چهارشنبه ۷ تير ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۲۱ - Jun 28, 2006
فرهنگ و آموزش
Front Page

ويزاي الكترونيكي در راه است
علي مؤمن لو
003756.jpg
«ايجاد راه هاي كوتاه تر براي دستيابي به تغيير نگاه مديران ارشد كشور و درك اهميت گردشگري، هدف دولت نهم است. از همين رو سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با جديت، پيگير راه اندازي e-visa براي تحقق tourism -Eاست، چون ويزاي الكترونيكي توانسته فرآيند توسعه گردشگري را سرعت ببخشد و به آساني در دسترس مسافران قرار گيرد» . جمله اي كه در فوق به آن اشاره رفت، نه متعلق به ما روزنامه نگاران است و نه كارشناسان، بلكه ادعاي مديران ارشد بخش گردشگري است كه به نظر مي رسد اين روزها كماكان به دنبال تحقق بخشيدن به روياي ويزاي الكترونيكي هستند؛ رويايي كه طي ساليان گذشته بارها وعده تحقق آن داده شد، اما در عمل چنين چيزي به دليل آن چه كه از آن به عنوان ناهماهنگي دستگاه هاي اجرايي نام برده مي شود، امكان ظهور و بروز نيافت.
ويزاي الكترونيكي، يكي از سرويس هاي بسيار مشهور در زمينه e- tourism است. در واقع كشورهايي كه خدمات ويزا را به صورت الكترونيكي ارائه مي كنند آن را يكي از شاخص هاي پيشرفت خود در زمينه IT و government e- مي دانند. visa -Eاكنون در سطوح متفاوتي در جهان ارائه مي شود و استانداردهايي كه سطح سرويس خاصي را مشخص كنند وجود ندارد.
برخي كشورها، viza e- را در حد ارائه اطلاعات اخذ ويزا از طريق اينترنت مي دانند و برخي ديگر كل عمليات لازم براي اخذ ويزا را به صورت الكترونيكي و از طريق اينترنت انجام مي دهند. در حال حاضر ظاهراً  تنها سه كشور روسيه، كانادا و استراليا خدمات صدور ويزا به صورت كاملاً  الكترونيكي را عرضه مي كنند، اما ساير كشورها نيز براي ارائه اين سرويس ها در تلاش هستند.
صدور e- visa به صورت كامل، يكي از سرويس هاي مورد نياز براي tourism e- است. هنگامي كه يك گردشگر، سفر خود را از طريق اينترنت برنامه ريزي مي كند، بايد امكان اقدام براي اخذ ويزا را نيز از طريق اينترنت داشته باشد. بحث صدور ويزا چندان مشكل نيست، چرا كه به سادگي مي توان اطلاعات مورد نياز را به صورت فرم هاي الكترونيكي از طريق اينترنت دريافت كرد و مقدمات لازم براي صدور ويزا را مهيا كرد. هزينه ها را نيز مي توان از طريق كارت هاي اعتباري و پرداخت هاي اينترنتي دريافت كرد. تنها تفاوتي كه ميان ويزاي معمولي و ويزاي الكترونيكي وجود دارد، عدم امكان تطابق متقاضي ويزا با پاسپورت و ساير روش هاي تشخيص هويت است، لذا در مورد visa e-صحت ادعاها به عهده متقاضي ويزاست و ويزاي صادرشده بايد در مبدأ ورودي به گردشگري تحويل شود. براي اين منظور، بايد زيرساختارهاي لازم در مبادي ورودي نظير فرودگاه ها ايجاد شود تا دارنده ويزاي الكترونيكي با ارائه يك كد يا شماره ويزا، گذرنامه خود را در ترمينال ورودي دريافت كند.
در نهايت با الكترونيكي كردن صنعت گردشگري مي توان يك كارت هوشمند را به توريست در ابتداي ورود تحويل داد تا در آن تمامي اطلاعات لازم از جمله ويزاي الكترونيكي گردشگر وجود داشته باشد تا كليه مراحل كاغذي حذف و گردشگر، تمام عمليات مورد نياز خود را از طريق همان كارت هوشمند به انجام رساند. به اين ترتيب تعامل فيزيكي گردشگر با بخش هاي سرويس دهنده به حداقل رسيده و تمام فرآيند ورود گردشگر، الكترونيكي خواهد شد.
