چهارشنبه ۷ تير ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۲۱ - Jun 28, 2006
گفت و گو با دكتر بابك زماني درباره يك بيماري شايع اما مرموز
پاي بي قرار
سميه شرافتي
عكس: گلناز بهشتي
003747.jpg
شايد تا به حال براي شما نيز پيش آمده باشد كه در پاهايتان احساس مورمور شدن يا گزگز كرده باشيد؟ آيا با شروع اين احساس به فكر افتاده ايد كه درصدد علت آن برآييد؟ با بيماري پاي بي قرار تا چه حد آشنا هستيد؟
پاي بي قرار بيماري شايع و مرموزي است كه فرد بدون اينكه بيماري يا مشكل ديگري داشته باشد در موقع استراحت و در شروع خواب احساس ناراحت كننده اي در پاهايش دارد، اين احساس با حركت دادن پا، ماساژ و يا راه رفتن بهتر مي شود.
اين بيماري مزاحم خواب فرد مي شود و ممكن است شروع خواب را به تأخير بيندازد.
بيماري پاي بي قرار از نظر خيلي از مردم شايد مهم تلقي نشود ولي اگر درست نگاه كنيم مي بينيم كه در جمعيت 70 ميليون نفري چيزي در حدود 7 ميليون نفر مبتلا به اين بيماري  هستند و هزينه هاي زيادي را بابت مراجعات پزشكي، عكسبرداري ها و آزمايش هاي مختلف متحمل مي شوند. از طرف ديگر در صورت عدم تشخيص حدود 10 درصد مردم دچار اختلالات خواب مي شوند و اين باعث خواب آلودگي و پايين آمدن كارايي و كيفيت زندگي آنها مي شود. بيماري پاي بي قرار حتي روي شخصيت افراد نيز تأثير مي گذارد. براي آشنايي بيشتر با اين بيماري، عوارض و همچنين لزوم درمان آن با دكتر بابك زماني، متخصص بيماري هاي مغز و اعصاب به گفت وگو نشسته ايم.
***
* علاوه بر پاها، چه قسمت هايي از بدن درگير علائم سندرم پاي بي قرار مي شوند؟
- اگر چه نام اين بيماري پاي بي قرار است ولي در موارد شديد ممكن است دست ها هم مبتلا  شوند. خوب است بدانيد بيماري پاي بي قرار در فرهنگ هاي مختلف اسامي متفاوتي دارد. عناوين مختلفي از قبيل گزگز كردن، تير كشيدن و... اصطلاحات شايعي هستند كه در مورد اين بيماري به كار مي روند، اگرچه در اكثريت مواقع اين بيماري در موقع استراحت بروز مي كند ولي در موارد شديدتر در هنگام فعاليت هم اتفاق مي افتد.
* سندرم پاي بي قرار جزو كدام دسته از بيماري ها است؟
- پاي بي قرار در واقع يك بيماري خواب محسوب مي شود. بيماري هاي خواب گروه زيادي از بيماري هاي مختلف هستند كه در مجموع طب خواب را تشكيل داده و در كلينيك خواب مورد بررسي قرار مي گيرند. اهميت اين گروه از بيماري ها اخيراً شناخته شده و كلينيك هاي خواب متعددي در كشورهاي اروپايي به كار افتاده اند. متأسفانه در كشور ما هنوز كلينيك خواب با آن خصوصيات علمي و آكادميك وجود ندارد. علاوه بر اين بيماري پاي بي قرار در برخي موارد با اختلال ديگري در شروع خواب و در پاها همراه است كه به آن حركات پريوديك پاها مي گويند. وقتي كه بيمار به خواب مي رود هر چند دقيقه يك بار پاهايش ناخودآگاه حركتي مي كنند كه اين حركت مانع خواب مي شود. اين حركات ممكن است بدون بيماري پاي بي قرار هم وجود داشته باشد ولي در بسياري از موارد با همين بيماري توأم است.
