دوشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۷۲ - Dec 12, 2005
حوادث
Front Page

پرونده سقوط هواپيما به دادسراي نظامي مي رود
009915.jpg
گروه حوادث: در حالي كه تاكنون تنها ده خانواده از ساكنان بلوك ۵۲ شهرك توحيد كه در حادثه سقوط هواپيما آسيب ديده اند، سكني داده شده اند، رييس كل دادگستري استان تهران خبر داد كه پرونده قضايي اين حادثه به دادسراي نظامي ارسال خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ما با ارسال پرونده به دادسراي نظامي، به دليل محرمانه تلقي شدن اطلاعات، عملا امكان اطلاع رساني دقيق خبرنگاران در مورد رسيدگي قضايي به پرونده شهادت ۶۸ خبرنگار و عكاس و تصويربردار رسانه هاي جمعي وجود نخواهد داشت.
سيدعليرضا آوايي در گفت وگو با ايسنا، اظهار كرد: دادستان عمومي و انقلاب تهران در مصاحبه اي از رسيدگي گروهي از همكاران قضايي به پرونده سقوط هواپيماي c-۱۳۰ خبر داده بود كه به زودي دادسراي تهران قرار عدم صلاحيت اين پرونده را صادر خواهد كرد و از آن جايي كه هواپيما و ماموريت نظامي بود و افراد تحقيق شونده نيز نظامي هستند، علي القاعده بررسي اين پرونده در صلاحيت دادسراي نظامي خواهد بود.
آوايي افزود: پرونده  تشكيل شده در دادسراي فرودگاه، اقدام مقدماتي و براي جلوگيري از وقفه در تحقيقات بوده است و به زودي به دادسرا و دادگاه نظامي فرستاده خواهد شد. وي گفت: در جلسه  مشورتي با همكاران قضايي، رسيدگي به اين پرونده در صلاحيت دادسرا و دادگاه نظامي تشخيص داده شده است.
شهرك توحيد،
شش روز بعد از حادثه
سوز سرد زمستاني، بر پيكره پارچه هاي مشكي كه در ابتداي ورودي شهرك توحيد نصب شده بود، شلاق مي زد.
بر روي پارچه ها پيام هاي تسليت از سوي مسئولان ارتش و شهرداري  نوشته شده بود. هنوز شهرك عزادار توحيد تحت نظارت و مراقبت شديد نيروي هوايي ارتش است.مردم اين شهرك نظامي در شوك حادثه غم انگيز همچنان با هم گفت وگو مي كنند. دور تا دور بلوك ۵۲ را نوار زردرنگ خطر محاصره كرده و تنها افراد ساكن ساختمان اجازه ورود به آن جا را دارند. زن و مرد با صورت هاي گريان در حركت اند. جسد پسر ۹ ساله اي كه در زمان سانحه دلخراش در محوطه حضور داشته صبح ديروز بر شانه هاي لرزان ساكنان اين شهرك تشييع شد. زن ميانسالي كه ساكن طبقه سوم بلوك ۵۲ است اشك هايش را پاك مي كند و مي گويد: نمي دانم اين چه مصيبتي بود كه بر سر ما آمد. تمام زندگيم در اين حادثه سوخت. فرزندانم در شوك اين حادثه شب ها نمي توانند بخوابند، ۶ روز از اين حادثه مي گذرد. تنها كساني كه به موقع در محل حادثه حضور يافتند و به ما كمك كردند اورژانس و آتش نشاني بودند. آنها با تمام توان براي نجات ساكنان بلوك ۵۲ تلاش مي كردند. بعد از اين حادثه در حالي كه تمام زندگيم سوخته بود بدون حمايت به خانه اقوام و بستگان نزديكمان رفتيم. تا اينكه عصر روز شنبه به ما اطلاع دادند كه براي اسكان به شهرك برگرديم.
بلوك ،۱۵۲ مكاني است كه تنها ۱۰ خانوار بلوك ۵۲ در آن سكني گزيده اند. وي درباره نحوه انتخاب خانواده ها گفت: ترتيب اولويت با خانواده هايي است كه دچار بيشترين خسارت شده اند.
يك سرهنگ نيروي هوايي كه سال هاي آخر خدمت به ارتش را مي گذراند و خود نيز از حادثه ديدگان است در خصوص رسيدگي به خانواده هاي آسيب ديده چنين مي گويد: در اين حادثه ۳۶ خانوار خانه هايشان را از دست دادند. كه از اين تعداد تاكنون تنها ۱۰ خانوار سكني گزيده اند. بقيه هم بلاتكليف در خانه اقوامشان هستند.وي در حالي كه از اين حادثه بسيار ناراحت بود گفت: به ما گفته اند ۲ ماه صبر كنيد تا خانه هايتان تعمير شود و دوباره به خانه هايتان بازگرديد.
ما نمي دانيم طرفمان بيمه ارتش است يا بيمه هاي ديگر. از طرفي هيچ كس درباره اينكه پرداخت خسارات وارده به خانه هايمان برعهده چه كسي است پاسخي به ما نمي دهند. يك دختر جوان ساكن بلوك ۵۲ در ادامه صحبت همسايه شان گفت: يك روز بعد از حادثه، نيرو هاي هلال احمر در شهرك مستقر شدند. در حالي كه حضور آنها در شهرك آنقدر اهميت نداشت.
براي اينكه از همان روز اول ساكنان ساختمان به خانه اقوامشان رفتند و شهرك از حادثه ديدگان خالي شد. يك پتو، ۲ عدد قابلمه، يا يك چراغ والور هلال احمر دردي را از ما دوا نمي كند. تنها دو روز است كه اين نيروها با ايجاد ستاد حمايت رواني، اجتماعي از لحاظ روحي توانسته اند قدم هاي مثبتي را براي ساكنان شهرك بردارند.
متأسفانه اقداماتي كه بعد از اين حادثه انجام شده هيچ يك نتوانسته خلاء به وجود آمده براي ساكنان شهرك را پر كند. پدرم ۲۹ سال خدمت كرده است حالا انتظار دارد از او حمايت كنند. نه اينكه يك اتاق در اختيارمان قرار دهند و بگويند زندگي كنيد.هواي سرد پاييزي تنم را مانند عصر روز سه شنبه زماني كه خبر سقوط هواپيماي ۱۳۰ _ C را شنيدم مي لرزاند.
همه ساكنان بلوك ۵۲ از شجاعت و درايت خلبان هواپيما حرف مي زدند. مي گفتند اگر هواپيما خوب هدايت نمي شد و به ساختمان مي خورد قربانيان اين حادثه چهار برابر مي شد.صحبت هاي بازپرس شعبه دوم دادسراي فرودگاه را به ياد مي آورم. قرار است گزارش نهايي كارشناسان حادثه سقوط هواپيماي ساها تا پايان هفته جاري تحويل دادسرا شود.
در اين مدت گزارشات متعددي به بازپرسي شعبه دوم ارسال شده است و طبق آخرين تماس دادسرا با گروه كارشناسي حادثه سقوط هواپيما، گزارش نهايي كه شامل شرح كامل ماوقع با ذكر جزئيات حادثه خواهد بود كه پس از مطالعه گزارش نهايي ،جلسه رسيدگي بازپرس انجام خواهد شد كه پس از آن دو احتمال در خصوص ادامه سير پرونده وجود دارد، چنانچه دلايل براي رفع اتهامات از ۲۰ متهم كافي باشد، دادسرا قرار منع تعقيب صادر خواهد كرد در غير اين صورت قرار مجرميت صادر مي شود كه منجر به صدور كيفرخواست خواهد شد. بازپرس رودگر به همراه رئيس مجتمع قضايي فرودگاه مسئول پيگيري پرونده بودند، صبح ديروز در يك جلسه مشترك كه در ساختمان دادگستري در ميدان ارگ برگزار شد، در خصوص اين پرونده با مسئولان عالي رتبه قضايي تصميم گيري كردند.

كودكان در قفس
آسوشيتدپرس : زن و شوهري كه متهم هستند فرزندخواندگان خود را به خوابيدن در درون قفس مجبور كرده اند روز گذشته پس از شهادت يكي از اين كودكان در محضر دادگاه به اقدام غير انساني خود اعتراف كرده اما همزمان مدعي شدند كه اين سخت گيري ها به دليل تربيت فرزندخواندگانشان بوده است. اين كودك در جريان شهادت خود در دادگاه ايالتي اوهايو گفت كه اين زوج وي را به دليل شب ادراري مجبور به خوابيدن و اقامت در درون يك قفس فلزي كرده بودند.
