انتشار عكس هاي فاجعه
تصوير فوق لحظه برخورد يك فروند هواپيماي مسافربري آمريكن به پنتاگون ساختمان وزارت دفاع آمريكا در يازده سپتامبر سال 2001 را نشان مي دهد.
پس از گذشت بيش از چهار سال از آن حادثه سرانجام وزارت دادگستري آمريكا اجازه انتشار تصاوير مربوط به برخورد هواپيما به ساختمان وزارت دفاع آمريكا را صادر كرد.
اين تصاوير در شرايطي منتشر مي شوند كه چهار سال پس از وقوع حوادث يازده سپتامبر، نه تنها اسامه بن لادن كه به ادعاي آمريكا عامل اصلي بوجود آورنده اين حوادث بود دستگير نشده كه ساير عوامل اين حادثه نيز به دام پليس نيافتاده اند و چندي پيش نيز زكريا موسوي، عاملي كه به گفته آمريكا در جريان حوادث يازده سپتامبر بوده به اعدام محكوم نشد و دادگاه حكم حبس ابد را براي وي صادر كرد. در حالي كه ايالات متحده آمريكا همچنان ناتوان از دستگيري عوامل حادثه يازده سپتامبر است، همچنان انگشت اتهام خود را به سمت گروه القاعده دراز كرده، گروه توريستي كه با گذشت چهار سال از وقايع يازده سپتامبر و انجام حملات دد منشانه آمريكا عليه افغانستان و عراق همچنان موجوديت خود را حفظ كرده و رهبران آن نيز به تهديدات ويدئويي خود عليه آمريكا ادامه مي دهند، اين در حالي است كه ايالات متحده آمريكا همچنان به اقدامات مداخله جويانه خود ادامه مي دهد. اين اقدامات مداخله جويانه در حالي انجام مي گيرد، كه پس از حملات آمريكا عليه افغانستان و عراق، نفرت از واشنگتن و سردمداران حاكم بر آن در سراسر جهان افزايش پيدا كرده است.
شهادت نمايشي
عكس فوق نه متعلق به مراسم رأي گيري و نه يك ازدواج است. اين عكس نمايي از دادگاه صدام و يكي از شهود را در حال اقامه شهادت به تصوير كشيده است. اين شاهد- به دليل ترس از افشاي هويت از لابه لاي پرده اي ضخيم به ايراد شهادت عليه صدام و هفت تن ديگر از همدستان سابق وي پرداخته است.
محاكمه صدام حسين رئيس جمهوري سابق عراق در منطقه به شدت حفاظت شده حكومتي عراق موسوم به منطقه سبز در جريان است. صدام در اين دادگاه در حالي به دليل صدور دستور كشتار 150 تن از روستاييان دهكده دجيل محاكمه مي شود كه همچنان رسيدگي به جناياتي هولناكتر نظير حمله عراق عليه كشورهاي ايران و كويت در اين دادگاه در هاله اي از ابهام قرار دارد.
اتهامات جنگي صدام از آن رو مورد رسيدگي قرار نمي گيرد كه طي هشت سال تجاوز نيروهاي عراق به ايران همين اشغالگران امروزي آمريكا و انگليس و كشورهايي نظير آلمان- به شدت از مواضع ضد ايراني صدام حمايت تسليحاتي و ايدئولوژيك كردند. در واقع جنگ عليه ايران جنگي بود كه دولت هاي غربي نيز در آن مشاركت داشتند و اگر دادگاه صدام علني برگزار شده و موارد اتهامي نظير جنگ عليه ايران نيز مورد بررسي قرار گيرند، آمريكا و متحدانش در مظان اتهام قرار خواهند گرفت و چاره اي جز حضور در دادگاه بين المللي نخواهند داشت. اما از آنجا كه آمريكا نفوذ دو چنداني بر سياستگذاري ها در عرصه بين الملل دارد، بر پرونده جنگ عليه ايران سرپوش گذاشته، سرپوشي به وسعت تاريخ معاصر ايران.
موميايي 1300 ساله
در اكتشافات اخير باستانشناسي در پرو جنازه يك زن موميايي پيدا شد. به گفته باستانشناسان جنازه اين زن 30 ساله كه هزار و سيصد سال قدمت دارد، از جمله مهمترين آثار كشف شده از تمدن هاي كهن پرويي است. به نظر مي رسد اين زن عضوي از يكي از خاندان هاي برجسته طايفه موچه بوده باشد.
آنها معتقدند اين زن به سال 450 موميايي شده است.به گفته باستانشناسان جواهرآلاتي كه همراه اين موميايي كشف شده اند، نشان از طبقه اجتماعي اين زن و تشخص وي دارند.
پرو يكي از كهن ترين مهدهاي تمدن در آمريكاي جنوبي است. خاستگاه تمدن عظيم اينكا نيز پرو بود، تمدني كه با هجوم اسپانيايي ها از صفحه روزگار محو شد و اكنون فقط مي توان آثاري از آن را در پرو مشاهده كرد.اما كشفياتي كه طي سال هاي اخير در پرو صورت گرفته اند، مردم اين كشور را به گذشته خويش علاقه مند كرده است. گذشته اي كه پس از حمله اسپانيايي ها به تاريخ پيوست؛ تاريخي كه همچنان بخش هايي از آن در هاله اي از ابهام قرار دارد.