* منظور شما از مرموز بودن اين بيماري چيست؟
- منظور از مرموز بودن بيماري اين است كه براي بسياري از پزشكان حتي پزشكان مغز و اعصاب به درستي جا نيفتاده كه منظور از پاي بي قرار چيست؟ در اين صورت براي مردم نيز اين بيماري ناشناخته باقي مي ماند. خيلي از پزشكان مخصوصاً كساني كه در رشته هاي غير از مغز و اعصاب فعال هستند تكليفشان با اين بيماري مشخص نيست و فكر مي كنند كه بيماري پاي بي قرار ممكن است علامت بيماري ديگري باشد. بايد بدانيم كه بيماري پاي بي قرار خودش به تنهايي يك بيماري است يعني وقتي به فرد مي گوييم دچار اين بيماري شده كه در واقع علت ديگري براي آن وجود نداشته باشد.
به طور مثال كساني كه بيماري قند دارند نوعي بي حسي دردناك در پايشان وجود دارد و وقتي به پاي اين بيماران سوزن مي زنيم آن را حس نمي كنند ولي همان پا از داخل دچار درد، گزگز و مور مور مي شود و يا كساني كه خون رساني پايشان دچار مشكل شده آنها هم ممكن است احساس ناراحت كننده اي در پا داشته باشند، ولي در بيماري پاي بي قرار در واقع هيچ كدام از اين عوامل وجود ندارد و معاينه عصبي اين بيماران نيز كاملاً سالم است، بنابر اين بسيار مهم است كه پزشك اين بيماري را به درستي تشخيص دهد.
* آيا در مورد ميزان شيوع اين بيماري در جهان و در كشور ما اطلاعات دقيقي وجود دارد؟
- بيماري پاي بي قرار بسيار شايع است. در بسياري از مطالعاتي كه در اروپا انجام شده شيوع آن در مردم عادي بين 10 تا 20 درصد برآورد شده است. يعني از هر 5 نفر يك نفر ممكن است به اين بيماري مبتلا شود و از آنجا كه اين بيماري در فرهنگ ما و در ميان پزشكان به درستي جا نيفتاده بيماران مبتلا به پاي بي قرار فوق العاده سرگردانند يعني به پزشكان مختلف مربوط به مفاصل و استخوان ها مراجعه مي كنند.
در هر حال بايد گفت قطعاً بسياري از مراجعين به ارتوپدها و متخصصين مفاصل، مبتلايان به پاي بي قرار هستند و تازه بعد از اين كه معلوم شد بيماري عضوي در پاها ندارند در بسياري از موارد به روانپزشك مراجعه مي كنند. علاوه بر آن در كشور ما آمار دقيقي از ميزان شيوع اين بيماري وجود ندارد ولي به نظر مي رسد كه فوق العاده شايع باشد و در بين مراجعيني كه با احساس ناخوشايندي در پا به درمانگاه ها مراجعه مي كنند بايد اين بيماري را در نظر داشت.
* آيا ناراحتي اعصاب مي تواند دليل اين بيماري باشد!
- خير، بسياري از بيماراني كه به ما مراجعه مي كنند اين بيماري در آنها آن قدر مزمن شده كه گمان مي كنند ناراحتي اعصاب دليل آن است و بيماري خود را جزيي از شخصيت شان مي دانند. ولي وقتي بيماري بهبود مي يابد در كمال ناباوري مي گويند مگر مي شود اين بيماري بهبود يابد؟ پس اين كه اطرافيان به بيمار بگويند اين بيماري به خاطر اعصابت است كاملاً غلط است.
