چهارشنبه ۷ تير ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۲۱ - Jun 28, 2006
ياهو مسنجر به روز شد
003705.jpg
گروه علمي فرهنگي- ياهو نسخه۸ ياهو مسنجر را همزمان با ارائه نگارش جديد مسنجر مايكروسافت «ويندوز لايو مسنجر» (جايگزين ام اس ان مسنجر) منتشر كرد. ياهو هدف از انتشار مسنجر جديد را گسترش قابليت ها و كاربردهاي آن عنوان كرده  است.
يكي از ويژگي هاي مهم نگارش جديد ياهو مسنجر، قابليت دانلود و نصب پلاگ اين هاي مختلف براي افزودن كارايي هاي متنوع به ياهو مسنجر است.
مثلاً كاربران ياهو مسنجر با كمك يك پلاگ اين مي توانند به صورت مداوم از جديدترين كتاب ها و ساير محصولات ارائه شده در آمازون مطلع شده و يا با كمك يك پلاگ اين ديگر از وضعيت حراجي هاي اي بي آگاه شوند.
ياهو مسنجر جديد خدمات تلفن اينترنتي جديدي هم دارد و به يك كيت نرم افزاري مجهز شده كه برنامه نويسان مي توانند از آن براي افزودن قابليت هاي دلخواهشان به ياهو مسنجر استفاده كنند.
از ديگر ويژگي هاي ياهو مسنجر جديد، امكان افزودن هزار نفر به فهرست ارتباطات اينترنتي(فرند ليست)، امكان دانلود افكت هاي صوتي و همچنين نقل و انتقال فايل هاي بزرگ ميان كاربران است.
براي دريافت ياهو مسنجر جديد مي توانيد به آدرس اينترنتي www.messanger.yahoo.com مراجعه كنيد.

تلاش براي راه اندازي دوباره هابل
003711.jpg
همشهري آنلاين- دوربين اصلي تلسكوپ فضايي هابل (ACS) از يك هفته پيش از كار افتاده است و مهندسان براي تعمير و راه اندازي دوباره آن آماده مي شوند. اين اتفاق قبلاً هم رخ داده بود، اما هيچ گاه تا اين حد طول نكشيده بود. ساير دوربين هاي هابل تا به حال فقدان دوربين اصلي را جبران كرده اند. مشكل مربوط به اتصال باتري دوربين است. با استفاده از يك سيستم پشتيبان ممكن است تا ۳۰ ژوئن دوربين دوباره شروع به كار كند.
ACS، يك ابزار تكنولوژي نسل سوم، در ۳ مارس ۲۰۰۲ به وسيله سرنشينان فضاپيماي كلمبيا بر روي تلسكوپ هابل نصب شد و شامل سه دوربين الكترونيكي و مجموعه اي مكمل از فيلترها و پراكنش گرها است كه طيفي از نور را از امواج نوري از فرا بنفش تا زير سرخ شناسايي مي كند.

نوارابزارگوگل در نرم افزارهاي آدوبي
003708.jpg
گروه علمي فرهنگي- طبق توافقنامه جديد بين گوگل و آدوبي، از اين پس تمام كاربراني كه نرم افزار چندرسانه اي مشهور و رايگان «شاك ويو»آدوبي را دانلود مي كنند، يك نسخه از نوارابزار گوگل را نيز به همراه اين نرم افزار دريافت مي كنند.
گوگل قرارداد جديد با آدوبي را براي رقابت هرچه بيشتر با مايكروسافت بسته است. مايكروسافت تا پايان تابستان نسخه اصلي اينترنت اكسپلورر۷ را منتشر مي كند كه پيش تنظيمات اين مرورگر، موتور جست وجوي ام اس ان را به عنوان موتور جست وجوي اصلي تعيين مي كند و به همين علت گوگل اميدوار است بتواند با گسترش هرچه بيشتر كاربران نوارابزار خود، نقش اكسپلورر۷ در افزايش سهم بازار موتور جست وجوي ام اس ان را خنثي كند.
آدوبي در گذشته نيز نوارابزارهاي ساير شركت ها را به همراه محصولات خود ارائه كرده بود به طوري كه هم اكنون نيز نوارابزار ياهو را به همراه نرم افزار فلش پلير و پي دي اف ريدر خود عرضه مي كند.
