هيستامين ماهي تن براي سلامتي مضر است
ايرنا: رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان گفت: هيستامين موجود در ماهي تن سلامت جامعه را به خطر مي اندازد.
دكتر آراسب دباغ مقدم افزود: هيستامين سبب بروز علايم آلرژيك در مخاط دهان و لب ها به همراه سوزش و التهاب لب و دهان و نيز بروز علائم سيستميك همچون برافروختگي، افزايش ضربان قلب، افت فشار خون، شوك و حتي مرگ مي شود.
وي اظهار داشت: اگر پس از صيد، اين ماهي ها در شرايط مناسب نگهداري نشوند، جمعيت ميكروبي در بافت هاي بدن آنها زياد شده و هيستيدين بدن شان بر اثر عمل دكربوكسيلاسيون توسط آنزيم هاي ميكروبي به هيستامين تبديل مي شود.
دباغ مقدم افزود: بر اين اساس، مسئولان كنترل كيفي و دامپزشكاني كه در كارخانه هاي كنسروسازي به عنوان ناظر فني بهداشتي حضور دارند بايد از مصرف قسمت هايي از ماهي تن كه داراي هيستامين بوده در تهيه كنسرو خودداري كنند تا سلامت جامعه به خطر نيفتد.
فشار خون بارداري و مرگ نوزادان نارس
ايرنا: به گفته محققان كانادايي، فشار خون ناشي از بارداري با كاهش مرگ و مير نوزادان نارس ارتباط دارد.
دكتر شي وو ون محقق اين مطالعه به رويترز هلث در نيويورك گفت: فشار خون ناشي از بارداري ممكن است براي جنين هايي كه با خطر روبرو هستند، مفيد باشد.
ون از دانشگاه اوتاوا گفت: با اين وجود اين يافته ها مجوزي براي عدم درمان فشار خون ناشي از بارداري است. چرا كه خطر آن بيشتر از فوايد آن است. فشار خون ناشي از بارداري يك اصطلاح ژنريك است كه بيماري هاي مختلفي از جمله تشنج بارداري را دربرمي گيرد و در ??درصد بارداري ها بروز مي كند. علاوه بر اين محققان گفتند تأثير فشار خون ناشي از بارداري به ويژه در نوزاداني كه قبل از تكميل دوران بارداري به دنيا مي آيند، هنوز كاملاً بررسي نشده است. براي اين منظور، اين محققان اطلاعات مربوط به بيش از ??ميليون نوزاد متولد سال هاي ????تا ???? را در آمريكا بررسي كردند. آنها به اين نتيجه رسيدند كه كاهش چشمگير مرگ و مير نوزادان با فشار خون ناشي از بارداري در نوزادان نارس ارتباط دارد. با اين وجود، فشار خون ناشي از بارداري با افزايش چشمگير مرگ و مير نوزاداني كه به موقع به دنيا مي آيند نيز ارتباط دارد.
مشكلات چشمي
در كاربران رايانه
مريم غفاري: نتايج يك بررسي آماري نشان مي دهد بيش از 70 درصد كساني كه با رايانه كار مي كنند به درجاتي از مشكلات چشمي مبتلا مي شوند. از جمله عوارض چشمي كار با رايانه بر اساس اين پژوهش كه در صورت كار بيش از چهار ساعت در شبانه روز پديد مي آيد، خستگي چشم، قرمزي چشم، تاري ديد و سردرد است. محققان معتقدند ارتفاع صفحه نمايشگر، نوع نشستن و عيوب انكساري كاربران از مهم ترين عوامل مؤثر در بروز اين عوارض محسوب مي شوند و با اصلاح آن مي توان تا 80 درصد مشكلات چشمي را برطرف كرد. براي پيشگيري از عوارض چشمي توصيه مي شود نمايشگر هم سطح چشم كاربر باشد. نوري روي صفحه نمايشگر انعكاس پيدا نكند و حتماً قبل از كار با رايانه عيوب انكساري چشم ولو جزئي شناخته شده و عينك مناسب استفاده شود.