دوشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۷۲ - Dec 12, 2005
در بيانيه صندوق بين المللي پول اعلام شد:
رشد اقتصادي ايران در سال جاري ۶ درصد است
مهر: صندوق بين المللي پول با انتشار بيانيه اي اعلام كرد: عملكرد رشد اقتصادي ايران در سال ۱۳۸۴(۲۰۰۶-۲۰۰۵) قوي و گسترده بوده و پيش بيني مي شود كه توليد ناخالص داخلي به قيمت ثابت تا ۶ درصد رشد كند.
هيات مشاوره ماده (۴) صندوق بين المللي پول به رياست عبدالعلي جبيلي، معاون اداره خاورميانه و آسياي مركزي از تاريخ سوم تا دهم دسامبر ۲۰۰۵ ميلادي در تهران حضور يافتند. هدف اين هيات انجام مباحثات مشاوره اي ساليانه با مقامات اقتصادي ايران بود. اين هيات تحولات اقتصادي اخير جمهوري اسلامي ايران را با مقامات اقتصادي و مالي به بحث گذارد.
براساس اين گزارش، در سال جاري نرخ بيكاري ۱۱ درصد برآورد شده و وضعيت بخش خارجي به دليل افزايش قيمت هاي نفت و رشد سريع صادرات غير نفتي به ميزان بيشتري تقويت شده است.بر اين اساس تورم هم از سطح ۲/۱۵درصد به ۱۳ درصد كاهش يافته هرچند اين رقم همچنان بالاست.
هيات از تصميم دولت به ادامه اصلاحات اقتصادي در چارچوب چشم انداز ۲۰ ساله و برنامه پنج ساله چهارم، از جمله خصوصي سازي موسسات دولتي، ارتقاي سطح فعاليت هاي بخش خصوصي، جذب سرمايه گذاري خارجي و اصلاحات بخش مالي استقبال كرد.
در همين ارتباط اعطاي مجوز به دو بانك خصوصي و موسسات مالي غير بانكي و همچنين ارتقاي سطح نظارت بانكي از جمله اقداماتي است كه در مسير صحيحي در جريان است.
اين هيات، دولت را ترغيب كرد تا تمهيدات براي اجراي اصلاحات به منظور افزايش رشد و ايجاد اشتغال را تسريع نمايد.
به گزارش مهر، هيات بخصوص بر ضرورت اصلاح يارانه ها و هدفمندنمودن آنها از جمله اصلاح قيمت حاملهاي انرژي كه منابع قابل ملاحظه اي را جذب نموده و مي تواند با كارايي بيشتري مورد استفاده قرار گيرد، تاكيد داشت.
اين هيات پيشنهاد كرده است تا دولت اولويت بيشتري براي كاهش تورم قائل شود، زيرا تورم رشد بلندمدت را ضعيف نموده و بر وضعيت معيشتي فقرا تاثيرگذارده و بدين ترتيب هدف دولت جهت دستيابي به عدالت اقتصادي و اجتماعي را تضعيف مي نمايد.
در اين زمينه كاهش سرعت افزايش مخارج دولت از محل منابع نفت به مهار رشد نقدينگي كمك نموده و آسيب پذيري اقتصاد را در صورت معكوس شدن افزايش روند قيمت نفت كاهش مي دهد.
در اين بيانيه آمده است: مقامات در زمينه لزوم محدودنمودن مخارج دولت و پايبندي مجدد به كاهش تورم تا سطح تورم يك رقمي مطابق با برنامه پنج ساله چهارم كشور ديدگاه مشابهي ابراز داشتند.
هيات صندوق از پايبندي به افزايش شفافيت، از جمله از طريق انتشار گزارشهاي مشاوره اي صندوق بين المللي پول، انطباق با استانداردهاي ويژه اشاعه اطلاعات (SDDS) و انتشار آمار و اطلاعات در وب سايت بانك مركزي استقبال نمودند.
در اين زمينه هيات مشاوره ماده (۴) مقامات را به تكميل فرآيند اشتراك SDDS از طريق افزايش پوشش و تناوب ارائه اطلاعات، آمار مالي و ذخاير خارجي ترغيب نمود.
در پايان هيات صندوق بين المللي پول از مساعدت هاي بسيار مطلوب مقامات ايراني مراتب تشكر خود را ابراز نمود.

امروز در كويت آغاز مي شود
اجلاس اوپك با حضور وزير نفت جديد ايران
سقف توليد اوپك تغيير نمي كند
009930.jpg
گروه اقتصادي: پس از يك تأخير چندماهه ديروز با رأي مثبت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي وزير نفت مشخص و اعضاي دولت جديد تكميل شد.
به گزارش خبرنگار ما، انتخاب سيدكاظم وزيري هامانه به عنوان وزير نفت در آستانه اجلاس امروز اوپك در كويت اثر ديگري نيز داشت و آن اين كه در اجلاسي كه از قبل موضوع آن تعيين دبيركل اين سازمان اعلام شده است و در كشوري برگزار مي شود كه نامزد دبيركل اوپك و رقيب اصلي ايران است كشورمان با هيأتي شركت مي كند كه رياست آن را نه سرپرست اين وزارتخانه بلكه وزير نفت برعهده دارد.
اگرچه به نظر مي رسد كه در اين اجلاس نيز در زمينه تعيين دبيركل اوپك توافقي صورت نگيرد ولي در صورت عدم حضور جدي و هدفمند هيأت ايراني و عدم تعيين وزير نفت مي توانست به تضعيف جايگاه ايران در اوپك منجر شود تعيين دبيركل اوپك كه يكي از چالش هاي مهم در ميان اعضاي اين سازمان است همواره به عنوان يك عامل اختلاف و شكاف در اين سازمان شناخته شده است ولي در سال هاي اخير به دليل نزديك شدن مواضع اعضاء و درك متقابل از منافع مشترك اين مسئله تأييدي در سياست هاي اصلي اين سازمان از جمله توليد نفت خام و قيمت نفت نداشته است.
انتظار مي رود با ادامه سياست هاي قبلي و پيگيري موضع گذشته كشورمان در اين سازمان بين المللي ضمن حفظ حقوق ايران منافع اعضاي اوپك همچنان محفوظ بماند.
سقف توليد
يكي ديگر از موارد مورد اشاره در دستور كار اجلاس امروز تغيير سقف توليد اوپك است كه با توجه به آرامش و ثبات نسبي حاكم بر بازار انتظار نمي رود كه اعضاي اوپك در مورد تغيير سقف توليد تصميمي اتخاذ شود.
ديروز پيش از آغاز اين جلسه اكثر وزراي نفت عضو اين سازمان بر عدم نياز به تغيير توليد اين سازمان تأكيد كردند.
سيدكاظم وزيري هامانه وزير نفت كشورمان نيز ديروز پيش از ترك تهران براي حضور در اين اجلاس ضمن تأكيد بر ضرورت همكاري ميان توليدكنندگان و مصرف كنندگان نفت، تغيير سقف توليد اوپك در شرايط جاري را غيرضروري اعلام كرد.

جلسه امروز سازمان مديريت و برنامه ريزي
براي بررسي مشكل چاي
009927.jpg
گروه اقتصادي: سازمان مديريت و برنامه ريزي امروز ميزبان جلسه اي است كه در آن پيرامون معضل چاي كشور تصميم گيري مي شود.
به گزارش خبرنگار ما، اين جلسه در شرايطي برگزار مي شود كه هفته گذشته كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي جلسه اي با حضور مقامهاي دولتي و فعالان كشت، تجارت و توليد چاي برگزار كرد كه به گفته برخي شركت كنندگان نتيجه مشخصي در پي نداشته است.
در اين زمينه رئيس اتحاديه چايكاران به خبرنگار ما گفت: تصميم گيري نهايي براي حل معضل چاي و تعيين تكليف ۲۲۰ هزار تن چاي خشك به نشست  امروز سازمان مديريت و برنامه ريزي موكول شده است.
مخبر كميسيون اقتصادي مجلس نيز جلسه امروز را پايان بخش مشكلات صنعت چاي كشور دانسته و مي گويد: بايد عمليات توليد، صنعت و تجارت چاي با هم هماهنگ باشد و دولت حمايت هاي لازم را از كارخانه هاي فرآوري و صنايع تبديلي و بسته بندي چاي به عمل آورد و بازسازي كارخانجات چاي و احداث كارخانه هاي كوچك تر را مورد توجه قرار دهد.

افزايش ۳۷ ميليون متر مربعي توليد
كاشي و سراميك در سال جاري
گروه اقتصادي: طي چند سال اخير سياست دولت حول محور كاهش وابستگي اقتصادي به درآمد حاصل از فروش نفت و توجه بيشتر به توسعه صادرات غيرنفتي بوده است. در اين راستا نيز اقداماتي از سوي دولتمردان انجام پذيرفته كه البته با توجه به شرايط فعلي فقط تا حدي كمك حال توليدكنندگان در امر صادرات محصولاتشان بوده است. همزمان با آخرين روز چهاردهمين نمايشگاه بين المللي سراميك تهران با كمال محسني دبير انجمن توليدكنندگان سراميك ايران گفتگو كرده ايم.
***
* با توجه به اين كه توسعه صادرات غيرنفتي يكي از اهداف مهم دولت به شمار مي رود حجم صادرات سالانه كاشي و سراميك به خارج از كشور آيا افزايش يافته است؟
- با توجه به اين كه قيمت كاشي و سراميك توليدي در داخل از قيمت هاي جهاني اين محصول بالاتر است، لذا صادرات آن توجيه اقتصادي ندارد.علت اين تفاوت قيمت نيز ناشي از قيمت مواد اوليه، دستمزد كارگران و افزايش نرخ تورم است.سال گذشته حدود ۵/۷ ميليون متر مربع كاشي و سراميك به خارج از كشور صادر شد كه همين ميزان براي امسال پيش بيني شده است.با احتساب اين رقم بايد گفت تنها ۳ تا ۴ درصد كاشي و سراميك توليد داخل به خارج صادر مي شود. در اين ميان هم كشورهاي عراق و افغانستان به دليل نيازشان به كاشي و سراميك بهترين مبادي جهت صادرات داخلي اين محصول به شمار مي روند.
* چرا وزارت صنايع و معادن صدور مجوز براي ايجاد واحدهاي جديد را متوقف كرده است؟
- صدور مجوز بي رويه براي راه اندازي واحدهاي توليدكننده كاشي و سراميك با صرف هزينه هاي هنگفت انجام شده است اما اغلب آنها بلااستفاده مانده اند كه علت اين امر نيز به حجم فعلي توليد در داخل و بخشي هم به واردات محصولات فوق البته از نوع بي كيفيت آن مربوط مي شود.ميزان توليد كاشي و سراميك براي امسال ۱۶۰ ميليون متر مربع پيش بيني مي شود كه ۱۱۰ ميليون متر مربع آن در داخل مصرف خواهد شد. اين ميزان در سال گذشته معادل ۱۲۳ ميليون متر مربع بوده است. از اين كه مسئولان وزارت صنايع پس از سال ها پيگيري انجمن به دنبال بروز برخي مشكلات در اين صنعت تصميم فوق را گرفته اند خوشحاليم.
* آيا نظارتي بر واردات كاشي و سراميك به داخل كشور مي شود؟
- متأسفانه واردكنندگان محصولات خارجي فوق كه كيفيت مطلوبي هم ندارند با فرار از پرداخت سود بازرگاني با كم اظهاري اقدام به واردات مي كنند.اين در حالي است كه مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي بايد با نظارت دقيق بر كيفيت محصولات وارداتي و همچنين صادراتي مانع از ورود كالاهاي بي كيفيت به داخل و خروج كالاهاي توليدي نامرغوب از سوي برخي توليدكنندگان داخلي به خارج از كشور شود تا ضمن در دست داشتن بازار داخلي، بتوانيم بازارهاي خارجي را نيز به دست آورده و حفظ كنيم.
* آيا افزايش سقف توليد كاشي و سراميك در داخل جاي نگراني دارد؟
- سرانه مصرف هر ايراني ۷/۱ متر مربع كاشي و سراميك و ميانگين جهاني آن حدود ۲/۲ متر مربع است، لذا اين افزايش توليد نگران كننده به نظر نمي رسد.از طرف ديگر حجم واردات اين محصول به كشور سالانه ۵/۳ ميليون متر مربع برآورد شده است كه اگر افزايش نيابد لطمه اي به توليدكنندگان داخلي نمي زند. البته قيمت پايين تر محصولات مشابه وارداتي در قياس با نوع ايراني آن كه با كيفيت مناسب تر است تا حدي به توليدكنندگان كشورمان خسارت وارد مي كند.

وزارت اقتصاد اعلام كرد:
بيش از ۲۰ تريليون ريال
در آبان ماه ۸۴ به دستگاه هاي دولتي پرداخت شد
گروه اقتصادي: معاونت  هزينه  و خزانه داري  وزارت  امور اقتصادي  و دارايي  اعلام  كرد: آبان ماه  امسال  افزون  بر ۲۰ تريليون  ريال  از محل  اعتبارات  بودجه اي  در اختيار دستگاههاي  دولتي  قرار گرفت .
به  گزارش  روابط عمومي وزارت  امور اقتصادي  و دارايي ، براساس گزارش  عملكرد ماهانه  خزانه داري  كل  كشور بيش  از ۱۵ تريليون  و ۸۴۲ ميليارد و ۲۲۳ ميليون  ريال  از اعتبارات  بودجه  كشور آبان  ماه  ۸۴ در قالب  پرداختهاي متفرقه ، هزينه  ملي  و هزينه  استاني  و بيش  از چهار ميليارد و ۸۴۰ ميليون ريال  نيز در قالب  اعتبارات  تملك  دارايي هاي  سرمايه اي  و طرحهاي  عمراني  و استاني  اختصاص  يافت .
در همين  مدت  سفارش  چاپ  ۱۵ ميليون  برگ  دسته  چك  بانك هاي  مسكن  و پاسارگاد، پنج  ميليون  و ۱۱۴ هزار و ۶۱۳ برگ  ايران  چك  بانك هاي  سامان ، توسعه  صادرات  ايران  و تجارت ، ۱۴ ميليون  و ۵۰۰ هزار برگ  چك مسافرتي  و ايران  چك  بانك  مسكن  و دوميليون  برگ  چك  عادي  طرح  آفتابگردان  پست  بانك  ايران  صادر شد.
گفتني  است ، در دوره  مورد بررسي  بيش  از ۹۴ ميليارد و ۱۶۰ ميليون  ريال  سفته  و بيش  از ۳۸ ميليون  ريال  برات  فروخته  شده  است .

۲۵ درصد توليد ناخالص ايران
به هزينه هاي دولتي اختصاص دارد
مهر: صندوق بين المللي پول اعلام كرد ايران از لحاظ نسبت هزينه هاي دولت به توليد ناخالص داخلي، داراي سومين هزينه هاي پايين دولتي در سطح كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا است.
مخارج دولتي ايران در سال ۲۰۰۵ به ۳/۲۵ درصد توليد ناخالص داخلي خواهد رسيد كه نسبت به سال گذشته ميلادي ۵/۵ درصد كاهش نشان مي دهد.
نسبت هزينه هاي دولت به توليد ناخالص داخلي ايران طي شش سال گذشته به طور ميانگين ۸/۲۶ درصد بوده است كه يكي از پايين ترين نسبتهاي هزينه در سطح كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا محسوب مي شود.
صندوق بين المللي پول همچنين پيش بيني مي كند هزينه هاي دولت ايران در سال آينده ميلادي نسبت به سال جاري با كاهش اندكي مواجه شود و به ۷/۲۴ درصد توليد ناخالص داخلي برسد.

عربستان سعودي رسماً عضو سازمان تجارت جهاني شد
در آستانه  برگزاري  نشست  سازمان  تجارت  جهاني  در هنگ كنگ  ديروز عربستان سعودي  بطور رسمي  به  عضويت  اين  سازمان  درآمد و بدين  ترتيب ، شمار اعضاي  اين  سازمان  به  ۱۴۹ نفر رسيد.
به  گزارش  خبرگزاري  فرانسه  از ژنو، عربستان  سعودي  پس  از مذاكراتي  كه بيش  از يك  دهه  بطول  انجاميد، در تاريخ  ۱۱ نوامبر از سوي  اعضاي  سازمان  تجارت  جهاني  به  عضويت  پذيرفته  شد كه  اين  امر پس  از يك  ماه  جنبه  اجرايي  پيدا مي كند.
پاسكال  لامي رئيس  سازمان  تجارت  جهاني  از عضويت  يكي  ديگر از كشورهاي  مهم  در صحنه  تجارت  جهاني  در اين  سازمان  كه  مقررات  تجارت  جهاني  را تعيين مي كند، تقدير كرد.
عربستان  سعودي  يكي  از توليدكنندگان  بزرگ  نفت  دنيا و از اعضاي  اصلي سازمان  كشورهاي  صادركننده  نفت  (اوپك ) است .

تا پايان ماه جاري به شوراي اقتصاد ارائه مي شود
طرح اصلاح نحوه تصميم گيري در اقتصاد كشور
گروه اقتصادي: براساس مصوبه شوراي اقتصاد براساس طرحي كه از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ارائه مي شود نحوه تصميم گيري اقتصادي در مورد طرح ها و درخواست هاي دستگاه هاي اداري كشور اصلاح شده و تغيير مي كند.
به گزارش خبرنگار ما يكي از مشكلات اساسي در ساختار اقتصادي كشور، نظام تصميم گيري در اقتصاد ايران است كه موجب تداخل وظايف نهادها و اقدامات و فعاليت هاي مشابه و يا متضاد و مخالف با سياست هاي كلان و برنامه هاي كوتاه مدت و درازمدت كشور مي شود.
در پيشنهادي كه از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي ارائه شده و در جلسه هفته نخست ماه گذشته شوراي اقتصاد به تصويب رسيده، اين سازمان ضمن بررسي نظام تصميم گيري اقتصادي كشور و اصلاح رويه هاي بررسي و تجميع نهادها و مراجع تصميم گيري براي رفع تداخل و پرهيز از اتخاذ تصميم هاي موازي روش ها و نظام تصميم گيري جايگزين را براي تصويب به شوراي اقتصاد ارائه خواهد كرد.
در اين مصوبه كه در تاريخ ۱۶ مهرماه ابلاغ شده سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور يك ماه فرصت دارد تا پيشنهادهاي خود را به شوراي اقتصاد ارائه كند. در اين مصوبه بررسي نحوه سرمايه گذاري شركت هاي دولتي از محل منابع داخلي شركت هاي دولتي نيز برعهده سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور گذاشته شده است تا در مدت يك ماه پس از ابلاغ اين مصوبه در مورد روش ها و سياست هايي كه در اين زمينه قابل اجراست برنامه هاي خود را ارائه كند.

بيش از ۱۲۰ هزار جانباز و خانواده هايشان
تحت پوشش بيمه قرار مي گيرند
گروه اقتصادي: بر اساس تفاهم نامه بين بنياد شهيد و امور ايثارگران و بيمه ايران ۱۲۸ هزار جانباز و خانواده هاي آنها كه شامل ۳۲۸ هزار نفر مي شوند، از ابتداي دي ماه امسال تحت پوشش بيمه تكميلي قرار مي گيرند.محمد آسوده مديرعامل بيمه ايران در جلسه امضاي تفاهم نامه بين بنياد شهيد و امور ايثارگران اظهار داشت: در اين قرارداد تعهد هزينه جراحي معمولي تا سقف ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان و براي جراحي هاي خاص سقف ۵ ميليون تومان در نظر گرفته شده است. ضمن اينكه براي هزينه هاي پاراكلينيكي هم تا سقف ۲۷۰ هزار تومان پوشش داده مي شود.

قيمت طلا و ارز
نوع ---فروش (ريال)
يك بهار آزادي(قديم) ۱۳۰۰۰۰۰
يك بهار آزادي(جديد)۱۲۰۰۰۰۰
نيم بهار آزادي ۶۰۰۰۰۰
ربع بهار آزادي ۳۳۰۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۱۱۶۵۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۹۱۰۰
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۹۰۸۳
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۱۰۷۴۸


اقتصادي
اجتماعي
دانش فناوري
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
سكه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |