گروه شهري- شهردار تهران از نهايي شدن طرح ويژه مسكن كاركنان شهرداري تهران تا پايان امسال خبر داد و گفت: شهرداري تهران امروز در ابتداي راه يك جهش بزرگ براي انجام كارهاي بزرگ در پايتخت است.
به گزارش سما محمدباقر قاليباف شهردار تهران صبح ديروز در مراسم آغاز به كار بزرگترين ناوگان مكانيزاسيون خدمات شهري كه در محل ايستگاه خدمات شهري حكيميه برگزار شده بود گفت: شايد 8 ماه قبل كه در همين جا به مناسبت آغاز عمليات اجرايي طرح مكانيزاسيون جمع آوري زباله هاي شهري دور هم جمع شده بوديم باور نمي كرديم كه امروز اين طرح در 105 ناحيه شهر تهران عملياتي شده باشد و 10 تا 15 ناحيه باقي مانده نيز تا پايان آذرماه تحت پوشش اين طرح قرار بگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد احساس كنيم كه با اجراي طرح مكانيزاسيون خدمات شهري در تمام شهر تهران كار در همين جا تمام مي شود تصريح كرد: امروز ما در شهرداري در ابتداي يك جهش بزرگ براي كارهاي بزرگ هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه جهت اين حركت بزرگ بايد در راستاي تغيير چهره و دگرگوني شهر تهران باشد تصريح كرد: اين تغيير هم بايد در بخش كالبدي شهر و همچنين در خصوص مسائل فرهنگي، اجتماعي و تربيتي در سطح شهر تهران صورت بگيرد.
شهردار تهران با اشاره به اين كه در سال 84 شهرداري تهران بيش از 60 ميليارد تومان در بخش جمع آوري زباله ها متحمل هزينه شده است، تصريح كرد: بحث زباله براي شهري مانند تهران نبايد يك موضوع زيست محيطي و هزينه اي باشد بلكه بايد تدبيري انديشيد تا اين موضوع خود به مهمترين مركز درآمد شهرداري تبديل شود.
قاليباف با تاكيد بر اينكه اميدواريم در آينده در بحث تفكيك و جمع آوري زباله در شهر تهران بيش از زمان حال به روش هاي نوين دست يابيم، تصريح كرد: اميدواريم در آينده نزديك منطقه كهريزك به جاي محل جمع آوري زباله كه مشكلات زيست محيطي فراواني را نيز براي شهروندان و ساكنان آن محدوده ايجاد كرده به يك پارك بزرگ تبديل شود.
تسهيلات مسكن براي كاركنان شهرداري
قاليباف همچنين از ارائه تسهيلات وي ه به كاركنان شهرداري در بخش مسكن در آينده نزديك خبر داد و گفت: تا پايان امسال طرح وي ه مسكن كاركنان شهرداري تهران آماده خواهد شد.
قاليباف با تاكيد بر اينكه هم اكنون با وضعيت فعلي با وامهاي 5 تا 10 ميليون توماني نيز مشكلات مسكن كاركنان شهرداري حل نمي شود و بايد به دنبال روشهاي بهتر و مناسب تر بود، تصريح كرد: بر اساس طرح وي ه اي كه هم اكنون دردست بررسي است تصميم داريم به كاركنان شهرداري تهران در هر سمت و رده اي كه باشند چه رسمي و چه غيررسمي، چه كارمند و چه كارگر بر اساس ميزان سابقه كار تسهيلات وي ه اي را ارائه كنيم.
دادستاني در مورد زباله هاي بيمارستاني
دخالت كند
شهردار تهران همچنين در حاشيه اين مراسم در خصوص زباله هاي بيمارستاني گفت: متاسفانه هنوز مشكلات بهداشتي و زيست محيطي زباله هاي بيمارستاني به قوت خود باقيست و اقدام جدي در اين زمينه صورت نگرفته است.
وي با بيان اين كه جمع آوري نامناسب زباله هاي بيمارستاني، تهديدات و خطراتي را براي شهر و شهروندان به دنبال دارد، مجددا تاكيد كرد كه دادستاني كشور به عنوان مدعي العموم نسبت به وضعيت زباله هاي بيمارستاني رسيدگي كرده تا مشخص شود به چه دليل روند جمع آوري نامطلوب و خطرزاي زباله هاي بيمارستاني همچنان ادامه دارد.
قاليباف افزود: بر اساس قانون، وزارت بهداشت وظيفه دارد تا نسبت به ساماندهي زباله هاي بيمارستاني اقدام جدي انجام دهد؛ اما هنوز كاري نشده و لذا مجددا پيشنهاد دارم تا دادستاني كشور در اين زمينه دخالت كرده و وارد عمل شود؛ چراكه در غير اين صورت با ادامه روند فعلي، سلامت شهروندان به مخاطره مي افتد.
ورود تاكسي هاي جديد
وي همچنين در خصوص ورود تاكسي هاي وي ه بانوان در سطح شهر گفت: هم اكنون بيش از 18 شركت خصوصي براي فعاليت در تاكسيراني اعلام آمادگي كرده اند كه از اين تعداد بيش از 6 شركت با انجام كارهاي مقدماتي، فعاليت خود را آغاز خواهند كرد.
به گفته قاليباف، بخشي از اين تاكسي ها كه رنگهاي مشخصي دارند، وي ه بانوان است و هدف از فعاليت آنها تامين احساس امنيت بيشتر در جابجايي بانوان است.
شهردار تهران گفت: تا پايان امسال و قبل از نوروز 86، حدود 5 هزار تاكسي با رنگ، سبك و شيوه جديد وارد سطح شهر خواهند شد و حمل و نقل مسافران را بر عهده خواهند داشت.
وي با بيان اين كه حدود 40 سال است كه تاكسيراني شاهد تحول نبوده است، اظهار داشت: در كنار استفاده از تاكسي ها و اتوبوس هاي بخش خصوصي، بر اساس سياست هاي جبراني، توسعه حمل و نقل عمومي رايگان شهروندان در دستور كار قرار دارد تا مشكلي در اين زمينه ايجاد نشود.
مكانيزاسيون پس از 15 سال انتظار
از سوي ديگر مصطفي سليمي مديرعامل سازمان خدمات موتوري شهرداري تهران صبح ديروز در مراسم به كارگيري بزرگترين ناوگان مكانيزاسيون خدمات شهري با 600 دستگاه خودروي مكانيزه جمع آوري زباله و رفت و روب شهري كه در محل ايستگاه خدمات شهري حكيميه برگزار شده بود گفت: شهرداري تهران از 15 سال پيش تاكنون در فكر اجراي طرح مكانيزه جمع آوري زباله هاي پايتخت بود و چند سال پيش طرح به طور آزمايشي در تعدادي از نواحي منطقه 8 به اجرا گذاشته شد اما متاسفانه به دلايل مختلف ظرف يك هفته، ادامه كار متوقف شد.
وي با بيان اينكه شهرداري تهران همواره به دنبال فرصتي براي اجراي طرح مكانيزاسيون خدمات شهري بوده است افزود: تلاش براي جلب مشاركت بخش خصوصي و جذب سرمايه گذاري در اين بخش و استفاده از توانمنديهاي بخش خصوصي همواره يكي از مهم ترين دغدغه هاي پيش روي سازمان طي سالهاي اخير بوده است.
سليمي تجميع پيمانكاران را يكي از آرزوهاي بزرگ شهرداري و سازمان خدمات موتوري برشمرد و اظهار داشت: در گذشته اين امكان وجود نداشت كه در دو ناحيه يك منطقه مديريت واحد را اجرا كنيم؛ به طوري كه در 120 ناحيه شهر تهران 120 پيمانكار به فعاليت هاي جداگانه مي پرداختند اما در حال حاضر با اجراي طرح مكانيزاسيون خدمات شهري و همچنين تجميع پيمانكاران در مناطق و نواحي 120 پيمانكار متعدد به 9 پيمانكار كاهش يافته است.
حركت به سمت بازيافت زباله
از سوي ديگر قائم مقام معاونت خدمات شهري تهران به خبرنگار همشهري گفت: ماشين هاي مكانيزه حمل زباله به دليل فشرده كردن زباله ها علاوه بر آنكه از گنجايش بيشتري در حمل زباله برخوردار هستند، بدون نياز به دخالت نيروي انساني و خطر آلودگي هاي بهداشتي و زيست محيطي كار انتقال زباله از مخازن به ماشين هاي حمل ونقل زباله را انجام مي دهند. به گفته عيديان در حال حاضر در 105 ناحيه شهر تهران، جمع آوري و حمل زباله ها به صورت مكانيزه صورت مي گيرد و ظرف 20 روز آينده نيز در كل 123 ناحيه دستگاه ها و تجهيزات مكانيزه جمع آوري زباله مستقر مي شوند.
عيديان تاكيد كرد: شهرداري تهران مصمم است از آخرين تجهيزات در امر بازيافت زباله استفاده كند؛ چرا كه در كشورهاي پيشرفته با اين اقدام سود سرشاري عايد اقتصاد شهري و ملي خود مي كنند تا حدي كه از آن به عنوان يك گنجينه يا طلاي كثيف نام برده مي شود.
وي، مكانيزه شدن دفع و بازيافت زباله ها را منوط به توجه وي ه دولت به اين امر دانست و اظهار داشت: دولت بايد براي حفظ محيط زيست سرمايه گذاري كند و در راستاي بازيافت زباله به سازمان هاي ذيربط ياري رساند.