ساخت افزودني شيرين كننده مجاز انواع نوشيدني
ايسنا- پژوهشگران كشور موفق به توليد افزودني شيرين كننده انواع نوشيدني ها و خوراكي با مزاياي ويژه نسبت به شربت هاي رايج شدند.
دكتر مهناز هاشمي روان، دانش آموخته دكتري تخصصي صنايع غذايي گرايش بيوتكنولوژي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات اظهار كرد: در اين راستا تحقيقات اين پروژه با استفاده از پساب هاي قندي صنايع غذايي به تهيه آنزيم گلوكز ايزومراز اقدام كرده و با استفاده از شربت گلوكزي، شربت فروكتوزي توليد شد.
وي افزود: اين شربت بسيار شيرين تر از شربت گلوكزي بوده و حتي افراد مبتلا به ديابت در حد تجويز پزشك مي توانند از آن استفاده كرده و در انواع نوشيدني ها و خوراكي ها به كار مي رود.
دكتر هاشمي روان خاطر نشان كرد: تمام كشورهاي پيشرفته از شربت فروكتوزي در صنايع غذايي خود به عنوان شيرين كننده استفاده مي كنند و حتي ماده مصرف شده در نوشابه هاي رژيمي (آسپارتام) در طولاني مدت خطراتي نظير ابتلا به سرطان، MS و آلزايمر را براي مصرف كنندگان به همراه دارد.
اين پژوهشگر زيست فناوري با اشاره به مشكلات موجود در بخش توليد آنزيم در داخل كشور، اظهار داشت: شربت گلوكزي هيدرول كه در صنعت نشاسته توليد شده و به عنوان پساب قندي كاربردي ندارد، با استفاده از عمليات مختلف تبديل به آنزيم گلوكز ايزومراز مي شود كه اين شربت 5/1 برابر از شكر شيرين تر است.
وي افزود: اين شربت در حال حاضر در مقياس آزمايشگاهي توليد شده و اميد است با تجهيز ماشين آلات لازم و دانش فني توليد آنزيم در كشور، نسبت به توليد صنعتي آن اقدام شود.
وي، خاطر نشان كرد: تاكنون باكتري هاي فعال از خارج از كشور تهيه مي شد در حالي كه با استفاده از عمليات موتاسيون، جهش و دستكاري ژنتيكي بدون هيچ گونه تغيير در طعم و مزه همان باكتري ها را تأمين كرده ايم.
پيشگيري از بروز مالاريا در مبتلايان به ايدز
رويترز- مالاريا و ايدز مهمترين بيماريهاي عفونـــي در جنـــوب صحراي آفريقا هستند. مالاريا در كودكان و بزرگسالان مبتلا به ايدز شيوع و شدت بيشتري دارد. دكتر جوناتان مرمين از موسسه تحقيقات ويروس اوگاندا در انتبه اوگانادا مي گويد اين تحقيق نشان داد با چند اقدام مي توان ميزان ابتلا به مالاريا را بسيار كاهش داد.
اين محققان دريافتند داروهاي ضد رتروويروس، پادزيست كوتريموكسازول و پشه بند هر كدام در پيشگيري از بروز مالاريا در مبتلايان به ايدز موثرند، اما استفاده از همه اين روشها به همراه هم بيشترين تاثير را دارد. مالاريا يك بيماري انگلي است كه توسط پشه ها منتقل مي شود و ساليانه بيش از يك ميليون تن را به كام مرگ مي كشاند. بيشتر قربانيان را كودكان آفريقايي تشكيل مي دهند. ويروس ايدز با تضعيف دستگاه ايمني، بدن را در برابر عفونتهاي فرصت طلب مانند ايدز و مالاريا آسيب پذيرتر مي كند. اين محققان تاثير درمانهاي تركيبي و مجزا را در هزار بيمار آلوده به ويروس اچ آي وي در اوگاندا بررسي كردند.
كوتريموكسازول كه درمان استاندارد جهاني در مبتلايان به ايدز است ميزان بروز مالاريا را تا 76 درصد كاهش داد. مصرف اين پادزيست به همراه داروهاي ايدز اثربخشي آن را به 92 درصد رساند. وقتي پشه بند نيز به اين داروها اضافه شد اثربخشي آن به 95 درصد افزايش يافت.
محققان كه نتايج يافته هاي خود را در مجله پزشكي لانست منتشر كرده اند معتقدند تاثير داروهاي ايدز ناشي از تقويت دستگاه ايمني بدن است و تاثير مستقيمي ندارد. هرچند انجام هر يك از اين كارها بطور جداگانه موثر است، اما در كنار هم ميزان ابتلا به مالاريا را 95 درصد كاهش مي دهد.
كشف نقش يك هورمون در بروز اعتياد به مواد مخدر
ايرنا- تازه ترين تحقيقات نشان مي دهد ميزان بالاي يك هورمون در مغز افرادي كه تحت فشار رواني هستند آنها را به مي خوارگي يا اعتياد به مواد مخدر مي كشاند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از آن آربور واقع در ميشيگان، محققان دانشگاه ميشيگان و جرج تاون دريافتند موش هايي كه ميزان عامل آزادكننده كورتيكوتروپين ياCRF در مغز آنها مشابه سطح اين هورمون در مغز انسان ها در زمان تنش است، هنگامي كه به آنها علامتي نشان داده شود كه پيش از اين با دريافت پاداش ارتباط داشته است، ميل بيش از حدي براي پاداش و در برخي موارد قند نشان مي دهند.
كنت بريج از دانشگاه ميشيگان مي گويد دلايل زيادي وجود دارد كه چرا افرادي كه دچار تنش هستند به پرخوري يا قمار مي پردازند يا به دنبال پاداش هاي لذت جويانه مي روند.