* آيا توجيه خاصي براي علت اين اختلال وجود دارد؟
- يك نظريه وجود دارد كه مي گويد كمبود دوپامين در بعضي از قسمت هاي مغز كه مركز كنترل پاها هستند منجر به بيماري پاي بي قرار مي شود. اين بيماران با مصرف داروهايي كه ميزان دوپامين در مغز را افزايش مي دهند بهبود مي يابند. به طور كلي كمبود دوپامين به طور اختصاصي منجر به بيماري پاركينسون مي شود ولي اين بيماران پاركينسون ندارند.
* زنان بيشتر مبتلا مي شوند يا مردان؟
- شيوع اين بيماري در زنان بيشتر است و
30 تا 40 درصد موارد آن ارثي است. از سنين جواني به بعد نيز كم كم علائم آن شروع شده و در سنين ميانسالي تشديد مي شود.
* در كودكان چطور؟
- بله، در صورت ارثي بودن در كودكان نيز به ندرت ديده مي شود.
* چه زماني بيمار بايد براي درمان اقدام كند؟
- اين نكته بسيار مهمي است كه در بسياري از موارد پاي بي قرار وجود دارد ولي آن قدر خفيف است كه نيازي به مداوا وجود ندارد اما ممكن است بيمار نگران و به دنبال علت اين احساس باشد كه در آن صورت تست ها و آزمايشات متعددي كه هيچ كدام ضايعه خاصي را نشان نمي دهند باعث سرگرداني و ابهام بيشتر و البته هزينه فراوان مي گردند، براي همين اطلاع عمومي از چنين بيماري هايي بي ترديد نقش مهمي در سلامت عمومي خواهد داشت.
* آيا تشخيص بيماري احتياج به آزمايش خاصي دارد؟
- تشخيص اين بيماري بسيار راحت است و احتياج به آزمايش خاصي ندارد. با سؤالاتي از بيمار در مورد اين كه اين احساس را بيشتر در شب ها داريد يا در روزها، احساس بد شما با استراحت بدتر مي شود يا بهتر و... مي توان آن را تشخيص داد. براي بيماري پاي بي قرار درمان قطعي وجود دارد ولي اگر به موقع تشخيص داده نشود عوارض وخيمي خواهد داشت.
* با توجه به اهميت اين بيماري آيا اطلاع رساني در مورد آن به درستي صورت مي گيرد؟
- در پزشكي، بيماري هايي مهم تلقي مي شوند كه مداخله پزشكي در آنها اهميت زيادي داشته باشد و با اين مداخله ها سرنوشت آن بيماري عوض شود، يعني اگر مداخله پزشكي در سرنوشت و درمان يك بيماري تأثير نداشته باشد، آن بيماري مهم تلقي نمي شود ولي اگر بيماري اي داشته باشيم كه تشخيص داده نشود روند آن بدتر شده و ادامه پيدا مي كند، اين بيماري مسئوليت پزشك را زياد مي كند و اطلاع رساني درباره آن بايد افزايش يابد. متأسفانه در كشور ما در مورد بيماري هايي مثل ام.اس كه تشخيص دير يا زود آن تأثيري در سرنوشتش ندارد اطلاع رساني گسترده اي صورت مي گيرد و در مردم وحشت عمومي در مورد آن بيماري ايجاد مي كند ولي در مورد بيماري مثل سندرم پاي بي قرار كه بسيار شايع است اطلاع رساني درستي صورت نمي گيرد.

تازه ها
اميدهاي جديد براي درمان سرطان سينه
 آمريكن ژورنال‎/ سلمي كريمي: يافته هاي جديد حاكي از آن است زناني كه گياه جين سينگ مصرف مي كنند، مقاومت بيشتري در مقابل سرطان سينه دارند، به عبارت بهتر، درصد بيشتري از آنان از سرطان سينه نجات مي يابند و پس از درمان نيز زندگي بهتري دارند.
در يك مطالعه كه در آمريكن ژورنال اپيدميولوژي به چاپ رسيده است،  هزار و 455 زن چيني تحت درمان براي سرطان سينه، مورد مطالعه قرار گرفتند و پس از درمان هم به مدت 6 سال، تحت نظر بودند.نتايج تحقيق نشان داد، زناني كه قبل از ابتلا به سرطان سينه، جين سينگ مصرف مي كردند، 30 درصد بيشتر از ديگران شانس بقاء و بهبودي داشتند.
در مورد زنان بهبود يافته از سرطان سينه هم، زناني كه پس از تشخيص بيماري شان شروع به استفاده از جين سينگ كردند، در ادامه و در طول دوره درمان و پس از آن، وضعيت روحي و نيز زندگي اجتماعي بسيار بهتري داشتند.با اين حال، سرپرست تيم تحقيقاتي دانشگاه وندربيلت دكتر شيائويو، عقيده دارد كه تحقيقات بيشتري بايد در رابطه با تأثير متقابل استفاده از جين سينگ و درمانهاي معمول و مورد قبول سرطان سينه صورت گيرد.
وي معتقد است كه زنان مبتلا به سرطان سينه، بايد پيش از مصرف خود سرانه جين سينگ با پزشك معالج خود صحبت كنند، چرا كه جين سينگ هم مثل هر داروي ديگري، ممكن است كه عوارض جانبي و يا تداخل دارويي با ديگر داروهاي معمولي مورد استفاده در درمان سرطان سينه داشته باشد.
در حقيقت جين سينگ يك مكمل گياهي بسيار متداول است كه براي ساليان طولاني در طب سنتي چين استفاده شده است.
در غرب، جين سينگ به عنوان يك ماده غذايي بسيار انرژي زا و نيز تقويت كننده سيستم ايمني، مورد استفاده قرار مي گيرد و انواع تجاري جين سينگ، همگي از ريشه گياه استخراج مي شوند. دو نوع عمده جين سينگ، در توليد مكمل هاي تجاري به كار مي روند:
۱ - Panax Ginseng كه جين سينگ آسيايي ناميده مي شود.
۲ - Panax Quinquefolius كه عموماً  با نام جين سينگ آمريكايي شناخته مي شود. بيشتر مصرف كنندگان جين سينگ در اين مطالعه، از محصولات حاصل از جين سينگ آسيايي يا ريشه جين سينگ سفيد استفاده مي كردند. در همين حال، درمانهاي متداول سرطان، شامل جراحي، شيمي درماني و راديوتراپي نيز روي آنها انجام مي شد.
به طور كلي 27 درصد زنان مورد مطالعه قبل از تشخيص ابتلاي آنان به سرطان نيز به طور منظم جين سينگ دريافت مي كردند و آمار مرگ و مير اين زنان 30 درصداز كساني با سن ، تحصيلات و ميزان پيشرفت سرطان يكسان كه جين سينگ مصرف نمي كردندٍ، كمتربود.از بين هزار و 65 زن كه مورد مطالعه پيگير قرار گرفتند 63 درصد اظهار داشتند كه تنها پس از تشخيص بيماري شان، شروع به مصرف جين سينگ كرده اند، اينها همان زناني هستند كه در گزارشات از وضعيت روحي و زندگي اجتماعي بهتري برخوردار بودند.
طبق گفته هاي دكتر شيائويو و همكارانش، هنوز مكانيسم دقيق عمل جين سينگ در ايجاد شرايط بهتر روحي و رواني مشخص نيست، چرا كه در اين تحقيق زنان مورد مطالعه همراه با جين سينگ (طب سنتي چين)، از داروهاي طب مدرن هم استفاده مي كردند. لذا تفكيك اثرات اين دو نوع دارو از هم، امكان پذير نيست.اما در جريان تحقيقات، پژوهشگران به نكته جالبي برخورد كردند، يافته هاي تجربي آنان، دقيقاً  منطبق با يافته هاي تحقيقات آزمايشگاهي بود كه نقش جين سينگ در مهار رشد تومورهاي سرطاني را تأييد مي كرد.سؤالي كه در آينده بيشتر مورد مطالعه قرار خواهد گرفت، اين است كه آيا نحوه مصرف جين سينگ نيز در ميزان تأثير آن داراي اهميت است يا خير؟ چرا كه در چين معمولاً  ريشه گياه بريده شده و براي درست كردن چاي يا سوپ، مورد استفاده قرار مي گيرد و يا اين كه به صورت پخته همراه غذا خورده مي شود.