نوارابزار(Toolbar) به طور كلي به برنامه نسبتا كوچكي گفته مي شود كه به عنوان مكمل مرورگر اينترنتي در رايانه نصب شده و در واقع هدف اصلي آن بهبود تجربه گشت وگذار در اينترنت براي كاربران است. نوارابزار گوگل، جست وجو در موتور جست وجوي گوگل را بدون نياز به رجوع به وب سايت اين موتور جست وجو ممكن كرده و قابليت هايي نظير بررسي ديكته لغات، مسدودكردن پنجره هاي تبليغاتي(پاپ آپ) و امكان ذخيره وب سايت هاي مورد علاقه را دارد.

رابطه بيماري پاركينسون و آفت كش ها
همشهري آنلاين- يك بررسي گسترده بر روي بيش از ۱۴۰۰۰۰ نفر نشان مي دهد كه قرارگرفتن در معرض آفت كش ها حتي در مقادير كم ممكن است خطر ابتلا به بيماري پاركينسون را تا ۷۰ درصد افزايش دهد.
به گزارش نيوساينتيست يافته هاي پژوهشگران مويد اين فرضيه است كه مواد شيميايي موجود در آفت كش ها به نحوي در ايجاد بيماري پاركينسون نقش دارند.كارشناسان در سال هاي اخير جهش هاي ژنتيكي را شناسايي كرده اند كه افراد را مستعد ابتلا به بيماري پاركينسون مي كند ؛ اما نكته اي كه توضيح داده نشده اين است كه همه افرادي كه حامل اين جهش ها هستند به اين بيماري مبتلا نمي شوند. از طرف ديگر افراد فاقد اين جهش ها نيز ممكن است گرفتار اين بيماري شوند. در نتيجه بسياري از دانشمندان عوامل محيطي را زمينه ساز شروع روند تكوين بيماري مي دانند.
آلبرتو آشريو و همكارانش در دانشكده بهداشت عمومي هاروارد در بوستون آمريكا داده هاي مربوط به ۱۴۳ هزار نفر را كه در يك تحقيق در دهه ۱۹۸۰ در مورد رابطه سرطان و رژيم غذايي شركت كرده و ۴۱۳ نفر از آنها بعدها به بيماري پاركينسون مبتلا شده بودند بررسي كردند.
آنها متوجه شدند كه كساني كه در پرسشنامه ابتدايي هنگام شروع تحقيق قرار گرفتن در معرض سموم مختلف كه به عنوان آفت كش به كار مي روند را ذكر كرده  بودند، ۷۰ درصد بيشتر در معرض خطر ابتلا به پاركينسون قرار گرفته بودند.
البته آشريو تاكيد مي كند كه خطر مطلق ابتلا به پاركينسون پايين و در حد ۲ درصد جمعيت است؛ بنابراين قرار گرفتن در معرض آفت كش ها اين خطر را تنها به كمي بيش از ۳ درصد مي رساند.
بيماري پاركينسون يك بيماري وخيم عصبي است كه با لرزش دست ،كندي و عدم انعطاف پذيري در حركات و ساير مشكلات مربوط به حفظ توازن بدن همراه است.

تايتان و قمرهاي ديگر
003714.jpg
گروه علمي فرهنگي- بسياري از خرده سنگ ها و قمرهاي منظومه سياره اي زحل با پوسته اي خاكستري رنگ و يكنواخت از يخ كدر پوشيده شده اند، اما در اين ميان دو استثنا وجود دارد؛ يكي از آنها درخشان ترين جرم منظومه شمسي است و ديگري، تنها قمر داراي جو غليظ در منظومه شمسي. كاسيني در اين تصوير، انكلادوس را در مقابل سطح مه آلود و طلايي تايتان به تصوير كشيده است.
به گزارش پارس اسكاي، رنگ عجيب اين دو قمر از موادي ناشي مي شود كه در فرآيندهاي زمين شناختي آنها جريان دارد. هر دو قمر از نظر زمين شناختي فعالند، هرچند كه شدت اين فعاليت ها متفاوت است. در انكلادوس، فوران هاي عظيمي در قطب جنوب انجام مي شود كه بلورهاي يخ را به بيرون پرتاب مي كند و سطح اين قمر كوچك را مي پوشاند. بدين ترتيب انكلادوس سطحي تميز با روكشي يخي دارد و ضريب بازتابندگيش از ديگر اجرام منظومه شمسي بيشتر است. اما در تايتان اوضاع متفاوت است. فرآيندهاي شناخته نشده جو اين قمر، آن را مملو از متان و ديگر مواد شيميايي مي كند كه نور فرابنفش خورشيد آنها را تجزيه مي كند. اين مواد شيميايي، جو مه آلود زرد و نارنجي رنگ تايتان را تشكيل مي دهند. اما در طول زمان بر سطح تايتان نيز مي بارند و آن را مي پوشانند. لايه نازك آبي رنگي كه در مرز جو تايتان واقع شده نيز بخشي از جو زحل است كه ذرات آن تقريباً هم اندازه طول موج نور آبي (۴۰۰ نانومتر) است و نورهاي آبي را پراكنده مي كند.
كاسيني در آخرين ملاقاتش با تايتان، فقط ۵۳هزار كيلومتر با اين قمر ۵۱۵۰ كيلومتري فاصله داشت. تايتان ۵/۲ بار از زمين كوچك تر است و بسيار از آن سبك تر؛ و گرانش ضعيفش سبب مي شود جو غليظ اين قمر تا ارتفاع بالاتري از جو زمين گسترده شود. از اين رو كاسيني نمي تواند بيش از هزار كيلومتر به سطح اين قمر نزديك شود، زيرا در ارتفاع كمتر، گشتاورهاي شديدي از جو به فضاپيما وارد مي شود كه توانايي كاسيني را در دنبال كردن اهدافش با مشكل روبه رو مي كند. اين درحالي است كه ايستگاه فضايي بين المللي معمولاً در ارتفاع ۳۵۰ كيلومتري سطح زمين گردش مي كند!

كامپيوتر فكرخوان مي آيد
همشهري آنلاين- محققان در حال كار بر روي كامپيوتري هستند كه افكار را مي خواند.
محققان آمريكايي و انگليسي كه بر روي اين كامپيوتر كار مي كنند مي گويند اين كامپيوتر از روي حالات چهره و تحليل آن به نتيجه گيري در اين باره مي پردازد.
پروفسور پتر رابينسون از دانشگاه كمبريج لندن مي گويد: اين كامپيوتر حالات گوناگون فكر را مي خواند و فقط كافي است دوربين ويدئويي رو به فرد مورد نظر گرفته شود.
بر روي اين پروژه دانشگاه كمبريج لندن و انستيتو تكنولوژي ماساچوست كار مي كنند.
گفته مي شود كامپيوتر مزبور در عرصه تبليغات كاربرد گسترده اي پيدا كند؛ چرا كه فكرخواني افراد مي تواند در طراحي محصولات بر اساس نيازهاي مشتريان نقش كليدي ايفا كند.
رابينسون مي گويد: واقعاً آينده اي را تصور كنيد كه در آن كامپيوتري بتواند احساس شما را درست سر بزنگاه درك كند تا چيزي را به شما بفروشد و يا موبايل هايي را تصور كنيد و يا ماشين ها و وب سايت هايي را كه بتوانند فكرخواني كنند.
يكي از استفاده هاي ديگر اين پديده اين است كه مي تواند در آموزش آنلاين اين نكته را بفهمد كه آموزش گيرنده؛ موضوع را درك كرده است يا خير.

اخبار كنكور ۸۵
گروه علمي فرهنگي- با توجه به در پيش بودن برگزاري آزمون سراسري دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي،ستون آموزش عالي امروز به اخبار كنكور اختصاص دارد.
تضمين سلامت كامل كنكور امسال
وزير علوم، تحقيقات و فناوري ضمن تأييد سلامت آزمون سراسري سال ۱۳۸۵ گفت : تمهيداتي كه وزارت علوم در زمينه برگزاري آزمون سال جاري انديشيده در ۲۰ سال گذشته بي سابقه بوده و اكنون در آستانه برگزاري كنكور مي توان اين اطمينان را به خانواده ها و دانش آموزان داد كه سلامت كنكور امسال تضمين شده است.
