وزير گردشگري مالزي در تهران عنوان كرد؛
شرط مالزي براي تخفيف به گردشگران ايراني!
گروه شهري- آرش نهاوندي: وزير گردشگري مالزي روز دوشنبه در هتل لاله طي سخناني كه به مناسبت سال ،۲۰۰۷ سال مالزي انجام مي شد به تشريح وضعيت مالزي در عرصه توريسم و روابط توريستي ايران و مالزي پرداخت.
ايبا داتوك سري تنكو عدنان تنكو منصور، ضمن عرض خيرمقدم به خبرنگاران حاضر در كنفرانس سخنان خود را اينچنين آغاز كرد: سال ،۲۰۰۷ سال بسيار مهمي براي مالزي است زيرا اين سال با پنجاهمين سالگرد استقلال اين كشور مصادف است.
وزير گردشگري مالزي افزود: همه ساله ۱۹۴رويداد مهم در جشن هاي استقلال مالزي برگزار مي شد، اما امسال و براي آن كه شرايط از همه جهت براي شركت همه بازديد كنندگان در جشن ها فراهم شود، تنها ۵۰ رويداد را برگزار مي كنيم.
او سپس در توضيح مسئوليت خود گفت: مسئوليت من در وزارت توريسم مالزي ترويج جهانگردي است و از آژانس هاي مختلف تقاضا دارم با بستن قرارداد با آژانس هاي مسافرتي مالزيايي زمينه هاي لازم جهت بسط و توسعه روابط ميان ايران و مالزي در عرصه گردشگري را فراهم كند. وزير گردشگري مالزي در توصيف وضعيت كشورش نيز گفت: مالزي به عنوان كشور مقصد از جاذبه هاي توريستي فراواني برخوردار است و از نظر سياسي، كشوري با ثبات و داراي ساختاري پيشرفته محسوب مي شود.تنكو منصور افزود: در بخش حمل و نقل نيز به پيشرفت هايي دست يافته ايم و همچنان درصدد توسعه اين بخش هستيم.او در توجيه به صرفه بودن سفر توريست هاي ايراني به مالزي نيز گفت: مالزي يك كشور اسلامي ليبرال است كه در آن جا غذاهاي حلال اسلامي عرضه مي شود و از نظر مالي نيز براي توريست ايراني سفر به مالزي به صرفه تر از سفر به اروپا و آمريكا است.وزير گردشگري مالزي در ادامه گفت: از ديگر اقدامات سازمان توريسم مالزي ارائه برنامه اي براي دوستان مقيم در آسيا در قالب برنامه اي ديگر است موسوم به Feel at home به معناي اينكه خودتان را در خانه احساس كنيد.
از جمله ابتكاراتي كه تحت اين برنامه اجرا شده اند اعلام پيام ها در فرودگاه بين المللي كوالالامپور به زبان عربي است. ما همچنين آژانس هاي مسافرتي و هتل ها را به استخدام تعداد بيشتر راهنماهاي عرب زبان تشويق كرده ايم، مراكز خريد خود را نيز به نصب تابلوهاي عربي تشويق كرده ايم، مطالب چاپي را نيز بيشتر به زبان عربي به طبع مي رسانيم؛ از جمله ديگر اقدامات انجام شده در مالزي ارائه گواهينامه راهنمايي تور به راهنماياني است كه به زبان عربي تسلط دارند. خياباني را نيز در كوالالامپور به عرب ها اختصاص داده ايم كه فرهنگ و ترانه ها و غذاهاي عربي در آن ارائه مي شود. در همين راستا مسير ويژه اي (گيت) را براي توريست هاي عرب و خانواده آنها در فرودگاه بين المللي كوالالامپور ايجاد كرده ايم.
البته مي توان اقدامات مشابهي را نيز براي توريست هاي ايراني در صورتي كه تعداد آنها در مالزي زياد شود انجام داد. به عنوان مثال مي توان پيام هاي فرودگاهي را به زبان فارسي اعلام كرد.
وزير گردشگري مالزي هدف ديگر سفر خود به تهران را معرفي مالزي در مقام خانه دوم من، به ايرانيان عنوان كرد.
او در تشريح اين برنامه گفت: برنامه مالزي خانه دوم من جايگزين برنامه Silver Hair شده است كه پيشتر در سال ۱۹۹۶ اجرا شده بود.اين برنامه به منظور جذب شهروندان خارجي در تمام سنين براي اين كه از مالزي به عنوان خانه دوم خود لذت ببرند و از يك زندگي مجلل بهره مند شوند،فعال شده است. شركت كنندگان در برنامه مالزي خانه دوم من، ويزاي اجتماعي با مجوز ورود مكرر به مالزي دريافت مي كنند.وزير گردشگري مالزي آمار اعضاي اين برنامه را نيز ارائه داد: از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ برنامه «مالزي به عنوان خانه دوم من» جمعاً ۶۹۹۵ عضو را به خود جذب كرده است كه از اين تعداد، تنها ۱۷ مورد ايراني بوده اند.
اين برنامه از ژانويه تا ماه مه ۲۰۰۶ نيز ۱۷۸۶ عضو ديگر پذيرفته كه هيچ كدام از ايران نبوده اند.
تنكو منصور همچنين دلايل پرجاذبه بودن مالزي به عنوان يك مقصد و خانه دوم را اين چنين برشمرد: طرح مالزي به عنوان خانه دوم من، توسط حكومت مالزي ايجاد، برنامه ريزي و پشتيباني مي شود. مالزي داراي استانداردهاي بالاي زندگي و زيرساخت هاي مدرن است. هزينه زندگي در مالزي در مقايسه با بسياري از كشورهاي آسيايي پايين است. اين كشور داراي هواي گرم و مطبوعي است. مالزي داراي ثبات سياسي و يكي از باكيفيت ترين و پيشرفته ترين سيستم هاي آموزشي است.
پرسش خبرنگاران و پاسخ وزير
پس از سخنان وزير گردشگري مالزي، خبرنگاران پرسش هاي خود را مطرح كردند. خبرنگار همشهري نيز پس از ضيافت شام سؤالي را بدين مضمون مطرح كرد: آيا شما با كشورهايي كه در زمينه توريسم قدرتمند هستند رابطه داريد؟ و اگر چنين است تا چه حد به تبادل تجربيات خود در اين زمينه مي پردازيد؟ تنكو منصور در پاسخ به اين پرسش گفت: ما از نظر گردشگري و آمار ورود توريسم به كشورمان پس از چين در رده دوم آسيا قرار داريم و هيچ نيازي احساس نمي كنيم كه با كشورهاي قدرتمندي در عرصه توريسم نظير، اسپانيا، ايتاليا و فرانسه در زمينه توريسم ارتباط برقرار كنيم.
وزير گردشگري مالزي در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار روزنامه همشهري بدين مضمون كه آيا از سرمايه گذاري خارجي استقبال مي كنيد؟ گفت: بله ما از سرمايه گذاري خارجي به منظور توسعه هر چه بيشتر صنعت توريسم در كشورمان استقبال مي كنيم. مالزي دومين كشور توسعه يافته آسيا در زمينه توريسم است. ما به دنبال توريسم هستيم و از اين رو از سرمايه گذاري استقبال مي كنيم. در جلسه مطبوعاتي نيز يكي از خبرنگاران از تنكو منصور پرسيد با توجه به بعد مسافت و گران بودن هزينه سفر به مالزي آيا تسهيلاتي را براي شهروندان ايراني در نظر گرفته ايد؟
وزير گردشگري مالزي در پاسخ به اين پرسش گفت با بخش هاي ذيربط وزارتخانه صحبت خواهيم كرد تا خارج از فصل اوج توريسم كاهش قيمت ها براي توريست هاي ايراني را بررسي كنيم.
با توجه به شخصيت هاي متفاوت، افراد گزينه هاي متفاوتي با قيمت هاي متفاوتي انتخاب مي كنند. ايراني ها پكيج هاي ارزان قيمتي انتخاب مي كنند و با اين پكيج ها نمي توان خدمات خوبي ارائه داد، مگر آن كه ايران سوخت ارزان تري در اختيار هواپيماهاي مالزيايي قرار دهد.
وزير توريسم مالزي در ادامه در پاسخ به تلاش هاي دولت مالزي براي اعزام توريست هاي مالزيايي گفت: مالزي سعي خودش را براي فرستادن توريست هاي مالزيايي به ايران انجام خواهد داد، امكان اقامت كوتاه مدت زائران حج در ايران نيز بررسي خواهد شد.از ديگر اقداماتي كه انجام شده نامگذاري خياباني در اصفهان به نام كوالالامپور است، در كوالالامپور نيز يكي از خيابان هاي شهر، اصفهان نام گرفته است.
وزير گردشگري مالزي همچنين در بخشي از پاسخ خود به يكي ديگر از خبرنگاران گفت: من خودم حاضرم به ترويج و تبليغ توريسم براي ايران بپردازم.
|