پيش تر، عبدالكريم شادمهر- مجري طرح تكفاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري- گفته بود كه با تصويب سند جامع ICT در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، راه اندازي ويزاي الكترونيكي در كشور تا پايان سال جاري امكان پذير است.
به گفته عبدالكريم شادمهر، بر اساس سند جامعه ICT سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، اين سازمان، دولت و حوزه هاي مربوط به توريسم الكترونيكي را براي كاربرد ICT و تحقق tourism e-،  مكلف مي كند.
دكتر ملك زاده- معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري- نيز در پاسخ به اين پرسش همشهري كه «راه اندازي ويزاي الكترونيكي چه زماني عملي مي شود؟» ، با اشاره به تلاش سازمان متبوع خود براي برطرف ساختن موانع فراروي ويزاي الكترونيكي، از راه اندازي E- visa تا پايان سال ۸۵ خبر داد.
دكتر ملك زاده گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در راستاي استانداردسازي سطح كمي و كيفي خدمات و به كارگيري دانش روز IT در جذب جهانگردان، براي تحقق اهداف چشم انداز ۲۰ساله گردشگري در سند جامع ICT، دولت و حوزه هاي مربوط به توريسم الكترونيكي را براي كاربرد ICT و تحقق توريسم الكترونيكي مكلف كرده است، چون از نگاه كارشناسي، صدور رواديد يكي از مشكلات عمده جهانگردان بوده كه با عملي شدن ويزاي الكترونيكي، يك فناوري نوين و برتر در خدمت توسعه صنعت گردشگري قرار مي گيرد.
سعيد سيدآقابني هاشمي- مدير فناوري اطلاعات وزارت امور خارجه- نيز در خصوص ويزاي الكترونيكي و زمان راه اندازي اين پروژه ملي مي گويد: پروژه ويزاي الكترونيكي به عنوان يكي از مهمترين پروژه هاي اين وزارتخانه به زودي فعاليت خود را آغاز خواهد كرد. تجهيزات مورد نياز اين پروژه در فرودگاه هاي مهرآباد و امام خميني(ره) نصب شده و در حال تكميل شبكه ها هستيم.
بني هاشمي با بيان اينكه تمام ورودي و خروجي هاي كشور به سمت الكترونيكي شدن پيش مي روند، گفت: اين پروژه بيشتر به گردشگري مربوط است و براي رفاه حال گردشگران خواهد بود. براي راه اندازي اين پروژه، به هماهنگي هاي لازم با ارگان هاي مرتبطي مانند وزارت اطلاعات يا وزارت كشور كه در صدور ويزا سهيم هستند نياز داشتيم كه اين امور نيز مراحل نهايي خود را سپري مي كند.
وي با بيان اينكه وزارت امور خارجه، هدف نهايي خود را MFA online (وزارت امور خارجه بر خط) تعريف كرده است، گفت: در اين راستا با ايجاد يك سيستم يكپارچه كه از ۱۱۰ سيستم و زير سيستم مختلف روي شبكه اي با گستره جهاني تشكيل شده است، سرويس دهي به دولت و شهروندان را به صورت برخط ارائه مي كنيم.
در گذشته هر چند به دليل نبود طرح جامع، اراده مديريتي و شرايط نامساعد، راه اندازي ويزاي الكترونيك عملي نشد، ولي اكنون به نظر مي رسد كه با وجود تغييرات مديريتي و طرح تكفا راه اندازي اين سيستم امكان پذير است. اما آيا سخت افزارها و زيرساخت هاي لازم براي ويزاي الكترونيكي فراهم شده است؟ ملك زاده در پاسخ به اين پرسش با تاكيد بر اينكه visa E- پيچيدگي هاي فني خاص خود را دارد، مي گويد: ويزاي الكترونيكي بدون فراهم شدن نيازهاي اوليه چون سيستم هاي نرم افزار، سخت افزار، سرمايه گذاري، coding، تشريفات وزارت خارجه و سفارتخانه ها امكان اجرايي ندارد، اما پس از گردش كار تدوين شده و تحقق شاخص هاي دنياي الكترونيك چون Learning E-، banking E-و shaping E- به زودي شاهد تحقق
E- visa در كشور خواهيم بود.
