سه شنبه ۲۶ مهر ۱۳۸۴ - - ۳۸۲۸
در حاشيه وضعيت نامناسب امداد رساني به زلزله زدگان هند
كمك هايي كه هيچ وقت نرسيد
003786.jpg
سينا خاكياني
بيش از يك هفته از زلزله مرگبار هند و پاكستان مي گذرد؛ زلزله اي كه خسارات بسياري را به منطقه كشمير هند و پاكستان وارد كرده و جان هزاران نفر را در اين مناطق گرفته است. اگرچه شدت زلزله در كشمير تحت كنترل پاكستان به مراتب بيشتر بوده، اما به نظر مي رسد وضعيت بازماندگان اين زلزله در نواحي تحت كنترل هند بسيار وخيم تر از ديگر مناطق باشد.
زلزله اي كه بعد از وقوع اين زلزله NGOها و سازمان هاي غيردولتي هند به همراه عده  زيادي از شهروندان اين كشور به كمك زلزله زدگان شتافتند، اما آنچه در اين روزهاي سخت كمك رساني جلب توجه مي كند، حضور كمرنگ نيروهاي دولتي هند است.
نجات يافته گان اين حادثه دردناك، در وضعيت بسيار نامساعدي به سرمي برند كه وراي اثرات مخرب زلزله، ويراني ها و غم از دست دادن عزيزان، اهمال و كوتاهي مسئولان هندي در كمك رساني به آنها در به وجود آمدن اين شرايط بي تاثير نبوده است.
زن ، مرد ، پير و جوان و همه كساني كه در روستاهاي نواحي زلزله زده نجات پيدا كرده اند، در كيوسك هاي تنگ و تاريكي اسكان داده شده اند. در جاده هاي منتهي به اين روستاها، مردان و زنان زيادي ديده مي شوند كه پارچه هاي سياه به دست گرفته و از ديگران طلب پول مي كنند. اهالي ديگر شهرها و روستاهايي نزديك مناطق آسيب ديده كه از زلزله جان سالم به در برده اند، از ديگر رهگذران اين جاده ها هستند. دود و گرد و خاك ناشي از رفت و آمد خودروها در اين جاده ها در كنار حركت انسان دوستانه افراد فوق كه با خودشان برنج، بيسكوئيت، لباس، چراغ هاي نفتي، آب و دارو حمل مي كنند، منظره تامل برانگيزي را به وجود آورده است. مردمان هند در تلاش براي نجات آسيب ديدگان هستند، اما اين تلاش ها مسلما كافي نخواهد بود. از اثرات كمبود كمك رساني به زلزله زدگان در هند، بروز درگيري هاي شديد ميان نجات يافته گان بر سر به دست آوردن غذا، لباس و ديگر كمك هاي ناچيز اما حياتي ست و در اين ميان برخلاف آنچه بايد اتفاق بيفتد، بيماران، سالخوردگان، زنان و كودكان كمتر از ديگران از اين كمك ها بهره مي برند.
در حوادث مشابه اين زلزله، روش امدادرساني به اين ترتيب است كه كمك هاي ارسال شده به مناطق آسيب ديده ابتدا باهماهنگي مسئولان محلي، در جايي انبار مانند ذخيره مي شود و سپس به طور عادلانه و با جيره بندي ميان افراد آسيب ديده پخش مي شود.
اما در مناطق زلزله زده كشمير، بعد از گذشت بيش از يك هفته هنوز عده بسيار زيادي گرسنه و تشنه باقيمانده اند و در عوض عده اي ديگر از نجات يافته گان با حجم زيادي از لباس هايي كه به چنگ آورده اند، در حالي كه بيسكوئيت سق مي زنند و سهميه برنج شان را به همراه دارند، به دنبال  جايي مناسب براي پخت آن مي گردند. هنوز عده بسيار زيادي شب هاي سرد و باراني كشمير را زير سقف آسمان مي خوابند و با شروع صبح، كودكان شان را براي گدايي به جاده هاي اطراف مي فرستند.اين شيوه امدادرساني هندي ست!
باشر احمد، يكي از جوانان داوطلبي ست كه براي كمك رساني به زلزله زدگان به روستاي سلطان ديكي آمده و در اينجا به توزيع برنج، لباس، نان و بيسكوئيت مشغول است. در اين روستا 50 نفر بر اثر اين زلزله جان باخته اند. او مي گويد: كمك هاي دولتي به هيچ وجه كافي نيست و ما منتظر رسيدن كمك هاي مردمي هستيم. ايراد بزرگ كمك رساني دولت اين است كه هيچ سازماندهي مناسبي از سوي آنها براي اين كار در نظر گرفته نشده و به همين خاطر مقدار زيادي از مايحتاج فرستاده شده از سوي آنها به علت توزيع نامناسب و غلط به هدر مي رود. در كنار جاده منتهي به روستاي اوري كه درست در مرز بين كشمير تحت كنترل هند و كشمير تحت كنترل پاكستان قرار دارد، يكي از احزاب سياسي هند، كمپ كوچكي برپا كرده و مشتي لباس هاي پاره و كثيف را بين زلزله زدگان اين روستا پخش مي كند. اگر شبي باران بيايد، مردم اين نواحي با اينكه از سرما مي لرزند، بازهم خوشحالند كه لااقل اين لباس ها كمي تميزتر شده است.
كماكلت ، يكي ديگر از روستاهايي ست كه بيشترين خسارات را بر اثر اين زلزله متحمل شده است. اين روستا در نزديكي اوري و در كنار قله هاي پوشيده از برف پاكستان قرار دارد. عبور و مرور تريلي هاي حامل كمك هاي ضروري به زلزله زدگان در نزديكي اين روستا متوقف شده است و اهالي آن شب ها را در سرماي كوهستان مي گذرانند. به جز در روزهاي اول كه ارتش هند چند چادر موقتي براي اهالي اين روستا ارسال كرد، مايحتاج ضروري ديگري به دست اهالي آن نرسيده است. اما در عوض در گوشه و كنار اين ويرانه ها لباس هاي كهنه به وفور يافت مي شود كه البته ديگر به درد هيچ كس نمي خورند. عدم ساماندهي مناسب از سوي دولت هند نه تنها باعث شده كه بسياري از خودروهاي حامل كمك هاي ارسالي براي زلزله زدگان، ساعت ها در ترافيك جاده ها گرفتار بمانند، بلكه امدادرساني و انتقال مجروحان به نزديكترين محل هاي درماني را نيز با مشكلات فراواني مواجه كرده است و آنها مجبورند ساعت ها در انتظار بازشدن جاده ها درد را تحمل كنند.
كمك رساني دولت هند به يك تراژدي دردناك تبديل شده است كه شايد بتوان آن را به اندازه خود زلزله مصيبت  بار خواند. كاميون ها و تريلي ها در جاده هاي منتهي به نواحي زلزله زده در رفت و آمدند، اما معلوم نيست آنچه آنها با خود به همراه دارند، واقعا ضروريات مورد نياز آسيب ديدگان است؟ و آيا به موقع و به طور عادلانه ميان آنها تقسيم خواهد شد؟
كلوزآپ
غلام رسول ،يكي از كساني ست كه توانسته از اين زلزله جان سالم به در برد. او به همراه همسر و سه دخترش در كنار جاده نشسته و با نگاهي دردناك به رفت و آمد كاميون ها و تريلي هاي حامل كمك ها خيره شده است. او يك كارگر روزمزد است كه تا قبل از اين زلزله در سلام آباد، در 12كيلومتري مرز بين دو كشمير كه همواره كانون درگيري هاي هند و پاكستان بوده زندگي مي كرده است. اين دومين باري ست كه او ظرف سه سال گذشته بي خانمان شده است. بار اول به سال 2002برمي گردد. در آن سال و در اوج درگيري هاي هند و پاكستان بر سر منطقه كشمير، خانه او بر اثر حمله نيروهاي پاكستاني در آتش سوخت و تمام اموال و دارايي هايش از جمله 450 دلار پس اندازش براي جهيزيه دختر بزرگش به غارت رفت. بعد از اين حادثه او 4هزار و 500 دلار از بانك وام گرفت و توانست خانه دو طبقه فقيرانه اش را دوباره بازسازي كند. اما زمين لرزه يكشنبه گذشته، بار ديگر خانه او را ويران و او و خانواده اش را آواره جاده ها كرد. از هفته گذشته تاكنون، تنها كمكي كه او و خانواده اش از سوي دولت هند دريافت كرده اند، برنج بوده است. آنها برنج دارند، اما هيچ كس وسيله اي براي مهيا كردن آتش و پخت آن را در اختيارشان نگذاشته است. گروه هاي امدادرساني غير دولتي هر روز به آنها شير، سبزي و نان مي دهند و كمك هاي آنها بوده كه خانواده رسول و امثال آنها را تاكنون سرپا نگه داشته  است. رسول مي گويد: خدا خيرشان بدهد. اگر آنها نبودند ما تاكنون از سرما و گرسنگي مرده بوديم . رسول در كنار جاده نشسته است و كاميون ها را نگاه مي كند و با خودش مي گويد كه چرا هنوز نتوانسته سرپناهي براي خانواده اش پيدا كند.
رسول مي گويد: هرچند بر اثر جنگ هايي كه هر از چند گاهي ميان هند و پاكستان درمي گرفت، ما به ترك خانه و شهرمان عادت كرده بوديم، اما اين بار ديگر جايي براي بازگشت برايمان باقي نمانده است. من نمي توانم براي سومين بار و بدون كمك دولت، خانه اي براي خودم بسازم. حتي نمي توانم به اين موضوع فكر كنم !
بعد از گذشت بيش از يك هفته هنوز هيچ كس از سوي دولت هند براي ثبت ميزان خسارات وارده به اهالي اين روستا، به سراغ آنها نيامده است. تنها يكي دو روز بعد از وقوع زلزله، چند مامور پليس براي ثبت تعداد كشته ها به روستاي آنها آمدند و آن چند پليس، آخرين ماموران دولت هند بودند كه رسول و ديگر اهالي اين منطقه از هفته گذشته تاكنون ديده اند.

مانع بزرگ
فرا رسيدن فصل سرما، زلزله زدگان مناطقي از كشمير و هند را با دشواري هاي زيادي روبه رو كرده است. امداد رسانان نيزبه واسطه بدي آب و هوا نتوانسته اند تاكنون كمك هايي كه از اقصي نقاط جهان و بويژه از ايران به اين مناطق آسيب ديده فرستاده شده اند، را به مصيبت زدگان انتقال دهند.
از طرفي ديگر نيز وسعت و شدت زلزله به حدي بوده است كه برآورد دقيق كشته و مجروح شدگان پيش از آ واربرداري غير ممكن است.
بر اساس آمارهايي كه بسيار متناقض نيز ارائه شده اند، حدود 28 تا 33 هزار نفر در مجموع در زلزله اي كه پاكستان، هند و بخش هايي از افغانستان را لرزاند، كشته شده و بيش از 41 هزار نفر نيز مجروح شده اند. البته اين آمار ابتدايي  ست و پس از آوار برداري كامل آمارهاي نهايي از سوي دستگاه هاي ذي ربط ارائه خو اهند شد.

تفكيك زباله در كشور ماتادورها
003798.jpg
كيارش طهماسبي- اسپانيا از جمله كشورهايي در اروپاست كه براي مسئله تفكيك و بازيافت زباله اهميت ويژه اي قائل شده است.
يادم مي آيد زماني كه در ايالت اندلس (And alucia) و در نزديكي شهر مالاگا به سر مي بردم، حتي در قصبات اين استان جنوبي نيز محفظه هاي مخصوص تفكيك زباله هاي شيشه اي، پلاستيكي و كاغذي قرار داده بودند؛ در واقع دولت اسپانيا در اواسط دهه 80ميلادي- قريب به 20سال پيش- به اين نتيجه رسيده بود كه مي توان با تفكيك زباله و بازيافت آن در هزينه هاي توليد مجدد لوازم پلاستيكي، شيشه اي و مقوايي صرفه جويي قابل توجهي كرد.
مسئله تفكيك زباله در آن زمان در اسپانيا در حالي بيشتر جلب توجه مي كند كه بدانيم، چند سالي بيشتر از توليد ظروف پلاستيكي و مرسوم شدن نگهداري غذا در اين ظروف نگذشته بود كه مسئولان اسپانيايي، بويژه شهرداران شهرهاي مختلف، به فكر بهينه سازي در امر مصرف و صرفه جويي هزينه هاي گزاف توليد مجدد كالا افتادند.
اين امر صرف نظر از آنكه شهروندان را موظف به رعايت بهداشت و تفكيك زباله مي كرد و به نوعي به بخشي از آرمان هاي دولت در ارتقاي انضباط اجتماعي جامه عمل مي پوشاند، ازنظر اقتصادي نيز كاملا به صرفه بود.
طرح تفكيك زباله در حالي به اجرا درآمد كه در همان زمان بر بسته بندي هاي مواد خوراكي نيز علائم سطل زباله و دستي كه در حال انداختن زباله به درون سطل است حك شده بود و اين امر نشان از طرح هاي دولت به منظور جلوگيري از انباشت زباله داشت.
يكي ديگر از اقدامات جالب توجه دولت اسپانيا در آن زمان، افزايش تعداد ماشين هاي مخصوص حمل زباله و خريد ماشين آلات مدرن به منظور توسعه رفت و روب شهرها بود.
البته طرح هاي ياد شده يك شبه به اجرا در نيامدند، بلكه طي چندين مرحله و با بررسي تمامي ابعاد و جوانب آن، به مرحله اجرا گذاشته شدند. يكي از دلايلي كه مسئولان براي اين امر در جنوب اسپانيا اهميت قائل شدند، گرماي هوا و توريستي بودن اين مناطق بود، زيرا گرماي هوا فساد موادغذايي را تسريع مي كند و حضور تعداد بي شماري از جهانگردان برحجم زباله در مناطق توريستي مي افزايد.
طرح هاي تفكيك زباله، بازيافت آن و رفت و روب شهري به حد قابل توجهي پاسخگوي نيازهاي شهروندان اسپانيايي بود، بويژه آنكه بايد توجه داشت كه اين كشور، براساس آمارهاي موجود، سالانه پذيراي 40ميليون توريست خارجي ست. علاوه بر آن تعداد انبوه مهاجران خارجي را نيز بايد بر جمعيت 40 ميليون نفري اسپانيا افزود.
همين عوامل آب و هوايي و جمعيتي سبب شده اند تا دولت و مقامات مسئول در شهرداري ضمن اجراي پروژه هاي در دست اجرا در امر زباله، طرح هاي جديد را در اين رابطه نيز مدنظر قرار دهند.
اين طرح ها در حالي در اسپانيا به اجرا درمي آيند كه در كشورمان نيز طي سالهاي اخير، مسئولان شهرداري ضمن ارائه طرح هاي جديدي به منظور منظم ساختن سيستم حمل و نقل زباله ها، مسئله بازيافت زباله را نيز مطرح مي كنند.
از همين رو طي دهه 70 شمسي، در تهران طرح هاي جديدي به منظور يك دست كردن لباس رفتگران وفعاليت شهرداري در عرصه جمع آوري زباله در زمان هاي خاص، مشخص و معين به اجرا درآمد.
با اجراي اين پروژه هاي زيربنايي و خريد تعداد زيادي از خودروهاي مدرن حمل زباله و حتي اجراي طرح شست وشوي معابر، در نخستين ساعات بامداد، شهر تهران تغيير چهره داد، به طوري كه بسياري از شهروندان خود به اين امر اذعان دارند كه طرح هاي شهرداري طي سالهاي اخير، شهر تهران را از بسياري جهات تبديل به يكي از پاكيزه ترين شهرهاي كشور كرده است.
اما همچنان جاي طرح هاي تفكيك زباله و بازيافت سيستماتيك آن، در كلانشهري به وسعت تهران خالي ست.
البته مسائل عمده ديگري نظير مبارزه با ازدياد موش ها در معابر و جوي هاي آب كه احتمال شيوع بيماري هاي عفوني را افزايش مي دهند، نيز بايد مدنظر كارشناسان شهري قرار گيرند .
در مجموع مي توان اقدامات شهرداري تهران طي سالهاي اخير در زمينه ساماندهي رفت و روب شهري را مثبت ارزيابي كرد.
علاوه بر آن به نظر مي رسد شهرداري تهران در صدد است با اجراي طرح هاي جديدي در عرصه نظافت شهري، چهره جذاب تري از پايتخت ايران را درديدگان شهروندان جلوه گر سازد.

شهرهاي جهان
استانبول- تركيه
آرش نهاوندي- نام استانبول از يك واژه يوناني گرفته شده و به معناي داخل شهر به كار مي رود. در گذشته و در عهد امپراتوري هاي روم و روم شرقي نيز نام قسطنطنيه (كنستانتينوپول) بر اين بزرگترين شهر تركيه اطلاق مي شده است.
استانبول امروزه نيز بزرگترين و مهمترين شهر تركيه محسوب مي شود. اين شهر در بغازبسفر واقع شده و داراي بندرگاهي طبيعي به نام شاخ زرين است. استانبول داراي دو بخش اروپايي و  آسيايي ست كه هر كدام در مجاورت يكديگر و در دو بخش جداگانه از تنگه بسفر واقع شده اند، البته بسياري از مورخان اين كهنه شهر را اروپايي مي دانند، زيرا در ابتدا توسط كنستانتين ساخته شده و در سده هاي آغازين قرون ميلادي، پايتخت امپراتوري روم شرقي بيزانس - بوده است كه بيزانس نيز در آن زمان به عنوان بخشي از امپراتوري روم در زمره سرزمين هاي واقع در قلمرو اروپا محسوب مي شده است. براساس سرشماري سال 2000، استانبول مركزي 8 ميليون و 803 هزار و 468 نفر جمعيت دارد كه با احتساب حومه آن، تجمع انساني در اين شهر به 10 ميليون و 18هزار و 735 نفر مي رسد. سكونت اين تعداد جمعيت در استانبول،  اين شهر را به لحاظ جمعيتي به بزرگترين شهر اروپا بدل ساخته است.در تاريخ 20/7/2005 نيز آمارهاي جديد، حاكي از افزايش بي سابقه جمعيت در استانبول و رسيدن آن به رقم 11 ميليون و 322 هزار نفر بود.
استانبول در ابتدا توسط يوناني ها تحت عنوان بيزانس بنا نهاده شد. با تصرف استانبول توسط كنستانتين و الحاق آن به امپراتوري روم در سال 324، شهر نوواروما (روم جديد) نام گرفت. اما اين نام اهميت خود را در زمان بسيار كوتاهي از دست داد و شهر درنهايت كنستانتينوپول (شهر كنستانتين) نام گرفت.پس از فروپاشي امپراتوري روم غربي، كنستانتينوپول بدل به پايتخت منطقه اي از جهان شد كه توسط مورخان، امپراتوري بيزانس نام گرفته بود. از نكات مميزه اين امپراتوري با امپراتوري روم، ريشه داشتن در فرهنگ يوناني بود. همين نزديكي با فرهنگ و آداب و رسوم يوناني سبب شد تا اين امپراتوري به نقطه ثقل مذهب ارتدوكس يوناني (شاخه اي از مذاهب مسيحي) تبديل شود.مذهب ارتدوكس پس از اختلافات عمده با كليساي روم و فروپاشي روم غربي تاسيس شد. رهبر كليساي ارتدوكس يونان نيز در كنستانتينوپول اقامت گزيد و از اين پس، اين شهر كه بعدها با نام استانبول شهرت پيدا كرد، بدل به كرسي اصلي مذهب ارتدوكس شد. در آن زمان كليساهاي باشكوهي در استانبول ساخته شدند كه از باشكوه ترين آنها مي توان به كليساي سانتاسوفيا اشاره كرد كه پس از استيلاي عثماني، بدل به مسجد اياصوفيه شد.
پس از فتح كنستانتينوپول به دست سلطان محمد فاتح، اين شهر به قلمرو تركان عثماني منضم و دوران جديدي از حيات در اين شهر تحت نام جديد استانبول آغاز شد.
تركان اين شهر را استانبول نام نهادند، اما همچنان در عرف ديپلماتيك آن زمان، نام قسطنطنيه - معرب كنستانتينوپول را به كار مي بردند.
ريشه ها
نام استانبول از واژه يوناني ايس تين پولي
(Eistin poli) كه ايس تين بولي تلفظ مي شود،  گرفته شده است.اين واژه در معناي، داخل شهر يا به داخل شهر به كار مي رود. در واقع نام كنستانتينوپول بعدها بر اين شهر كه در اعصار گذشته بزرگترين شهر جهان محسوب مي شد،  اطلاق شد.
تاريخچه
شهر بيزانس (Byzantium) براي اولين بار توسط فاتحان يوناني بنا نهاده شد و اولين هسته جمعيتي استانبول را نيز آنان تشكيل مي دادند. يوناني ها نام بيزانس را از نام پادشاه خويش، بيزانس گرفتند.با گذشت چند سده و آشكار شدن زوال و ضعف دولت- شهرهاي يوناني، رومي ها، بيزانس را مورد حمله قرار داده و در سال 196 پس از ميلاد مسيح اين شهر را به تصرف خويش درآوردند. رومي ها پس از فتح بيزانس اين شهر زيبا و رويايي را ويران كردند،  اما سپتيموس سوروس، امپراتور روم، فرمان بازسازي اين شهر را صادر كرد.پس از بازسازي، بيزانس مجددا شكوه از دست رفته خود را بازيافت و مجددا زندگي بر منوال سابق در آن جريان يافت؛اما در زمان كنستانتين بود كه تحولات عديده اي در شهر به وقوع پيوست.
درنهايت در سال 1453، مقاومت رومي هاي يوناني تبار در برابر مهاجمان تركان عثماني- به پايان رسيد و سلطان محمد فاتح، طي جنگي خونين، شهر را به تصرف كامل خود درآورد تا به يكهزار سال عمر سيطره رومي ها بر بيزانس، طي چند روز، خاتمه داده شود.
استانبول تا اول نوامبر 1922 به عنوان پايتخت امپراتوري انتخاب شد و در اين تاريخ با سقوط امپراتوري عثماني، پايتخت تركيه جديد نيز به آنكارا منتقل شد و اين شهر اهميت سياسي خود را از دست داد.در زمان امپراتوري عثماني، تغييرات عديده اي در شهر ايجاد و كنستانتينوپول تبديل به يكي از مراكز عمده اسلامي شد. در اين زمان كليساي عظيم سانتاصوفيا به مسجد تغيير كاربري داد و از آن پس، اين ساختمان بزرگ مذهبي را مسجد اياصوفيه نام نهادند.
استانبول امروزي
در زمان تاسيس جمهوري تركيه در سال 1923،  پايتخت از قسطنطنيه به آنكارا انتقال يافت و در سال 1930 شهري كه ديرزماني در عرصه بين الملل به نام كنستانتينوپول شهرت داشت، استانبول ناميده شد.
مكان هاي ديدني
استانبول از ديرباز محل تلاقي بسياري از تمدن ها بوده است. در نتيجه امروزه مي توان در شهر استانبول بناهاي مذهبي، تاريخي و فرهنگي بي شماري را از نظر جهانگردان مشتاق گذراند.اين شهر در واقع موزه اي بزرگ و زنده از مساجد، كليساها، كنيسه ها و كاخ هاي تاريخي سلاطين عثماني ست. از جمله اين آثار مي توان به مسجد آراپ، مسجدايمان، مسجد سليمانيه،  كاخ دلمه باغچه، برج گالاتا، كاخ توپ كاپي، مسجد آبي، مسجداياصوفيه و موزه موزاييك اشاره كرد.
فرودگاه ها
فرودگاه بين المللي آتاتورك (IST)
فرودگاه بين المللي سابيحاگوكچن.

پيشخوان
003828.jpg
ژورنال دو ديمانش
عنوان اصلي اين روزنامه به گسترش آنفلوآنزاي مرغي در قاره اروپا اختصاص دارد. به نظر مي رسد ويروس اين بيماري پس از تركيه، اين بار به روماني رسيده است. چند مورد مشكوك نيز در بلغارستان گزارش شده است. در عكس نيز پزشكاني ديده مي شوند كه تحت تدابير خاص، مشغول بررسي پرندگاني هستند كه گفته مي شود از پرندگان مهاجري كه از آسيا به دانوب آمده اند، اين بيماري را گرفته اند.
003792.jpg
عرب نيوز
روزنامه عرب نيوز خبر و عكس اول خود را به برگزاري رفراندوم قانون اساسي در عراق اختصاص داده است. به نوشته اين روزنامه مشاركت سني ها در اين همه پرسي بسيار بالا بوده است. اين مشاركت بويژه در مناطقي از بغداد و شهرهايي چون فلوجه، بعقوبه و موصل قابل توجه است، اما مشاركت در شهر سني نشين   الانبار بسيار پايين بوده است.
003825.jpg
لاپرنسا گرافيكا
روزنامه لاپرنسا گرافيكا خبر اول خود را به برگزاري اجلاس كشورهاي آمريكاي لاتين در شهر سالامانكاي اسپانيا اختصاص داده است. به نوشته اين روزنامه اعضاي حاضر در اين اجلاس علاوه بر حمايت از پايان دادن به تحريم هاي كوبا از سوي ايالات متحده از پاره اي از مواضع هوگوچاوس، رئيس جمهور ونزوئلا نيز استقبال كرده  اند. در نتيجه مي توان گفت در اين اجلاس جوي عليه سياست هاي سلطه جويانه آمريكا حاكم شده است.
003807.jpg
پرنسا ليبره
روزنامه پرنسا ليبره خبر اول خود را به عواقب ناشي از توفان استن اختصاص داده است.
اين روزنامه اسپانيايي زبان، چاپ گواتمالا با توجه به خسارت هاي وارده و مقايسه آنها با خساراتي كه در زمان حوادث غيرمترقبه ديگر رخ مي داد، نوشته است: به برآوردها نشان مي دهد كه صدمات ناشي ازتوفان استن نشانگر آن است كه زيرساخت هاي كشور براي مقابله با حوادث غيرمترقبه بيش از پيش تقويت شده اند.

جهانشهر
ايرانشهر
تهرانشهر
خبرسازان
دخل و خرج
در شهر
زيبـاشـهر
شهر آرا
|  ايرانشهر  |  تهرانشهر  |  جهانشهر  |  خبرسازان   |  دخل و خرج  |  در شهر  |  زيبـاشـهر  |  شهر آرا  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |