گيرنده پيوند صورت لبخند مي زند
ترجمه:علي ملائكه- به گزارش بيمارستان زي جيانگ در ايالت شمال غربي شانكسي - اعصاب بافت پيوند شده به آقاي لي گوزينگ اولين مرد چيني كه مورد پيوند صورت قرار گرفته است، زنده و فعالند. به گفته مقامات اين بيمارستان وضعيت آقاي لي چه از لحاظ جسمي و چه از لحاظ رواني بسيار خوب است. نوار ويدئويي كه به تازگي از بيمار پخش شده است، نشان مي دهد كه بخيه هاي او كشيده شده و تورم صورت از بين رفته است.
همچنين در فيلم ديده مي شود كه او دارد نان و تخم مرغ مي خورد و در حال لبخند زدن است. البته لبخند او به خاطر اينكه اعصاب سمت راست او هنوز درست كار نمي كند كج و معوج است، اما حالت طرف چپ صورت او خشنودي اش را كاملاً نشان مي دهد.
دكتر گو شوژونگ يكي از پزشكان آقاي لي مي گويد: سرعت بهبودي او تا به حال فراتر از حد انتظار بوده است. به گفته دكتر شوژونگ بيمار تا 30 روز به خاطر جلوگيري از عفونت هاي احتمالي بخش مراقبت هاي ويژه را ترك نخواهد كرد. صورت لي در سال 2004 به علت حمله خرس دچار آسيب شديد شده بود. او در عمل پيوند صورتي كه بر روي او انجام شد يك گونه، لب بالا، بيني و ابروي گرفته شده از يك دهنده واحد را دريافت كرد.
گاز هليم در عكسبرداري از شش
ايرنا- يك استاد دانشگاه و مدير پژوهشي مركز تحقيقات ملي فرانسه گفت: گاز استنشاق شده هليم 3 در عكسبرداري از شش بيماران كاربرد دارد.
پروفسور ميشل لودوك روز دوشنبه در سمينار علمي در محل خانه رياضيات اصفهان افزود: اين شيوه عكسبرداري در بيماران مبتلا به آسم يا انسدادهاي مزمن مجاري تنفسي در شش مورد استفاده قرار مي گيرد.
اين متخصص فيزيك هسته اي، ليزر و اتمهاي سرد گفت: اين روش كه اخيرا براي تصوير برداري از شش ها رايج شده، با استفاده از عكسبرداري دوار و گاز استنشاق شده هليم 3 انجام مي شود.
وي يادآور شد: روشهاي جديد ام آر آي اين امكان را فراهم مي كند كه با استفاده از گاز هليم استنشاق شده در ششها، عكسبرداري شود.
به گفته اين استاد دانشگاه فرانسه، هسته باردار شده گازهاي هليم چندين ثانيه در ششها باقي مي ماند و اين امكان را فراهم مي كند كه از شش بيمار عكس سه بعدي تهيه شود.
لوبيايي كه گاز توليد نمي كند
بي بي سي- دانشمندان به روشي دست يافته اند كه لوبياهايي توليد كنند كه در عين مغذي بودن؛ ديگر نفاخ نيستند.
لوبيا يك منبع ارزان و مهم غذايي است، اما بسياري از افراد به خاطر نفاخ بودن و توليد گاز ناشي از نان به خوردن آن علاقه نشان نمي دهند. اخيراً دانشمندان ونزوئلايي توانسته اند با تخميركردن لوبيا به وسيله انواعي از باكتري ها، ميزان مواد توليد كننده گاز را در لوبيا بكاهند و ارزش غذايي آن را تقويت كنند.
توليد گاز، ناشي از اثر باكتري هايي كه در روده بزرگ زندگي مي كنند روي بخش هاي غيرقابل هضم غذا مثل فيبرهاي محلول است.
پژوهشگران دانشگاه سيمون بوليوار در كاراكاس پايتخت ونزوئلا متوجه شده اند كه با تشديد كردن فرآيند طبيعي تخمير از طريق اضافه كردن نوع خاصي از باكتري با نام لاكتوباسيلوس كازئي مي توان ميزان مواد غير قابل هضم و توليد كننده گاز مثل فيبرهاي محلول- را در لوبيا كاهش و برعكس ميزان فيبرهاي غيرمحلول را كه داراي اثرات مفيدي بر روده هستند را افزايش داد و به اين ترتيب نگراني اجتماعي افراد از مصرف لوبيا را از بين برد.