است.
شعث ادامه داد: حتي درختاني كه ميوه داده بودند، مانند درختان زيتون از ريشه درآورده شده اند.اما كنيسه ها دست نخورده باقي مانده است.
كابينه اسرائيل يكشنبه با ۱۴ راي مخالف در برابر دو راي موافق طرح تخريب كنيسه ها در غزه را رد كرد.
در همين حال شيمون پرز معاون اول نخست وزير رژيم صهيونيستي ، حضور اسرائيل در باريكه غزه را يك اشتباه تاريخي خواند.
پرز ديروز در سخناني افزود: از تصحيح اين خطا و خروج اسرائيل از اين منطقه احساس افتخار مي كنم .
اين مقام رژيم صهيونيستي خاطرنشان كرد: بايد ضمانت هايي به فلسطيني ها داده شود تا احساس نكنند نوار غزه به زنداني براي آنان تبديل شده است .
شيمون پرز افزود: با اين اقدام بايد زمينه زندگي با كرامت و عزت براي آنان فراهم شود.
|
|
ترديد حماس درباره تشكيل فلسطين مستقل
حسن يوسف از رهبران جنبش مقاومت اسلامي فلسطين حماس دركرانه باختري گفت انديشه بر پايي كشور مستقل فلسطين در هاله اي از ابهام قرار دارد.
به گزارش ايرنا از بيروت وي ديروز در سخناني در كرانه باختري با اشاره به موانعي كه رژيم صهيونيستي در برابر تخليه مناطق فلسطيني ايجاد مي كند افزود: كشور مستقل فلسطين را نمي توان با شرايط كنوني ايجاد كرد مگر آنكه بخواهيم آن را براساس معيارهاي آمريكايي و اسرائيلي بر پا كنيم .
حسن يوسف يكي از مهمترين اين موانع را اصرار رژيم صهيونيستي بر باقي ماندن شهرك هاي بزرگ صهيونيست نشين در مناطق فلسطيني از جمله كرانه باختري عنوان كرد. حاتم عبدالقادر عضو مجلس قانونگذاري فلسطين نيز گفت اسرائيل بابرپايي كشور مستقل فلسطين موافقت نخواهد كرد و تنها راهي را كه شارون در برابر ما باقي گذاشته مبارزه اي خونين و طولاني است .
حسن برغزي تحليلگر سياسي فلسطين نيز درباره برپايي كشور مستقل فلسطين گفت: آنچه كه باعث نگراني است تقسيم كرانه باختري به استانهايي است كه توسط مقامهاي محلي اداره شود و قدرت مركزي تنها در غزه متمركز باشد.به گفته وي در اين صورت ارتباط جغرافيايي مناطق فلسطيني نيز يكپارچه نخواهد بود.
به گفته خليل تفگجي كارشناس فلسطيني در امور شهرك سازي ، شمار شهرك نشيناني كه در پيرامون شهر قدس و كرانه باختري زندگي مي كنند به بيش از۴۰۰ هزار نفر مي رسد كه بسياري از آنان جزو تندروترين صهيونيست ها هستند.
به گفته وي بر اساس آخرين آمارهاي منتشر شده از سوي رژيم صهيونيستي در سال گذشته چهار هزار واحد مسكوني جديد در داخل شهرك هاي كرانه باختري در حال ساخت بوده است .
اين كارشناس فلسطيني افزود: شهرك سازي بيشتر خاك كرانه باختري را كه مساحت آن پنج هزار و ۶۵۵ كيلومتر است بلعيده است .
|
|
ابراهيم جعفري به تل عفر رفت
ابراهيم جعفري نخست وزير عراق ديروز براي ديدار از شهر آشوب زده تل عفر و بررسي عمليات مشترك نظاميان عراقي و آمريكايي وارد اين شهر شد.
اين در حاليست كه شبه نظاميان عراقي براي كشتن جعفري ۱۰۰ هزار دلار جايزه تعيين كرده اند.
در پي كشته شدن ۱۵۰ تن از شبه نظاميان در حمله نيروهاي عراقي- آمريكايي به تل عفر، آنها عقب نشيني به شيوه كلاسيك جنگ هاي چريكي را آغاز كرده و از طريق شبكه تونل هاي زيرزميني به خارج شهر متواري شدند.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، در حالي كه جستجوي سراسري تل عفر به منظور پاكسازي شهر از وجود شبه نظاميان براي دومين بار در سال جاري در حال انجام است، فرماندهان ارتش هاي عراق و آمريكا هم قسم شدند تا تلاش هايشان را براي سركوب شبه نظاميان فعال در طول مرز سوريه و دره رود فرات چندين برابر كنند.
نيروهاي ائتلاف اعلام كردند، در عمليات تل عفر تا شب يكشنبه ۱۵۶ شبه نظامي كشته و ۲۴۶ تن دستگير شده اند.
هم چنين يك كارخانه بزرگ توليد بمب، ۱۸ انبار اسلحه و شبكه تونل زيرزميني تل عفر نيز كشف شده است.
ژنرال ريك لينچ، معاون ستاد مشترك نيروهاي ائتلاف در عراق گفت: عمليات تل عفر تنها بخشي از عمليات دامنه دار ماست، ما نمي توانيم حتي يك مخفيگاه را در عراق تحمل كنيم.
در همين حال ابومصعب الزرقاوي ، رهبرالقاعده در عراق نظاميان آمريكايي و عراقي را به استفاده از گاز سمي در جريان حمله اخير خود در شمال عراق كه عليه افرادمسلح صورت گرفت ، متهم كرد.به گزارش آسوشيتدپرس از قاهره ، در يك نوار صوتي منتسب به الزرقاوي كه روز يكشنبه در اينترنت منتشر شد و صحت آن تأييدنشده ، آمده است كه نيروهاي صليبي تسليحات عظيم خود را بسيج كردند و ازمخرب ترين و مهلك ترين تسليحات و همچنين مرگبارترين گازهاي سمي استفاده كردند.
|
|
القاعده بار ديگر آمريكا و انگليس را تهديد كرد
فارس: شاخه اروپايي شبكه تروريستي القاعده همزمان با چهارمين سالگرد حملات مرگبار ۱۱ سپتامبر به نيويورك و واشنگتن در پيامي هشدار داد انتقام كشتار و شكنجه عليه مسلمانان را در سراسر دنيا خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از دبي، در اين پيام كه در يكي از پايگاه هاي اينترنتي انتشار يافته است اين گروه هشدار داد حملات مرگباري شبيه حملات ماه ژوئيه در لندن انجام خواهد داد.
اين در حالي است كه يك آمريكايي مظنون به عضويت در شبكه القاعده همچنين تهديد كرد حملاتي عليه شهرهاي لس آنجلس آمريكا و ملبورن استراليا انجام مي دهد.
در عين حال بسياري از گروه هاي مرتبط با شبكه القاعده قول داده اند حملات آمريكا به شورشيان در عراق را جبران كنند و حتي برخي از آنها تهديد به حملات شيميايي كرده اند.
يك گروه مسلح مرتبط با تشكيلات القاعده روز يكشنبه در پايگاهي اينترنتي به نيروهاي عراقي و آمريكايي ۲۴ ساعت فرصت داد براي گريز از حملات شيميايي اين گروه از شهر تل عفر خارج شوند.
بيانيه القاعده در اروپا در حالي انتشار مي يابد كه آمريكايي ها سالگرد حملات به ساختمان تجارت جهاني و پنتاگون (نماد هاي اقتصادي و نظامي آمريكا) را كه به مرگ حدود سه هزار نفر انجاميد، برگزار كردند.
اين گروه اعلام كرد: «ما در سازمان القاعده در شمال اروپا قول مي دهيم انتقام برادران و خواهران كشته شده، محبوس يا شكنجه شده خود را و يا كساني را كه حرمتشان شكسته شده است، بگيريم.»
اين بيانيه در پايگاه اينترنتي اي انتشار يافت كه معمولا توسط ابومصعب الزرقاوي رئيس القاعده در عراق مورد استفاده قرار مي گيرد.
در اين بيانيه تأكيد شده است: ما آماده ايم جان خود را نثار دينمان كنيم و پرچم مجاهدين را برافراشته، از جان مسلمانان حفاظت كنيم.
|
|
همكاري آمريكا با ليبي در زمينه تحقيقات هسته اي
لندن- ايرنا: متخصصان سلاحهاي هسته اي در آمريكا براساس توافقي كه در اواخر ماه اوت ميان آمريكا و ليبي به امضا رسيد، با متخصصان هسته اي ليبي همكاري تحقيقاتي مي كنند.
به نوشته هفته نامه علمي «نيچر» اين همكاري يكي از محورهاي مناسبات علمي دو كشور پس از برداشته شدن تحريم عليه ليبي در سال ۲۰۰۴ است .
بر اساس توافق اخير، متخصصان آزمايشگاهاي بزرگ تحقيقاتي در آمريكا ازجمله آزمايشگاه ملي «لوس آلاموس» در نيومكزيكو با محققان ليبيايي كه درمركز پژوهشهاي هسته اي «تاجورا» در نزديكي تريپولي فعاليت دارند، همكاري خواهند كرد.
هرچند هدف از اين برنامه همكاري مشخصا به كارگيري آن دسته از محققان ليبيايي كه در برنامه ساخت سلاحهاي هسته اي فعال بوده اند نيست ، اما از آنان نيز براي همكاري دعوت به عمل خواهد آمد.
اداره ملي امنيت هسته اي آمريكا ناظر اصلي اين توافق دو جانبه است .
|
|
كره شمالي داشتن سلاح هاي ميكروبي را تكذيب كرد
پكن _ ايرنا: كره شمالي ديروز با تكذيب در اختيار داشتن سلاح هاي ميكروبي بر پايبندي پيونگ يانگ به توافقنامه بين المللي منع توسعه سلاح هاي شيميايي و ميكروبي تأكيد كرد.
روزنامه رودونگ سينمون ارگان حزب كار كره شمالي ديروز نوشت: پيونگ يانگ حتي يك سلاح ميكروبي در اختيار ندارد و به توافقنامه بين المللي منع توسعه سلاح هاي شيميايي و ميكروبي سال ۱۹۸۷ ميلادي پايبند است .
واشنگتن به تازگي اعلام كرده بود كه كره شمالي جزو كشورهايي است كه به سلاح ميكروبي دست يافته و از توافقنامه هاي بين المللي تخطي كرده است .
در همين حال آلكساندر آلكسيف، معاون وزيرخارجه و رئيس هيات نمايندگي روسيه درمذاكرات شش جانبه پكن براي حل مساله هسته اي كره شمالي، گفت كه حل اين مساله به زمان زيادي نياز دارد.
هيات نمايندگي روسيه ديروز براي حضور در دومين مرحله ازچهارمين دور نشست شش جانبه پكن براي پايان دادن به بحران هسته اي شبه جزيره كره، وارد پايتخت چين شد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا، رئيس هيات نمايندگي روسيه درمذاكرات شش جانبه پكن، هنگام ورود به چين در گفت وگو با خبرنگاران، ابراز اميدواري كرد كه مذاكرات شش جانبه با موفقيت برگزار شود. اين مذاكرات قرار است از امروز از سر گرفته شود. معاون وزير خارجه روسيه، گفت كه همه چيز بسته به تلاش طرف هاي ذي ربط و انتشار سند مشترك مذاكرات دارد.
وي مرحله نخست گفت و گوها را ثمربخش خواند، اما گفت كه پيش بيني در مورد وضعيت مذاكرات در مرحله دوم كار دشواري است.
آلكسيف تصريح كرد: به رغم خوشبيني هيات روسيه به مذاكرات، حل مساله هسته اي شبه جزيره كره ظرف يك روز و با برگزاري چند دور مذاكرات امكان پذير نيست. وي تأكيد كرد كه داشتن ظرفيت توليد انرژي هسته اي براي مصارف غيرنظامي حق مسلم كره شمالي است، به شرط آن كه اين كشور به پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي ملحق شود.
|
|
بوش به ژاپن مي رود
توكيو _ ايرنا: خبرگزاري كيودو به نقل از منابع ديپلماتيك ژاپن و آمريكا گزارش داد كه بوش به منظور ديدار ومذاكره با كويزومي نخست وزير ژاپن اواسط ماه نوامبرآينده در جريان سفر آسيايي خود از توكيو نيز ديدن كند.
براساس اين گزارش ، جرج بوش قراراست دراواسط ماه نوامبر آينده در نشست سالانه همكاري اقتصادي آسيا- پاسيفيك در كره جنوبي شركت كند.
انتظار مي رود كه كويزومي وبوش كه ازمتحدان نزديك شمرده مي شوند، درباره مسايل كليدي جاري ميان دو كشور از جمله طرح جابجايي نيروهاي آمريكايي در ژاپن و نيز مساله ممنوعيت واردات گوشت گاوآمريكا به ژاپن گفت وگو كنند.
اعلام سفر بوش به ژاپن متعاقب پيروزي قاطع حزب ليبرال دمكرات به رهبري كويزومي در انتخابات روز گذشته مجلس نمايندگان ژاپن صورت مي گيرد.
|
|
هشدار وزير دفاع عراق به سوريه
ايرنا: سعدون الدليمي وزير دفاع عراق مدعي پشتيباني مالي سوريه از عمليات تروريستي در عراق شد و به اين كشور هشدار داد.
به گزارش شبكه تلويزيوني العربيه ، وي با هشدار به سوريه درخصوص صدور تروريست ها به عراق گفت كه مشكلات مرزي بين دو كشور كه نزديك به ۶۱۵ كيلومتر است همچنان پابرجاست .الدليمي در يك كنفرانس مطبوعاتي از همسايگان عراق خواست كه تقواي خداپيشه كنند و از ارسال تروريست ها به عراق خودداري كنند.
وي گفت : مناطق حصيبه ، الرطبه ، الرمانه و برخي مناطق ديگر در دست تروريست هايي است كه از سوريه به عراق آمده اند.
دليمي گفت : نيروهاي عراقي روز شنبه وارد مناطق تحت اشغال تروريست ها شدند و ۱۵ فرد مسلح را به قتل رساندند و بر شهر مسلط شدند.
وزير دفاع عراق تأكيد كرد كه ۱۸ انبار سلاح در منطقه مرزي كشف شد و نيروهاي عراقي در بازرسي از اين مناطق به آنها حمله كرده و مقر ساخت بمب هايي را در يك شهر كوچك كشف كردند.
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در ارتباط با محكوم كردن عمليات نيروهاي عراقي در شهر تل عفر از سوي برخي احزاب سياسي گفت : احزاب سياسي نماينده شهر تل عفر نيستند و متأسفانه آنان با انتشار بيانيه با هر برنامه اي كه دولت انجام مي دهد، مخالفت مي كنند.
وي گفت كه اين عمليات بنا به درخواست برخي از شيوخ عشاير منطقه و خروج اهالي شهر به ديگر مناطقي كه امنيت داشت ، انجام شده است .
سه روز پيش نيز جلال طالباني رئيس جمهور عراق در جريان سفر به امريكا، اتهام مشابهي عليه سوريه مطرح كرد كه رسانه هاي سوريه به شدت از وي انتقاد كردند.
|
|
رزمايش مشترك دريايي هند و آمريكا آغاز شد
دهلي نو _ ايرنا: هند و آمريكا در منطقه «كوچي» واقع در ايالت كرالا در جنوب هند ديروز رزمايش دريايي مشترك خود را آغاز كردند.
به گزارش خبرگزاري هند كادر نيروي دريايي هند اين رزمايش را با كادر نيروي دريايي آمريكا به طور مشترك با عنوان «سال وكس» برگزار مي كنند.
اين رزمايش در قسمت غواصي و نجات براي اولين بار به طور مشترك انجام مي شود.
براساس يك بيانيه نيروي دريايي هند، نيروهاي دريايي هند و آمريكا به طور مرتب سلسله رزمايشهاي دو جانبه خود را تحت عنوان «مالابار» برگزار مي كنند كه رزمايش «سال وكس» نيز بخشي از همكاريهاي مشترك بين نيروي دريايي اين دو كشور است . اين رزمايش ۱۲ روزه در تاريخ ۲۳ سپتامبر به پايان خواهد رسيد. ناودريايي «سيف گارد» آمريكا و يك تيم غواصي نيروي دريايي هند در اين عمليات شركت دارند.
|
|
پاكستان در پي دستيابي به فن آوري هسته اي آمريكا
يك روزنامه چاپ پاكستان ديروز نوشت پاكستان درپي دستيابي به فن آوري هسته اي از آمريكا براي فعاليت هاي صلح آميز است .
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روزنامه انگليسي زبان ديلي تايمز، دولت پاكستان در پي مخالفتهاي آمريكا با طرح احداث خط لوله گاز از ايران به پاكستان و هند، براي رفع مشكلات انرژي خود اين تصميم را اتخاذ كرده است .
يك مقام مسئول در دولت پاكستان كه خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با روزنامه ديلي تايمز گفت: در صورت ادامه فشار آمريكا به پاكستان در مخالفت با طرح خط لوله گاز سه كشور ايران، پاكستان و هند، اسلام آباد از مقامات كاخ سفيد براي همكاري در احداث چهار نيروگاه هسته اي هر يك با توان توليد هزار مگابايت انرژي در اين كشور كمك خواهد خواست .
|
|
سفر رئيس كميته بين المللي تحقيق درباره ترور
رفيق حريري به سوريه
ايرنا: «دلتو مهليس» رئيس كميته بين المللي تحقيق درباره ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان ، براي ادامه تحقيقات خود، ديروز بيروت را به مقصد دمشق ترك كرد.
به گزارش منابع خبري لبنان وي قرار است در اين سفر با تعدادي از افسران و شخصيت هاي سوري كه احتمال مي دهد در زمينه ترور حريري مي توانند اطلاعاتي در اختيار وي بگذارند گفت و گو كند.
وي در اين سفر كه با تدابير شديد امنيتي همراه است ، قرار است با بشاراسد رئيس جمهوري سوريه ديدار و با او درباره برخي مسايل حساس اين پرونده گفت و گو داشته باشد. مهليس را در اين سفر يك هيات فني همراهي مي كند.
رفيق حريري بهمن ماه سال گذشته در غرب بيروت ترور شد و شوراي امنيت سازمان ملل كميته اي را به رياست مهليس و عضويت بازجوياني از ۱۴ كشور جهان براي شناسايي عاملان اين جنايت تعيين كرد.
اين كميته از ارديبهشت ماه امسال فعاليت خود را آغاز كرد و تاكنون چهار تن از مسئولان پيشين امنيتي و انتظامي لبنان در اين ارتباط بازداشت شده اند.
|
|
كانادا: در مبارزه با تروريسم در كنار آمريكا خواهيم ايستاد
فارس: نخست وزير كانادا در چهارمين سالگرد مراسم
۱۱سپتامبر اظهار داشت: اين كشور در دفاع از آزادي و مبارزه با تروريسم شانه به شانه آمريكا خواهد ايستاد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از اوتاوا، پل مارتين كه شب دوشنبه براي شركت در اين مراسم در سفارت آمريكا در اوتاوا حضور يافته بود با اشاره به دوستي موجود ميان آمريكايي ها و كانادايي ها گفت: «ما با درك اينكه هزينه آزادي هشياري ابدي است، در كنار هم و شانه به شانه مي ايستيم.»
ديويد ويكينز سفير آمريكا در كانادا نيز با استقبال از اظهارات نخست وزير كانادا از اعزام نيروهاي نظامي اين كشور به افغانستان قدرداني كرد.
|
|
پاپ رويگرداني از ايدئولوژي نفرت را خواستار شد
ايسنا: پاپ بنديكت شانزدهم همزمان با سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر از زنان و مردان جهان خواست تا از ايدئولوژي نفرت روي گردانده و جهان عدل و صلح را بنا كنند.
به گزارش آسوشيتدپرس رهبر كاتوليك هاي جهان در چهارمين سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در پيام خود خطاب به گردشگران و پيروان كليساي كاتوليك كه در كاخ گاندولفو در تپه هاي آلبان واقع در جنوب رم اجتماع كرده بودند، اظهار داشت: ياد و خاطره قربانيان حملات تروريستي ۱۱ سپتامبر را گرامي مي داريم.
بنديكت شانزدهم كه به زبان انگليسي سخن مي گفت، افزود: باشد كه خداوند مردان و زنان با ايمان در سراسر جهان را به روي گرداني از نفرت و ايجاد جهاني پر از عدل، آرامش و همبستگي دعوت كند.
|
|
انتخابات پارلماني در نروژ
فارس: روز دوم انتخابات پارلماني نروژ ديروز از ساعت ۹ صبح به وقت محلي آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از اسلو، روز دوم انتخابات پارلماني نروژ از صبح ديروز در سراسر اين كشور آغاز شد و نتايج نظرسنجي هاي انجام شده حاكي از نزديك بودن رقابت هاي انتخاباتي است.
اين در حالي است كه به دلايلي، انتخابات در برخي از شهرها خصوصا در مناطق دورافتاده روز يكشنبه برگزار شد.
بر اساس نظرسنجي هاي منتشر شده «جل مگنه بوندويچ»، نخست وزير نروژ از ائتلاف راست ميانه در رقابت شديد با جنز استولتنبرگ، نخست وزير سابق از ائتلاف چپ قرار دارد.
دو مورد از اين نظرسنجي ها حزب چپ را پيروز اعلام كردند كه انتظار مي رود در مجلس ۱۶۹ عضوي اين كشور ۸۵ تا ۸۷ كرسي را از آن خود كند.
نظرسنجي سوم پيش بيني كرد حزب راست با دستيابي به ۸۷ كرسي در پارلمان برنده شود.
به طور كلي ۴/۳ ميليون نروژي واجد شرايط راي دادن در كشوري هستند كه سازمان ملل اعلام كرده در پنج سال گذشته داراي بهترين شرايط زندگي در جهان بوده است.
راي گيري در نروژ ساعت ۸ بعدازظهر ديروز به پايان رسيد.
|
|
تظاهرات سالگرد كودتاي پينوشه
به درگيري و خشونت انجاميد
فارس: تظاهرات هزاران شيليايي به مناسبت سي و دومين سالگرد كودتاي نظامي ژنرال آگوستو پينوشه، با درگيري فعالان چپگرا با پليس ضد شورش به خشونت انجاميد.
به گزارش آسوشيتدپرس از سانتياگو، پليس اعلام كرد ۴۹ تن در اين رابطه بازداشت شده اند. مقامات پليس اعلام كردند موج تازه خشونتها در حومه سانتياگو و پس از آن آغاز شد كه معترضان با به آتش كشيدن لاستيك خودروها برخي تقاطعهاي اصلي شهر را مسدود كردند و با پرتاب زنجير به سوي كابلهاي برق موجب قطع برق در برخي مناطق شدند.
پليس ضد شورش با استفاده از گاز اشك آور و ماشينهاي آبپاش درصدد پراكندن معترضان برآمد. در اين درگيري دست كم ۱۲ مامور پليس زخمي شدند.
پليس شمار شركت كنندگان را در اين تظاهرات حدود ۹ هزار نفر اعلام كرد. ولي سازمان دهندگان شمار معترضان را بيشتر از اين تعداد اعلام كرده اند.
معترضان، پرچم هاي حزب كمونيست و نيز تصاويري ازسالوادور آلنده رئيس جمهور منتخب ماركسيست شيلي را حمل مي كردند كه در جريان كودتاي يازدهم سپتامبر سال ۱۹۷۳ به دست پينوشه سرنگون شد.
|
|
شرط جديد اتحاديه اروپا براي پذيرش عضويت تركيه
ايرنا: انگليس كه رياست دوره اي اتحاديه اروپا را برعهده دارد به همراه فرانسه توافق كردند كه به رسميت شناختن كشور مستقل قبرس را يكي از شروط اساسي گفت و گوهاي پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا در نظر بگيرند.
به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه لوموند، يكي از منابع ديپلماتيك فرانسه صبح دوشنبه اين خبر را بيان كرد.قبرس هنوز واكنشي به اين پيشنهاد اتحاديه اروپا از خود نشان نداده است .دولت تركيه در اعلاميه رسمي در تاريخ ۲۹ ژوئيه مجددا اعلام كرد كه هرگز قبرس را به عنوان يك كشور مستقل به رسميت نخواهد شناخت .
متعاقب اين شرط، ۲۵ كشور عضو اتحاديه اروپا از ۱۰ روز پيش در مورد نظر تركيه و موضوع پيوستن اين كشور به اتحاديه اروپا به بحث پرداخته اند.مذاكرات اصلي پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا از سوم اكتبر در نشست وزراي خارجه اتحاديه اروپا در لوكزامبورگ آغاز مي شود.
|
|
ادامه ناآرامي ها در ايرلند شمالي
فارس: افراطيون پروتستان در ايرلند شمالي روز دوشنبه براي سومين روز پياپي به نيروهاي پليس و ارتش انگليس حمله كردند. به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از بلفاست، در اين درگيري ها پروتستان هاي افراطي با آتش زدن خودروها و ايجاد موانعي برخي از خيابان هاي شهر بلفاست را مسدود كردند. در اين تظاهرات جمعيتي كه نقاب بر چهره داشتند در چندين منطقه پروتستان نشين با نيروهاي امنيتي درگير شدند. شش مامور پليس هم روز يكشنبه بر اثر اصابت تركش نارنجك در شرق بلفاست زخمي شدند و بدين ترتيب شمار نيروهاي امنيتي زخمي شده ظرف ۳۶ ساعت گذشته به ۴۰ نفر رسيد. در اين تظاهرات خشونت آميز افراد مسلح حداقل در دو نقطه از شهر به سوي پليس و سربازان تيراندازي كردند اما در نتيجه آن كسي زخمي يا كشته نشد.
درگيري بين نيروهاي امنيتي و پروتستان هاي افراطي هنگامي رخ داد كه از عبور رژه پروتستان ها در مقابل يك كليساي كاتوليك جلوگيري به عمل آمد. پروتستان ها اين رژه را براي گراميداشت پيروزي تاريخي خود بر كاتوليك ها برگزار كردند.
|
|
احتمال تغييرات در دولت انگليس
ايسنا: روزنامه الرياض از احتمال تغييراتي در كابينه بلر خبر داد. اين روزنامه چاپ عربستان نوشت: توني بلر نخست وزير انگليس، قصد دارد به منظور ايجاد يك تيم سياسي قوي تر براي اجراي اصلاحات داخلي، مبارزه با تروريسم و تغيير در قوانين، تغييراتي را در كابينه خود صورت دهد.
الرياض همچنين تأكيد كرد كه گزارش ها حاكي از عدم رضايت بلر از عملكرد چارلز كلارك، وزير كشور انگليس است. به همين منظور وي در نظر دارد بار ديگر ديويد بلانكت را به اين سمت برگزيند.
ديويد بلانكت يكي از اعضاي برجسته حزب حاكم است و از صلابت و اراده زيادي در امور سياسي برخوردار است. بلر همچنين قصد دارد جان ريد، وزير دفاع كنوني انگليس را براي پست وزارت خارجه اين كشور انتخاب كند. اين در حالي است كه جك استراو، وزير امور خارجه كنوني انگليس از حاميان بلر در انتخابات اخير بود و به موضوع عراق و زمينه سازي براي جنگ عليه اين كشور اشراف كامل دارد.
روزنامه الرياض زمان انجام تغيير در كابينه بلر را ماه دسامبر (آذرماه) اعلام كرد.
|