زنان گرسنه
اين دختر 7 ساله يكي از ساكنان روستاي شاوفارد درهائيتي است. هائيتي يكي از فقيرترين كشورهاي نيمه غربي جهان به شمار مي رود و بيش از نيمي از ساكنان آن روزانه درآمدي كمتر از يك دلار دارند. هر سال سي و هشت هزار نفر از كودكان زير پنج سال (روزي يك نفر از هر سه نفر) هائيتي بر اثر سوء تغذيه جان خود را از دست مي دهند و روستاي شاوفارد- جايي كه دختر هفت ساله تصوير به همراه خانواده اش در آن زندگي مي كنند- بيشترين ميزان تلفات گرسنگي را در كشور دارد.بيشتر از نيمي از زنان اين كشور به خاطر سوءتغذيه و كمبود مواد معدني در برنامه غذايي دچار بيماري هاي خاصي مي شوند و اين وضعيت در زنان باردار به شدت بدتر است به گونه اي كه از هر سه زن باردار، دو نفر با مشكلات بسيار جدي براي به دنيا آوردن نوزادش روبه رو است. اين مشكلات در اكثر مواقع باعث مرده به دنيا آمدن نوزادان مي شود.وضعيت در هائيتي به قدري اسفناك است كه سازمان جهاني برنامه غذا برنامه هاي بلند مدتي براي رساندن غذا به مردم هائيتي، به ويژه زنان باردار و نوجوان تنظيم كرده است. اين برنامه ها حداقل يك وعده غذا در روز را براي كساني كه تحت پوشش آن قرار مي گيرند تضمين مي كند.
|
|
رژه اي در دفاع از اسب ها
در تصوير سواراني را مشاهده مي كنيد كه آرامش خيابان هاي پاريس را بر هم زده و موضوع جالبي براي دوربين توريست ها فراهم كرده اند. اين 14 سوار با تاكيد بر لزوم بازگشت اسب به خيابان هاي پايتخت، اين گردش را ترتيب دادند. آنها از پورت دوفين تا باستيل در فضايي بسيار صميمانه رژه رفتند و عابران نيز برايشان دست تكان مي دادند. شواليه ها تي شرتي سياه بر تن كرده و اجتماع خود را اجتماع اسب در پاريس ناميدند. آليس باشو 37 ساله و يكي از سواركاران گفت: عبور از پاريس با اسب به هيچ وجه تظاهرات يا نشانه اعتراض به شمار نمي رود، بلكه تنها روشي است براي جلب توجه مردم و مسئولان به اين نكته كه پاريس تنها شهر بزرگ اروپايي است كه ساكنانش به اسب توجهي نشان نمي دهند. از نظر تئوريك، هيچ كس و هيچ چيز مانع آزادي گردش اسب ها در پاريس نيست.البته به شرطي كه قوانين جاده اي رعايت شود، اما به هر حال پليس به اين بهانه متوسل مي شود كه اسب ها مزاحم تردد ماشين ها مي شوند. پيام اين سواركاران به شهردار پاريس نيز اين بود كه به ابتدايي ترين وسيله حمل و نقل متوسل شود. آنها در نامه اي خطاب به برتران دلانوئه از شهرداري پاريس خواستند تا مكان هايي ويژه براي تردد اسب سواران فراهم كند و براي جلوگيري از آلودگي هاي زيست محيطي از اين حيوان به عنوان سرويس حمل و نقل عمومي استفاده كند. در اين نامه از اسب به عنوان حيواني كه ارتباطات اجتماعي را شكل مي دهد و طي تاريخ ماموريت هاي امنيتي و كنترلي بسياري براي مردم انجام داده، ياد شده است.
|
|
سربازهاي خُرخُرو بيرون
خوب به خواب و هي خُرخُر كن تا فرمانده ات مقدمات اخراجت را به اين جرم به ظاهر ناچيز از ارتش فراهم كند. ارتش چين از اين پس سربازاني نظير سربازي كه عكسش در تصوير فوق قرار داده شده است را اين چنين خطاب قرار مي دهد. اين يك شوخي بي مزه نيست بلكه خيلي هم جدي است.
اگر باور نداريد، سري به سايت خبري شين هوا بزنيد تا صبح خود را در پادگان با يك خبر عجيب آغاز كرده باشيد و بدانيد در كشور اژدهاي زرد همه چيز، حتي خُرخُركردن نظاميان نيز جدي گرفته مي شود. در واقع ارتش چين جهت برقراري نظم كامل و بي نقص در پادگان هاي اين كشور در صدد آن برآمده است كه از استخدام سربازاني كه در خواب به شدت خُرخُر مي كنند و آسايش همقطارانشان را به هم مي زنند، جلوگيري كند. علاوه بر اين افرادي كه بدن خود را با خالكوبي هاي عجيب و غريب مي آرايند نيز جواز ورود به ارتش چين را نخواهند يافت.
البته در گزارش شين هوا ذكر نشده است كه ارتش چگونه قصد دارد، مواردي نظير خُرخُر در خواب را از متقاضيان استخدام در ارتش آزمايش كند.
يكي از مقامات بهداشتي چين كه به جمع منتقدان از خالكوبي هاي سربازان ملحق شده است، مي گويد: خالكوبي بر بدن سربازان به شدت وجهه ارتش چين را پايين مي آورد.