سايه روشن
ايران بزرگترين بازار كالاهاي آلماني
|
|
گروه اقتصادي- بنابر اعلام اتاق بازرگاني و صنايع آلمان، ايران در سال گذشته ميلادي بزرگترين بازار براي كالاهاي صادراتي آلمان در خاورميانه بود و حتي قبل از امارات متحده عربي و عربستان قرار داشت. آلمان در سال گذشته بيش از 4,4ميليارد يورو به ويژه ماشين آلات، خودرو، فرآورده هاي آهني و مواد شيميايي به ايران صادر كرده است. آلمان پس از ايتاليا بزرگترين شريك تجاري ايران در اتحاديه اروپا در سال۲۰۰۵ بود.
از سوي ديگر، رئيس اتحاديه اقتصادي خاورميانه و نزديك آلمان معتقد است: از آنجا كه مناسبات اقتصادي شركت هاي آلماني با ايران براي درازمدت برنامه ريزي شده اند، تحريم هاي احتمالي عليه اين كشور تاثير منفي شديدي بر اين مناسبات خواهد گذاشت. به گفته وي، در صورتي كه شركت ها و بخش اقتصاد آلمان فقط در نقش تاجر در ايران فعاليت داشتند، مي توانستند اين بازار را بطور موقت ترك كنند اما چنانچه اين شركت ها از بخش فناوري و ايجاد زيرساختارها در ايران خارج شوند، ديگر نمي توانند به اين بخش ها بازگردند. وي با تاكيد بر اينكه بخش اقتصاد ايران نمي تواند منتظر شركت هاي آلماني بماند، افزود: حتي انزواي سياسي ايران نيز پيامدهاي نامساعدي براي رقابت شركت ها جهت كسب بازار اين كشور خواهد داشت.
اين در حالي است كه ينس ناگل مدير بخش اقتصاد خارجي اتحاديه تجارت خارجي و عمده فروشان آلمان نيز معتقد است: تحريم ايران به ويژه متوجه شركت هاي متوسط در آلمان خواهد شد و بر اين شركت ها تاثير منفي خواهد داشت. وي با اشاره به اينكه آلمان منافع و علايق اقتصادي قوي در ايران دارد، افزود: قبل از اعمال تحريم ها، سياستمداران بايد ميزان تاثير آن را بررسي كنند. ناگل گفت: تحريم هاي تجاري عليه ايران، بي فكري است و مناقشات سياسي بايد با ابزارهاي سياسي حل شوند. فليكس نويگارت كارشناس خاورميانه نزديك و ميانه در اتاق بازرگاني و صنايع آلمان نيز با توجه به كاهش ??درصدي مبادلات تجاري اين كشور و ايران در شش ماه سال جاري نسبت به سال گذشته گفت: اين امر با سمت و جهت جديد سياسي در ايران نيز در ارتباط است. نويگارت افزود: پس از آغاز رياست جمهوري احمدي نژاد در تابستان سال گذشته، ايران به انعقاد قراردادها با شركت هاي داخلي بيشتر تمايل دارد. نويگارت با اشاره به اينكه ايران در صورت تحريم، به دنبال جايگزين خواهد رفت، گفت: اين خطر وجود دارد كه تهران به دنبال شركت هايي در شرق آسيا برود.
|