تشخيص سريع هپاتيت C
003738.jpg
مهر: يــك فوق تخصص بيماري هاي عفونــي گفت: بيماري هپاتيــــت C علائم مشخصي نـــدارد و متاسفانه واكسن خاصي هم براي پيشگيري از اين بيماري هنوز ساخته نشده است. دكتر مينو محرز افزود: خارش، كهير زدن و دردهاي عضلاني، خستگي و ضعف جسماني مي تواند از علائم ابتلا به بيماري هپاتيت باشد، اما وجود اين علائم الزاما به منظور ابتلا به اين بيماري نيست.وي اظهار داشت: راه انتقال بيماري هپاتيت C از طريق خون است كه البته در مورد خون هايي كه به بيماران منتقل مي شود به ميزان زيادي مورد كنترل قرار مي گيرد.اين فوق تخصص بيماري هاي عفوني گفت: استفاده از سرنگ مشترك و وسايل نوك تيز آغشته به خون با بريدگي ها روي پوست بدن منجر به انتقال اين بيماري به ديگران مي شود.وي تصريح كرد: علائم باليني اين بيماري به گونه اي است كه اغلب مبتلايان بدون علائم هستند و فقط در صورتي نظير اهداي خون با مثبت بودن خون متوجه بيماري خود مي شوند.محرز گفت: علائمي نظير تب، تهوع و افزايش ميزان آنزيم هاي كبدي در بدن از عوارض ابتلا به بيماري هپاتيت C است كه البته هنگام مزمن شدن بيماري و ابتلا به عوارض آن اين بيماري تشخيص داده مي شود.

نوشيدن چاي و تاثير آن بر بيماري هاي مختلف
دومين نوشيدني پر طرفدار جهان
003741.jpg
عليرضا بي پروا- چاي يك نوشيدني قديمي است كه از برگ هاي گياهي هميشه سبز گرمسيري به نام Canellia sinsis تهيه مي شود كه در حال حاضر در 50 كشور دنيا مورد استفاده قرار مي گيرد و پس از آب دومين نوشيدني رايج در سراسر دنيا محسوب مي شود. مصرف سرانه چاي بالغ بر حدود 120 ميلي ليتر در روز است. با وجود اين كه شناخت فوايد استفاده از چاي بر سلامتي قدمت طولاني دارد، انجام تحقيقات علمي روي آن و اجزاي تشكيل دهنده اش به كمتر از 3 دهه اخير بازمي گردد. سه نوع چاي وجود دارد كه عبارتند از چاي سبز، چاي سياه، چاي اوولانگ. چاي سياه بيشتر در اروپا و آمريكاي شمالي و آفريقاي شمالي استفاده مي شود و چاي سبز در آسيا و چاي اوولانگ بيشتر در چين و ويتنام مورد استفاده قرار مي گيرد.
چاي سياه
پرمصرف ترين گونه چاي در سراسر دنيا و نزد مردم جهان چاي سياه است كه به  چاي تخمير شده معروف است. در ضمن فرايندهاي صنعتي چاي سياه كه به روش تخميري اكسيده شده و سپس آنزيم هاي موجود در آن نظير پلي فنل اكسيداز، پيتيداز و... غيرفعال مي شوند. اين نوع چاي حاوي كمترين مقادير آنتي اكسيدان ها و بيشترين مقدار كافئين در مقايسه با ديگر انواع مرسوم آن است.
چاي سبز
براي تهيه چاي سبز، پس از چيدن برگ هاي چاي، آن را در معرض بخار قرار مي دهند تا پيش از خشك شدن، آنزيم هاي پلي فنول و... آن غيرفعال شود. در اين فرآورده، مقدار پلي فنول ها (مهمترين آنتي اكسيدان موجود در برگ سبز چاي) بيش از چاي سياه بوده و خواص درماني آن نيز بيشتر است.
چاي اوولانگ
چاي اوولانگ نيز به وسيله اكسيداسيون ناقص برگ هاي چاي به عنوان بخشي از فرايند حد واسط تهيه چاي سياه و سبز توليد مي شود.به طور تقريبي 78-76 درصد چاي توليدي در دنيا چاي سياه و
22-20 درصد چاي سبز و كمتر از 2 درصد آن چاي اوولانگ است.چاي خواص طبيعي و درمانگر بي شماري هم دارد كه از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره كرد:
بيماري هاي قلبي- عروقي: ارتباط معكوسي ميان دريافت فلاونوئيدها و بيماري هاي قلبي- عروقي وجود دارد و در افرادي كه به مدت يك سال بيش از يك فنجان چاي در روز مصرف مي كنند در مقايسه با كساني كه چاي نمي نوشند خطر حمله قلبي 44 درصد كمتر است.
فشار خون: فشار خون بالا مي تواند فرايند تصلب شرائين را تسريع نمايد. خطر پرفشاري خون در كساني كه روزانه 599-120 ميلي ليتر چاي مي نوشند در مقايسه با افرادي كه به هيچ عنوان چاي نمي نوشند 46 درصد كم تر است.
كاهش چربي هاي خون: آنتي اكسيدان هاي چاي مي تواند با كاهش تغييرات اكسيداسيون LDL يا كلسترول با چگالي پايين، روند تصلب شرائين را كند نمايد. در واقع بيشتر از آن كه اثرات سودمند چاي بر عملكرد قلبي عروقي به اثرات آن بر كاهش اكسيداسيون LDL بازگردد به تاثير چاي بر عملكرد ديواره عروق مربوط مي شود.
پيشگيري از سرطان ها: اثرات ضدسرطان چاي، هم به نوع چاي و هم به نوع سرطان بستگي دارد كه اين اثر مثبت در ميان مردم آسيا كه بيشتر از چاي سبز استفاده مي كنند در مقايسه با چاي سياه مورد استفاده اروپائيان بيشتر است كه به محتوي بالاتر كاتكين ها (نوعي آنتي اكسيدان) در چاي سبز در مقايسه با چاي سياه بازمي گردد. مصرف چاي سبز احتمال ابتلا به سرطان هاي معده، پروستات، سينه، كولوركتال و كيسه صفرا را كاهش دهد.
سلامت دهان و دندان: نوشيدن چاي به دليل وجود فلورايد طبيعي موجود در آن با كاهش پوسيدگي دندان همراه است. به علاوه عصاره چاي سبز، باكتري هاي دهاني مانند اشرشياكلي، استرپتوكوكوس و... را كاهش مي دهد.پلي فنول هاي چاي اوولانگ از حمله باكتري ها به سطح دندان ها با كاهش آب لوتي استرپتوكوك ها و كاهش توليد اسيد از پوسيدگي دندان ها جلوگيري مي كند.جوشانده هاي چاي كه از انواعي از چاي سبز و چاي سياه تهيه مي شود، فعاليت آميلاز بزاق را در انسان 70 درصد كاهش داده و به طور موثر از ايجاد فساد و پوسيدگي دندان ها توسط غذاهاي حاوي نشاسته ممانعت مي كند.چاي به خاطر منبع فلورايد موجود در خود مي تواند پيشرفت فرايند پوكي استخوان را مانع شود و باعث افزايش تراكم استخوان و مانع از شكستن آنها شود.
جذب آهن: مصرف همزمان چاي سياه با منابع آهن غيرهم 94-79 درصد دسترسي زيستي آهن را مهار مي كند. براي پيشگيري از اثرات منفي نبايد چاي را بلافاصله بعد از وعده هاي غذايي استفاده كرد، همچنين مصرف ليمو به همراه چاي مي تواند مفيد باشد.

درمانگاه
زندان ابد به جرم همراه داشتن داروهاي مسكن!
ايسكانيوز- مسافراني كه عازم امارات هستند بايد از همراه داشتن هر گونه مواد مخدر خودداري كنند.
روابط عمومي هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد: قرص هاي مسكن، كدئين دار و قرص هاي آرام بخش كه در داروخانه هاي ايران به وفور يافت مي شود نيز جزو مواد مخدر محسوب شده و داراي محكوميت هاي قضايي، زندان ابد و در مواردي حكم اعدام است. بنابراين توصيه مي شود، مسافراني كه به دلايل پزشكي، مجبور به مصرف قرص هاي آرام بخش هستند قبل از ورود به كشور امارات نسخه پزشك معالج را به زبان عربي ترجمه به تأييد وزارت بهداشت، قوه قضاييه، وزارت خارجه ايران و سفارت امارات در تهران رسانده و همراه داشته باشند.
در صورتي كه مسافران با همراه داشتن داروهاي مورد اشاره به همراه نسخه معتبر و تأييد شده در فرودگاه هاي امارات با مشكلي برخورد كردند بلافاصله بايد با سفارت ايران در ابوظبي و يا سركنسولگري كشورمان در دبي تماس بگيرند.
فهرست داروهاي ممنوعه عبارتند از: متادون، فنتانيل، مورفين، پنيدين، كدئين، دكسترومتورفان، فنوباربيتال، باربيتالها، ديفنوكسيلات، آمفتامين ها، متيل فنيديت، مپروبامات، آتينامات، پنتازوسين، آلپرازولام، كلونازپام، كلوبازام، ديازپام، استازولام، فلورازپام، لورازپام، ميدازولام، اگزازپام، تمازپام، كلرودپازپوكسايد، استامينوفن كدئين، آلپرازولام (قرص)، آمانتادين (كپسول)، آمي تريپتيلين (قرص)، آسپرين كدئينه (قرص)، آتراكوريم (آمپول)، باكلوفن(قرص)، بي پريدين (آمپول)، بي پريدين (قرص)، كارپرومازين (آمپول)، كارپومازين (قرص)، كليدينيم سي (قرص)، كلوميپرامين (قرص)، كلونازپام (قرص)، دكسترومتورفان (شربت، قرص)، دكسترومتورفان پي (شربت)  ديازپام (آمپول، قرص)، ديفنوكسيلات (قرص)، دكسپين (كپسول)، فلووكسامين (قرص)، فلوكستين (كپسول، قرص)، فلوفنازين (قرص)، فلوفنازين (آمپول)، هالوپريدول (قطره)، هالوپريدول (قرص، آمپول)، هيدروكسي زين (شربت، آمپول، قرص)، ايمي پرامين (قرص)، كتامين (آمپول)، ليتيوم كربنات (قرص)، لورازپام (قرص)، مپروبامات (قرص)، متو كاربامول (آمپول، قرص)، ميدازولام (آمپول)، نورتريپتيلين (قرص)، اگزازپام (قرص)، پانكورونيوم (آمپول)، پاروكستين (قرص)، پرفنازين (آمپول، قرص)، فنوباربيتال (شربت، قرص، آمپول)، فني تونين كمپاند، پريميدون (قرص)، پروپوفول (آمپول)، رميرون (قرص)، تيوپنتال (آمپول، قرص)،  تيوريدازين (قرص)، تيوتيكس (كپسول)، ترامادول (قرص، آمپول)، تري فلوپرازين (قرص، آمپول)، تري هگزيفنيديل (قرص)، تريميپرامين (قرص، قطره)،
والپر وات سديم (قرص).

دريچه
رابطه پاركينسون و افسردگي
003744.jpg
بي بي سي: نتيجه يك رشته تحقيقات اروپايي حاكي از اين است كه بيش از ?? درصد كساني كه بيماري پاركينسون دارند غالباً دچار افسردگي
مي شوند.ولي نظر سنجي از ??? بيماري كه مبتلا به بيماري پاركينسون از نوع خفيف تا متوسط هستند نشان مي دهد كه ?? درصد اين بيماران به ندرت درباره افسردگي خود با پزشك صحبت كرده يا اصلا صحبتي نكرده اند.در همين حال دو سوم پزشكاني كه در اين باره از آنان سؤال شده است گفته اند كه به نظر آنان ساير عوارض بيماري پاركينسون بيشتر از افسردگي اهميت دارد.ولي متخصصين بيماري پاركينسون مي گويند عوارض افسردگي به همان اندازه مشكلات اصلي براي بيماران مبتلا به پاركينسون مهم است.در بريتانيا از هر ??? نفر يك نفر مبتلا به بيماري پاركينسون است و هر سال حدود ?? هزار مورد جديد ديده مي شود. ?? درصد اين بيماران كمتر از ?? سال دارند.شناخته شده ترين عارضه بيماري پاركينسون لرزش دست ها و پاهاست.
ولي نگراني بيماران از ابتلا به پاركينسون مي تواند موجب افسردگي آنان شود. البته افسردگي مي تواند ناشي از تأثيرات رواني بيماري پاركينسون نيز باشد.ماري بيكر، رئيس انجمن اروپايي بيماري پاركينسون، مي گويد: در بسياري موارد آنچه كه موجب بيشترين ناراحتي بيمار مي شود عوارضي نيست كه معمولاً به بيماري پاركينسون مربوط مي شود. هنگامي كه روحيه شما آسيب مي بيند بسيار مشكل خواهد بود كه بتوانيد يك نظر معمولي نسبت به زندگي داشته باشيد.ماري بيكر مي افزايد كساني كه از بيماران مبتلا به پاركينسون مواظبت مي كنند مي گويند يكي از دشوارترين جنبه هاي شرايطي كه بايد با آن كنار بيايند، احساس افسردگي بيماران است.
كنكوري ها هر روز
پياده روي كنند
ايسنا: يك روانپزشك با توصيه به داوطلبان كنكور مبني بر عدم مصرف شير و خامه در شب قبل و صبح روز امتحان گفت: از ميان لبنيات، شير و خامه مشكلات گوارشي داوطلبان مضطرب را تشديد مي كند. دكتر سمناني، مصرف ماست را در اين ايام بلامانع دانست و افزود: مصرف ميوه جات در صبح روز امتحان سبب آزادسازي تدريجي قند مورد نياز و رفع ضعف و بي حالي مي شود. از ديگر توصيه هاي اين روانپزشك به داوطلبان كنكور در روزهاي پاياني باقي مانده به روز برگزاري آزمون، پياده روي روزانه است. وي افزود: بدين ترتيب داوطلبان شب راحت تر مي خوابند. اين روانپزشك با اشاره به اين كه تكنيك ريلكسيشن( آرام سازي) در كاهش استرس سودمند است، گفت: در اين تكنيك فرد با چشمان بسته به آهستگي نفس مي كشد و عضلات خود را از پايين به بالا شل و ريلكس مي كند. دكتر سمناني اضطراب را قابل انتقال از والدين به فرزندان دانست.

سلامت
اجتماعي
ادب و هنر
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
زادبوم
حوادث
بين الملل
فرهنگ و آموزش
سياسي
شهر تماشا
شهري
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   بين الملل   |  
|  فرهنگ و آموزش   |   سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |