علت اصلي اختلاف زردها
در عكس روبه رو پرواز كبوتران در نزديكي يكي از دروازه هاي ورودي معبد ياسوكني به تصوير كشيده شده است.
معبد ياسوكني از تاريخي ترين آرامگاه هاي ژاپن محسوب مي شود كه در آن قربانيان ژاپني جنگ جهاني دوم و همچنين برخي از جنايتكاران جنگي آرميده اند. اين معبد يا به تعبير بهتر آرامگاه، در شهر توكيو واقع شده است. اين آرامگاه محل اختلاف دو كشور ژاپن و چين شده است. در واقع ديدار سالانه جونيشيرو كوايزومي نخست وزير كنوني ژاپن از اين آرامگاه تاريخي خشم مقامات پكن را برانگيخته است.
البته اين اختلاف سياسي ريشه عميقي در تاريخ و به ويژه سال هاي قبل از جنگ جهاني دوم دارد. در همين سال ها يا دقيق تر بگوييم سال 1937 بود كه نيروهاي ژاپني در شهر نانكن چين قتل عام وحشيانه اي را مرتكب شدند. اين نيروها در واقع تحت فرمان مافوق هاي خويش دست به چنين كشتار وحشيانه اي زدند؛ كشتاري كه همچنان عواقب آن گريبانگير اين دو كشور زرد نژاد است.
انتقاد از نوع ژاپني
تصوير مقابل تجمع هزاران نفر از ژاپني ها در ميدان ورزش هاي رزمي بودوكان را نشان مي دهد.
تجمـــع كنندگـان در ابتدا با فريادهاي بلندي كلمه بانزاي را چندين بار تكرار كردند. واژه بانزاي در معناي آرزوي طول عمر زياد براي امپراتور استفاده مي شود. اين تظاهرات از سوي تعدادي از قانونگذاران و استادان محافظه كار دانشگاه ها سازماندهي شده بود و هدف از برگزاري آن، اعتراض به پيشنهاد دولت ژاپن مبني بر صدور مجوز براي انتخاب جانشين زن براي امپراتور كنوني بود.
در همين چارچوب 70نفر از قانونگذاران ژاپني به همراه هواداران شان موفق به گرد هم آوردن 10هزارنفر از مخالفان دولت در ميدان ورزش هاي رزمي توكيو شده بودند. اين افراد به شدت مخالفت خود را با حاكميت زن ها تحت عنوان امپراتريس بر ژاپن و انجام تغييرات در نظام سلطنتي ژاپن، كه كهن ترين نظام امپراتوري محسوب مي شود، اعلام كردند.
ژاپن از جمله كشورهايي است كه حتي پس از چندين دوره اصلاحات كه اولين آنها تحت عنوان انقلاب ميجي به بارنشست، همچنان داراي نظام سلطنتي است و مردم آن تمايل زيادي به حاكميت نمادين امپراتور و نه امپراتريس دارند.