عبدالله آهنگري- كارشناس گردشگري- نيز بر اين باور است كه عملي نشدن وعده هاي مديران گذشته درباره راه اندازي ويزاي الكترونيك به علت ناهماهنگي دستگاه هاي مختلف بود و در صورت وجود حمايت هاي لازم و ادامه تدابير اتخاذ شده در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، راه اندازي سيستم ويزاي الكترونيك تا پايان سال محقق مي شود.
عبدالله آهنگري مي گويد: در شرايط فعلي كه صنعت IT در ايران پيشرفت هايي كرده، پياده سازي ويزاي الكترونيك ساده تر شده است. اگر كل نظام گردشگري و سازمان هاي مرتبط با صدور ويزا عزم جدي داشته باشند، راه اندازي اين تكنولوژي تا پايان سال نيز محقق مي شود، چون درحال حاضر مشكل ارتباطي و زيرساختي وجود ندارد و با يك ارتباط ساده از طريق اينترنت، مشكلات اين سيستم رفع مي شود.
وي درباره tourism E-اظهار كرد: E- tourism مقوله اي پيچيده و چندگانه بوده كه ورود به آن سخت است و تصميم گيري براي دستيابي به آن منحصر به يك سازمان نيست. ويزاي الكترونيكي با توجه به اينكه جزئي از Tourism E- محسوب مي شود، بخش تابعه اي از سيستم هاي اطلاعاتي مديريت است كه بايد بر اين اساس، مشكلات موجود شناسايي، تجزيه و تحليل و راه حل هاي مناسبي انتخاب شود. در اين صورت فاصله كشور در صنعت گردشگري در صورت استفاده از سيستم هاي اطلاعات مديريت (MIS) با ساير كشورهاي پيشرفته كمتر مي شود. از سوي ديگر در صورت صدور ويزاي On-line مي توان به سرعت قله هاي گردشگري را فتح كرد، چرا كه مباحث توريسم نوين هر چه سريع تر وارد شود، تحولات در اين صنعت نيز به سرعت بروز مي كند.
خدمات رساني به گردشگران در كوتاه ترين و سريع ترين زمان و وسيله ممكن، بحثي است كه امروزه به دغدغه اصلي برنامه ريزان كلان گردشگري در سطح جهاني تبديل شده است. پيشرفت هاي تكنولوژيك به ويژه در حوزه IT باعث شده تا سطح انتظارات گردشگران بالا رفته و از اين طريق انتخاب كشورهاي مقصد از پيچيدگي خاصي برخوردار شود. به اين ترتيب در اين گردونه رقابت، كشورهايي موفق خواهند شد كه با شناخت مقاصد گردشگري، تحولي در توريسم الكترونيك يا tourism e-به وجود آورده باشند.
مستوفي- از مسئولان سازمان سابق ايرانگردي و جهانگردي- گفته بود: صدور رواديد همواره يكي از مشكلات عمده گردشگران براي سفر به ايران بوده و به همين دليل سازمان ايرانگردي و جهانگردي در برنامه ملي توسعه گردشگري در كشور كه با همكاري سازمان جهاني جهانگردي به تصويب رسيد، پيشنهاد داده است كه تا پايان اين طرح، گردشگران بين المللي قادر شوند در كوتاه ترين مدت و با در نظر گرفتن كليه مسائل امنيتي با مراجعه به دفاتر خدمات مسافرتي، رواديد سفر به ايران را دريافت كنند. به اين ترتيب در همان زمان موجي از اميد ايجاد شد تا گردشگران، حداقل در حوزه رواديد با مشكلات مواجه نشوند. متعاقباً مرداد ۸۲ اعلام شد: با اجراي پروژه مكانيزاسيون كنسول گري هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور، امكان صدور ويزاي الكترونيك فراهم مي شود.
آذرماه سال ۸۳ احمد حسيني- مدير كل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور- گفته بود: شوراي سياست گذاري اتباع خارجي، طرح صدور ويزاي الكترونيك براي متقاضيان ورود به ايران را بررسي و پس از تأييد نهايي، شرايط اجراي آن را فراهم مي كند. هر طرحي كه با اتباع خارجي مرتبط باشد، بايد در شوراي سياست گذاري اتباع خارجي به تصويب برسد. طرح صدور ويزاي الكترونيك براي متقاضيان ورود به كشور نيز كه از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ارائه شده است، در اين شورا در حال بررسي است. سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درخواست كرده است كه تسهيلاتي براي صدور ويزا براي جهانگرداني كه متقاضي ورود به ايران هستند در نظر گرفته شود؛ به اين ترتيب كه صدور ويزا با دريافت تقاضاي آنها از طريق اينترنت و ظرف چند ساعت، از همين طريق انجام شود.

