دكتر قاليباف اعلام كرد
برنامه هاي شهرداري در حوزه هاي
عمراني خدماتي و فرهنگي
به دستور شهردار تهران از تخليه خانه شاعران جلوگيري شد
|
|
گروه شهري: دكتر قاليباف با حضور در برنامه زنده تلويزيوني تهران ۲۰ گزارشي از روند فعاليتهاي شهرداري تهران در طول مدت تصدي خود بر مديريت شهر به مردم تهران ارائه كرد. دكتر قاليباف ضمن اشاره به فرارسيدن هفته بسيج و گراميداشت ياد و خاطره همه بسيجيان جان بركف گفت: در زمان گذشته چه به عنوان يك شهروند و چه در مسئوليتهايي كه قرار داشتم، همواره تعامل نزديكي با شهرداري برقرار مي كردم و امروز به عنوان شهردار تهران به اين مسئله توجه دارم كه در گذشته به عنوان يك شهروند چه توقعي از شهرداري داشته ام.
شهردار تهران دو ماه سپري شده پس از تصدي مسئوليت شهرداري تهران را فرصت مناسبي براي بدست آوردن شناخت مطلوب از شهرداري دانست و افزود: نگاهي كه در اين فرصت دوماهه به دست آوردم طبعا در برخي نقاط منطبق بر نگاهي بود كه در گذشته از شهرداري داشتم و در بعضي موارد، با توجه به واقعياتي كه در مجموعه شهرداري وجود دارد كاملا با نگاه قبلي ام متفاوت بود. وي يكي از مشكلات مديران را، ورود به مجموعه هاي مديريتي جديد با پيش فرض ها و ذهنيت هايي از پيش تعيين شده دانست و اظهار داشت: در دوماه گذشته سعي كردم بدون هيچ ذهنيت و پيش فرضي اقدام به شناخت صحيح از مجموعه شهرداري نموده و به طور متوسط با شانزده ساعت كار روزانه توانمندي ها و نقايص وكاستي ها را بازشناسي نمايم.
دكتر قاليباف با تاكيد براين نكته كه در مدت دو ماه گذشته بيشترين وقت خود را صرف شنيدن كردم تا اعلام برنامه و اظهار نظر افزود: با توجه به اينكه وقت و آرامش مردم و بيت المال آنها در اختيار ماست، در كشور اجازه سعي و خطا نداريم و مردم از ما به عنوان مديرانشان توقع دارند كه وقتي حرفي را مي زنيم و يا تصميمي را مي گيريم، اين حرف و تصميم حتما سنجيده، پخته، قابل اجرا، در دسترس و قابل ارزيابي باشد.
شهردار تهران با اشاره به اينكه از زمان تصدي مسئوليت شهرداري همه سوابق مكتوبي را كه مي تواند، مطالعه اش مثمر ثمر باشد را مطالعه كرده ام گفت: خارج از همه سلايقي كه مانع تبادل نظر با صاحب نظران است، با همه مديران باتجربه و صاحب نظراني كه در گذشته در شهرداري بودند مشورت كرده، همچنين با همه نخبگاني كه در حوزه برنامه ريزي شهري صاحب نظر هستند مشورت هاي لازم انجام شد، چرا كه از هر تجربه اي براي تصميم گيري بايد استفاده نمود.
دكتر قاليباف با تاكيد بر اين نكته كه در دوماه گذشته فرآيند شناسايي شهرداري را درحوزه دفتر كاري اش صورت نداده است افزود: با تك تك مديران در مناطق، نواحي و حتي محلات شهر تهران، در محل كارشان، وقت گذاشته و صحبت هايشان را گوش كردم، حتي گاهي صحبتهاي رفتگران و يا رانندگان ماشينهاي حمل زباله چه درمورد مسائل دروني شان و چه درمورد مسائل شهرداري را مورد توجه قرار دادم.
شهردار تهران اظهار داشت: در نوع مديريتي كه به مردم ارائه خواهم كرد سعي مي كنم همه اين موارد و دريافتها را به يك جمع بندي منطقي برسانم.