محمد مهدي زاهدي به مهر گفت: وزارت علوم در آستانه برگزاري آزمون سراسري اين اطمينان را به خانواده ها مي دهد كه سلامت كنكور در نحوه برگزاري آن تضمين شده است و در ۲۰ سال گذشته چنين تمهيداتي در زمينه كنكور انديشيده نشده است. وي اظهار داشت : وزارت كشور، نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات نيز در اين زمينه با وزارت علوم همكاري هاي لازم را انجام مي دهند.
قرنطينه افراد مرتبط با سؤالات كنكور
رئيس سازمان سنجش كشور نيز در مورد قرنطينه افراد مرتبط با سؤالات كنكور گفت: افرادي كه به نوعي با سؤالات آزمون سراسري هر سال مرتبط هستند از روز آغاز كار تا پايان آزمون در فضاي چند لايه اي به نام قرنطينه زندگي مي كنند و به هيچ عنوان حتي در زمان مرگ عزيزانشان اجازه خروج از اين محيط را ندارند.
عبدالرسول پورعباس با بيان اينكه در سازمان سنجش دو نوع قرنطينه وجود دارد افزود: يك قرنطينه قبل از آزمون و ديگري پس از برگزاري آزمون است.
وي اظهار داشت: طراحان سؤال از سؤالات آزمون هر سال با خبر نيستند و طراحي سؤالات امري جاري در طول سال است. سؤالات پس از طراحي توسط دو گروه بازنگري مي شود. ممكن است سؤالات طراحان در همان سال طرح سؤال بيايد يا نيايد و در سالهاي آتي مورد استفاده قرار گيرد.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور گفت: طراحان سؤال به هيچ وجه در سازمان سنجش شناخته شده نيستند و تنها با كد مخصوص خود با سازمان سنجش ارتباط دارند. وي ادامه داد: همچنين تعداد سؤالات طراحي شده آنقدر زياد است كه در صورت فاش شدن چند سؤال اتفاقي نمي افتد به دليل اينكه مشخص نيست كدام سؤال در چه سالي از آزمون قرار مي گيرد.
پورعباس اضافه كرد: تايپيست هاي سؤالات نيز مانند طراحان سؤال نمي توانند به سؤالات هر سال دسترسي پيدا كنند. اين افراد نيز تحت كنترل سيستم دوربين هاي مدار بسته قرار دارند و سؤالات آزمون با مكانيزم خاصي تايپ مي شود. اين امر نيز به صورت جاري در سازمان سنجش انجام مي شود و بانك سؤال مدام در حال شارژ شدن است. وي گفت: تمامي افرادي كه در ارتباط با سؤالات آزمون هستند از روزي كه كار شروع مي شود در قرنطينه بسته دو لايه اي فعاليت مي كنند.
رئيس سازمان سنجش اظهار داشت: قرنطينه فضاي بزرگي است و امسال به دوربين هاي مدار بسته و نظارت كامل توسط دستگاه هاي ويژه مجهز شده است. در اين فضا هرگونه ارتباط و تبادل مواد غذايي تحت كنترل است. حتي زباله هاي اين فضا نيز تا پايان قرنطينه در آنجا باقي مي ماند و هيچ گونه سيستم صوتي و تصويري نيز به اين فضا وارد نمي شود.
وي گفت: داوطلبان نگران نباشند در سيستم قرنطينه سؤالات چاپ و توليد مي شود و اين سيستم تا آخرين روز آزمون برقرار است و افراد در اين فضا هيچ گونه ارتباطي با بيرون و حتي خانواده هاي خود ندارند به طوري كه گاه مشاهده مي شود فردي عزيزي را از دست مي دهد و تا مراسم چهلم آن از موضوع مطلع نمي شود و بايد در قرنطينه بماند.
بازگشايي سؤالات پلمپ شده كنكور در حضور داوطلبان
همچنين معاون اجرايي سازمان سنجش از بازگشايي سؤالات پلمپ شده كنكور در حضور داوطلبان خبر داد و گفت: نمايندگان سازمان سنجش در تمامي حوزه هاي اصلي امتحاني حضور دارند. سازمان ۲ نماينده سؤالات و يك نماينده كارت ورود به جلسه را به اين حوزه ها در سراسر كشور اعزام مي كند.
حسين توكلي افزود: سؤالات آزمون بسته بندي شده و سازمان به گونه اي برنامه ريزي كرده كه فاصله زماني ماندگاري سؤالات در مخازن حوزه هاي امتحاني تا بازكردن بسته سؤال به حداقل برسد. وي تأكيد كرد: سؤالات پلمپ شده تنها در جلسه آزمون و بالاي سر داوطلب باز مي شود و همانجا به داوطلب ارائه مي شود.
وي اظهار داشت: ۳۷۵ شهرستان محل برگزاري آزمون وجود دارد و در هر يك از آنها دانشگاه ها، دانشكده ها و دبيرستان ها كنكور را برگزار مي كنند. با توجه به وجود تقريباً ۵ هزار حوزه فرعي در كشور، در حوزه هاي فرعي مانند دانشكده ها و دبيرستان ها نيز نمايندگاني از سوي نمايندگان سازمان سنجش مستقر مي شوند. اين نمايندگان حكم مستقيم سازمان را ندارند اما به نيابت از سازمان سنجش در حوزه ها حضور مي يابند. توكلي خاطر نشان كرد: همچنين معاونين وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي از حوزه هاي سراسر كشور بازديد و سركشي مي كنند.
برنامه زماني كنكور ۸۵
از سوي ديگر معاون سازمان سنجش آموزش كشور، در گفت و گو با ايسنا برنامه زماني آزمون سراسري سال ۱۳۸۵ را اعلام كرد.
بر اساس برنامه زماني مشخص شده، آزمون گروه هاي آزمايشي علوم رياضي - فني و هنر صبح و عصر روز جمعه، گروه هاي آزمايشي علوم تجربي و زبانهاي خارجي صبح و عصر روز شنبه ۱۰ تير و آزمون گروه آزمايشي علوم انساني نيز صبح روز يكشنبه ۱۱ تير ماه سال جاري به طور همزمان در سراسر كشور برگزار مي شود.
وي در خصوص تعداد سؤالات و مدت زمان اختصاصي براي پاسخگويي به آنها، گفت: براي هر ۵ گروه آزمايشي يك دفترچه سؤالات عمومي حاوي ۱۰۰ سؤال تستي در چهار درس زبان و ادبيات فارسي،  عربي،  معارف اسلامي و زبان در نظر گرفته شده است كه داوطلبان بايد در مدت زمان ۷۵ دقيقه به آن پاسخ دهند.
همچنين در هر گروه آزمايشي سؤالات اختصاصي نيز در نظر گرفته شده است كه بر اين اساس براي گروه آزمايشي علوم تجربي دو دفترچه سؤالات تخصصي شامل يك دفترچه ۲۵ سؤالي درس زمين شناسي و يك دفترچه حاوي ۱۴۵ سؤال تخصصي طراحي شده است كه داوطلبان بايد دفترچه اول را در مدت زمان ۲۰ دقيقه و دفترچه سوم را در مدت زمان ۱۵۵ دقيقه پاسخ دهند.
وي اظهار كرد: براي گروه آزمايشي رياضي علاوه بر سؤالات عمومي، يك دفترچه سؤالات اختصاصي حاوي ۱۳۵ سؤال در نظر گرفته شده است كه داوطلبان بايد در مدت زمان ۱۷۵ دقيقه به سؤالات آن پاسخ دهند.
توكلي ادامه داد: براي گروه آزمايشي علوم انساني كه آزمون آن در روز يكشنبه برگزار مي شود، علاوه بر يك دفترچه عمومي دو دفترچه سؤالات تخصصي در نظر گرفته شده است كه در اين دفترچه ها تعداد ۱۸۰ سؤال وجود دارد كه داوطلبان بايد در مدت زمان ۱۶۵ دقيقه به آنها پاسخ دهند.
وي گفت: در گروه علوم انساني برخي از داوطلبان داراي مدرك پيش دانشگاهي علوم و معارف اسلامي هستند كه اين دسته از داوطلبان علاوه بر پاسخگويي به سؤالات اين ۳ دفترچه، بايد در مدت زمان ۲۰ دقيقه به سؤالات دفترچه شماره ۴ كه شامل ۲۰ سؤال فقه،  اصول و عقايد است پاسخ دهند.
معاون سازمان سنجش در ادامه درباره گروه آزمايشي هنر نيز گفت: براي اين داوطلبان نيز علاوه بر دفترچه سؤالات عمومي، دو دفترچه سؤال اختصاصي در نظر گرفته شده است كه اولي حاوي ۶۰ سؤال است كه داوطلب بايد در مدت ۶۵ دقيقه به آنها پاسخ دهد و دفترچه بعدي شامل ۱۰۰ سؤال تخصصي هنر است كه داوطلبان بايد در مدت زمان ۱۰۰ دقيقه به آن پاسخ دهند.
وي در خاتمه گفت: همچنين سؤالات گروه آزمايشي زبانهاي خارجي نيز علاوه بر دفترچه سؤالات عمومي، يك دفترچه سؤالات تخصصي در نظر گرفته شده است كه داوطلبان رشته هاي ايتاليايي و روسي تنها بايد به سؤالات عمومي پاسخ دهند ولي داوطلبان رشته هاي انگليسي، فرانسه و آلماني بايد به سؤالات دفترچه شماره ۲ كه شامل ۷۰ سؤال تخصصي است، در مدت زمان ۱۰۵ دقيقه پاسخ دهند.
تسهيلات ويژه داوطلبان كم توان و ناتوان جسمي
سازمان سنجش،تسهيلاتي براي داوطلبان كم توان و ناتوان جسمي فراهم كرده است. معاون اجرايي سازمان سنجش در مورد تسهيلات فراهم شده براي داوطلبان كم توان و ناتوان جسمي در كنكور ،۸۵ اظهار كرد: در آزمون سراسري امسال همانند سالهاي گذشته براي داوطلبان نابيناي مطلق و كم بينا، ناشنوا و كم شنوا، معلول جسمي و حركتي كه در تقاضانامه ثبت نام وضعيت خود را مشخص كرده اند، تسهيلات ويژه اي فراهم شده است.

۷۵درصد نوآموزان تحت پوشش آموزش پيش دبستاني
ايسنا: سرپرست معاونت عمومي آموزش و پرورش با اعلام قرار گرفتن ۵۷درصد نوآموزان در پوشش آموزشهاي پيش دبستاني گفت: درصد قبولي مقطع راهنمايي از ۸۵درصد در سال ۲۰۰۰ به ۵/۹۹درصد در سال ۲۰۰۵ افزايش يافته است.
حسين احمدي در دومين اجلاس منطقه اي وزرا و كارشناسان آموزش و پرورش كشورهاي اسلامي (آيسسكو) و يونسكو ضمن ارائه گزارش فعاليتهاي آموزش براي همه ايران اظهار كرد: قبولي پايه ابتدايي از ۹۴درصد در سال ۲۰۰۰ به ۴/۹۷درصد در سال ۲۰۰۵ رسيده كه از اين بين سهم دختران ۳/۹۸ و پسران ۶/۹۶درصد بوده است. وي تصويب اساسنامه و شيوه نامه توسعه مراكز پيش دبستان و ابلاغ آن به استانها به مدت دو سال كه سنين ۴ تا ۶ سال را تحت پوشش مي برد، گفت: برنامه ريزي درسي و توليد محتوا در پيش دبستان همسو و منطبق با شرايط بومي و منطقه اي و افزايش كيفيت نيروي انساني از طريق ارتقاي صلاحيت هاي دانشگاهي صورت گرفته است.
احمدي با بيان اينكه در سال ۲۰۰۰-،۲۰۰۱ درصد نوآموزان از ۲۷ به ۵۷ در سال ۲۰۰۳ - ۲۰۰۴ افزايش يافته است، تصريح كرد: توجه به محتواي قرآني و ديني در دوره پيش دبستاني، تدوين راهنماي برنامه درسي، گسترش مشاركتهاي مردمي، توسعه كلاسهاي درسي در مناطق روستايي و محروم نيز از برنامه هاي اجرا شده در پيش دبستان در راستاي آموزش براي همه است. وي ادامه داد: در دوره ابتدايي نيز توجه به ارتقاي كيفيت كلاسهاي چند پايه، تامين تغذيه و پوشاك رايگان مناطق محروم، ارتقاي سطح آگاهي به تحصيل كودكان، تغيير در محتواي كتب درسي، اجراي طرح هاي مشترك با همكاري نهادهاي ملي و بين المللي، اجراي آزمايشي طرح ارزشيابي توصيفي، اجراي برنامه ويژه براي ارتقاي نرخ پوشش تحصيلي دختران ابتدايي نيز از اقدامات ايران در مقطع ابتدايي است.
سرپرست معاونت آموزشي آموزش و پرورش با اشاره به يكسان بودن نرخ پوشش تحصيلي دختران و پسران در مقطع ابتدايي اذعان كرد: در مقطع راهنمايي نيز در راستاي سند آموزش براي همه، اقداماتي همچون تدوين و تصويب آيين نامه الزامي شدن آموزش تا پايان دوره راهنمايي، اجراي برنامه معلم- مشاور، توسعه مدارس شبانه روزي، تصويب لايحه اجباري شدن آموزش تا پايان دوره راهنمايي، توسعه فناوري ICT و آموزش از راه دور و بهسازي نظام ارزشيابي صورت گرفته است.

شيوه هدايت تحصيلي و شرايط ثبت نام در كاردانش
ايرنا: شيوه هدايت تحصيلي و شرايط نام نويسي دانش آموزان در هنرستان هاي شاخه كاردانش اعلام شد.
مديركل دفتر آموزش و پرورش كاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: براي ورود به شاخه كاردانش بايد مجموع سه نمره پذيرفته شده خرداد يا شهريور هر يك از درس هاي حرفه وفن و هنر در سه پايه دوره تحصيلي راهنمايي بدون ضريب، كمتر از۳۰ نباشد. اسفنديار چهاربند افزود: دانش آموز در دوره متوسطه از درس كارگاه خوداتكايي بايد حداقل نمره۱۰را كسب كرده باشد و چنانچه نمره درس كارگاه خوداتكايي دانش آموزي كمتر از۱۰باشد در هدايت تحصيلي وي منظور نمي شود.
وي توضيح داد: مجموع نمرات درس هاي مرتبط باشاخه  كاردانش در دوره راهنمايي و پايه اول متوسطه دانش آموز در صورت انتخاب درس كارگاه خوداتكايي بايد حداقل۱۰باشد. چهاربند اظهار داشت: دانش آموز بايد براي ورود به برخي از رشته هاي مهارتي در شاخه كاردانش علاوه بر احراز شرايط يادشده، ضوابط خاص رشته (در محدوده درس هاي پايه اول) را كسب كند.
مديركل دفتر آموزش و پرورش كاردانش اظهار داشت: براي جذب در اين شاخه ۱۵۰ امتياز به بررسي هاي مشاوره اي، نظر اولياي دانش آموز و نظر دانش آموز، هر كدام پنج امتياز، نظر معلمان درس هاي مربوط ۱۰امتياز، نتايج آزمون هاي رغبت و استعداد هر يك ۱۰امتياز و نظر مشاور بر اساس بررسي پرونده تربيتي تحصيلي نيز ۱۰امتياز خواهد بود. وي افزود: براساس اصلاحيه ضوابط هدايت تحصيلي دانش آموزان شاخه كاردانش در سال تحصيلي ۸۵ -۸۶در ۲۳عنوان از رشته هاي مهارتي، داوطلبان ورود به اين شاخه بايد علاوه بر ضوابط مذكور، در درس هاي رياضي يا زبان خارجي و فيزيك حداقل نمره ۱۰ را در پايان سال اول متوسطه كسب كنند.

دانش فناوري
اجتماعي
ادب و هنر
اقتصادي
بـورس
زادبوم
حوادث
بين الملل
فرهنگ و آموزش
سياسي
شهر تماشا
سلامت
شهري
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   بين الملل   |  
|  فرهنگ و آموزش   |   سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |