احاديث مشكل گشا و صلوات هاي پرفضيلت، حل مشكلات با انرژي مثبت توسل به ائمه معصومين و صلوات
حميد رضا اشرفي/ ناشر: مؤسسه فرهنگي الماس دانش/ نوبت چاپ: اول۸۵،/ شمارگان: ۵۳۰۰ نسخه/ قيمت: ۸۰۰ تومان/ حجم: ۶۴صفحه
كتاب در پانزده فصل تنظيم شده است. در ۱۴ فصل آن از چهارده معصوم، رواياتي مي خوانيم كه محور همه آنها دستور العمل هاي اخلاقي است كه در زندگي روزمره نيز كاربرد دارد. در فصل آخر هم چند شكل از ذكرهاي صلوات كه در كتب حديث، وارد شده است(البته بدون ترجمه متن عربي ذكرها!) معرفي شده اند. كتاب، دوزبانه است؛ فارسي و انگليسي. اما اصل عربي احاديث در چهارده فصل اول نيامده است.
جنگ، انسان، حيوان
مرتضي سلطاني/ ناشر: نشر شاهد/ نوبت چاپ: سوم، ۱۳۸۵/ شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۲۰۰۰ تومان/ حجم: ۲۰ صفحه.
كتاب از جهت موضوع، بسيار بديع است چرا كه «تلاشي است مستند در بررسي چگونگي حضور حيوانات و نباتات در زندگي جنگي ناخواسته و تحميل شده به مردم ايران كه گاهي به طنز از باب انبساط خاطر و گاهي دردآور به واسطه بي گناهي موجودات درگير است». در اين كتاب ۳۴خاطره مي خوانيم. در ابتداي هر خاطره، راوي خاطره، زمان و مكان وقوع آن مشخص شده است. اين كتاب علاوه بر منعكس كردن جنبه هاي طنز از جنگ، مايه هاي دراماتيك پرارزشي دارد و برخي از خاطره هاي آن با اندكي پرداخت روايي تبديل به داستان مي شوند.
مردي كه خواب نمي ديد
خاطرات اسير آزادشده ايراني؛ اسدالله خالدي/ داوود بختياري دانشور/ ناشر: سوره مهر، وابسته به حوزه هنري/ نوبت چاپ: اول۸۵،/
شمارگان:۲۲۰۰نسخه/قيمت:۳۲۵۰تومان/حجم:۳۶۰صفحه.
اين كتاب از مجموعه آثاري است كه در دفتر ادبيات و هنر مقاومت، وابسته به حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي تهيه مي شود و به لحاظ كيفيت هنري آثاري كه در حوزه خاطره نگاري جنگ تدوين مي شوند، آثار اين دفتر پيشتازند. زندگي پرفرازونشيب مهندس اسدالله خالدي كه در دولت موقت مرحوم مهندس بازرگان، معاون وزير كشاورزي بود و در جنگ تحميلي در سال ۱۳۶۵ اسير شد. كتاب با عنوانش چندان مطابقت ندارد چرا كه خواننده حس مي كند با «خاطره هاي اسارت» روبه روست اما در واقع، كتاب، زندگي نامه داستاني مرحوم خالدي است و تنها يك چهارم آن به خاطرات اسارت اختصاص دارد. با اين وجود نثر داستان گونه كتاب كه داوود بختياري آن را به روايت اول شخص- يعني از زبان مهندس خالدي- اختصاص داده است، وجه تمايز اين كتاب است.
سوگ و خاطره در قلمرو جنگ جهاني اول
در تاريخ فرهنگي اروپا
جي وينتر/ ترجمه: علي فتحعلي آشتياني/ ناشر: سوره مهر/ نوبت چاپ: اول، ۱۳۸۵/
شمارگان: ۱۱۰۰نسخه/ قيمت: ۴۵۰۰ تومان/ حجم: ۵۰۶ صفحه.
دفتر ادبيات وهنر مقاومت چندسالي است كه در تلاش براي ترجمه يا تأليف كتاب هايي است كه به پژوهش در مباني نظري «خاطره نگاري» جنگ، امكان ها و فرصت هاي هنري استنادي خاطره نگاري جنگ و اضلاع مختلف فرهنگي اين فرآيند مي پردازند. كتاب حاضر در راستاي همين هدف در اين دفتر ترجمه شده است.اين كتاب يك اثر ميان رشته اي است. براي ورود به دنياي اين كتاب، بايد با مضاميني چون «خاطره مدرن» كه بر «حقيقت گويي» استوار است و «سنت» و نيز «نظام نشانه شناسي آيين ها» به منزله يك زبان استعاري آشنا بود. نويسنده كتاب در پيش گفتار آورده است: «جاذبه ديرينه اكثر مضامين سنتي، مستقيماً با فراگيربودن داغداري در اروپاي جنگ جهاني اول و سال هاي پس از آن مرتبط است... . لبه تيز «خاطره مدرن» حس چندوجهي آشفتگي، پارادوكس و طعنه هاي آن مي توانست بيانگر خشم و يأس باشد و چنين كرد. خاطره مدرن يك پديده ماليخوليايي اما فاقد قدرت التيام بخشي بود»(نقل با تلخيص).
كتاب در هشت فصل تدوين شده است كه از جمله فصل هاي جذاب آن براي پژوهندگان ادبيات تطبيقي جنگ، مي توان به فصل هايي مانند «تجسم مصيبت در هنر؛ از پيشگويي تا تمثيل» و شعر جنگ؛ رمانتيسم و رجعت مقدسين اشاره كرد.
غزل هاي زخمي
مجموعه شعر/ شاعر: دكتر منوچهر محمدزاده/ ناشر: راد نوانديش/ نوبت چاپ: اول، ۸۵/ شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه/ قيمت ۲۵۰۰ تومان/ حجم: ۲۴۳ صفحه.
منوچهر محمدزاده- متولد سال ۱۳۲۷- اكنون در تهران زندگي مي كند و شغلش طبابت است. در انتهاي كتاب آورده است: «غزل هاي زخمي هرگز ادعايي در ادبيات ندارد». كتاب، مجموعه غزل هايي است در حال وهواي كاملاً كلاسيك و بوي شعرهايي را مي دهد كه در «انجمن هاي ادبي» خوانده مي شود.
براده ها
نويسنده: سيدحسن حسيني/ ناشر: سوره مهر/ نوبت چاپ: سوم كتاب، اول ناشر، ۱۳۸۵/ شمارگان: ۲۲۰۰ نسخه/ قيمت: ۸۰۰ تومان، حجم: ۷۱ صفحه.
مركز آفرينش هاي ادبي حوزه هنري در دو سال اخير دست به كار تجديدچاپ آثار برخي از پيشگامان ادبيات انقلابي شده است كه تجديد چاپ كتاب «براده ها» اثر شادروان دكتر سيد حسن حسيني از اين جمله است. اين كتاب، شامل عبارت هايي است كه برخي از آنها در حيطه كلمات قصار و برخي ديگر در حيطه كاريكلماتور مي گنجد و برخي صرفاً پيام هايي به همراه تمثيل مناسبي در كنار آن پيام هستند. چاپ اول كتاب مربوط به سال ۱۳۶۵ است و حال وهواي حاكم بر محتواي كتاب، مربوط به همان سال ها و شخصيت ستيهنده، شيعي و انقلابي حسن حسيني آن سال هاست. بنابراين چه خوب بود اگر ناشر محترم، گفتار يا گفتارهايي را در ارزيابي فني و محتوايي اين اثر كه نمودار جنبه اي از خلاقيت هاي هنري آن شاعر ممتاز يعني «درگيري هاي او با زبان نثر و تردد ميان نثر و طنز و نثر و شعر» است، به كتاب ضميمه مي كرد.