دكتر قاليباف يكي ديگر از فعاليتهاي خود در اين فرصت دوماهه را انتخاب تيم همكاران عنوان كرد و اظهار داشت: با توجه به اينكه بخش قابل توجهي از مديران شهرداري بخاطر حضور در بخشهاي ديگر دولت، شهرداري را ترك كرده بودند، به ميزان شناختي كه در كارها پيدا مي كردم اقدام به انتخاب افرادي كاملا منطبق بر اين شناختها نموده وسعي كردم افرادي كه انتخاب مي شوند كارآمد، مقبول جامعه، داراي دانش و تجربه، پختگي و متانت لازم و صادق و پاك باشند .همچنين عنصر جوانگرايي را در انتخاب مديران مدنظر قرار دادم.
شهردار تهران دو نگاه كلي حاكم بر شهرداري تهران را نگاه به درون و برون شهرداري دانست و افزود:مهمترين موضوع در رويكرد بيروني شهرداري سياست شهروندمداري است، چرا كه ما شهردار شهرداري نيستيم و بايد بر محور شهروندمداري حركت كنيم.
وي توجه به آموزش حقوق مردم به مردم را از ديگر برنامه هاي شهرداري عنوان كرد و اظهار داشت: همه نارسايي ها زماني آغاز مي شود كه شهروند حقوق خود را نداند و همكاران ما مكلف هستند با استفاده از امكاناتي نظير رسانه ها، آموزش همگاني و سيستمهايي كه در مناطق پايه گذاري كرده ايم، حقوق مردم را به مردم آموزش دهند و مردم بدانند كه در مقابل شهرداري چه حقوقي دارند، همچنين در شهرداري هر كاري كه صورت مي پذيرد بايد در آن، نقش مردم مشخص باشد.
شهردار تهران با اشاره به بحث منطقه گرايي و محله گرايي به عنوان اساس كار شهرداري تهران، از برگزاري انتخابات شوراياري در بهمن ماه امسال در بيش از ۳۰۰ محله خبر داد و اظهار داشت: نمي توان در شهرداري مركز نشست و براي همه شهر نسخه واحدي پيچيد، از اين رو بنا داريم امورات را به محله ها ببريم، البته براي اعضاي اين شوراها ويژگي هاي خاصي تعريف شده است.
دكتر قاليباف در ادامه ،مشاركت مردم در فعاليتهاي شهرداري را به عنوان يك اصل مهم توصيف كرد و افزود: مشاركت مردم با شهرداري در سه عرصه مشاركت در عرصه مديريت با حضور تك تك نخبگان، مشاركت در عرصه سرمايه گذاري در توسعه شهر با استفاده از سرمايه هاي بخش خصوصي و مشاركت همه شهروندان در اجراي برنامه ها، محقق خواهد شد.
وي گفت: همه كساني كه به شهر و كشورشان علاقمندند مي توانند با سرمايه گذاري در توسعه شهر تهران سهيم شده و به بهترين شكل ممكن هم خود و هم مردم را از اين سرمايه گذاري منتفع نمايند.
دكتر قاليباف همچنين توجه به ساختار شهرداري و اصلاح برخي كاستي ها در راستاي رويكرد دروني شهرداري را از رئوس برنامه هاي آتي خود دانست و افزود: توجه به منابع نيروي انساني و آموزش و حفظ جايگاه و منزلت كاركنان شهرداري و برطرف نمودن مشكلات آنها از ديگر برنامه هايي است كه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
شهردار تهران درادامه به بيان مهمترين برنامه هاي خود در شهرداري تهران پرداخت و گفت: در حوزه حمل و نقل عمومي، اتوبوسراني، تاكسيراني و مترو مردم بايد در كوتاهترين زمان ممكن تغييرات را احساس كنند و متوجه شوند در شهر اتفاقاتي رخ داده است.
وي همچنين توجه به مقوله پاركينگ سازي را مورد اشاره قرار داد و از آن به عنوان نهضت پاركينگ سازي ياد كرد و افزود: كمبود ۱ ميليون و ۳۰۰ هزار پاركينگ در شهر تهران باعث اهتمام جدي به امر پاركينگ سازي شده بطوريكه مردم بايستي در زماني كوتاه افزايش فضاهاي پارك در شهر را احساس كنند.
دكترقاليباف درخصوص موضوع مديريت ترافيك و نقش شهرداري تهران در رفع معضل ترافيك گفت: با توجه به اينكه مسئوليت ترافيك به طور كلان به وزارت كشور داده شده است، شهرداري اين آمادگي را دارد كه به عنوان مجري مصوبات و سياست هاي كلان وزارت كشور در حوزه ترافيك عمل نمايد.
شهردار تهران رويكرد ديگر مورد توجه در شهرداري را موضوع پرداختن به مسائل فرهنگي و اجتماعي دانست و گفت: اوقات فراغت، آسيب هاي اجتماعي، ارتقا و توسعه فرهنگ شهرنشيني از اهم برنامه هاي شهرداري در حوزه اجتماعي و فرهنگي است.
دكتر قاليباف با عنايت به ضرورت توجه به موضوع آسيب هاي اجتماعي بويژه معضل كارتن خوابها و ضرورت ساماندهي آنها افزود: امسال در شهر تهران نبايد مردم كارتن خوابي را مشاهده نمايند.
وي در ادامه با اشاره به اهميت حوزه خدمات شهري براي شهروندان، توسعه فروشگاهها، توسعه فضاي سبز، نظافت عمومي شهر و تجهيز و افزايش ايستگاههاي آتش نشاني را از مهمترين برنامه هاي خود در اين حوزه بيان كرد. شهردار تهران درخصوص حوزه شهرسازي و معماري بابيان اين موضوع كه كارهاي مقدماتي طرح هاي جامع و تفصيلي شهر تهران صورت گرفته تاكيد كرد: با هماهنگي هايي كه با وزارت مسكن و شهرسازي صورت داده ايم تا پايان امسال طرح هاي تفصيلي را بر اساس طرح هاي جامع اجرا مي كنيم.
دكتر قاليباف رونق ساخت و ساز با محوريت بافتهاي فرسوده را از ديگر برنامه هاي خود در حوزه شهرسازي اعلام كرد و افزود: هرگز به دنبال توسعه شهر تهران به معناي افزايش مهاجرت و حاشيه نشيني نيستيم.
شهردار تهران در پايان با اشاره برخي مسائل مطرح شده درخصوص وام ازدواج شهرداري گفت: اين وام هيچگاه قطع نشده و با تزريق اعتبار سعي در سرعت بخشيدن به پرداخت اين وام نيز كرده ايم، البته قرار نيست تمام بار پرداخت وام بر دوش شهرداري باشد و بانكها و دولت نيز بايستي در اين خصوص همكاري كنند به هر صورت وام ازدواج به همه جواناني كه كارت دريافت كرده اند پرداخت خواهد شد.
|
|
گستره
كرت هاي همدان
از آغاز تجربه شهرنشيني در جهان، فوريت ها با هدف فراخوان سريع نيروها و تجهيزات براي برون رفت از پيامدهاي پرخطر حوادث ناگهاني شكل گرفتند و هر سامانه اي با نشان فوريت در قالب يك هسته با مفهوم و مديريت بحران به وجود آمد.
اورژانس تهران از معروف ترين مراكز فوريت هاي پزشكي در دوران رويكرد تهران به مدرنيته است. روز سه شنبه اول آذرماه به دليل عمليات كابل برگردان در منطقه ۶ تهران، تلفن هاي مراكز اورژانس بيش از ۳ ساعت قطع شد.
تصور و تجسم حال و روز كساني كه در اين مدت عليرغم نياز شديد و مراجعات تلفني از خدمات اورژانس محروم مانده اند، درخور تأمل است. يكي از شبكه هاي سيماي جمهوري اسلامي ايران در برنامه اي درخور تحسين، دو تن از مسئولان اورژانس و شركت مخابرات را به عرصه پاسخگويي كشاند.
در اين برنامه در برابر ابراز نگراني مسئول اورژانس از تكرار چنين حوادثي پاسخ و استدلال مسئول مخابرات نه قانع كننده بود و نه درخور توجيه. دلايلي از اين دست كه اشتباه يك كارشناس يا مأمور فني در شناسايي موقعيت و مسير خط تلفن اورژانس موجب بروز چنين حادثه مهمي شده است، پيش از آن كه بيانگر يك آزمون و خطا از نوع رايج باشد، نمايانگر همان آسيب هاي ناشي از بخشي نگري و فقدان هماهنگي منسجم در ميان سازمان هاست. مديريت هاي بحران در كشور ما ظرف چند سال اخير با ده ها مانور و فراخوان و آموزش عمومي براي مقابله با حوادث غيرمترقبه و طبيعي همچون زلزله نمود چشمگيري داشته اند، اما وقتي حوادثي كه با اعمال ساده ترين مديريت هاي بحران قابل مهار مي باشد در شهر اتفاق مي افتد، ضرب المثل معروف كرت هاي همدان به ذهن متبادر مي شود.
ادعاي اين كه فلاني در همدان هفت كرت مي برد، زماني قابل اثبات است كه اين ادعا در كرت هاي همين حوالي به اثبات برسد.
مشكلاتي از قبيل فقدان هماهنگي ميان سازمان ها در حل معضلاتي مثل ترافيك سنگين تهران، ساخت و سازهاي عنان گسيخته در حاشيه شهرها، رشد فزاينده تلفات و خسارات حوادث رانندگي در جاده هاي ايران و... همگي در قالب بحران هاي ملي قابل تعريف اند.
بهارزاد
|
|
نگاه
داود كاظمي
سرعت خروج خودروهاي فرسوده بسيار ناچيز است
|
|
يارانه پنهان بنزين
در آبان ماه سال جاري بيش از ۶۳۰ ميليارد تومان يارانه بنزين به شهروندان ايراني پرداخت شد.
برآوردهاي صورت گرفته نشان مي دهد ،در آبان ماه امسال حدود يك ميليارد و ۹۶۹ ميليون ليتر بنزين در كشور مصرف شده است كه شهروندان براي مصرف اين حجم بنزين ۱۵۷ ميليارد و ۵۲۰ ميليون تومان پول پرداخت كرده اند.
اين در حالي است كه قيمت تمام شده خريد هر ليتر بنزين از بازارهاي جهاني در همين دوره ۷۸۶ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار بوده است.
به اين ترتيب تنها در آبان ماه سال جاري حدود ۶۳۰ ميليارد تومان يارانه پنهان پرداخت شده است.
|
|
صرفه جويي گازسوز شدن خودروها
قلم سبز ايران _ توليد ۵۵۰ هزار خودروي گازسوز توسط شركت هاي خودروسازي طي ۵/۴ سال، صرفه جويي معادل ۱۴۷ ميليون دلار عايد كشور مي كند.
با ايجاد ظرفيت توليد خودروي گازسوز و كم مصرف در كشور و با هدف بهينه سازي فن آوري ها، جايگزيني فرآورده هاي مايع با گاز طبيعي و حذف خودروهاي پرمصرف با فن آوري قديمي روزانه معادل ۷/۱۰ ميليون ليتر در مصرف بنزين صرفه جويي مي شود.به طوري كه با تبديل ۱۰۰ هزار دستگاه خودروي عمومي و دولتي سبك در حال حركت به گازسوز در ۱۵ شهر معادل ۱۰۸ ميليون دلار صرفه جويي سالانه ايجاد شده است.
|
|
پايانه هاي مسافري
ايرنا : مديرعامل سازمان پايانه ها و پارك سوارهاي شهرداري تهران اعلام كرد: بهره برداري از سه پايانه نيمه متمركز در غرب تهران و فاز اول هتل پايانه جنوب ، هفته جاري مورد بهره برداري قرار مي گيرد.مسعود رهنما افزود: طرح هاي مزبور شامل پايانه پونك در محدوده غرب تهران ، پايانه ايستگاهي شيخ فضل الله نوري در شمال غرب و پايانه ايستگاه آيت الله سعيدي در جنوب غرب تهران است . پايانه ايستگاهي پونك موسوم به پايانه عتبات عاليات به سفرهاي زيارتي و سياحتي ، پايانه شيخ فضل الله نوري به مسافربران تهران - كرج و شهرك هاي اطراف و پايانه آيت الله سعيدي به منظورسامان دادن به مسافربرهاي محدوده ساوه ، اسلامشهر و شهرك ولي عصر(عج ) اختصاص دارد.
|