در پايان همايش تعزيه و ميراث فرهنگي درخواست شد؛
احداث موزه تعزيه در نطنز
قلعه طرق نطنز
003753.jpg
برگزاري نخستين همايش تعزيه و ميراث فرهنگي در هفته بزرگداشت ميراث فرهنگي در شهرستان نطنز، فرصت ديدار از اين فيروزه كوير را فراهم ساخت.
روز برگزاري همايش يكي از شلوغ ترين روزهاي شهر نطنز از لحاظ كثرت جمعيت بود. گروه ها و جمعيت هايي كه از طبقات مختلف براي حضور در همايش دعوت شده بودند، پس از ديدار از مجتمع توريستي سرابان، حسينيه سرشك و تماشاي نمايشگاه لباس هاي تعزيه در منطقه افوشته، امامزاده ابيازن و شاه سلطان حسين عموي حضرت امام زمان(عج) را زيارت كردند و پس از گردش در قلعه تاريخي طرق، كه از يادگارهاي دوران اشكاني است، به حسينيه نطنز - محل برگزاري همايش و اجراي مراسم تعزيه- رفتند و قسمت پاياني برنامه،زيارت مرقد مطهر آقاعلي عباس(ع) بود.
در پايان نخستين همايش تعزيه در نطنز كه با تلاش و همكاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، پژوهشكده مردم شناسي، ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان و شهرستان نطنز و انجمن دوستداران ميراث فرهنگي اين شهرستان بر پا شد، درخواست هاي اهالي نطنز از مسئولان ميراث فرهنگي كشور به صورت قطعنامه اي خوانده شد كه محتوا و مفاد آن چنين بود:
- تأسيس دو موزه مردم شناسي و تعزيه در مكان هاي تاريخي موجود در نطنز.
- تأسيس آموزشگاه هاي هنرهاي مذهبي و سنتي و پذيرش هنرجو از سراسر كشور.
- فراهم ساختن امكان برگزاري جشن هاي مذهبي نيمه شعبان در آرامگاه سلطان سيد محمد ابن امام علي النقي(ع) عموي گرامي حضرت امام زمان(عج) و مرمت و توسعه اين مكان.
- ايجاد قطب اكوتوريسم و معرفي گونه هاي مختلف حيات وحش و گياهان دارويي و ساير منابع طبيعي موجود در منطقه به جهانگردان.
- تهيه طرح جامع گردشگري نطنز و جلوگيري از ساخت وسازهاي ناهمگون در بافت هاي تاريخي و طبيعي.
- اختصاص دادن تسهيلات كافي براي احداث هتل و مهمانسرا و ساير مجموعه هاي مورد نياز گردشگران.
- مرمت و بازسازي ابنيه تاريخي مانند قلعه تاريخي طرق.
اكبر صالحي، فرماندار نطنز در گفت وگو با همشهري با اشاره به سابقه افتخارآميز فرهنگ و تمدن شهرستان نطنز گفت: نطنز حدود پنجاه سال پيش (سال ۱۳۳۶) شهرستان شده و آموزش و پرورش و فعاليت فرهنگي بيش از ۷۰ سال در اين شهر سابقه داشته است. وي افزود: در سال هاي ۴۵ تا ۵۵ آمار مهاجرت از نطنز پيوسته رشد داشته حتي پس از انقلاب نيز اين روند ادامه پيدا مي كرد ولي در سه چهار سال اخير علاوه بر اينكه مهاجرت مردم از نطنز متوقف شده، بسياري از نطنزي ها از تهران و شهرهاي ديگر به زادگاه خود بازگشته اند.
فرماندار نطنز بازگشت نطنزي ها به شهر و ديار خود را خسته شدن مردم از زندگي در شهرهاي شلوغ با آب و هواي آلوده و نيز ايجاد راه هاي مواصلاتي و بزرگراه ها و آزادراه هايي مانند آزادراه اميركبير و فراهم شدن امكانات زندگي از قبيل گازرساني و تأسيسات بهداشتي و رفاهي در سال هاي اخير عنوان كرد و گفت: ايجاد شهرك هاي صنعتي و توسعه كشاورزي و توجه به باغ هاي ميوه و افزايش محصولات باغي مانند انار و گلابي(كه به تحفه نطنز شهرت دارد)  مردم را براي زنگي در شهري زيبا با آب و هواي تميز در كنار كوير تشويق كرده است.
