چهارشنبه ۵ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۰۷ - Jan 25, 2006
هشدار رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت
نبود گزارش آنفلوآنزاي پرندگان به معني نبود
اين بيماري در ايران نيست
گروه اجتماعي: عدم گزارش آنفلوآنزاي مرغي نمي تواند به اين معنا باشد كه اين بيماري به طور قطع و يقين در ايران وجود نداشته و ندارد، بلكه گزارشهاي وزارت بهداشت تاكنون چيزي نشان نداده است.
رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، ضمن تشريح عملكرد اين معاونت در مواجهه با بيماريهاي حاد و اپيدمي گفت: به طور كلي ۶ بيماري وبا، طاعون، تب زرد، سارس و آنفلوآنزاي مرغي بيماريهاي همه گير هستند كه بايد به شكل ويژه آنها را كنترل كرد.
در درجه نخست بايد اين بيماريها را شناسايي و در مرحله بعد براي پيشگيري و كنترل آنها برنامه ريزي نمود.
دكتر محمد مهدي گويا افزود: براي شناسايي اين بيماري بايد نظام مراقبت از بيماري حتي در دورافتاده ترين نقاط كشور با دقت اجرا شود.
براي اين منظور به تمام تيمهاي پزشكي خود در روستاها و مناطق مرز نشين براي شناسايي اين بيماري و علائم آنها آموزش داده شده تا به محض مشاهده اين علائم، مركز را در جريان قرار دهند تا مراحل بعدي اقدامات انجام شود.
وي ادامه داد: بعضي از بيماريها اولويت دار هستند به اين معنا كه بايد به شكل فوري براي كنترل آنها اقدام كرد.
در مقابل برخي از اين بيماريها بر حسب نوع آن بايد طي يك هفته تا يك ماه كنترل شود.
رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت گفت: برخي از بيماريها ممكن است از خارج از مرزها منتقل شده باشد كه بهترين روش در اين موارد تشخيص در همان محل مرزها است.
گويا تصريح كرد: به محض انتشار خبري مبني بر شيوع وبا در پاكستان به تيمهاي مرزي خود هشدار مي دهيم در آماده باش باشند.
اين تيمها با معاينه مسافراني كه از اين كشور آمده اند و اطلاع رساني به مسافران و مرزنشينان، بيماران مبتلا به وبا را به مراكز درماني مشخص شده هدايت مي كنند.
وي در پاسخ به اين سئوال كه چگونه ممكن است پرندگان مهاجر آسمانها را كنترل كرد، گفت: خط پرواز و كوچ پرندگان مشخص است.
يك سري از پرندگان از شمال سيبري و پس از گذشتن از مناطق شمالي كشور به اروپا مي روند و گروهي ديگر پس از عبور از ايران عازم آفريقا هستند، بنابراين مي توان آنها را زير نظر داشت.
ضمن اينكه تا ۱۵ كيلومتر در دو طرف مرزها را شديداً تحت كنترل داريم و تمام پرندگان و مرغهاي اين مناطق را از بين برده ايم.
رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت تصريح كرد: تمام اقدامات مطابق استانداردهاي سازمان بهداشت جهاني است و از سوي آنها به شكل مداوم كنترل مي شود.
گويا تاكيد كرد: در طول اين مدت نه تنها تمامي پرندگان مرده مورد آزمايش قرار گرفته اند، بلكه هر كدام از آنها كه درموردشان شكي وجود داشته نيز براي انجام آزمايش مجدد به كشور ايتاليا فرستاده شده اند كه خوشبختانه تاكنون هيچ موردي از آنفلوآنزاي مرغي گزارش نشده است.
وي در پايان يادآور شد: البته اين مسئله نمي تواند به معني اين باشد كه اين بيماري بطور قطع و يقين در ايران وجود نداشته و ندارد، بلكه گزارشهاي وزارت بهداشت تاكنون چيزي را نشان نداده است.

معاون وزير رفاه در گفت وگو با ايسنا خبر داد:
اختصاص ۲۲۰ ميليارد تومان براي ۱۰۷ قلم داروي يارانه اي
001422.jpg
معاون وزير رفاه و مديرعامل سازمان بيمه خدمات درماني از احتساب يارانه داروي بيماران خاص در كارت هوشمند آنها خبر داد.
دكتر سيد ابوالقاسم موسوي در گفت وگو با خبرنگار «اجتماعي» ايسنا افزود: هم اكنون يارانه داروهاي بيماران خاص و صعب العلاج در شركت هاي وارداتي دارو پرداخت مي شود كه با هماهنگي با وزارت بهداشت در تلاشيم تا اين يارانه  دارو از طريق كارت هوشمند به طور مستقيم به بيماران تعلق گيرد.
وي تصريح كرد: هم اكنون ۳۰ درصد قيمت داروها توسط بيماران خاص به عنوان فرانشيز و ۷۰ درصد از سوي سازمان بيمه خدمات درماني پرداخت مي شود كه با لحاظ يارانه و كارت هوشمند داروي بيماران خاص، اين سهم فرانشيز بسيار كاهش خواهد يافت.
مديرعامل سازمان بيمه خدمات درماني با بيان اينكه ۲۵ هزار و ۵۰۰ نفر كارت هوشمند بيماران خاص را دريافت كرده اند خاطرنشان كرد: توزيع داروي بيماران خاص بيماران هموفيلي، دياليزي و تالاسمي از اين پس تنها از طريق كارت هوشمند انجام مي گيرد.
به گفته موسوي امسال ۲۲۰ ميليارد تومان براي ۱۰۷ قلم داروي يارانه اي شامل داروي بيماران خاص، سرطاني، MS، ديابت و رواني اختصاص يافته است.
وي با اشاره به اين كه متاسفانه هم اكنون يارانه داروها به صورت هدفمند توزيع نمي شود، به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: به عنوان مثال هر آمپول هورمون رشد ۱۲ هزار تومان از خارج خريداري شده و پس از اختصاص يارانه چهار هزار تومان در بازار به فروش مي رسد، اما متاسفانه اين دارو به جاي آن كه صرف كودكان داراي اختلال رشد شود، براي دوپينگ و تقويت عضلات مصرف مي شود.
موسوي همچنين افزود: داروي مربوط به فلج عضلات نيز به جاي كاربرد براي بيماران در جراحي هاي زيبايي استفاده مي شود. همچنين داروي كنترل خونريزي در بيماران هموفيلي در حالي كه براي اين بيماران حياتي است، در عمل جراحي ها براي جلوگيري از خونريزي به كار گرفته مي شود.
مديرعامل سازمان بيمه خدمات درماني به ايسنا گفت: بنابراين در شرايط كنوني به علت هدفمند نبودن توزيع يارانه دارو سرمايه كشور صرف موارد غير ضروري مي شود.

برداشت بعدي...!---علي درويش
* «گشاده رويي» سبب «گشايش» است.
* هميشه تربيت فرزندان «به زور» نمي شود گاهي بايد «به روز» شد!
* گاهي حقيقت «تلخ» است به خاطر آن كه خواب «شيرين» است.
* پزشكي هستيم كه براي همه «يك جور نسخه» مي پيچيم.
* بعضي «خوب نمي بينند» بعضي «خوب را نمي بينند» !

شعرباف به مرگ لبخند زد
001425.jpg
او كه دهها تركش از زمان دفاع مقدس در بدن داشت اينك در كنار ياران اهورايي آرميده است.
هرچند كه مرگ او آن چنان آسان و باورنكردني است كه گاهي سايه آرام و متين او را در بخش فني روزنامه همشهري مي توان لمس كرد.
سال ها پيش در بحبوحه تركتازي هاي ضدانقلاب در كردستان تا پاي شهادت پيش رفت اما باز هم قسمت او نشد.
همان سال ها دو روز در ميان آهن پاره هاي تويوتا با مرگ دست و پنجه نرم كرد ولي باز به مرگ لبخند نزد. او زنده ماند تا صبوري، متانت و در نهايت احترام به زندگي را به ما بياموزد.
هرچند كه خيلي از ما هنوز حضور او را در اين دنياي خاكي آن گونه كه بايد لمس نكرديم.
فروتني و تواضع از جمله خصلت هاي اين مؤمن صبور بود. ترس از آزردن خلق خدا، روحيه مروت و مدارا را در او تقويت كرده بود .
با اين كه او در ميان ما نيست، اما حضور سبز و دوست داشتني او براي دوستانش به يادماندني است.
همكاران زنده ياد شعرباف در روزنامه همشهري

۸۵ درصدجوانان زير ۲۵سال در كشورهاي فقير
زندگي مي كنند
گروه اجتماعي: مسئول صندوق جمعيت سازمان ملل متحد گفت: نسل جوانان در حال حاضر با ۳ ميليارد نفر جمعيت زير ۲۵ سال بيشترين مقدار جوانان در طول تاريخ بوده كه ۸۵ درصد از اين تعداد در كشور هاي فقير زندگي مي كنند.
محمد عبدالاحد با اعلام اين خبر افزود:كشورهاي فقير، بالاترين درصد جمعيت جوان را دارد كه در اين ميان بيش از ۵۰۰ ميليون نفر از آنها با روزي كمتر از ۲ دلار زندگي مي كنند.
وي ادامه داد: در يك تعريف، نوجوان به افرادي كه بين ۱۰تا ۱۹ سال سن دارند گفته شده كه اين زمان از حساس ترين مراحل زندگي هر فرد به حساب مي آيد.
وي افزود : در اين ميان دختران در معرض خطرات بيشتري مانند خشونت جنسي، استثمار ، رفتارهاي زيانبار، بارداري زود هنگام و ابتلا به «اچ.آي.وي» بوده وحتي بسياري از آنان مجبور به ترك تحصيل ونگهداري از خواهران و برادرانشان هستند.
عبدالاحد در پاسخ به اين سؤال كه آينده و سرنوشت دختران در آينده از سوي سازمان ملل چگونه پيش بيني مي شود، گفت: پيش بيني مي شود در ده سال آينده ۱۰۰ ميليون دختر قبل از ۱۸ سال ازدواج كنند كه به احتمال زياد، نيمي از آنان دچار بارداري زود هنگام مي شوند.

آموزش مهارت هاي زندگي وارد
شبكه بهداشت كشور مي شود
گروه اجتماعي: رئيس مركز توسعه شبكه ها و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت اعلام كرد: آموزش مهارت هاي زندگي براي جوانان و سالمندان با تأكيد بر پيشگيري از بيماري هاي مقاربتي، ديابت و فشار خون از سال آينده وارد شبكه سراسري بهداشت كشور مي شود.
غلامرضا حيدري افزود: اين آموزش ها بر اساس ايجاد آمادگي جوانان براي ازدواج و وارد شدن به شرايط جديد خانوادگي، پيشگيري از اعتياد و بيماري هاي مقاربتي مانند ايدز و نيز جلوگيري از بروز ديابت، فشار خون و بيماري هاي قلبي در ميان سالمندان ارائه مي شود.
وي ادامه داد: تشكيلات و ساختار اجرايي اين برنامه آماده شده و در همه استان هاي كشور با راه اندازي كلينيك هاي مثلثي در شبكه بهداشت و درمان كشور اين طرح اجرا مي شود.
وي گفت: علاوه بر آن براي تكميل طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع، با همكاري شبكه بهداشت و درمان كشور، اين طرح در روستاها و شهرهاي زير ۲۰ هزار نفر در سال آينده انجام مي شود. اين در حالي است كه طرح مذكور اكنون تقريباً در همه روستاهاي كشور انجام شده است و با اختصاص بودجه مورد نياز سال آينده در شهرهاي زير ۲۰ هزار نفر نيز اجرا مي شود.

گفته مي شود...
* بازتاب: طي ماههاي گذشته مطالب مختلفي عليه جمهوري اسلامي ايران در نشريات باكو منتشر شد كه بر ضرورت حمايت آذري هاي ايران از حمله آمريكا تأكيد كرده اند.
از جمله اين نشريات مجله آذربايجان جنوب است كه از سوي سفارت آمريكا و رژيم اشغالگر قدس تامين مالي  مي شود و اخيرا مبلغ ۱۵۰ هزار دلار ازبخش فرهنگي سفارت آمريكا براي تبليغات عليه جمهوري اسلامي ايران دريافت كرده است.
* عارف: امرالله صالح رئيس عمومي امنيتي افغانستان در بازديد از چند استان غربي اين كشور با اشاره به افزايش امكانات مالي، فني و اداري در دستگاه امنيت ملي افغانستان و ضرورت پيگيري فعاليت اطلاعاتي در خارج از كشور گفته است: براي سال آينده شمسي تعداد ۵۰ نفر نيروي جديد در بخش فعاليتهاي اطلاعاتي برون مرزي در جمهوري اسلامي ايران، استخدام و به كار گرفته خواهند شد.

معاون اول رئيس جمهوري بر ارتقاء
روابط تهران - الجزيره تاكيد كرد
ايرنا: پرويز داودي معاون اول رئيس جمهوري در ديدار سفير الجزاير در تهران از موضع دولت الجزاير در حمايت از سياستهاي ايران در سازمانها و مجامع بين المللي قدرداني كرد و گفت: تهران آماده گسترش همكاريها با الجزيره در بخشهاي مختلف است.داودي با اشاره به مكالمه تلفني اش با احمد اويحيي نخست وزير الجزاير ابراز اميدواري كرد سطح مناسبات دوجانبه با توجه به موقعيت ممتاز ايران در خاورميانه و الجزاير در شمال آفريقا، بيش از پيش توسعه يابد.معاون اول رئيس جمهوري همچنين از برنامه هاي عملي و كاربردي تهران براي پيشبرد اهداف كشورهاي عضو گروه ۱۵خبر داد و ابراز اميدواري كرد اجلاس اين گروه كه در آينده نزديك در الجزاير برگزار مي شود، زمينه هاي توسعه و پيشرفت را در كشورهاي عضو فراهم آورد.
محمدالامين دراقي سفير الجزاير نيز با ابلاغ سلام نخست وزير الجزاير به معاون اول رئيس جمهوري ايران، علاقه مندي مسئولان عالي رتبه اين كشور را براي توسعه همكاريها با تهران در عرصه هاي مختلف اعلام كرد.

در حمايت از تحقيقات هسته اي ارسال شد:
نامه ۷۶۵ استاد دانشگاه هاي كشور به دبير كل سازمان ملل
فارس: ۷۶۵ نفر از اساتيد دانشگاه هاي كشور با انتشار نامه سرگشاده اي خطاب به دبيركل سازمان ملل بر انجام فعاليت هاي تحقيقات هسته اي در ايران تأكيد كردند.
در بخشي از اين نامه آمده است از جمله اهداف مندرج در منشور، فراهم كردن بستر همكاري هاي بين المللي و ارتقاع سطح علم تحقيقات و توسعه در جهان است تا جامعه بشري را به يكديگر نزديك نمايد.
از همين روست كه علاوه بر تعهدات ايجاد شده در معاهده NPT مبني بر انجام اقدامات موثر در خلع سلاح هسته اي و تعهد همه كشورهاي عضو در جلوگيري از گسترش سلاح هاي هسته اي، مبادله دانش و اطلاعات و كمك كشورهاي دارنده دانش هسته اي به ديگران در انتقال اطلاعات و دانش هسته اي است تا موجب رشد تحقيقات علمي در سطح جهان شود كه براي امر مهم توسعه ضروري و لازم به شمار مي رود.
از اين رو تلاش بعضي قدرت ها براي به انحصار درآوردن امر مهم تحقيقات و توسعه علمي، آسيب هاي جدي به پيشرفت علم و دانش در سطح جهان خواهد زد كه با هيچ منطقي همخواني ندارد و وظيفه نهادهاي بين المللي به خصوص جناب عالي به عنوان دبير كل سازمان ملل است كه بر حق همه ملت ها در ارتقاء سطح علمي و كسب دانش هاي لازم و برتر از جمله دانش صلح آميز هسته اي تأكيد نماييد.
در پايان آمده است، اينجانبان اعضاي هيأت علمي دانشگاه هاي جمهوري اسلامي ايران از جنابعالي مي خواهيم كه به مسئوليت خطير خود در تأكيد بر مرزشناسي علم و دانش و تداوم مطالعات بنيادين و تحقيقات علمي پيرامون فناوري هاي برتر از جمله فناوري صلح آميز هسته اي تأكيد فرماييد.

تكذيب تغيير رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري
معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: محمود احمدي نژاد در جريان بازديد سرزده ديروز خود از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تغيير رياست اين سازمان را تكذيب كرد.
طه هاشمي معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به فارس گفت: رئيس جمهوري در جمع كارشناسان اين سازمان ضمن تكذيب تغيير آقاي مشايي بر حمايت دولت از حفظ ميراث فرهنگي و توسعه صنعت گردشگري تأكيد كرد.

مجيد انصاري گزينه فراكسيون اقليت
براي انتخابات مياندوره اي مجلس
ايران نيوز- انتخابات مياندوره اي مجلس شوراي اسلامي در چند حوزه انتخابيه از جمله تهران و اهواز احتمالاً همزمان با انتخابات خبرگان برگزار خواهد شد.بر همين اساس گروههاي متعدد در حال فعاليت هستند تا بتوانند گزينه هاي مورد نظر خود را جايگزين اين افراد كنند.مردم تهران بايد جانشينان منوچهر متكي و داود دانش جعفري (وزراي امور خارجه و اقتصاد و دارايي) را در مجلس در مرحله مياندوره اي انتخاب كنند.بر همين اساس گروههاي متعدد در حال فعاليت هستند تا بتوانند گزينه هاي مورد نظر خود را جايگزين اين افراد كنند.بيژن شهبازخواني عضو فراكسيون اقليت مجلس در خصوص برنامه فراكسيون اقليت براي انتخابات مياندوره اي گفت: از مجيدانصاري براي حضور در اين مرحله از انتخابات دعوت كرده ايم.

مراسم سالگرد فوت مهندس علاقه مندان
امروز برگزار مي شود
در خبري كه ديروز در همين صفحه در مورد برگزاري مراسم سالگرد فوت مهندس علاقه مندان چاپ شد تاريخ مراسم به اشتباه پانزدهم بهمن ذكر شده بود در حالي كه مراسم سالگرد فوت آن مرحوم امروز چهارشنبه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در تالار انديشه حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي در خيابان حافظ تقاطع سميه برگزار مي شود.

رئيس مركز اورژانس كشور:
هيچ بودجه اي براي پيشگيري از
حوادث غيرمترقبه پيش بيني نشده است
فارس: رئيس مركز حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور گفت: در بودجه سال آينده هيچ رديفي براي پيشگيري از حوادث غير مترقبه، احداث بيمارستانهاي صحرايي و تامين آمبولانسهاي هوايي و دريايي در نظر گرفته نشده است.
فرزاد پناهي در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: اگر چه با توجه مسئولان سازمان مديريت و برنامه ريزي، بودجه اورژانس كشور در مجموع حدود ۷۰ درصد رشد داشته است اما مسائل و مشكلات زيادي در اورژانس كشور وجود دارد كه در لايحه بودجه به آن توجه نشده است. وي ادامه داد: اگر چه اعتباراتي براي تملك و راه اندازي ۳۷۰ پايگاه جديد اورژانس در سال بعد براي بودجه سال آينده پيش بيني شده است اما براي هزينه هاي جاري و اداره اين پايگاهها هيچ اعتباري در لايحه بودجه ۸۵ ديده نشده است و در واقع پس از راه اندازي اين پايگاهها بودجه اي براي اداره آنها نداريم.
پناهي اضافه كرد: مشكل مهمي كه در لايحه بودجه ۸۵ براي اورژانس كشور وجود دارد كمبود شديد اعتبارات اورژانس تهران است، در حالي كه اورژانس تهران به تنهايي حدود يك چهارم خدمات اورژانس كشور را ارائه مي دهد اما بودجه آن كمتر از يك دهم كل بودجه فوريتهاي پزشكي كشور است كه به هيچوجه براي نيازهاي اين مركز كفايت نمي كند.
وي گفت:در بودجه سال آينده همچنين هيچ اعتباري براي توسعه و بهسازي سيستم ارتباطات بي سيم، با سيم و مخابراتي اورژانس كشور پيش بيني نشده است در حالي كه سيستم فرسوده و عقب افتاده ارتباطات اورژانس كشور به هيچوجه با نيازهاي امروز كشور هماهنگ نيست.
رئيس مركز حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور افزود:  مركز اورژانس كشور طي سه ماهه سوم امسال، ۱۵۰ پايگاه جديد در كشور راه اندازي كرد و در سه ماهه چهارم امسال نيز ۱۵۰ مركز ديگر به بهره برداري مي رسد، بنابراين فقط در نيمه دوم امسال ۳۰۰ پايگاه جديد اورژانس در كشور به بهره برداري مي رسد كه از كل پايگاههاي احداث شده طي برنامه سوم توسعه بيشتر است. وي ادامه داد: در بودجه سال آينده براي آموزش همگاني و نيز آموزش پرسنل نيروي انتظامي، آتش نشاني و شبكه بهداشت و درمان كشور بودجه ناچيزي در نظر گرفته شده است و حتماً بايد اين بودجه تقويت شود.
پناهي گفت: در زمينه حوادث غير مترقبه با توجه به آمار بالاي تلفات جاده اي در كشور، بايد اعتبارات قابل توجهي براي دپوي دارو، خريد تجهيزات پزشكي و بيمارستانهاي صحرايي براي افزايش آمادگي در مقابله با اين حوادث و پيشگيري از خسارتهاي بيشتر در نظر گرفته شود كه متاسفانه هيچ اعتباري براي اين بخش در نظر گرفته نشده است.
وي افزود: براي كاهش خسارتهاي ناشي از حوادث غير مترقبه فقط اعتباراتي براي بعد از وقوع حادثه در اختيار وزارت كشور است كه به دستگاههاي مرتبط داده مي شود اما اعتباري براي پيشگيري از خسارتهاي اين حوادث در لايحه بودجه پيش بيني نشده است.

داخلي
اجتماعي
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
شهري
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |