متصديان قلب دوم
صنف كفاشان كه اين روزها در معرض حملات بي امان توليدات چيني قرار دارند شايد در چند سال آينده به صنفي سنتي و نوستالژيك بدل شوند و حفاظت از قلب دوم مردم را به چيني ها بسپارند.
ميراثدار، رئيس اتحاديه صنف كفاشان دست دوز نيز افت اين روزهاي بازار كفش (توليدات چيني) را بيشتر متوجه بازار دست دوزها دانسته مي گويد: فقط در بخش داخلي مشكلات و نبود حمايت هاي دولتي به گونه اي است كه قيمت مواد اوليه موجود در بازار پايين تر از قيمت همين مواد در تعاوني ها است.
به همين منظور تعاوني ها بايد از سوي دولت حمايت شوند تا بتوانند اجناس و مواد معدني واحدهاي صنفي خود را با قيمت پايين تر از بازار به فروش برسانند.
در اين شرايط قيمت تمام شده جنس توليدي نيز كاهش يافته براي توليدكننده نيز صرفه اقتصادي بيشتري دارد. اين موضوع رقابت را هم با اجناس خارجي و ارزان قيمت ميسر مي كند.
وي مي افزايد: هم اكنون ايران حجم بالايي از پوست و سالامبور داخلي را صادر مي كند. اين فرآورده ها در كشورهايي مانند ايتاليا تبديل به اجناسي مانند كيف و كفش شده و با قيمتي چندين برابر به ايران بازمي گردد. برخي مشكلات باعث تعطيلي كارگاه هاي توليد كفش شده است به طوري كه طي سال هاي اخير اين توليدكنندگان به نصف كاهش پيدا كرده اند.
قوانين پيش فروش خودرو
با وجود اعتراض برخي نمايندگي هاي واردكننده خودرو نسبت به قوانين پيش فروش، اين قوانين طي سال جاري نيز تغييري نكرده است. رئيس سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليد كنندگان اعلام كرد: نمايندگي هاي خودرو خواستار افزايش 10درصدي ميزان پيش پرداخت خريد خودروهاي خارجي شده اند. اما در جلسه اي كه سازمان برگزار كرد قرار شد تا قوانين سال گذشته، امسال نيز اعتبار داشته باشد. وي همچنين تصريح مي كند: نمايندگي ها معتقدند برخي از متقاضيان خودرو، خودروهاي وارداتي را پس از خريد، از آنجا كه مصرف كننده نهايي نيستند به فروش مي رسانند و اين عملكرد موجبات افزايش قيمت خودرو را فراهم مي كند.