صالحي به حمايت از سرمايه گذاران در بخش هاي مختلف صنعت و هتلداري تأكيد كرد و گفت: فرمانداري نطنز براي دادن تسهيلات در همه زمينه ها به اين قبيل سرمايه گذاران آمادگي كامل دارد.
جواد جمالي، شهردار نطنز نيز احداث بزرگترين پارك شهر نطنز را يكي از جاذبه هاي طبيعي و تفريحي اين شهر نام برد و گفت: اين پارك در منطقه خوش آب و هواي شهر به نام «سرابان» در مساحت حدود ۵۰ هكتار احداث شده. سكوهاي نشيمن در ۴ هزارمتر در كنار آب هاي جاري و ۱۰ هكتار فضاي سبز و رستوران و فروشگاه ها مكان فرح انگيزي براي انبوه مسافراني شده است كه در مسير شمال به جنوب آزادراه كاشان _ نطنز تردد مي كنند. روزهاي جمعه و تعطيل بيش از ۵ هزار نفر در اين پارك به استراحت و تفريح مي پردازند.
وي افزود: يكي از مشكلات گردشگري شهر نطنز، نبودن محل اقامت مناسب براي گردشگران است و در حال حاضر اغلب كساني كه به نطنز سفر مي كنند صبح وارد شهر مي شوند و شب خود را به شهرهاي نزديك مي رسانند. تبديل كاروانسراي شاه عباسي در مركز شهر به محل اقامت مناسب توريستي از برنامه هاي شهرداري است كه با اختصاص اعتبار لازم از سوي دولت امكان پذير خواهد بود. با افتتاح يك باند آزادراه نطنز_ كاشان با ۴۰۰ ميليون تومان هزينه كه تكميل باند دوم آن در دست اقدام است به توسعه شهر كمك فراوان خواهد كرد. شهردار نطنز اظهار اميدواري كرد، تكميل مجموعه تجاري شهر نطنز در خيابان امام كه داراي ۱۰۰ باب مغازه است و در حال حاضر۵۰ درصد كارهاي آن انجام شده بسياري از مشكلات مالي شهر را برطرف خواهد كرد.
سيدحسيني اعظم واقفي، مؤلف كتاب شش جلدي ميراث فرهنگي نطنز و معتمد كوشاي شهر كه حدود ۴۰سال براي تدوين كتاب ميراث فرهنگي نطنز تلاش كرده است، مي گويد: حدود ۳۵۰ بناي تاريخي در سطح شهرستان نطنز گسترده است. آثار تاريخي پيش از اسلام مانند قلعه طرق دوره اشكاني كه تا ۶۰ سال پيش هم مسكوني بوده، چاه آبي كه در اين قلعه در دل سنگ حفر شده، بناي سنگي رباط كه پادگان نظام اشكانيان بوده است، مسجد جمعه  نطنز مربوط به دوره آل بويه ساخته شده در سال ۳۸۹ هجري قمري كه باني آن شخصي به نام خليفه حسيني ماستري از جمله اين آثار مهم به شمار مي آيد.
اعظم واقفي مي گويد: نطنز در دوره صفويه نيز ترقي كرده است. احداث يك كاخ به نام تاجي آباد با نقاشي هاي رضا عباسي و كاخ ديگري در عباس آباد به نام باغ كاج كه درخت سرو آن شهرت دارد. گنبد باز كه داستان آن به سفر شاه عباس در سال ۱۰۰۱ هجري از اصفهان به نطنز مربوط مي شود و هنگامي كه باز دست آموز محبوب شاه عباس به دنبال شكار دو كبك به چاهي مي رود و باز به علت خيس شدن بالهايش نمي تواند از چاه بيرون بيايد و مي ميرد. به دستور حاكم نطنز و به منظور دلداري شاه عباس گنبدي به عنوان بناي يادبود باز شاه عباس ساخته مي شود كه ۴۰۰ سال است در بلنداي كوه استوار برجاي مانده و زلزله و توفان اثري در اين بناي زيبا نداشته است.
اين معتمد شهر نطنز و نويسنده و محقق تاريخ با بيان بخشي از بناها و مكان هاي ارزشمند نطنز كه تفصيل آن را در مجموعه شش جلدي ميراث فرهنگي نطنز بازگو كرده است، تأكيد مي كند: همه اينها موهبت الهي به مردم نطنز و همه مردم كشور است و ما وظيفه داريم با حفظ و مرمت و نگهداري اين آثار و معرفي آنها به گردشگراني كه به كشور ما سفر مي كنند، قدر اين موهبت ها را بدانيم. سيداعظم واقفي نيز از نبودن جاي مناسب در شهر نطنز براي اقامت توريست ها افسوس مي خورد و مي گويد: محل اقامت براي توريست ها بسيار اهميت دارد و چه بسا از ديدار زيباترين مكان به خاطر نداشتن مكان مناسب اقامت صرفنظر كنند.
حميد دهقان

يادمان
گراميداشت سرداران شاه اسماعيل صفوي در چالدران
003750.jpg
بناي يادمان شيخ  صدرالدين (ميرسيدشريف صدالصدور) سردار رشيد سپاه شاه اسماعيل صفوي و سربازان شهيد ايران در جنگ ميان قواي ايران و لشكر عثماني در دشت چالدران به عنوان يك مكان مقدس زيارتگاه مردم در استان آذربايجان غربي درآمده است.
روزانه گروه هاي زيادي از مردم شهرهاي بازرگان، ماكو، شوط و نيز مردم ساير شهرهاي ايران و گردشگران خارجي با ورود به محوطه بنا به سردار رشيد ايراني و سربازان از جان گذشته ايران اداي احترام مي كنند.
مقبره سيدصدرالدين در دشت زيباي چالدران در نزديكي ماكو، بازرگان و قره كليسا در يك مكان باصفا در كوهپايه شمال شرق سياه چشمه و كناره  جنوبي روستاي «گل اشاقي» و در چهار كيلومتري شهر چالدران احداث شده است. به گفته كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي، اين بنا از لحاظ مكتب معماري متعلق به دوره اسلامي يك كار ارزشمند محسوب مي شود و مصالح به كار برده شده در آن به خصوص آجرهاي قرمزرنگ از اهميت فراواني برخوردار است. احداث بناي آرامگاه از سوي ميراث فرهنگي آذربايجان غربي و با الهام از بناي اوليه مقبره در سال ۱۳۷۲ آغاز شد و در سال ۱۳۸۱ پايان يافت. اين بناي باشكوه با يك گنبد بزرگ، چند ايوان و رواق كه با شاخص هاي معماري دوره صفويه و با نقوش و خطوط هندسي زيبا و چشم نوازي بازسازي شده، يكي از مقصد هاي گردشگران در آذربايجان غربي به شمار مي آيد.

خبر
همكاري تايلند و مالزي براي جذب جهانگردان ايراني
همشهري آنلاين: كشورهاي تايلند و مالزي همكاري مشترك در زمينه اجراي برنامه هاي جديد براي جذب جهانگردان ايراني و روسي را آغاز كرده اند.
بر اساس گزارشي كه برناما، خبرگزاري ملي مالزي از تايلند مخابره كرده وزير جهانگردي مالزي گفته است تايلند براي زمينه سازي سفر جهانگردان روسي و ايراني كه از آن كشور ديدن مي كنند به مالزي، به اين كشور كمك خواهد كرد. وي در كنفرانس خبري با خبرنگاران مالزيايي كه به تايلند رفته بودند گفت: سالانه ۳۰۰ هزار جهانگرد ايراني و ۴۰ هزار جهانگرد روسي از تايلند ديدن مي كنند كه تايلند مي تواند براي سفر آن ها به مالزي به اين كشور كمك كند.
مالزي از مدتي قبل تلاش گسترده اي براي تبديل سال ۲۰۰۷ به سال ديدار از مالزي آغاز كرده و تاكنون در اين چارچوب برنامه هايي در كشورهاي مختلف ازجمله چين، روسيه، تركيه و چند كشور اروپايي برگزار نموده است.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    زادبوم    |
|   حوادث    |    بين الملل    |    فرهنگ و آموزش    |    سياسي    |    شهر تماشا    |    سلامت    |
|   شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |