همايشي براي مربيان شهر
زيبا باقري - تعدد مراكز فرهنگي - هنري از قبيل فرهنگسراها، خانه هاي فرهنگ محله، كتابخانه ها و همچنين مراكز تخصصي گوناگون مانند موزه ها، خانه هاي كاريكاتور و عكس، مراكز فن آوري اطلاعات و ... در سطح شهر تهران نشان از اهميت حوزه فرهنگ و هنر نزد مديريت شهري و بخصوص سازمان
فرهنگي - هنري شهرداري تهران دارد؛ مراكزي كه با استمرار فعاليت هاي آموزشي در رشته هاي عمومي، علمي و تحصيلي، هنري، زبان هاي خارجه، كامپيوتر، هنرهاي سنتي و خانگي، دوره هاي ويژه كودكان و خانواده ها و ... به ارتقاي سطح فرهنگي اقشار مختلف جامعه مي انديشند و تلاش مي كنند با بهره گيري از مربيان و مدرسان مجرب و توانمند به اهداف آموزشي خود در بطن جامعه شهري تهران دست يابند.
اما برگزاري اين دوره هاي آموزشي با كيفيت مناسب و در سطح وسيعي چون كلانشهر تهران نيازمند برنامه ريزي، استانداردسازي، تربيت و آموزش مربي و همچنين ارائه منابع علمي است كه به خودي خود كار وسيع و گسترده اي را مي طلبد. در همين راستا سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران اقدام به تاسيس موسسه آموزش شهر با هدف اجراي دوره هاي آموزشي و تامين نيازهاي علمي بر اساس رشته هاي موجود، راه اندازي رشته هاي جديد، استانداردسازي دروس و يكسان سازي روش ها، تلاش براي بررسي صلاحيت هاي علمي و آموزش مدرسان و اخذ مدرك رسمي با همكاري اشخاص حقيقي و حقوقي و ارتقاي علمي مهارت تدريس مدرسان و مربيان كرد؛ موسسه اي كه با تشكيل شش گروه آموزش كامپيوتر، زبان هاي خارجي، هنر و صنايع دستي، فوريت هاي پزشكي و امداد، علمي و تحصيلي و منابع انساني كار خود را آغاز كرد و با حضور در مناطق چهارگانه سازمان فرهنگي- هنري شهرداري، جلسات متعددي را با همكاران آموزشي، مدرسان و مربيان گروه هاي آموزشي فعال در مراكز برگزار كرد.
سيد محمد رضا تقي زاده، معاون فرهنگي و اجرايي موسسه آموزش شهر با اشاره به تشكيل اولين همايش مربيان مراكز فرهنگي و هنري شهر مي گويد: تا قبل از اين، مراكز فرهنگي - هنري با توجه به پراكندگي جغرافيايي در سطح تهران، به طور معمول نيازهاي آموزشي خود را به فراخور حال و با استفاده از اشخاص حقيقي و حقوقي مرتفع مي كردند، اما بر اساس مصوبه شوراي عالي آموزش و تاكيد رياست سازمان
فرهنگي - هنري شهرداري تهران، موسسه آموزش شهر موظف به اجراي دوره هاي آموزشي و تامين نيازهاي علمي بر اساس گروه هاي شش گانه آموزشي شد . به اعتقاد تقي زاده برنامه هاي آموزشي مراكز فرهنگي - هنري سازمان به سامانه اي قوي نياز داشت تا خيل عظيم شهرونداني كه با عشق و علاقه به يادگيري و حضور در عرصه هاي فرهنگي به اين مركز مراجعه مي كنند، به سرمنزل مقصود برسند؛ سرمنزلي كه مي تواند علاوه بر آموزش بنياني براي ارتقاي سطح آگاهي هاي فرهنگي، اجتماعي و اعتقادي شهروندان، حضور در عرصه هاي مشاركت براي اداره مناسب محله، منطقه و شهر باشد.
مسافربرهاي شخصي قاچاق
مدت هاست كه سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر تهران
بر سر معضل مسافربرهاي شخصي در يك پارادوكس قرارگرفته است. از يكسو بسياري از طرح هاي آرماني خود از قبيل نظارت بر عملكرد ناوگان تاكسيراني در رعايت نرخ هاي مصوب و قانون ممنوعيت دوسرنشين در صندلي جلو را به علت فعاليت غيرقانوني بيش از 30هزار مسافربر شخصي در سطح شهر تهران و عدم كنترل آنها،
نيمه كاره گذاشته و از سوي ديگر، برخورد قاطع با اين دسته از مسافربرهاي شخصي را مصادف با ايجاد يك تنش اجتماعي گسترده در جامعه مي بيند. چه بسياري از اين افراد تنها راه امرار معاش خود را در اين كار مي بينند و مقابله با آنها مي تواند به از هم پاشيدن بنيان زندگي شان منجر شود.
برهمين اساس سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر تهران، راه سومي را برگزيد و آن ساماندهي اين مسافربرها تحت پوشش خود بود؛ كاري كه تاكنون در مورد حدود 21 هزار مسافربر شخصي انجام شده و به گفته اميرمحمود دهلوي، رئيس سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر تهران، بايد در مورد حداقل 15هزار مسافربر ديگر نيز انجام شود. اين درحالي است كه در حال حاضر هنوز بين 20 تا۳۰ هزار مسافربر شخصي در كنار تاكسي ها به صورت غيرقانوني مسافران را در سطح شهر تهران جابه جا مي كنند و سازمان تاكسيراني نيز نمي تواند با آنها برخورد جدي انجام دهد. دهلوي مي گويد: تاكنون جلسات بسياري با راهنمايي و رانندگي در خصوص نحوه برخورد با مسافربرهاي شخصي داشته ايم كه اين مذاكرات همچنان نيز ادامه دارد اما به طور كلي برخورد با مسافربرهاي شخصي و اعمال قانون در مورد آنها به عهده راهنمايي و رانندگي است و سازمان تاكسيراني تنها مي تواند در صورت مراجعه اين افراد و داشتن شرايط لازم، هرچه سريع تر آنها را تحت پوشش قرار دهد.
سازمان نظارت بر تاكسيراني تهران اميدوار است با ساماندهي مسافربران شخصي بتواند از عهده كنترل وضعيت تاكسي هاي تهران برآيد. اين امر البته نيازمند توجه به عواقب اجتماعي آن نيز هست. فراموش نكنيم كه مسافركشي حرفه اي است كه اگرچه به رسميت شناخته نشده اما ممر درآمد بخش بزرگي از طبقه كم درآمد شهر است، بنابراين به نظر مي رسد امر ساماندهي مسافربران شخصي نيازمند ظرافت و دقت خاصي است.