شوك سوختي در آمريكا
در اين تصوير قيمت انواع بنزين در يكي از پمپ بنزين هاي مركز نيويورك ديده مي شود. افزايش يك باره قيمت ها در آمريكا كه پس از توفان كاترينا بي سابقه بوده است، مصرف كنندگان آمريكايي را با نگراني هاي زيادي روبه رو كرده است. به ويژه اين كه با شروع فصل گرما و اوج مصرف، بهاي بنزين در اين كشور خود به خود افزايش خواهد يافت. افزايش سنتي بهاي بنزين كه باعث گراني انواع محصولات سوختي در آمريكا شده، تابستان بسيار سختي را پيش روي دولتمردان و مردم آمريكا قرار داده است. اما افزايش قيمت بنزين تنها به آمريكا محدود نمي شود. در توكيو كارشناسان انرژي پيش بيني مي كنند قيمت بنزين در ماه آينده به بيشترين ميزان خود در چند سال گذشته برسد. در آمريكا اما اوضاع بسيار بدتر است. قيمت بنزين در اين كشور در حالي به 3 دلار براي هر گالن رسيده كه هنوز فصل گرما شروع نشده است. اين افزايش يك باره قيمت، سازمان هاي حمايت كننده از حقوق مصرف كنندگان را بر آن داشته است تا با فشار بر دولت از افزايش قيمت بنزين جلوگيري كنند. اما از آنجا كه قيمت بنزين در آمريكا مانند تمام كشورهاي دنيا رابطه مستقيمي با قيمت نفت در بازارهاي جهاني دارد بعيد به نظر مي رسد دولت آمريكا بتواند از افزايش بي رويه قيمت بنزين جلوگيري كند.
|
|
مائو درتبت مي ماند
مجسمه مائوتسه تونگ رهبر انقلاب كمونيستي چين در تبت نصب مي شود.مقامات دولت چين اعلام كرده اند اين اقدام به مناسبت سي امين سالگرد درگذشت مائو انجام مي گيرد. مجسمه مائو با 35 تن وزن و 7 متر ارتفاع در نزديكي لهاسا پايتخت تبت نصب مي شود.
به گفته مقامات چيني اين بزرگترين مجسمه مائو در سراسر اين كشور و اولين مجسمه وي در تبت خواهد بود.يك مقام محلي حزب كمونيست در اين ارتباط در مصاحبه اي با خبرگزاري شينهوا گفت: بسياري از مردم تبت به نشانه ابراز حق شناسي خود پيشنهاد كرده بودند مجسمه مائوتسه تونگ را داشته باشند.اين واقعه بسياري را بر آن داشته تا با تورق در كتاب هاي تاريخ، مجدداً مروري بر پيشينه سياسي مائو داشته باشند.مائوتسه تونگ، رهبر كمونيست هاي چيني بود كه طي چندين دوره نبرد داخلي، بر دولت چين ملي به رهبري مارشال چيانگ كاي شك پيروز شد و موفق شد اولين نظام كمونيستي در كشور اژدهاي زرد را تاسيس كند.
او طي دوران زمامداري خود با اقتدار در چين حكم راند و زمينه هاي استقلال اين كشور از بيگانگان را فراهم كرد.
پيوند تاريخي اسپانيا با گاو ها
تصوير فوق مردم را در يكي از شهرهاي جنوبي اسپانيا در حال تماشاي نمايش يك گاو نشان مي دهد.
طي اين مراسم سنتي كه در شهر وخردلا فرونترا برگزار شده گاوها شاخ بريده را رها مي كنند تا در محوطه اي كه مردم از بيرون آن به تماشا نشسته اند به
خودنمايي بپردازند، پس از اتمام اين مراسم نيز بهترين گاوها از سوي مردم انتخاب مي شوند. اين مراسم در هفته عيد پاك برگزار مي شود.
البته ميان اين مراسم با جشن هايي كه در شهر پامپلونا برپا مي شوند، تفاوت زيادي وجود دارد، در شهر پامپلونا در واقع گاوها را در خيابان رها مي كنند و مردم نيز در جلوي آنها مي دوند، مراسم پامپلونا، مراسمي است بسيار خطرناك كه طي آن همه ساله تعدادي از مردم بر اثر هجوم گاوها زخمي يا كشته مي شوند، در ميان زخمي و كشته شدگان نيز اسامي توريست هاي خارجي به چشم مي خورد.
در واقع اسپانيا كشوري است كه رسوم كهن آن به استفاده از گاو پيوند خورده است.
گاو بازي نيز از ديگر مراسمي است كه در اين كشور برگزار شده و طي آن نبردي نابرابر ميان گاو و گاو بازان متبحر در مي گيرد، نبردي كه اغلب با مرگ گاو- اگر گاو باز كشته نشود- به طرز تراژيكي پايان مي گيرد.
البته گاو بازي صرفاً مخصوص اسپانيا و حتي مكزيك و فرهنگ هاي امروزي نيست ، بلكه گاو در تمدن هاي حاشيه رود سند و جزيره كرت ( از جزاير يونان) نقش ويژه اي ايفا كرده و همواره مردم اين سرزمين ها براي سرگرمي، جلب توجه مردم و كسب درآمد از اين حيوان غول پيكر استفاده كرده اند.