در يك مورد ديگر اين كودك به دليل خوردن كره بادام زميني مجبور شده بود مدت دو هفته را در درون قفسي كه وي از آن به عنوان «جعبه» ياد مي كند بگذراند. اين كودك كه نام وي افشا نشده است مي گويد اين زوج وي را مجبور به نوشتن از روي يك كتاب كهنه قديمي چند صد صفحه اي كرده بودند ، كاري كه حدود يك ماه به طول انجاميده است!اظهارات اين كودك زماني باعث تاثر اعضاي هيات منصفه و حاضرين شد كه دادستان از وي پرسيد آيا ترجيح مي دهد در نوانخانه زندگي كند يا اينكه با اين زوج به حيات خود ادامه دهد؟ پاسخ اين كودك كه باعث حيرت حاضرين شد اين بود: فرقي نمي كند، در هيچ كجا آرامش وجود ندارد.اين زوج كه به گراول شهرت دارند، در جريان رسيدگي به اتهامات خود از قاضي درخواست كردند تا ضمن تبرئه آنان به آنها فرصت سرپرستي مجدد ۱۱ فرزند خوانده خود را بدهد. اين كودكان كه از يك تا ۱۵ سال سن دارند عموما به بيماري هاي لاعلاج ، ايدز و برخي انحرافات چون افراط در نوشيدن الكل مبتلا هستند. رفتار غير انساني اين زوج با كودكان زماني افشا شد كه بازرس يك مركز مراقبت از كودكان در ديدار از اين مكان با قفس هايي مواجه شد كه از سيم هاي خاردار و توري هاي مرغي ساخته شده بودند. اين زوج در دادگاه هر نوع اتهام بدرفتاري با كودكان را رد كرده و ادعا مي كنند كه اين قفس ها و ادوات ديگر براي مراقبت از كودكان ساخته شده اند.اين زوج اظهارات كودكان را دروغ محض تلقي كرده و خواستار تبرئه خود شدند.ويليام بنينگر، روان شناس دادگاه مي گويد اين قفس ها نه تنها در تربيت كودكان تاثير نداشته بلكه در عمل شرايط رواني آنها را نيز تخريب كرده است.يك دختر ديگر نيز كه در جريان اين دادگاه شهادت مي داد از بخش ديگري از اعمال خشن اين زوج پرده برداشت. به گفته وي اين زوج يك بار سر وي را به دليل آب خوردن از شير دستشويي از ته تراشيده اند و بار ديگر به دليل شب ادراري سر وي را در كاسه توالت فرو كرده اند! به گفته وي ، كودكان تحت سرپرستي اين خانواده در برخي شب هاي سرد مجبور مي شدند در محوطه بيرون خانه، بدون بالش يا حتي روانداز بخوابند. دادگاه قرار است ظرف روزهاي آتي با تكميل تحقيقات خود در اين زمينه حكم نهايي خود را صادر كند.

آن سوي حادثه
مقصر كيست؟
پرونده سقوط هواپيماي سي ۱۳۰ و شهادت جمعي از همكاران و هموطنان مان از جنبه هاي مختلف قابل بررسي است اما مسئوليت حقوقي اين حادثه بحثي است كه بايد به آن نيز توجه كرد.
ابراهيم اميني حقوقدان و نماينده سابق مجلس در زمينه مجازات مسببان اين حادثه معتقد است : چنانچه تقصير اثبات شود به عنوان «قتل عمد» مي توان مسببان و دستوردهندگان پرواز را محاكمه كرد و مجازات كيفري مسببان اين سانحه هوايي حتمي است.وي در خصوص پرداخت بيمه ۳۰ ميليون توماني اعلام شده به بازماندگان اين حادثه دلخراش تصريح كرد: بيمه اعلام شده همان ديه است و تنها يك خسارت به بازماندگان و خانواده هاي كشته شدگان سانحه هوايي ۱۳۰-C پرداخت مي شود. مگر اين كه دولت تصميم بگيرد براي تسكين خانواده ها و كاهش جو نامطلوب عليه مسئولان پرواز، تسهيلات ويژه اي نيز در اين خصوص اختصاص دهد.اين حقوقدان با بيان اين كه با توجه به گزارشات مطرح شده نوعي قصور در سانحه هوايي ديده مي شود تأكيد كرد: در هر حال چنانچه شكايتي مطرح شود ، مراجع قضايي مكلف به رسيدگي هستند.
حسين عسگري راد، حقوقدان، نيز اظهار داشت: در سقوط هر هواپيما در وهله اول شركت هواپيمايي مربوطه مسئوليت مدني دارد .علاوه بر اين هر يك از عوامل پرواز و اشخاصي كه در پرواز هواپيما نقش داشته اند، مسئوليت تضامني دارند. وي تأكيد كرد: چنان چه مشخص شود علت سقوط هواپيما عدم رعايت مقررات استاندارد پرواز است و هر يك از اشخاص نقش داشته در پرواز مسئوليت كيفري نيز دارند. اين مدرس حقوق دانشگاه، با بيان اين كه خانواده هر كدام از شهداي اين حادثه حق تعقيب كيفري پرونده را دارند، خاطرنشان كرد: اگر مشخص شود علت حادثه، كوتاهي برخي مسئولان امر بوده است علاوه بر پرداخت ديه بايد از لحاظ سازماني نيز اين مسأله پيگيري شود اما متأسفانه در اين زمينه، نقص وجود دارد و قبلاً نيز ديده شده كه در اين موارد تنها به پرداخت ديه اكتفا مي شود.
غلامحسين رئيسي ، وكيل دادگستري، درباره حادثه  جانكاه سقوط هواپيما به ايسنا گفت: با توجه به اين كه ايران جزو پيمان توكيو است در بحث مقررات بين المللي هواپيمايي بايد به اين افراد علاوه بر ديه خسارت نيز تعلق گيرد كه ميزان خسارت از ديه بالاتر است.
وي در ادامه اظهار داشت: بعد از انجام بررسي هاي لازم و مشخص شدن مقصر يا مقصران سازمان مربوطه بايد خسارت و ديه را به صورت كامل پرداخت كند. در صورتي كه مشخص شود كه اين سانحه به صورت غيرعمد اتفاق افتاده است، بر اساس ماده  ۶۱۶ با اين مضمون كه در صورتي كه قتل غير عمد به واسطه  بي احتياطي يا بي مبالاتي يا اقدام به امري كه مرتكب آن در آن مهارت نداشته است يا به سبب عدم رعايت نظامات واقع شود مسبب به حبس از يك تا سه سال و نيز به پرداخت ديه در صورت مطالبه از ناحيه  اولياي دم محكوم خواهد شد، مگر اين كه خطاي محض باشد. رئيسي معتقد است: در اين حادثه، بازماندگان مي توانند علاوه بر ارايه  شكايت به دادسراي فرودگاه به دادسراي نظامي شكايت كنند. نكته  مهم اين است كه در مقررات كيفري كشور ما افراد حقوقي هيچ مسئوليت كيفري ندارند. زماني كه اتهامي به يكي از افراد حقوقي داده شود اتهام به بالاترين مقام اجرايي آن دستگاه كه مسئول مستقيم بوده است متوجه مي شود.

فرمانده انتظامي تهران بزرگ در دفتر نظارت همگاني
009912.jpg
گروه حوادث: فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ روز دوشنبه ۲۱ آذرماه در دفتر نظارت همگاني ناجا از طريق تلفن ۱۹۷ به سئوالات شهروندان پاسخ مي دهد. در ادامه جلسات ارتباط مستقيم مردم با مسئولان نيروي انتظامي، برقراري تعامل هرچه بيشتر پليس و مردم و همچنين رسيدگي به پيشنهادات و مشكلات هموطنان، روز دوشنبه ۲۱ آذرماه سردار مرتضي طلايي فرمانده انتظامي تهران بزرگ در دفتر نظارت همگاني ناجا پاسخگوي هموطنان مي باشد. بر اساس اين گزارش ،شهروندان تهراني مي توانند روز دوشنبه از ساعت ۱۰ صبح الي ۱۲ ظهر با شماره تلفن ۱۹۷ و ساير هموطنان در سراسر كشور با شماره تلفن ۸۸۷۲۷۷۷۷-۰۲۱ تماس گرفته و مسايل و مشكلات خود را در حوزه فعاليت پليس با فرمانده انتظامي تهران بزرگ درميان گذارند.

دستگيري يك مظنون ديگر در پرونده جنايت گلبرگ
گروه حوادث: يك پسر جوان به عنوان سومين مظنون به ارتكاب جنايت خيابان گلبرگ در اداره آگاهي مركز تحت بازجويي قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ما، سه شنبه اول آذرماه دختري ۲۱ ساله مقابل منزل مسكوني پدرش توسط شخص ناشناسي با ضربات چاقو مجروح شد و بعد از انتقال به پزشكي قانوني جان سپرد. كارآگاهان اداره دهم آگاهي مركز بعد از وقوع اين جنايت زير نظر بازپرس حسيني تحقيقات خود براي شناسايي عامل جنايت را آغاز كردند. اولين مظنون ارتكاب جنايت يكي از دوستان نزديك مقتوله بود كه تحقيقات از او به نتيجه دلخواه نرسيد و مظنون اوليه آزاد شد. مظنون دوم پسري از آشنايان خواهر مقتوله بود كه تحقيقات از او نيز براي پليس بي ثمر بود.در حال حاضر يك پسر جوان كه از دوستان مقتوله بوده است به عنوان مظنون سوم در اداره دهم آگاهي تهران تحت بازجويي قرار دارد ولي تاكنون تحقيقات از وي نيز در خصوص اين پرونده بي نتيجه باقي مانده است. تلاش براي شناسايي عامل اصلي اين جنايت همچنان ادامه دارد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |