آخرين خبرهاي كنكور سراسري
تضمين سلامت كامل كنكور از سوي وزارت علوم، برنامه زماني برگزاري كنكور در سال جديد، تسهيلات ويژه داوطلبان كم توان و ناتوان جسمي و بازگشايي سئوالات پلمب شده كنكور در حضور داوطلبان، از جمله اخباري است كه امروز در صفحه ۵ مي خوانيد.
|
|
همزمان با افزايش سفرهاي تابستاني
زمان امداد رساني به مصدومين جاده اي كاهش يافت
|
|
گروه اجتماعي- مريم غفاري: زمان رسيدگي به مصدوم در شهرهاي بزرگ از ۱۰ دقيقه به ۶/۸ و مصدومين جاده اي نيز از ۲۵ به ۶/۱۶ دقيقه كاهش يافت.
به گزارش همشهري،سيد مؤيد علويان معاون سلامت وزارت بهداشت با تأكيد بر اين كه اولويت ما در سال ۸۵ بحث پوشش خدمات جاده اي است، افزود: پوشش درماني و رسيدگي به مصدومين جاده اي كه ۷/۸ درصد بوده به ۳۲ درصد يعني حدود ۴ برابر افزايش يافته است.
وي افزود: ميزان مأموريت ها از۱۰ درصد پوشش خدمات به ۳۲ درصد رسيده است كه علت آن هم تقويت زمان به موقع رسيدن به مصدومين است.
وي با اعلام اين كه سالانه ۲۷ هزار نفر در كشور قرباني حوادث ترافيكي و جاده اي مي شوند تصريح كرد: اين امر بار زيادي را به سلامت و عمر مفيد از دست رفته تحميل مي كند.
۲/۵ برابر جهان
رئيس اورژانس كشور با اشاره به آمار كشته شدگان ناشي از حوادث جاده اي و ترافيكي در سال گذشته مي گويد: ۳/۹ كشته به ازاي هر ۱۰ هزار وسيله نقليه در كشور ثبت شده است در حالي كه ايران يك درصد جمعيت جهان را دارد اما قربانيان حوادث ترافيكي ۲/۵ برابر متوسط جهاني است.
۱۴ بالگرد امدادي اورژانس
براساس اين گزارش، رئيس مركز حوادث و فوريت هاي پزشكي وزارت بهداشت اعلام كرد: ۱۴ بالگرد امدادي اكنون در اختيار اورژانس كشور است كه سال گذشته هزار ماموريت امدادي براي نجات مصدومان انجام دادند.
فرزاد پناهي در گفت و گو با فارس، افزود: در زمان حاضر آمبولانس هوايي در هفت شهر كشور شامل، تهران، اصفهان، شيراز، اهواز، كرمان، مشهد و زاهدان فعال است و هر يك از اين مراكز مجهز به دو دستگاه بالگرد امدادي براي نجات مصدومان در مواقع ضروري هستند كه از سوي هوانيروز در اختيار اورژانس كشور قرار گرفته است. وي افزود: آمبولانسهاي هوايي در مواقعي كه فاصله حادثه تا اولين مركز اورژانس و خدمات درماني دور باشد و به علت شدت مصدوميت زمان انتقال مصدوم مهم باشد، در مناطق صعب العبور يا پرترافيك مورد استفاده قرار مي گيرد. مؤيد علويان نيز با اعلام اين كه سالانه۹۰۰ هزار سال عمر مفيد ايرانيان به علت تصادفات از بين مي رود، مي گويد: كاهش عمر از دست رفته به علت تصادفات نيازمند برنامه ريزي بين بخشي وزارت راه، پليس راهنمايي و رانندگي و وزارت بهداشت است كه در اين راستا ارتباطات بايد ايجاد و تقويت شود.
|
|
پزشكان متخصص با سازمان هاي بيمه گر قرارداد نمي بندند
گروه اجتماعي- بي توجهي پزشكان به تعرفه هاي مصوب به گونه اي است كه هر پزشك تعرفه اي سليقه اي براي خود در نظر مي گيرد، همچنين عدم هماهنگي مسئولان با يكديگر و مقاومت پزشكان در عقد قرارداد با سازمان هاي بيمه گر با تعرفه هاي مصوب منجر به تحميل هزينه هاي مضاعف بر مردم مي شود كه اين امر با عدالت اجتماعي فرسنگ ها فاصله دارد.عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در همين زمينه گفت: پزشكان متخصص به دليل شرايط سختي كه سازمان هاي بيمه گر در زمان عقد قرارداد تعيين مي كنند، حاضر به عقد قرار داد با آنها نمي شوند. براساس اين گزارش، عابد فتاحي عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس به خبرگزاري مهر گفت: پايين بودن سرانه درمان از يكسو و شرايط پيچيده اي كه سازمان بيمه خدمات درماني و سازمان تامين اجتماعي تعيين مي كند باعث شده تا اغلب پزشكان متخصص تمايلي براي عقد قرارداد با سازمان هاي بيمه گر نداشته باشند.وي خاطر نشان كرد: پزشكان متخصص فعاليت در مراكز دولتي و تحت پوشش سازمان هاي بيمه گر را نوعي اتلاف وقت مي دانند و در صورتي كه مجاب به عقد قرارداد نشوند، به اختيار خود از عقد قرارداد با سازمان هاي بيمه گر ممانعت مي كنند.فتاحي به خدمات نامطلوب بخش دولتي اشاره كرد و گفت: امروزه به دليل پايين آمدن كيفيت خدمات ارائه شده در بيمارستان هاي دولتي، مردم از اين بخش رضايت ندارند و همچنين خدمات ارائه شده در بخش دولتي براي پزشكان نيز جذاب نيست.
|
|
اهداي نذورات به دسته هاي عزاداري
گروه اجتماعي- ستاد فاطميه همزمان با شهادت حضرت فاطمه(س) به مساجد و هيأت ها نذوراتي اهدا مي كند.مؤسسه احياي امر حضرت اميرالمومنين (ع) اعلام كرده است مساجد و هيأتي كه در روز شهادت و يا شام غريبان بانوي اسلام اقدام به برپايي و حركت دسته هاي عزاداري در خيابانها نمايند ،مي توانند با تلفن هاي ۳-۶۶۹۷۲۹۹۰ تماس گرفته و از اين نذورات بهره مند شوند.
|
|
چالش بهزيستي و وزارت بهداشت در امر درمان معتادان
گروه اجتماعي- معاون پيشگيري سازمان بهزيستي از چالش اين سازمان و وزارت بهداشت در امر درمان اعتياد خبر داد.
محمود ميرزماني با اشاره به اين كه آيين نامه جديد ابلاغي وزارت بهداشت به دانشگاههاي علوم پزشكي، مراكز درمان اعتياد تحت پوشش اين سازمان را به چالش كشيده است، گفت: بهزيستي در كميسيون رسيدگي به توزيع متادون اين آيين نامه كه از جنس دانشگاهي است تنها يك راي دارد و نمي تواند تعادل را در فرايند نظارت و ارزشيابي برقرار كند.
دكتر سيد محمود ميرزماني با اشاره به اين كه با اين چالش موجود برنامه ريزي براي آينده ممكن نيست، افزود: بهزيستي و وزارت بهداشت به عنوان دو مرجع صدور مجوز نظارت و ارزشيابي مراكز خصوصي درمان اعتياد بايد در ديدگاههاي خود به هماهنگي و اجماع برسند.
ميرزماني به ايسنا گفت: برخي از موارد درمان اعتياد بهزيستي با متادون صورت مي گيرد كه از طريق دانشگاههاي تحت نظر وزارت بهداشت تامين مي شود؛ اما در آيين نامه ابلاغي وزارت بهداشت در اين خصوص، موضوع به گونه اي مطرح شده كه هويت و استقلال ماهوي مراكزي كه به شكل مستقل از بهزيستي مجوز گرفته اند، ديده نمي شود.به گفته وي متادون كه ابزار بهزيستي و مراكز ترك اعتياد است، دست وزارت بهداشت است و گاهي به موقع تحويل داده نمي شود و همين امر بهزيستي را در مركز شفق نيز با مشكلات بسياري روبه رو كرده است.
ميرزماني، متادون را چالش بزرگ بهزيستي در امر درمان و پيشگيري ثانويه بيان كرد و گفت: متاسفانه بهزيستي مجري قانوني برنامه بوده، اما متادون انحصاراً در دست وزارت بهداشت است كه براي خود اصول، قانون و روش هايي داشته و گاهي به اين نتيجه مي رسد كه به بهزيستي متادون ندهد.
آمارها بيانگر آن است كه تنها مركز درمان اعتياد تهران در طول ۵ سال فعاليت توانسته است ۴۵۰ معتاد را درمان و به اجتماع باز گرداند. تحقيقات نشان مي دهد ميزان موفقيت اين مراكز در كشورهاي ديگر ۷۵درصد است.
|
|
۷ نهاد ،بيماران رواني را ساماندهي مي كنند
گروه اجتماعي - مينا شهني: نخستين جلسه ستاد مركزي ساماندهي بيماران رواني مزمن، امروز برگزار مي شود.فريد براتي- رئيس ستاد ساماندهي، درمان و توانبخشي بيماران رواني مزمن بهزيستي- با اعلام اين خبر گفت: چهارشنبه براي اولين بار اين جلسه با حضور مسئولان برگزار خواهد شد و ما اميدواريم بخشي از مشكلات ويژه بيماران رواني مزمن را در اين جلسه به چالش بكشيم.وي با اشاره به ۴۵هزار و ۵۰۰ بيمار رواني مزمن شناسايي شده توسط بهزيستي افزود: بزرگ ترين مشكل ما در زمينه بيماران رواني مزمن، كمبود شديد تخت هاي بيمارستاني براي اين گروه است.براتي با اشاره به ۶۷۰۰ تخت موجود در سراسر كشور گفت: در حال حاضر ما به ۲۵هزار تخت روانپزشكي در سراسر كشور نياز داريم و با وجود تخت هاي موجود، فاصله ما تا احداث تخت هاي مطلوب، بسيار زياد است.رئيس ستاد ساماندهي بيماران رواني مزمن با اشاره به بودجه ۱۱ميليارد توماني سال جاري گفت: اين بودجه در سال جاري نسبت به سال گذشته رشد ۱۱۰درصدي داشته است.اما به گفته وي براي سرويس دهي مطلوب به افراد پشت نوبتي، بهزيستي به ۱۸ميليارد تومان بودجه نياز دارد.
«هتلينگ» بيماران رواني از جمله مهمترين مشكلات اين بيماران است چرا كه شركت هاي بيمه تنها ۴ماه بستري اين بيماران را به عهده مي گيرند اما بسياري از اين بيماران نيازمند بستري در زمان هاي طولاني تري هستند.بر اساس آمارهاي اعلام شده، از هر يك ميليون نفر در كشور ما ۳۰۰ نفر مبتلا به بيماري هاي رواني اند اما برآورد سازمان بهزيستي رقم بالاتري را نشان مي دهد.
مسئولان بهزيستي با توجه به ۴۵ هزار و ۵۰۰ نفر بيمار رواني مزمن شناسايي شده، احتمال مي دهند كه تعداد بيماران رواني در كشور نزديك ۸۵هزار نفر باشد.
گفتني است كه ستاد مركزي ساماندهي بيماران رواني مزمن، به رياست وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و با حضور نمايندگان تام الاختيار دستگاه ها و نهادهاي زير تشكيل مي شود:۱ - قوه قضاييه ۲ - وزارت كشور ۳ - سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ۴ - سازمان نظام پزشكي ۵ - شهرداري تهران ۶ - يكي از معاونان وزارت بهداشت ۷ - رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس به عنوان ناظر. جلسات اين ستاد هر ۶ ماه يك بار بايد برگزار شود.
|
|
كودكان و سالمندان در معرض خطر گرمازدگي
ايسنا: معاون آموزشي اورژانس كشور با اعلام اين كه در تابستان سال گذشته ۳ سالمند تهراني جان خود را به علت گرمازدگي از دست دادند، گفت: كودكان و سالمندان گروه هاي در معرض خطر گرمازدگي هستند.فرهاد رضواني با اشاره به اينكه كودكان و سالمندان به علت سطح بدني و اين كه سالمندان تمايل چنداني به مصرف مايعات ندارند بيشتر در معرض گرمازدگي قرار دارند،افزود: مصرف دارو هاي قلبي - عروقي، نوشيدن مقادير ناكافي مايعات، دفع املاح مورد نياز بدن نظير پتاسيم و مبتلايان به بيماري هاي پوستي سبب كاهش دفع گرما در بدن مي شود كه براي پيشگيري از بروز گرمازدگي بايد در رفع علل كوشيد. رضواني سردرد را از علايم بارز گرمازدگي خواند و در ادامه توضيح داد: سرگيجه، تهوع، استفراغ، پوست مرطوب و چسبناك، افزايش درجه حرارت و افزايش ضربان قلب، كاهش فشار خون، رنگ پريدگي، كرامپ عضلاني ( به علت كمبود املاح)، ضعف تنفسي و در نهايت كاهش سطح هشياري از ديگر علايم گرمازدگي است.وي توضيح داد: نخستين اقدام در برخورد با فرد گرمازده باز كردن راه هاي هوايي، كنترل تنفس و گردش خون است. بايد در اولين فرصت فرد گرمازده از محيط گرم خارج و تا حد امكان لباس هاي بيمار را كاهش داد .
|
|
خدمات پزشكي قانوني امروز رايگان است
گروه اجتماعي - سازمان پزشكي قانوني كشور، خدمات پزشكي قانوني خود را در روز هفتم تير در كل كشور به طور رايگان ارائه خواهد كرد.
در آستانه سالروز شهادت بانوي دو عالم، حضرت فاطمه زهرا سلام ا...عليها، مراكز پزشكي قانوني سراسر كشور در روز هفتم تير به صورت رايگان به هموطنان ارائه خدمات خواهند كرد.
|
|
با مردم
تلفن پيام گير: ۲۲۰۲۱۱۳۰ - ۹ تا ۱۱ صبح به استثناي جمعه ها
سرمايه گذاري مفيد
از معلمان با سابقه مدارس تهران هستم. هر قدر كه از منابع كشور براي تأمين نيازها و رفاه معلمان سرمايه گذاري شود، سود معنوي و مادي آن نصيب همين مملكت مي شود در حالي كه بسياري از معلمان با مشكل مسكن و ديگر نيازهاي اساسي زندگي روبه رو مي باشند.
هاشمي- تهران
نوجوانان و بازي هاي رايانه اي
استفاده صحيح از شبكه اينترنت را صدا و سيما مي تواند به كودكان و نوجوانان بياموزد، تا نوجوانان اين همه در بازي هاي رايانه اي غرق نشوند كه زيان هاي گوناگوني براي آنها دربردارد.
خانم رفعتي- تهران
مستأجران تحت فشارند
از شهروندان تهراني و ساكن خيابان پيروزي هستم.صاحبخانه ما به طور ناگهاني ۵۰ هزار تومان به مبلغ اجاره بها اضافه كرده است و ما چاره اي جز پذيرش آن يا ترك خانه نداريم. ما يك خانواده كارگري هستيم و افزايش چنين رقمي براي ما سنگين است چرا افزايش و تغييرات اجاره مسكن تابع مقررات نيست تا اين همه فشار روي دوش اقشار كم درآمد و فاقد مسكن نباشد؟
خانم اسدي-تهران
اميدواريم كه...
طرح تازه پليس راه براي كنترل نامحسوس تخلفات رانندگان در بزرگراه هاي تهران، اميد تازه اي براي كنترل سرعت هاي مرگبار در اين معابر به وجود آورده است. اما مجريان قانون بايد با شدت بيشتري در مورد سرعت غيرمجاز خودروها برخورد كنند و حداقل گواهينامه رانندگي اين رانندگان، ضبط شود.
فرزين حسنلو
افزايش مجدد قيمت پنير
يكي از كارخانه هاي معروف توليد كننده لبنيات به تازگي مبلغ تازه اي به قيمت پنير افزوده است. اين علاوه بر افزايش بهاي فرآورده هاي لبنياتي در دو ماه اخير مي باشد. بايد براي كنترل عنان گسيخته قيمت ها چاره انديشي شود.
مهرپور- تهران
بي اعتباري خدمات بعد از فروش
بعضي از عرضه كنندگان لوازم خانگي، تنها در تبليغات تجاري خود، ضمانت ها و خدمات بعد از فروش را اعلام مي كنند اما در عمل به چنين قول و قرارهايي پايبند نمي باشند اعلام اين گونه ضمانت ها بايد با اخذ تعهد خدمات بعد از فروش از عرضه كنندگان و توليدكنندگان اعتبار پيدا كند.
اسكندري- تهران
جاده سازي متعدد در توچال!
جمعه هفته پيش براي كوهنوردي به قله توچال رفته بوديم. متأسفانه در اين كوهستان زيبا و طبيعت كم نظير آن كه براي كلانشهر تهران با هواي آلوده يك موهبت الهي است، جاده سازي هاي بي حساب رخ داده است كه به مرور باعث فرسايش خاك و از بين رفتن پوشش گياهي و اكوسيستم توچال خواهد شد.
يزداني- تهران
توقعات پرهزينه
بعضي تبليغات تجاري كه به تازگي در قالب برنامه هاي غيرتجاري تلويزيون تلفيق شده است، داشتن خودرو شخصي گران قيمت و لوكس را به عنوان يك ضرورت براي خانواده ها مطرح مي كند، اين نوع تبليغ توقع فرزندان را در قبال خانواده ها بالا مي برد و منجر به بروز اختلافات جدي و يا انباشت عقده هاي گوناگون در جوانان مي شود.
مهراب فاضلي نيا- تهران
پيشنهاد به سازمان حفاظت محيط زيست
استفاده از فيلم هاي كارتوني كوتاه در تعميم فرهنگ رانندگي در سيماي تلويزيون تأثير مثبتي در رفتار رانندگان داشته است، سازمان حفاظت محيط زيست هم بايد با همين شيوه، مردم را به مراقبت از محيط زيست تشويق و ترغيب نمايد.
م. سادات محله- كرج
|