تلفن هاي دوربيني جديد
نسل جديد تلفن هاي دوربين دار به صاحبان آنها اين امكان را مي دهد كه آلبوم عكس هاي ديجيتالي خود را با شناسايي خودكار افراد و مكان هايي كه در عكس وجود دارند، دسته بندي كنند.
اين طرح كه توسط مارك ديويس از آزمايشگاه تحقيقات بركلي ياهو ارائه شده است بر پايه سروري مركزي فعاليت مي كند كه جزئيات هر عكس را هنگام ضبط شدن ثبت مي كند.
اين سرور همچنين ديگر تلفن هاي داراي بلوتوث اطراف را كه در برد عكس قرار دارند شناسايي مي كند و آن را با زمان ومكان عكسبرداري تركيب مي كند تا ليست كاملي از افرادي كه ممكن است در عكس وجود داشته باشند، تهيه كند.
سپس اين داده ها با الگوريتم شناسايي سطحي تركيب مي شوند تا اشيا و سوژه ها مشخص شوند.
الگوريتم شناسايي سطحي به خودي خود فقط با 43 درصد دقت مي تواند افرادي را در عكس هاي دوربيني تلفني هاي همراه شناسايي كند، اما ديويس و همكارانش با تركيب اين الگوريتم و داده هايي كه از سرور مركزي به دست آمده است ميزان دقت اين الگوريتم را تا 60 درصد افزايش داده اند. اين داده ها را همچنين مي توان براي تشخيص مكان هايي كه در عكس وجود دارند با نرم افزار شناسايي عكس تركيب كرد.
هديه يك ثانيه اي 2006
شب سن سيلوستر يا شب گذر از سالي به سال ديگر اين بار بلندترين شب بود، چرا كه به گفته كارشناسان فرانسوي براي ميزان شدن با ساعت هاي جهاني اين كار براي فرانسوي ها ضروري بود.
فرانسوي ها براي بيدار شدن در روز اول ژانويه 2006 ساعت خود را در روز 31 دسامبر 2005 يك ثانيه عقب كشيدند چرا كه تاكنون اين كشور هميشه با يك ثانيه تفاوت از ساعت جهاني گرينويچ مواجه بود؛ زماني كه 250 ساعت اتمي جهان آن را حفظ مي كنند. به گفته كارشناسان، گردش زمين به دور خود در درازمدت آهسته تر مي شود و اين امر به دليل كشش ماه-خورشيدي، مواد دروني زمين از جمله هسته و پوسته و مواد بيروني از جمله اتمسفر و اقيانوس هاست.
طبق قرارداد بين المللي منعقده در سال 1972 زماني كه اين كاهش سرعت، اختلاف زمان با ساعت گرينويچ را به يك ثانيه مي رساند مي توان در پايان سال اين يك ثانيه را به زمان اضافه كرد.
در فرانسهSYRTE يعني دپارتمان سيستم مرجع زمان- فضا، مسئوليت اندازه گيري گردش زمين و محاسبه زمان را به عهده دارد.
تحول در تشخيص سرطان
اتحاديه اروپا بورسيه اي را براي محققان سراسر دنيا تعيين كرده است تا آنها تحقيقات خود را روي سنسورهاي زيستي معطوف كنند. اين طرح كه توسط دانشگاه نيوكاسل انگلستان هدايت مي شود به طور خاص روي سنسورهايي است كه نوع بيماري را مشخص مي كنند.دانشمندان با استفاده از اين بورس مي توانند تحقيقات فراواني روي سنسورهاي زيستي انجام دهند. در صورت تكميل اين پروژه، آنها موفق خواهند شد بيماري ها را سريعا تشخيص دهند و براي درمان آن اقدام كنند.فن آوري مدنظر براي استفاده در اين طرح از همان نوعي است كه پيش تر در سيستم هاي ناوبري و كيسه هاي هواي اتومبيل استفاده شده، اما در اينجا اندازه ديسك هاي لرزشي از اندازه يك غبار بيشتر نخواهد بود.
اين سنسور علائم سرطان و پروتئين هايي كه توسط سلول هاي سرطاني توليد مي شوند را از پروتئين هايي كه توسط سلول هاي سالم توليد مي شوند تشخيص خواهد داد. از آنجا كه تشخيص زودهنگام سرطان نقش بسيار مهمي در درمان آن دارد، اين تكنولوژي مي تواند تحولي در درمان سرطان ايجاد كند.