گلف گرانترين در دنيا، رايگان در ايران
|
|
علي شاكري
ورزش گلف گرچه حدود 90 سال پيش در استان خوزستان توسط انگليسي ها بازي مي شد، اما اين ورزش مفرح، زيبا و جذاب كه در تمركز اعصاب، آرامش و افزايش قدرت تصميم گيري تأثير زيادي دارد از سال 1370 در سازمان تربيت بدني به عنوان كميته فعاليت خود را آغاز و در سال 74 به صورت فدراسيون مستقل درآمد.
ورزش گلف تا سال 83 شاهد حضور دو رئيس فدراسيون بود، تا اين كه در مرداد سال 83 عيسي اسحاقي ،سخنگو و مديركل امور بين الملل و روابط عمومي سابق سازمان تربيت بدني به عنوان سومين رئيس فدراسيون گلف انتخاب شد. از اين تاريخ بود كه گلف كم كم در افكار عمومي مطرح شد. برگزاري دوره هاي آموزش رايگان گلف و فعال كردن ليگ استاني تهران و خوزستان و تشكيل تيم هاي ملي گلف بانوان و آقايان از مهم ترين اقدامات فدراسيون گلف در زمان رياست اسحاقي است.
درخشش گلف بازان، روزهاي روشني را براي اين رشته در آينده نويد مي داد اما سال گذشته گلف ايران در اولين تورنمنت بين المللي ايران- كه با حضور 7 كشور برگزار شد- صاحب مدال برنز شد تا همين امر باعث شود تا امسال رئيس جمهور در مراسم تجليل از قهرمانان از گلف بازان زن و رئيس فدراسيون گلف نيز تقدير كند.به همين منظور گفت وگويي با عيسي اسحاقي، رئيس فدراسيون گلف انجام داده ايم كه در زير مي خوانيد:
* از چه تاريخي رئيس فدراسيون شديد، چه طور شد كه وارد گلف شديد؟
- مرداد ماه 83 سرپرست فدراسيون گلف شدم و در مهرماه همان سال با برگزاري انتخابات به عنوان رئيس فدراسيون گلف انتخاب شدم. من با اين ورزش زيبا در سال 82 در اتريش آشنا شدم و يك سال روي اين ورزش تحقيق و مطالعه انجام دادم و ورودم به گلف با آگاهي و شناخت كامل بود.
* فكر نمي كنيد اين رشته، مخصوص پولدارها و قشر خاصي از جامعه است؟
- اتفاقاً در ابتداي ورودم دو موضوع بيش از ساير موارد ذهن مرا مشغول كرده بود، يكي اين كه گلف ورزش پولدارهاست و دوم آن كه لوازم آن گران است. من هم در نقطه مقابل اين موضوع، برنامه ريزي كردم و در سال 84، طرح آموزش رايگان گلف را به صورت پايلوت، روزهاي جمعه در تهران برگزار كرديم و لوازم آن را نيز به صورت رايگان در اختيار علاقه مندان قرار داديم كه حدود 3 هزار نفر در اين طرح آموزش ديدند. اين طرح باعث شد تا به عنوان مبتكر آموزش رايگان گلف در جهان شناخته شويم و جايزه 10 هزار پوندي فدراسيون جهاني گلف را نيز دريافت كنيم. امسال اين موضوع را به استان ها نيز تعميم داديم و خوشبختانه طي هشت ماه اول سال، پنج هزار نفر در اين طرح آموزش ديده اند.
* آيا برنامه اي براي توسعه گلف تدوين كرده ايد؟
- شايد اولين فدراسيوني بوديم كه برنامه پنج ساله توسعه گلف ايران را تدوين كرديم و تمام كارهاي ما اعم از آموزش رايگان مربي... براساس برنامه پنج ساله پيش مي رود.
* آيا در بعد قهرماني نيز گام برداشته ايد؟
- افتخار من و شايد مهم ترين دستاورد مديريتي من در فدراسيون گلف همگاني كردن اين رشته و قابل دسترس بودن آن براي اقشار مختلف جامعه است، حتي امسال آموزش رايگان كارمندان دولت را نيز اجرا كرديم. همه اينها و توجه به همگاني كردن، مقدمه اي براي توسعه و توجه به بعد قهرماني بود و خوشبختانه توانستيم در سال 84 ليگ كشوري را با حضور 8 تيم راه اندازي كنيم و تيم هاي ملي خانم ها و آقايان را نيز تشكيل داديم و امروز دو تيم ملي الف و ب خانم ها و نوجوانان و دو تيم ملي و جوانان آقايان را تشكيل داديم. اين در حالي است كه استقبال خانم ها نسبت به آقايان در اين رشته بيشتر است و فكر مي كنم بتوانيم در بازي هاي آسيايي چهار سال بعد در آسيا حرفي براي گفتن داشته باشيم. نكته حائز اهميت اين است كه حدود 6 نفر از۸ نفر عضو تيم ملي خانم ها را افراد زير 25 سال تشكيل مي دهند و استقبال نوجوانان نيز از اين رشته بسيار اميدوار كننده است، به طوري كه تابستان امسال 280 نوجوان گلف را آموزش ديدند.
* براي اين كه تمام مردم بتوانند در استان ها و شهرهاي مختلف با اين ورزش آشنا شوند، چه برنامه اي داريد؟
- در سال جاري گلف را در 12 استان كشور فعال كرديم و علاوه برآن سعي داريم هر چه سريع تر زمين هاي گلف در استان ها راه اندازي شود. با حمايت هاي مهندس علي آبادي و دستور ايشان مقرر گرديد ورزشگاه هاي بزرگ به زمين هاي گلف مجهز شوند و ديگر اين كه قصد داريم با همكاري آموزش و پرورش و شهرداري ها زمين هاي ميني گلف را كه به زمين به مساحت 200 متر و 500 هزار تومان هزينه نياز دارد، راه اندازي كنيم و مطمئن هستيم از اين طرح استقبال خوبي نيز مي شود. به نظر من اگر شهرداران بدانند كه گلف در كاهش آسيب هاي اجتماعي و همچنين اوقات فراغت جوانان نقش بسزايي دارد و ورزش بسيار آساني است كه مي توان در تمام پارك ها راه اندازي كرد، از آن استقبال مي كنند و من در اينجا از آقاي سهرابي استاندار محترم استان مركزي تشكر مي كنم كه توجه ويژه اي به اين ورزش دارند چرا كه ايشان دستور تجهيز پارك هاي اين استان را به زمين هاي ميني گلف صادر كرده اند.
* در مدارس چه اقداماتي انجام داده ايد؟
- ما نخستين فدراسيوني بوديم كه تابستان سال جاري براي دبيران ورزش تهران طرح آموزش مربيگري رايگان گلف را برگزار كرديم كه 78 نفر در اين دوره ها شركت كردند و 40 نفر موفق به كسب كارت مربيگري درجه 3 پس از گذراندن 60 ساعت شدند و قصد داريم از طريق اين مربيان ابتدا آموزش ميني گلف را از زمين هاي واليبال مدارس (جاي ميله واليبال) آغاز كنيم و سپس به زمين هاي چمن فوتبال گسترش دهيم. در ضمن ما آمادگي هرگونه همكاري با دانشگاه ها، مدارس، شهرداري ها، شركت هاي خصوصي و دولتي در زمينه راه اندازي زمين هاي گلف، ميني گلف و آكادمي گلف را داريم.
* آيا زمين گلف استاندارد در كشور وجود دارد؟
- فكر مي كنيم تا پايان بهار سال آينده بزرگترين زمين گلف خاورميانه توسط بخش خصوصي در كيش راه اندازي شود. خوشبختانه گلف از جمله ورزش هايي است كه بازگشت سرمايه آن بسيار زود است و در جذب توريست و سرمايه گذاران اقتصادي نقش مؤثر دارد. به غير از اين در هشتگرد نيز زمين گلف 9 هول چمن آماده افتتاح مي باشد. در استان لرستان نيز زمين چمن آموزشي آماده است و در استان آذربايجان شرقي، فارس و قم نيز زمين هايي در دست احداث است و اميدواريم با كمك مسئولان محترم وزارت نفت بتوانيم زمين هاي گلف استان خوزستان را كه گلف قدمتي 90 ساله در اين استان دارد، به زمين چمن مجهز كنيم و در آخر از همه كساني كه براي پيشرفت و توسعه اين رشته ورزشي فعاليت مي كنند تشكر مي كنم و تقاضا دارم ما را در اين راه ياري كنند.
|