عكس ها:گلناز بهشتي
مريم رضايي
نتيجه مساوي
تيم ملي فوتبال ايران در نخستين بازي رفت خود در مقابل تيم برلين در نيمه نخست به دليل شتاب زدگي، فرصت هاي خوبي را از دست داد و دفاع ايران نيز به دليل اينكه در تجربه اول بين المللي خود قرار گرفته بود، دچار اشتباه شد و دو بار دروازه اش توسط تيم برلين گشوده شد. اما تيم ملي فوتبال بانوان ايران در نيمه دوم با يك بازي تهاجمي و حفظ توپ و زمين خوب توانست فرصت هاي از دست رفته را جبران كند و در دقايق ۶۵ و ۸۵ نيمه دوم دو گل به تيم آلمان بزند.
گل هاي تيم برلين را در دقيقه ۱۵ لوسيامت و دقيقه ۲۷ سنا آل. آگا زدند و گل هاي ايران را در دقيقه ۶۵ كتايون خسرويار و دقيقه ۸۵ نيلوفر اردلان به بار نشاندند.
گفتني است ناظر فدراسيون بين المللي فوتبال (فيفا) نيز اين بازي را از نزديك دنبال كرد. كريستينا راموس از فيليپين نظارت اين بازي ها را از طرف فيفا برعهده داشت.
از ديگر نكات اين بازي، اخراج كتايون تفضيلي به دليل دريافت ۲ كارت زرد در اواخر بازي بود كه وي به اين دليل از بازي اخراج شد و تيم ايران مجبور شد بازي خود را ۱۰ نفره به پايان برساند.
در اين ديدار كه در نوع خود بعد از انقلاب اسلامي ايران، از آن به عنوان نخستين بازي رسمي تداركاتي فوتبال بانوان ايران ياد مي شود، نيروهاي پليس زن امنيت آن را برعهده داشتند.
ايراني ها تهاجمي تر از آلمان
فريبا پرتوي، ناظر ايراني بازي ايران - آلمان مي گويد: اين بازي به عنوان نخستين تجربه در نوع خود در سطح خوبي برگزار شد و هر دو تيم تلاش خود را براي ارائه يك بازي خوب از خود نشان دادند.
وي مي گويد: در مقابل بازي تهاجمي ايران، آلماني ها ضدحمله كار مي كردند و در مجموع نيمه نخست بازي تيم برلين، بازي قابل قبول تري را از خود نشان داد. اما در نيمه دوم بازيكنان ايران توانستند مسلط تر عمل كنند و جريان بازي را به نفع خود تغيير دهند.
به گفته يك كارشناس ورزشي، تيم ملي ايران در اين بازي دوستانه - تداركاتي با وجود پشت سر گذاشتن مسائل بسيار، در مجموع خوب عمل كرد و با به ثمر رساندن دو گل آن هم در دقايق پاياني اين بازي توانايي تكنيكي و تاكتيكي خود را عرضه كرد.وي مي گويد: در نيمه دوم اين بازي بازيكنان با همكاري بيشتر و توجه به نظرات مربيان، توانستند بازي را به تساوي بكشانند.
پروين رمضاني، مربي تيم ملي فوتبال بانوان ايران گفت: تيم فقط يك هفته تمرين كرده بود و با توجه به اينكه بازيكنان از استانهاي مختلف در آن حضور دارند، نتوانستند در دقايق اوليه بازي و در نيمه نخست هماهنگ عمل كنند. اما در نيمه دوم اين موضوع تعديل شد و بازي ها هماهنگ تر دنبال شد.
وي مي گويد: قدرت تيم ايران از نظر تاكتيك و تكنيك قابل توجه و قدرت دوندگي آنها نيز مناسب بود اما به دليل برگزاري بازي هاي تداركاتي كم نسبت به تيم حريف، باعث شد كه اين نقطه ضعف بويژه در نيمه اول به خوبي نمايان شود.
وي بر اين اعتقاد است كه در صورتي كه بازي هاي تداركاتي و باشگاهي بويژه برون مرزي براي تيم ملي ايران فراهم شود اين تيم استعداد خوبي براي بروز توانايي هاي نهفته خود داراست.
اما كاپيتان تيم ملي فوتبال بانوان ايران ،معصومه جهانچي ،بر اين اعتقاد است كه تيم فوتبال بانوان ايران از تمرين هاي كمي برخوردار بود و بويژه تجربه كم بازي با تيم هاي خارجي از مهمترين مسائل پيش روي تيم بود.جهانچي مي گويد: چنانچه اردوها منظم برگزار شود و اردوهاي آمادگي بيشتر شود بايد منتظر نتايج بسيار بهتري از زنان فوتبال ايران بود.
يك بازي دوستانه
با دختران زير ۱۹ سال
تيم باشگاهي برلين روز ۹ ارديبهشت نيز يك بازي دوستانه با تيم جوانان فوتبال بانوان ايران كه گروه زير ۱۹ سال را تشكيل مي دهد، برگزار كرد.اين اولين تجربه تيم جوانان فوتبال بانوان ايران براي بازي با يك تيم اروپايي بود.
در نيمه نخست اين ديدار هر دو تيم به نتيجه تساوي دست يافتند و گل نخست را در دقيقه ۲۷ آندرا لينكه وارد دروازه ايران كرد و در دقيقه پاياني نيمه نخست نيز كتايون خسرويار توانست بازي را با ارسال يك توپ بلند به دروازه آلمان به تساوي بكشاند. اين بازيكن كه براي تيم ملي بانوان نيز توپ مي زند، روز گذشته يك گل را ثمر رساند.
در نيمه دوم دختران ايران بازي منطقي تري را از خود نشان دادند و با حمله هاي پياپي دروازه حريف را نشانه گرفتند. اما بر خلاف جريان بازي اين تيم آلمان بود كه در دقيقه ۵۲ دومين گل خود را توسط سفيه پك وارد دروازه ايران كرد. تيم ايران پس از دريافت گل دوم بر شدت حملات خود افزود كه نتيجه آن ۲ گل در دقايق ۷۷ و ۸۵ توسط بازيكن شماره ۱۰ فرشته كريمي بود.
يك كارشناس ورزشي درباره ديدار دوستانه دختران جوان ايران با تيم باشگاهي آ.ال. درزيمنزپور مي گويد: پاسكاري آلماني ها بهتر بود و دليل عمده آن را بايد ديدارهاي تداركاتي باشگاهي اين تيم با باشگاههاي اروپايي دانست .اما دختران زير ۱۹ سال ايران نيز بويژه در نيمه دوم شجاعت بيشتري از خود نشان دادند و با پاسكاري هاي دقيق خود قابليت هاي يك بازي خوب را از خود نشان دادند.
در نيمه دوم و بويژه از دقايق ۶۵ بازي مي توان گفت كه دروازه بان ايران بيشتر استراحت مي كرد و بازي بيشتر در زمين حريف دنبال مي شد.
وي مي گويد: به هر حال اين تجربه براي اعضاي تيم بسيار با ارزش بود و آنها مدتها بود كه منتظر اين فرصت بودند. با برگزاري چنين بازي هايي مي توان سطح آموزش و رقابت را در تيم لايق بانوان فوتبال ايران ارتقاء داد.
گفتني است كه در اين بازي ناظر فيفا حضور نداشت و اين بازي بيشتر جنبه تشريفاتي و دوستانه براي كسب تجربه تيم جوانان فوتبال بانوان ايران داشت.
استارت مسابقات برون مرزي زده شد
خديجه سپنجي- نايب رئيس فدراسيون فوتبال در امور بانوان- اظهار اميدواري كرد كه اين مسابقه بتواند نخستين استارت حضور تيم ملي فوتبال بانوان ايران را در رقابت هاي برون مرزي بزند و به اين بازي ختم نشود.
وي مي گويد: كارهاي آمادگي تيم ايران براي مقابله با تيم آلمان مدت ها بود كه كليد خورده بود، اما از يك هفته قبل از انجام بازي، تيم در اردو به سر برد و برنامه تداركاتي نسبتاً خوبي را پشت سرگذاشت.وي همچنين گفت كه از تلويزيون هاي آلمان و بي بي سي حضور داشتند و اين بازي تحت پوشش خبري رسانه هاي مختلف داخلي نيز قرار گرفت.وي نكته قابل توجه و تامل در برگزاري اين بازي را حضور نماينده و ناظر فيفا خانم كريستينا راموس فيليپيني دانست و گفت: در اين بازي به قواعد و قوانين بازي به شدت توجه شد و بازي از اين لحاظ بسيار دشوار بود.مربي تركيه اي تيم برلين دراين باره مي گويد: اميدوارم كه درهاي بازي هاي فرامرزي با اين بازي ها بر روي تيم فوتبال بانوان ايران گشوده شود . تيم ايران از توان خوبي برخوردار بود اما بي تجربگي اين تيم كاملاً محسوس بود. ايران چندين بار در طول بازي شانس اين را داشت كه دروازه حريف را باز كند اما به دليل كم تجربه بودن در بازي با تيم هاي خارجي اين فرصت ها را از دست داد، در حالي كه پيروزي تيم ايران مي توانست قطعي باشد.
ناظر فيفا: شروع خيلي خوب براي ايران
راموس، ناظر فدراسيون بين المللي فوتبال (فيفا) بازي دوستانه ايران - آلمان را بسيار هيجان انگيز خواند و گفت كه هر دو تيم با مهارت بازي كردند و شروع خيلي خوبي براي اين نوع بازي ها در ايران بود.
وي مي گويد: هر دو تيم با تحرك زياد و مرتب عمل كردند و اميدوارم تيم فوتبال بانوان ايران فرصت هاي بيشتري را براي برگزاري اين نوع مسابقات بدست آورد.
وي درباره پوشش بانوان ايران- آلمان در اين بازي ها مي گويد: متاسفانه قوانين فيفا درباره لباس بازي ها چنين نيست و مجبور به متابعت از اين قوانين هستيم. البته ما نظرات خود را درباره نكات و كيفيت اين بازي ها به فيفا اعلام خواهيم كرد، اما نتيجه آن نامعلوم است، زيرا فيفا خود از هيأت قانونگذاري متشكل است و تغيير قوانين آن مشكل است.
راموس درباره مسابقات فوتبال زنان آسيا كه چند هفته پيش در مالزي برگزار شد، گفت: در آن مسابقات نيز دو تن از بازيكنان اردني كه براي نخستين بار بود در مسابقات آسيايي فوتبال زنان شركت كرده بودند با روسري و لباس پوشيده بازي كردند.وي تصريح كرد: ما توجه خاصي به كشورهاي اسلامي داريم البته اين كشورها بايد درخواست هاي خود را به فيفا ارائه دهند تا مورد بررسي و يا تجديد نظر قرار گيرد.
تمرين ناكافي، نامرتب و كمبود زمين چمن
كارشناسان فوتبال در امور بانوان بارها بر اين نكته صحه گذاشته اند كه پراكندگي و ازهم گسيختگي اعضاي تيم ملي ايران و عدم وجود برنامه منظم و تمرين هاي متوالي از جمله نواقص اين بخش از ورزش زنان ايران است. بسياري از اعضاي شهرستاني تيم ملي فوتبال بانوان ايران از نبود زمين چمن براي تمرين در استان خود گلايه كرده اند و نبود ورزشگاه و تجهيزات مناسب را در طول هفته از نواقص و كمبودهاي خود ذكر كرده اند. برخي از آنان مي گويند كه فقط مي توانند در اردوهاي آمادگي تيم ملي در تهران فوتبال بازي كنند و اين موضوع بر كيفيت بازي قابل قبول و هماهنگ با ساير اعضاي تيم اثر نامطلوب مي گذارد.
همچنين كم بودن اردوهاي آمادگي و نامنظم، موجب شده كه اعضاي تيم ملي از روند مطلوبي براي ارائه يك بازي مناسب دور بمانند!
اين در حالي است كه آنان مي گويند: در اين اردوهاي تمريني و آمادگي، اعضاي تيم با تكنيك ها و سيستم هاي تركيبي جديد آشنا مي شوند. همچنين عدم توجه به برگزاري بازي هاي تداركاتي و دوستانه با باشگاهها و تيم هاي خارجي موجب شده است كه سطح بازي تيم ملي فوتبال بانوان ايران در نگاه نخست شتاب زده و بي تجربه به نظر آيد در حالي كه با فراهم كردن اين نوع برنامه ها تيم فوتبال بانوان ايران مي توانست از رشد كمي و كيفي قابل قبولي در مقابله با رقباي خود برخوردار شود.