فرهنگ توصيفي معني شناسي
كورش صفوي
انتشارات فرهنگ معاصر/ چاپ اول ۱۳۸۴
۳۰۰۰ نسخه / ۱۲۰۰ تومان
هدف اين فرهنگ، معرفي و ارائه توصيفي براي اصطلاحات رايج در دانش معني شناسي است.
به اين منظور، صرفاً به واژگان نقش مند در سه شاخه عمده معني شناسي، يعني معني شناسي فلسفي، معني شناسي منطقي، و معني شناسي زباني توجه شده است.
در حوزه معني شناسي زباني به اصطلاحات دو شاخه اين دانش، يعني معني شناسي نظري و آنچه معني شناسي كاربردي ست، اشاره شده است.
برخي از ويژگي هاي مدخل ها:
۱. توصيف هر اصطلاح با الگوگيري از معتبرترين منابع موجود در زمينه معني شناسي تهيه شده است.
۲. مدخل ها به ترتيب الفبايي تنظيم شده اند و معادل انگليسي هر يك، در برابر اصطلاح فارسي آورده شده است.
۳. در پايان اين مجموعه واژه نامه انگليسي- فارسي آورده شده است.
۴. در هر مورد مشخص شده است كه اصطلاح مندرج در فرهنگ به كدام نگرش مربوط است.
واژگان فارسي در انگليسي (تبادل فرهنگ ها و زبان )
احمد ميرفضائليان
انتشارات فرهنگ معاصر/ چاپ اول ۱۳۸۵
۲۰۰۰ نسخه / ۲۴۰۰ تومان
كتاب حاضر در واقع يك فرهنگ كوچك واژگان راه يافته از فارسي و ديگر زبان هاي ايراني به انگليسي است. البته بر روي واژگان فارسي و اوستايي تاكيد بيشتري شده است.
كتاب از دو بخش تشكيل شده است: بخش اول (اصلي) شامل ۸۰۰ واژه انگليسي برگرفته از زبان هاي ايراني و يا هم ريشه با فارسي است و سير انتقال آنها از فارسي به انگليسي ذكر شده است.
بخش دوم ( ريشه ها) شامل ۴۰ ريشه لغت از زبان هاي ايراني مربوط به واژگان بخش اول مي باشد كه تغييرات زيبا شناختي آنها نيز ذكر شده است.
راهنماي مواد و اسلوب ها: طراحي، نقاشي
ترجمه و تاليف: رويين پاكباز/ انتشارات فرهنگ معاصر / چاپ اول ۱۳۸۵ / ۵۰۰۰ نسخه / ۹۸۰۰ تومان
اين كتاب حاوي مجموعه اي از اطلاعات مفيد درباره ابزارها، مواد و اسلوب طراحي و نقاشي است. مقولات متنوع آن با بهره گيري از چندين منبع فني و تخصصي فراهم شده است.
كساني كه به كار نقاشي و طراحي مي پردازند (حرفه ايها، هنرجويان و غير حرفه ايها ) مي توانند بنابر نيازمندي هاي عملي خود از اين كتاب بهره ببرند.
متن كتاب از سه بخش مواد، طراحي، نقاشي تشكيل يافته است. همچنين فصل مربوط به آثار هنرمندان ايراني، پيوست ها و فهرست اصطلاحات مكمل كتاب هستند.
ارتباط ناشناخته (بررسي روابط رژيم پهلوي و اسرائيل ۱۳۵۷-۱۳۲۷)
رضا زارع
انتشارات تاريخ معاصر ايران
قيمت ۲۶۰۰ تومان
هيچ گونه مصلحت آشكار يا پنهاني براي ايران در مورد شناسايي اسرائيل وجود ندارد. احساسات حقيقي ملت ايران با اعراب و مسائل عادلانه ما مي باشد، نه با اسرائيل.
روابط ملت ايران با ملت عرب محكم و قديمي است و از آوارگي يك ميليون عرب خشمناك مي شود و با شناسايي كساني كه يك ميليون عرب را آواره نموده اند، موافقت ندارد... طرز فكر ملت ايران اين است. ولي سياست مرد ساكن كاخ مرمر از تمايلات ملت ايران سرچشمه نمي گرفت.
واژگان توصيفي ادبيات (انگليسي _ فارسي )
عربعلي رضايي
انتشارات فرهنگ معاصر/ ۳۰۰۰ نسخه / ۳۲۰۰ تومان
در اين فرهنگ در حدود ۴۰۰ اصطلاح آورده شده است. سعي شده است كه معادل ها با بيشترين بار معنايي باشند و ترتيب ذكر آنها معرف بسامد كاربردشان باشد. در توصيف واژگان سعي شده در حد امكان به وجه تسميه، خاستگاه، پيشينه، هدف، كاربرد و نويسندگان و آثاري كه بيشتر به آن اصطلاحات پرداخته اند اشاره شود.
مدخل ها به صورت نظم الفبايي مرتب شده اند و نمايه فارسي مدخل ها در پايان كتاب آمده است.
همچنين صورت اصلي نام نويسندگان و آثاري كه در متن به آنها اشاره شده به همراه توضيحات در پانوشت نيز آمده اند.
تطورات گفتمان هاي هويتي ايران: ايران در كشاكش با تجدد و مابعد تجدد
دكتر حسين كچويان
نشر ني / چاپ اول ۱۳۸۴
۱۱۰۰ نسخه / ۳۴۰۰ تومان
با پيدايش مدرنيته از سيصد سال قبل تاكنون، انسان ها در غرب و شرق، با بحران هويتي روبرو شده اند. اين كتاب روايت كوشش هايي است كه ايرانيان طي اين مدت براي بازيابي و يا تعريف هويت خويش در كشاكش آخرين چالش تمدني خود با غرب يا تجدد مبذول داشته اند.
در اين بررسي كه حاصل مطالعه بر روي پاسخ هاي داده شده در باب هويت جمعي (ملي) ايرانيان است، انواع گفتمان هاي هويتي ايران طي سه دوره تاريخي از آغاز پيدايي معضله هويت پيش از نهضت مشروطه، تا عصر مابعد انقلابي، يعني دوران پس از انقلاب اسلامي واكاوي و توصيف شده است. كتاب از ۷ فصل تشكيل شده است:
فصل اول. پيامدهاي تجدد: پيدايي معضله هويت / فصل دوم. از نظريه هويت از تجدد تا مابعد تجدد: از عام گرايي و جمع گرايي تا خاص گرايي و تكثرگرايي / فصل سوم. مشكله هويت در شرق: معضله اي تمدني يا نزاعي هويتي؟ / فصل چهارم. ايران در چالش با تمدني نو: پيدايي معضله هويت و نفي خود / فصل پنجم. در جست و جوي خود: گفتمان هويتي بازگشت به خويش / فصل ششم: تجدد خود يا بازخيزي ايران در هويت اسلامي اش: هويت انساني و جهاني ايران / فصل هفتم. عصر مابعد انقلاب: استقرار هويت مجددانه ايراني و شكل گيري نزاع هاي هويتي با آن / فصل پاياني. پايان تجدد يا مابعد تجدد: ضرورت انساني _ تمدني بازگشت به هويت ديني.